26 ideeën om de Cottagecore-esthetiek in uw huis te creëren

Inhoudsopgave:

26 ideeën om de Cottagecore-esthetiek in uw huis te creëren
26 ideeën om de Cottagecore-esthetiek in uw huis te creëren
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Breng de geruststellende sfeer van het Engelse platteland bij je thuis met een cottagecore-esthetiek en stijl. Cottagecore wordt gekenmerkt door een liefde voor handgemaakte details, vintage elementen en een focus op traditie en zelfredzaamheid. Hoewel de essentie van de cottagecore-stijl eenvoudig is, is er een maximalistische benadering van de styling van deze esthetiek. Als je je aangetrokken voelt tot Europese stijl, romantiek en zelfs een beetje sprookjesmagie, dan past de cottagecore-esthetiek perfect in je huis.

Begroet gasten met een opvallende deur

Afbeelding
Afbeelding

Een huis met de cottagecore-stijl heeft een voordeur nodig die de wereld vertelt over de geromantiseerde esthetiek van binnen. Probeer een zachte verfkleur zoals lila, stoffig blauw, blozen of lichtgeel. Rijke tinten groen, paars en blauw zijn meer verfijnde opties voor deze esthetiek. Rustieke houten deuren passen ook goed bij deze Engels geïnspireerde stijl. Voeg veel bloemen en wijnstokken toe aan de buitenkant van uw huis om uw cottagecore-deur in te kaderen.

Toon vintage China

Afbeelding
Afbeelding

Een cottagecore-huis zou onvolledig aanvoelen zonder minstens één vintage porseleinen meubelstuk. Of je nu een hele kast vol theekopjes hebt of slechts een paar stuks om in je keuken neer te zetten, handgeschilderde details zoals antiek porselein tillen je cottagecore-ontwerp naar een hoger niveau.

Bloemen toevoegen waar mogelijk

Afbeelding
Afbeelding

Cottagecore-stijl richt zich op elementen uit de natuur en omarmt de eenvoudige schoonheid van landelijke gebieden. Haal zoveel mogelijk de natuur in huis door waar mogelijk planten en bloemen toe te voegen. Een vaas met bloemen op je eettafel of nachtkastje is een must en extra planten door je hele huis zullen alleen maar bijdragen aan je esthetiek.

Een antiek bed toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Draag de cottagecore-sfeer door je hele huis, inclusief de slaapkamers. Gebruik bedframes in antieke of vintage stijl voor een authentieke cottage-look. Probeer een bed met een messing of metalen frame, een gestoffeerd hoofdeinde met een vintage print of een traditioneel houten frame.

Kies neutraal beddengoed

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel er voldoende mogelijkheden zijn om kleur te gebruiken in de cottage-stijl, is beddengoed vaak neutraal. Beddengoed, handdoeken, theedoeken en ander huishoudlinnen in cottagecore zijn voorzien van tinten wit, crème, beige en zachtgrijs.

Bedek bedden met dekbedden

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel veel beddengoed in de cottagecore-esthetiek neutraal of licht van kleur is, zijn andere beddengoedelementen vaak vol kleur en prints. Quilts in vintage-stijl passen naadloos in een slaapkamer in cottage-stijl en creëren een nostalgische en geruststellende sfeer voor een meesterkostuum, kinderkamer of logeerkamer.

Inclusief wit geschilderd meubilair

Afbeelding
Afbeelding

Cottagecore-stijl maakt gebruik van een mix van geschilderde en onafgewerkte meubels. Zorg ervoor dat je een paar wit geschilderde stukken aan je ruimte toevoegt als je wilt dat je cottage-stijl een geruststellende, lieve en simplistische sfeer uitstra alt.

Hergebruikte stukken hout toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Je ziet geschilderde meubels vaak in cottagecore, maar antieke houten stukken en details van hergebruikt hout zijn ook een belangrijk element van dit ontwerp. Werk in een paar houten tafels of gebruik teruggewonnen hout op een kenmerkende muur of schoorsteenmantel om textuur en interesse toe te voegen aan uw cottage-achtige ruimte.

Vind een toepassing voor behang in vintage-stijl

Afbeelding
Afbeelding

De cottagecore-stijl is allesbehalve saai, en behang in vintage-stijl is een onderdeel van deze esthetiek met eindeloze mogelijkheden. Gebruik bloemen-, paisley-, gestreept- en andere soorten behang door het hele huis om kleur en patroon aan elke ruimte toe te voegen.

Ontwerp een crèmekleurige keuken

Afbeelding
Afbeelding

Het strakke wit van de minimalistische stijlen schuift op voor de warme en traditionele crèmetinten in de cottage-stijl. Een bruine, gele of roze ondertoon op muren of kasten geeft uw cottage een zachte en gastvrije sfeer.

Manden meenemen

Afbeelding
Afbeelding

Cottagecore wordt gedefinieerd door kleine details die wijzen op een eenvoudiger leven en een nostalgisch perspectief. Een collectie manden door je hele huis biedt functionaliteit en een terugblik op enkele van de meest geliefde details van traditionele ontwerpstijlen.

Vind een toepassing voor amberglas

Afbeelding
Afbeelding

Je zult zeker alle glastinten zien in de cottagecore-esthetiek. Een trending glastint voor deze ontwerpstijl is amber. Amberkleurige glazen potten, vazen en eetmeubels zijn allemaal zeer geschikt voor een cottagecore-huis.

Versieren met conische kaarsen

Afbeelding
Afbeelding

Profiteer van de romantiek en ouderwetse charme van de cottagecore-trend met veel taps toelopende kaarsen. Een tafel met een vintage kandelaar en een overvloed aan taps toelopende delen is een klassiek designdetail in een cottage.

Verf muren in neutrale tinten

Afbeelding
Afbeelding

Cottagecore is een tak van de maximalistische stijl, maar de basis van de esthetiek is heel eenvoudig. Omarm deze stijlcombinatie door een neutraal kleurenschema te gebruiken in uw hele cottage. Met neutrale muren zal uw levendige inrichting in cottage-stijl de focus zijn van uw ontwerpproces.

Accent met groen

Afbeelding
Afbeelding

Een van de gemakkelijkste kleuren om te introduceren in je huis in cottage-stijl is groen. Of je nu kiest voor bleek, gedempt of rijk, diepgroen, deze kleur is bijna altijd het perfecte accent. Gebruik groen op opvallende muren, accentmeubilair, gordijnen en tafeldecoratie.

Vind een vintage spiegel

Afbeelding
Afbeelding

Vintage spiegels en fotolijsten zijn een absolute must voor een ruimte in cottage-stijl. Zoek een echte vintage spiegel of doe zelf een spiegel voor een ontwerpdetail dat de essentie van de cottage-esthetiek weergeeft.

Hang vintage fotolijsten

Afbeelding
Afbeelding

De muren van je cottagecore-huis hebben een paar vintage accenten nodig om op de hoogte te blijven van de trend. Zoek naar zwart-witfoto's in antieke lijsten of hang traditionele olieverfschilderijen met natuurtaferelen op. De truc om deze look te laten passen bij jouw cottage-stijl is om kleine of middelgrote lijsten in collecties op te hangen in plaats van één groot stuk centraal te stellen.

Verbind je look met gordijnen

Afbeelding
Afbeelding

De cottagecore-esthetiek leent zich goed voor een paar soorten gordijnen, dus er zijn een handvol opties die voor uw huis zouden kunnen werken. Een eenvoudige aanpak is het gebruik van neutraal linnen of witte doorschijnende gordijnen, terwijl een extravagantere keuze een grote bloemenprint is. De perfecte mix van eenvoudig en leuk is een kleine bloemenprint, die er klassiek en tijdloos uitziet in de cottagecore-stijl.

Stijl een traditioneel bureau

Afbeelding
Afbeelding

Integreer de cottagecore-stijl in elk deel van uw huis, inclusief uw werkruimte. Probeer een traditionele bureaustijl met een decoratieve bijzetstoel. Mix en match hout en geverfde materialen en plaats je bureau bij een raam. Een beetje leuke bekleding op je stoel maakt dit cottagecore-vignet compleet.

Toon een overvloed aan keramiek

Afbeelding
Afbeelding

Probeer, in overeenstemming met de maximalistische stijl van de cottagecore-esthetiek, een verzameling keramiek te creëren. Vintage of met de hand geschilderde versies passen mooi bij een traditionele stijl, terwijl massief en gestructureerd keramiek past bij een meer verfijnde kijk op de cottage-trend.

Plaats overal kussens

Afbeelding
Afbeelding

Of het nu gaat om bloemenprints, ruches of jacquarddetails, sierkussens zijn een bepalend kenmerk van de cottage-stijl. Als je op zoek bent naar een simplistische aanpak, zal een collectie witte of crèmekleurige kussens er elegant uitzien. Als je een leuke styling wilt, combineer dan bloempatronen met gestructureerde kussens in rijke kleuren.

Versier met je boekencollectie

Afbeelding
Afbeelding

Boeken zijn een must-have voor elk cottagecore-huis dat wil doen denken aan een sprookjesachtig of nostalgisch plattelandsleven. Gebruik uw boekencollectie om uw cottage-stijl naar een hoger niveau te tillen door boeken op planken, in kleine collecties en op uw tafelbladen te plaatsen. Je kunt ook decoratieve details toevoegen zoals boeken zoals schilderijen, ingelijste pagina's en zelfs textielafdrukken.

Werk met warme details

Afbeelding
Afbeelding

Cottagecore voelt zo uitnodigend aan vanwege de warmte die de stijl met zich meebrengt. Zorg voor veel details in uw huis in cottage-stijl die de toon zetten voor een warme en gastvrije ruimte. Probeer natuurlijke elementen toe te voegen, zoals hout en steen, plaats de focus van een kamer op een open haard of houtkachel, voeg fonkelende lichtjes en kaarsen toe en gebruik lagen textiel in elke kamer.

Gebruik waar mogelijk bloemenprints

Afbeelding
Afbeelding

Als de dromerige en vrouwelijke kwaliteiten van de cottagecore-stijl bij jou thuis voelen, zorg er dan voor dat je waar mogelijk bloemenprints gebruikt. Of het nu gaat om stoffering, beschilderd keramiek, behang of gordijnen, bloemen brengen uw cottage-stijl van een eenvoudige landelijke esthetiek naar een prachtig bloemensprookje.

Cottagestijl met luiken toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

De buitenkant van je huis is net zo belangrijk als het interieur om de cottagecore-look te creëren. Als u luiken aan de buitenkant van uw huis kunt toevoegen, kunt u ervoor zorgen dat de stijl meer omvat dan alleen de binnenkamers. Teruggewonnen buitenarmaturen, traliewerk, sierlijke afwerking en de toevoeging van kleur helpen ook om de cottagecore-stijl aan de buitenkant van uw huis naar voren te brengen.

Inclusief vintage verlichtingsarmaturen

Afbeelding
Afbeelding

Verlichting is een belangrijk ontwerpkenmerk voor elke denkbare stijl. In de cottagecore-stijl draagt eenvoudige verlichting met vintage details de essentie van de trend over. Zoek naar lampen met handgeschilderde details, kroonluchters met een ouderwetse stijl en schansen met antieke afwerkingen.

Maak van je huis een thuis met Cottagecore

Afbeelding
Afbeelding

Als je ervan houdt om de eenvoud van het plattelandsleven te omarmen naast de maximalistische stijl van een Engels geïnspireerde inrichting, dan is de cottagecore-designtrend perfect voor je huis. Elk detail is belangrijk in deze woonstijl en met jouw waardering voor ambacht en duurzaamheid zul je het leuk vinden om een aantal van jouw persoonlijke waarden in jouw interieurmode te verwerken.

Aanbevolen: