Hoe maak je hete honing voor zoetigheid & Pittige lekkerheid

Inhoudsopgave:

Hoe maak je hete honing voor zoetigheid & Pittige lekkerheid
Hoe maak je hete honing voor zoetigheid & Pittige lekkerheid
Anonim

Verhoog het vuur van gouden honing om de zoete en kruidige magie van hete honing te creëren.

Honingdipper en honingraat op tafel
Honingdipper en honingraat op tafel

Elke keer dat een ingrediënt een dubbele functie kan vervullen, zoals zoet en pittig, gaat een wens in vervulling. En het antwoord op die wens is de heerlijk pittige hete honing. Natuurlijk kun je een fles van dit vurige goud in de winkel pakken, maar je kunt er ook thuis wat van maken als je niet uit je pyjama wilt komen. Laten we gaan koken!

Zelfgemaakt recept voor warme honing

Het kan niet eenvoudiger zijn om thuis hete honing te maken. Nadat ik een paar variaties had geprobeerd om te zien welke het beste smaakte, kwam deze versie naar voren als de perfect uitgebalanceerde zoet-hete winnaar.

Ingrediënten

  • 1 kopje honing
  • ½ eetlepel rode pepervlokken
  • 2-4 theelepels appelciderazijn

Instructies

  1. Voeg de honing en rode pepervlokken toe in de kleine pan.
  2. Breng de honing en de rode pepervlokken aan de kook en haal ze onmiddellijk van het vuur.
  3. Roer het vuur uit om te mengen.
  4. Voeg de appelazijn toe. Voeg extra appelciderazijn toe voor een dunnere hete honing.
  5. Nadat het mengsel behoorlijk is afgekoeld, giet je het voorzichtig in een glazen pot.
  6. Pas nadat het mengsel volledig is afgekoeld, voeg je het deksel toe en bewaar je het maximaal zes maanden in de koelkast.

Handige hack

Als je de honing aan de kook brengt, ontstaat er heel snel het punt dat er niets gebeurt met het sudderen, dus dwaal niet weg van de kachel. Terwijl je je hete honing mengt met appelciderazijn, gebruik je twee theelepels voor een dikkere hete honing en vier tot zes theelepels voor een dunnere hete honing.

Meer hete honing mixen

Het warmteniveau is een ongelooflijk persoonlijke zaak, mogelijk persoonlijker dan hoeveel melk u aan uw ontbijtgranen toevoegt en hoe u uw biefstuk het liefst bereidt. Dat betekent dat niet alleen het warmteniveau belangrijk is, maar ook hoe je die warmte krijgt. Hier zijn een paar andere manieren.

Vrouw die honing op de taart toevoegt
Vrouw die honing op de taart toevoegt

Milde hete honing

Voor een mildere hete honinggebruik een halve tot volle eetlepel chilipoeder Als je kiest voor rode pepervlokken, zeef ze dan uit terwijl je de honing in de pot giet een mildere hete honing. Een paar eetlepels milde buffelsaus of milde hete saus zorgen ook voor de zachtste hittestoot.

Gemiddelde hete honing

Als je drie eetlepels rode pepervlokken gebruikt en uitperst, krijg je een medium hete honing. Bestrooi de rode pepervlokken met chilipoeder voor een punch die je geen melk laat drinken. Of, beter nog,voeg twee tot drie eetlepels van je favoriete medium buffelsaus of een andere medium hete saus toe Houd er rekening mee dat de honing de hitte enigszins verzacht, dus gebruik een iets meer als je een medium hete, pittige honing wilt.

Vuurhuis hete honing

Dus je zweet graag als je iets pittigs eet! Eerlijk gezegd hebben we allemaal van die dagen. Omde hitte te brengen, gebruik je een eetlepel tot anderhalve eetlepel rode pepervlokken en laat je de uitlopers in de honing Maar als je van warmte houdt, weet je dat als je een hoop hete honing op met rode pepervlokken, die lepel zal heter zijn dan één zonder.

Een andere manier is om twee tot drie eetlepels hete buffelsaus of hete saus toe te voegen, en natuurlijk nog een eetlepel of twee toe te voegen als je die warmte wilt. Bij beide grote spelers kun je nog steeds een halve tot een volle eetlepel chilipoeder toevoegen als laagje voor de verschillende soorten hitte. Want als je een warmtefanaat bent, weet je dat niet alle warmte gelijk is.

Snelle tip

Als je buffelsaus of hete saus aan je honing toevoegt, hoef je niet zoveel azijn te gebruiken; anders heb je een zeer vloeibare, hete honing.

Je hete honing gebruiken in recepten

De kans is groot dat je je hete honing niet zomaar uit de pot gaat eten. Maar als dat de manier is waarop je rolt, geen oordeel. We hebben allemaal ons voedsel dat rechtstreeks uit de pot komt. Overweeg enkele van deze opties, of niet. Het is jouw hete honingwereld.

  • Gooi je kippenvleugels in hete honing! Dit werkt het beste als je hete honing iets dunner dan dik is. Als je voor een dikkere honing hebt gekozen, dan is een mooie, grondige motregen de klus geklaard. Je kunt dezelfde behandeling geven aan je kippenvingers of kipnuggets.
  • Houd het nog eenvoudiger. Sprenkel honing over een eenvoudig gebakken kip of zelfs een karbonade of varkenslende. Smeer een beetje over je gebraden ham.
  • Besprenkel die gouden heerlijkheid over een stuk pizza. Niets laat een stuk pizza zo knallen als iets zoets en pittigs dat zich vermengt met het zoute.
  • Dit betekent dat je ook wat over je eieren en ontbijtworst kunt sprenkelen. Dat is een goedemorgen.
  • Ontdek een gezond recept met wat wortels, gebakken of gepureerde zoete aardappel, of eigenlijk elke zoete aardappelstijl die je lekker vindt. Vergeet gebakken winterpompoen niet, zoals butternut of eikel.
  • Schud een hete honingvinaigrette op als je op het vuur van salades wilt lopen.
  • Als je van honing en kaas houdt, zal de hete honingcombinatie met brie of ricottapasta je smaakpapillen doen zingen.
  • Verlevendig je maisbrood met een stevige, hete honingmotregen.
  • Geef je middagkopje thee een kick en een klap met een lepel hete honing.
  • Houd het pittig en extra zoet met een scheutje vanille-, aardbeien-, kokos- of kersenijs. Fruitige of pure yoghurtsmaken werken ook prima!
  • Combineer je liefdevol gemaakte warme honing met een dromerig charcuteriebord of zelfs een boterplank.
  • Doop je focaccia, zelfgemaakt of uit de winkel, in een scha altje hete honing of sprenkel er bovenop.

Snelle tip

Wees niet bang om je favoriete kruiden of smaakmakers aan je honing toe te voegen. Salie en tijm zijn prima om mee te beginnen, of houd het simpel met een gezond snufje zout en peper.

Voeg je hete honing toe aan cocktails

Het gebruik van hete honing stopt niet bij eten. Zet je pittige honing aan het werk in cocktails. Dit zijn niet je enige opties, maar ze zijn de perfecte plek om te beginnen.

Spicy Bee's Knees

Boozy Bees Knees Gin-cocktail
Boozy Bees Knees Gin-cocktail

Als je aarzelt, kun je klein beginnen, door gelijke delen traditionele honing en hete honing te gebruiken. Maar dit zijn echt de knieën van de hete honingbij. Je gaat je hete honing mengen met een paar eetlepels water om het te verdunnen en er een siroop van te maken voor het recept. Gebruik gerust wodka als gin niet jouw ding is.

Ingrediënten

  • 2 ons gin
  • ¾ ounce vers geperst citroensap
  • ½ ounce hete honingsiroop
  • IJs
  • Gedehydrateerd citroenschijfje voor garnering, optioneel

Instructies

  1. Koel een coupéglas.
  2. Voeg ijs, gin, citroensap en hete honingsiroop toe in een cocktailshaker.
  3. Schud om te relaxen.
  4. Zeef in het gekoelde glas.
  5. Laat indien gewenst een gedroogd citroenwiel bovenop het drankje drijven.

Pittige citroenmargarita

Margarita-cocktaildrank
Margarita-cocktaildrank

Margarita's zijn gemaakt om pittig te zijn. De hete honing zorgt voor de perfecte balans tussen zoet en kruidig. Je wordt meteen verliefd.

Ingrediënten

  • Citroenwig en suiker voor de rand
  • 2 ons zilveren tequila
  • 1 ounce vers geperst citroensap
  • ¾ ounce hete honingsiroop
  • ½ ounce sinaasappellikeur
  • IJs
  • Citroenschijfje voor garnering

Instructies

  1. Om de rand te bereiden, wrijf je de rand van het glas in met het schijfje citroen.
  2. Doop de helft of de hele rand van het glas met de suiker op een schoteltje in de suiker zodat het bedekt is.
  3. Voeg ijs, tequila, citroensap, hete honingsiroop en sinaasappellikeur toe in een cocktailshaker.
  4. Schud om te relaxen.
  5. Zeef het in het voorbereide glas.
  6. Garneer met een schijfje citroen.

Het gouden elixer dat hete honing is

Er is geen mystiek proces of grote procedure om thuis hete honing te maken. En gelukkig maar, want er zijn genoeg dingen om bij te houden die veel tijd kosten. Van het bedenken tot het einde: in minder dan tien minuten heb je hete honing op je bord gedruppeld. Minder tijd dan nodig is om naar de winkel te rennen. Wat ga je nu doen met je vrije tijd?

Aanbevolen: