40 coole ijsbeerfeiten voor kinderen

Inhoudsopgave:

40 coole ijsbeerfeiten voor kinderen
40 coole ijsbeerfeiten voor kinderen
Anonim
ijsbeer op rots door water in Canada
ijsbeer op rots door water in Canada

Je hebt waarschijnlijk ijsberen gezien in reclames, tekenfilms en films, maar wist je dat deze beren in het echt behoorlijk fascinerend zijn? Van gespecialiseerd bont om in ijskoud water te zwemmen tot op het ijs te glijden om te spelen, ijsberen zijn interessante wezens. Ontdek hier alle feiten over ijsberen voor kinderen.

Coole weetjes over ijsberen voor kinderen

Wil je weten wat een ijsbeer eet? Ben je benieuwd hoeveel een ijsbeer weegt? U bent hier aan het juiste adres. Leer een paar intrigerende feiten over ijsberen die je misschien nog niet kent.

  • IJsberen hebben een vetrijk dieet dat voornamelijk uit zeehonden bestaat.
  • IJsberen zijn groot. In feite zijn ze de grootste landcarnivoor.
  • Mannetjes ijsberen kunnen ongeveer 1.500 pond of meer wegen.
  • Groepen ijsberen worden roedels genoemd.
  • IJsberen kunnen ongeveer 25 jaar oud worden.
  • Rollen in de sneeuw is hoe ze hun vacht schoonmaken.
  • IJsberen glijden over het ijs om te spelen.
  • IJsberen zijn misschien groot, maar hun baby's zijn klein. Ze zijn bij de geboorte slechts ongeveer zo groot als een kleine tube koekjes (één tot twee pond).
  • Zwangere ijsberen maken holen in sneeuwbanken om hun baby's te krijgen.
  • IJsberen kunnen 3 meter hoog worden. Wauw, dat is een grote beer.

Chill ijsbeerhabitat en andere interessante feiten

IJsberen zijn zo cool; en dat komt niet alleen omdat ze in een koud klimaat leven. Hoewel je verschillende lagen, een veiligheidsbril en speciale laarzen zou moeten aantrekken om ergens heen te gaan waar het zo koud is, hangen ze gewoon rond alsof het ijskoude weer geen probleem is. Duik in enkele interessante weetjes over het leefgebied van ijsberen waar je het misschien een beetje koud van krijgt.

  • IJsberen leven in het noordpoolgebied. Ze zijn te vinden in de VS, Rusland, Noorwegen, Canada en Groenland.
  • IJsberen zwerven door de Arctische ijskappen om zeehonden te vangen.
  • Aangezien ijs voortdurend beweegt, hebben ijsberen geen territorium zoals andere dieren.
  • Ze reizen veel om voedsel te vinden. IJsberen reizen ongeveer 30 kilometer per dag voor voedsel.
  • IJsberen hebben grote voeten die gemaakt zijn om te reizen op zoek naar zeehonden.
  • IJsberen galopperen net als paarden om zich te verplaatsen.
  • Er zijn wereldwijd slechts ongeveer 20.000 ijsberen, maar dit aantal da alt als gevolg van de klimaatverandering.
  • IJsberen kunnen lange tijd zitten wachten tot de zeehonden hun kop uit het ijs steken.
  • IJsberen brengen een deel van het jaar op het land door.

Aanpassingsfeiten voor ijsberen voor kinderen

Leven in het noordpoolgebied is niet gemakkelijk, dus ijsberen beschikken over een aantal spannende aanpassingen om het leven op het ijs beter beheersbaar te maken. Je leert alles, van wat er zo speciaal is aan hun vacht tot hun ongelooflijke voeten.

  • IJsberen hebben zwemvliezen, dus ze zijn betere zwemmers.
  • Hun grote voeten hebben kleine bultjes, papillen genaamd, om ze te helpen grip te krijgen op het ijs.
  • De neusgaten van een ijsbeer sluiten zich tijdens het zwemmen, zodat ze niet per ongeluk water inademen.
  • Ze hebben een vetlaag die hun lichaam bedekt om in de koude gebieden te blijven. Dit betekent ook dat ze oververhit kunnen raken als het te warm wordt.
  • De vacht van ijsberen is doorzichtig, zodat ze goed opgaan.
  • Hun vacht heeft een vettige vacht, waardoor ze sneller drogen na het zwemmen.
  • Ze hebben ook twee lagen bont om ze warm te houden.
  • Verrassing: de huid van een ijsbeer is eigenlijk zwart. Dit zou kunnen zijn zodat het meer zon krijgt.
  • Grote gebogen klauwen helpen ze gladde zeehonden te vangen en grip te houden op het ijs.
  • Hun korte staarten en oren voorkomen dat ze warmte verliezen.

Interessante feiten over ijsberen die je niet kende

Op dit moment denk je misschien dat je alles weet wat er te weten v alt over ijsberen, maar dan heb je het mis. Zwem door een paar weinig bekende feiten over ijsberen.

IJsberen hebben 42 tanden

Het jagen op en eten van zeehonden kost veel werk. IJsberen hebben dus heel veel scherpe tanden, 42 zelfs, om hen te helpen de klus te klaren. Ze gebruiken hun scherpe tanden bij de jacht op zeehonden, en hun kiezen zijn ook scherp om op te kauwen. IJsberen hebben ook een opening tussen hun voor- en achtertanden, zodat ze zeehonden uit het water naar het ijs kunnen grijpen.

IJsberen hebben een scherp reukvermogen

IJsberen hebben een krachtig reukvermogen, wat essentieel is bij de jacht. Zeehonden, hun belangrijkste prooi, snijden ademhalingsgaten in het ijs. De ijsberen kunnen de zeehonden rond het ademgat ruiken, zodat ze kunnen wachten om ze te vangen. Bovendien kunnen ze twintig kilometer verderop zeehonden ruiken op het ijs!

IJsberen zijn eenzame wezens

IJsberen leven doorgaans niet in roedels of groepen. Ze zijn graag alleen. Dit is beter voor de jacht. IJsberen hebben geen manier om te communiceren, behalve wanneer een ijsbeer op zoek is naar een partner, dan krijgen ze stinkende voeten.

IJsberen zijn snelle hardlopers

ijsbeer rennend
ijsbeer rennend

Met al dat gewicht zou je denken dat ijsberen behoorlijk traag zouden zijn. Maar eigenlijk zijn het snelle lopers. IJsberen zijn geklokt op ongeveer 40 km/uur. Ze kunnen dit alleen voor korte afstanden doen, maar je zou er waarschijnlijk niet één willen tegenkomen!

IJsberen dagenlang vast

Zeehonden zijn niet de gemakkelijkste prooien om te vangen. Daarom is het gebruikelijk dat een ijsbeer dagenlang tussen de ma altijden door moet vasten. Het vet dat in hun lichaam is opgeslagen, kan hierbij behulpzaam zijn. IJsberen gaan in de winter op jacht en slaan vet op om ervoor te zorgen dat ze voldoende lichaamsvet hebben om er doorheen te komen als de prooi schaars is.

IJsberen houden geen winterslaap

Een ander leuk feit over ijsberen is dat ze niet in winterslaap gaan zoals gewone beren. Moederberen bouwen een hol voor zichzelf en hun kleintjes, maar ijsberen gaan over het algemeen niet in winterslaap. Volgens de Maryland Zoo gebruikt een moeder-ijsbeer haar gereserveerde vet om de baby's warm te houden en heeft ze geen lagere hartslag of stofwisseling. Moeder-ijsberen zijn behoorlijk verbazingwekkend.

Vossen volgen ijsberen rond

IJsberen zijn rommelige eters. Dat betekent dat ze een beetje voedsel achterlaten. De poolvos gebruikt dit als een kans om een gratis ma altijd te krijgen. Ze zullen dus ijsberen volgen om hun restjes op te eten. Een ijsbeer eet echter een poolvos als hij honger heeft.

IJsberen eten meer dan alleen zeehonden

ijsberen die een narwal eten
ijsberen die een narwal eten

IJsberen zijn carnivoren en hun favoriete ma altijd is een zeehond. Maar zegels zijn niet altijd beschikbaar. Daarom kan een ijsbeer ook andere dingen eten. Het is bekend dat ze ganzen, walvissen die aanspoelen op de kust, kleine zoogdieren en zelfs vogeleieren eten. Maar ze hebben het vet van een zeehond of walrus nodig om in hun reserves op te slaan.

Perfecte ijsbeerfeiten waar kinderen van kunnen genieten

IJsberen zijn spannende wezens. IJsberen zijn meer dan alleen maar schattige karakters om naar te kijken op het grote of kleine scherm: ijsberen zijn unieke dieren die langzaam hun leefgebied verliezen omdat de wereld warmer wordt. Veel wetenschappers denken dat ze de komende jaren zullen uitsterven. Op een rol leuke weetjes leren? Ontdek feiten over regenbogen, feiten over kalkoenen voor kinderen en ook feiten over rendieren.

Aanbevolen: