Ultieme familiepicknickgids voor stressvrij plezier

Inhoudsopgave:

Ultieme familiepicknickgids voor stressvrij plezier
Ultieme familiepicknickgids voor stressvrij plezier
Anonim
familie die een lentedag doorbrengt met picknicken
familie die een lentedag doorbrengt met picknicken

Er is iets vredigs en sereen aan dineren in de buitenlucht, eten met het gezin in de frisse lucht. Als je deze zomer een gezinspicknick wilt organiseren, zorg er dan voor dat je al je basisbenodigdheden hebt gedekt. Kies de beste plek, pak de perfecte hapjes in en organiseer activiteiten die blijvende herinneringen zullen opleveren.

Waar kunt u uw familiepicknick houden

Als het gaat om het 'waar'-gedeelte van de picknick, is de lucht de limiet. Kies een ruimte die voor u aantrekkelijk en uitvoerbaar aanvoelt. Wanneer u een picknickplek kiest, zorg er dan voor dat het gebied waar u landt schoon is, redelijk dichtbij uw huis en veilig is.

Wandel naar een speciale plek

Afhankelijk van waar je geografisch gezien woont, wat je van plan bent in te pakken en het aantal mensen in je gezelschap, kan een wandeling naar een afgelegen plek iets speciaals zijn om te overwegen. Pak de spullen in en wandel naar een mooie en rustige plek in het bos of een weiland om je kamp op te slaan. Dineer op uw spread, ontspan tussen de vegetatie en zie hoe uw kinderen na de ma altijd wilde bloemen verzamelen of in bomen klimmen.

Beten op het strand

Voor degenen die op een steenworp afstand van het strand wonen: neem je ma altijd mee naar het zand en de zee. Deze picknickachtergrond is onverslaanbaar. Geniet van frisse wijn, geniet van kaas, crackers, garnalencocktail en koude krabsalade (of, voor kieskeurige eters, tonijnsandwiches) terwijl je kijkt hoe de golven over het zand van de zon in de zee glijden. Vergeet je zwemkleding niet, want er is geen betere activiteit voor een strandpicknick dan daarna een duik in het water nemen.

Een ma altijd op het water

Ga letterlijk uit eten op het water als je een boot hebt die plaats biedt. Voor degenen die tijdens de zomermaanden van varen houden: breng uw picknickma altijd aan boord van uw schip en vaar uit voor een onvergetelijke eetervaring.

Eten en spelen in een park

De meeste mensen leven in gemeenschappen die een paar parken omvatten, dus het vinden van een uitstekend park om te picknicken zal een relatief gemakkelijke missie zijn. Kies een park dat bij de sfeer van uw gezin past. Wil je iets rustigs en uitgestrekts, of ben je beter af in een bruisend park vol kinderen en andere mensen en wellicht een speeltuin of zandbak in de buurt? Parken zijn perfecte picknickplekken, omdat er meestal voorwerpen als verzorgde gazons, vuilnisbakken en soms zelfs badkamers en drinkfonteinen in de buurt zijn.

picknick op een mooie dag in het park
picknick op een mooie dag in het park

Ontspan aan een rivier

Kijken naar een stromende rivier is louterend, en een dag bij een rivier doorbrengen met je favoriete mensen en je favoriete eten is ronduit dromerig. Zoek een rivier bij jou in de buurt en neem je picknick mee naar de oevers. Sommige rivieren zijn populaire hotspots voor zomerliefhebbers, dus controleer de plekjes vóór de picknickdag en zorg ervoor dat je er een hebt die niet overspoeld wordt door andere mensen die dezelfde zomerdagdromen hebben als jij. Vergeet niet om droge kleding mee te nemen voor de kinderen, want ze zullen het niet kunnen laten om rond te waden in de koude, heldere stroom en een busje insectenspray.

Maak een picknick in je tuin

Het doel van een familiepicknick is om samen te komen, van elkaars gezelschap te genieten en buiten te dineren. Er is geen reden waarom u niet in het comfort van uw eigen achtertuin kunt picknicken. Als je heel jonge kinderen hebt, niet over de helft van de benodigdheden beschikt om een picknickervaring te beleven, of als je een menu aan het maken bent waarbij je dicht bij de keuken moet blijven, of in je tuin moet smullen. Het geeft je misschien niet de schilderachtige ervaring waar je naar op zoek was, maar het opzetten en opruimen is een fluitje van een cent, en de kinderen zullen manieren vinden om zichzelf te vermaken, zodat jij kunt ontspannen.

Beslis over de perfecte picknickmand

Bij het inpakken van een picknick is het transportmiddel iets waar je goed op moet letten. Kies de optie die het beste bij uw behoeften past.

Een traditionele mand

Bij het kiezen van een picknickmand heb je verschillende opties. Een daarvan is de traditionele rieten picknickmand. Moderne picknickmanden worden volledig gevuld met alles wat je nodig hebt om je picknick uit te voeren. Er zijn compartimenten voor allerlei soorten opslag, en deze bevatten vaak ingebouwd bestek (hoewel je extra vorken en lepels moet meenemen als je gezelschap groot is of als er een paar stukken op de grond vallen). creëer die picknicksfeer van weleer. Het belangrijkste nadeel van deze manden is dat ze niet bepaald bevorderlijk zijn voor mensen die grote afstanden naar een picknickplaats afleggen. Ze kunnen lastig te dragen zijn, en je hebt waarschijnlijk een tweede tas of rugzak nodig voor een deken en schoonmaakmaterialen.

Een picknickrugzak

Picknickrugzakken hebben niet dezelfde landelijke aantrekkingskracht als traditionele rieten picknickmanden, maar waar ze niet zo aantrekkelijk zijn voor een picknick, maken ze dit goed in de praktijk. Picknickrugzakken bevatten alles wat een conventionele mand kan, en ze worden geleverd met de opbergruimte en gadgets die nodig zijn om de perfecte picknick te maken, met als bonus dat ze gemakkelijk te dragen zijn. Als u naar een bepaalde plek wandelt, fietst of een relatief lange afstand aflegt om bij uw picknickbestemming te komen, is dit type drager wellicht uw beste optie om de goederen te vervoeren.

Inpakken als een professional: wat je moet meenemen

Het laatste dat je nodig hebt, is met een stel hongerige familieleden naar je picknickbestemming gaan, om vervolgens te beseffen dat je de plank op de inpakafdeling hebt gemist en essentiële spullen bent vergeten. Voordat u begint met het inpakken van uw picknick, maakt u een lijst van de dingen die u nodig heeft. Terwijl je aan het inpakken bent, streep je de spullen van de lijst af, zodat er niets achterblijft. Over het algemeen zijn dit de picknick-must-haves die je niet thuis wilt laten.

  • Een deken met een waterdichte onderkant
  • Veel extra bestek
  • Een kurkentrekker voor wijn (of beter nog, kies een fles met een draaidop)
  • Natte doekjes en servetten
  • Een grote vuilniszak
  • Snijplank of plat oppervlak
  • Ijspakketten om voedsel te koelen
  • Ritssluitingszakjes en clips voor chips
  • Benodigde activiteiten (frisbee, hackyzak)

Pack-Hacks

Picknick inpakken is een beetje een kunst, en deze picknickpakket-hacks zullen je excursie zoveel gemakkelijker maken.

Houd alles koel

Er zullen waarschijnlijk op zijn minst een paar items in je picknickmand zitten die koel moeten blijven. Je kunt ijspakketten in je mandje stoppen, of je kunt waterflessen vullen met wat ijs en water. Houd er rekening mee dat de warmte opstijgt en de kou da alt, dus plaats de flessen op de bovenkant van uw mandje. De flessen bieden als extra bonus een koel drankje aan het einde van de ma altijd.

Desserts op de bodem van de tas

Als je wilt dat de spullen koel blijven, probeer dan niet te vaak in je winkelmandje rond te snuffelen of alles mee te nemen op zoek naar wat je nodig hebt. Verpak uw ma altijd zo dat de desserts zich onderaan bevinden en het voorgerecht bovenaan. Door in laagjes te eten, blijven sommige ma altijdcomponenten op de bodem koel en heb je geen grote rommel om je heen.

Tupperware is een levensredder

Het is verleidelijk om naar de markt te rennen en hummus, olijven en andere spullen direct in de picknickmand te gooien voordat je vertrekt. Dit is allemaal leuk en leuk totdat de dingen in de mand beginnen te bonzen en rond te glijden, waardoor ze per ongeluk opengaan. Wat jammer als de hele inhoud van je picknickmand onder de olie en olijvensap zit. Tupperware is je allerbeste vriend bij het inpakken van picknicks en in het leven in het algemeen. Verpak alles wat kan morsen en vernietigen in een goed gesloten Tupperware-container. Kleine tups zijn ook geweldig voor specerijen zoals saladedressings, hete sauzen en mosterd.

Ruil borden in voor bekers

Het opstapelen van voedsel op borden zorgt voor chaos. Eén klein fooitje en de hele picknickma altijd v alt in de war. Ma altijdcomponenten zoals aardappelsalade, pastasalade, fruitsalade en gebakken bonen kunnen misschien beter worden geserveerd in plastic bekers, dus neem voldoende extra's mee.

Overweeg een bril die kantelt

Glaswerk met lange stelen is elegant, maar niet praktisch als het om picknicken gaat. Zorg ervoor dat de meegebrachte kopjes en glazen bestand zijn tegen het leven op een wankele ondergrond. Als u niet zeker weet of uw drankverpakkingen zonder kantelen mogen, pak dan iets in dat een vlak oppervlak biedt waarop ze kunnen rusten. Vergeet niet dat glas een no-go is als het om picknicken gaat. Verpak in plaats daarvan plastic.

Maak een wasstation bij de auto

Vul een kan met schoon water en laat deze in je auto liggen. Als je terugkomt van je picknickplek, heb je water om vuile handen en voeten mee schoon te maken, of om te gebruiken voor spullen die snel moeten worden afgespoeld voordat je naar huis gaat.

Picknickvoedsel voor de goden

Om de perfecte picknick te organiseren, heb je de ideale mix van drankjes en etenswaren nodig. Wat je meeneemt is aan jou, maar het plannen van een picknickmenu met een thema of het kiezen van voedsel dat geen gedoe is, kan ervoor zorgen dat je picknick soepeler verloopt.

Familie die picknickt in openbaar park
Familie die picknickt in openbaar park

Dranken

Iedereen zal dorst hebben tijdens de picknick, dus neem voldoende vloeistoffen mee voor onderweg. Volwassenen kunnen genieten van thermosflessen ijsthee, verse limonade of perfect geplukte wijnen. Kinderen kunnen genieten van een sapdoos (gemakkelijk mee te sjouwen) of water. U kunt er desgewenst voor kiezen om warme dranken zoals thee en koffie mee te nemen; Vergeet niet om die thermosflessen buiten de mand met voedsel te dragen die u koel probeert te houden.

Fingersnacks

Picknicks zijn plekken om te plukken. Zet crackers, voorgesneden kazen, druiven, kerstomaatjes, vleeswaren en andere items neer die gemakkelijk in de mond kunnen worden gestopt.

Makkelijke salades en bijgerechten

Salades en picknicks zijn synoniem, en er zijn zoveel creatieve om uit te proberen. Traditioneel kun je altijd gaan met een heerlijke aardappelsalade, fruitsalade of pastasalade. U kunt ook proberen uw culinaire denkwijze te verruimen en een salade met een twist te bereiden. Probeer macaroni-aardappelsalade uit Hawaï, of erwten-aardappelsalade, beide geïnspireerd op klassieke picknicksalades, maar zoveel interessanter en smakelijker.

Het hoofdevenement

Koud gebakken kip is een favoriet picknickgerecht, net als makkelijke sandwiches. Quiche-opties zijn ook altijd goede keuzes voor een picknick en voegen een beetje chique flair toe aan het evenement.

Desserts om voor te sterven

Geen enkele ma altijd is ooit compleet zonder een dessertgerecht. Maak je picknick af met zelfgemaakte koekjes, versgebakken brownies of andere zoete lekkernijen die je gemakkelijk kunt opbergen in picknickmanden.

Iedereen bezig houden na de ma altijd

Het eten duurt maar zo lang, en de kinderen hebben opties nodig om mee bezig te zijn terwijl de volwassenen verteren en rusten. Neem een frisbee, een hacky-zak, schetsboeken en kleurpotloden, kruiswoordraadsel- of woordzoekpuzzels, of badpakken en handdoeken mee als u in de buurt van water dineert. Maak van je picknick een hele dag.

Vergeet de opruimcomponent niet

Als de ma altijd is verslonden en de kinderen moe worden, blijft er nog maar één taak over, en dat is opruimen. Niemand houdt ervan om op te ruimen na een grote ma altijd, maar het moet wel gebeuren.

De restjes inpakken

Zorg ervoor dat je wat restjes hebt, vooral als je zakken chips of lange sandwiches hebt ingepakt. Gebruik chipclips om geopende zakken af te sluiten en overgebleven sandwiches of plakjes vlees en kaas in ritssluitingszakken te doen. Tupperware, die het leven opnieuw zo gemakkelijk maakt, klikt dicht zodat het eten mee naar huis kan worden genomen.

Alles inpakken

Die vuilniszakken die je hebt meegenomen, gaan je leven heel gemakkelijk maken. Eén vuilniszak zorgt ervoor dat alle stukjes en beetjes die overblijven van ma altijden, verkruimelde servetten, wegwerpbestek, kopjes en borden en al het andere rechtstreeks naar de prullenbak gaan. De andere tas is voor vuile kopjes, borden en kommen. Alles wat thuis gewassen en aangevuld moet worden voor de volgende keer, wordt in zak nummer twee gedaan.

Vergeet de doekjes niet

Natte doekjes zijn handig voor de meeste uitstapjes, maar zijn vooral handig tijdens picknicks. Gebruik ze om handen, gezichten en andere picknickartikelen af te vegen die plakkerig en druipend zijn.

Proef de smaak van de zomer

Er zijn gewoon een aantal activiteiten die de zomer uitstralen, en picknicken is daar één van. Maak herinneringen met degenen van wie je het meest houdt door een onvergetelijke zomerpicknick te organiseren. Hoewel de ultieme familiepicknick wat tijd, nadenken en zorgvuldige planning vergt, is het uiteindelijk de moeite waard.

Aanbevolen: