Serviceprojecten voor kinderen

Inhoudsopgave:

Serviceprojecten voor kinderen
Serviceprojecten voor kinderen
Anonim
Sportteam verzamelt recyclingbuurt
Sportteam verzamelt recyclingbuurt

Help kinderen de vreugde van geven te begrijpen, een gevoel van verantwoordelijkheid voor de gemeenschap te krijgen en nederigheid te leren met dienstbetoonprojecten voor kinderen. Dienstverleningsprojecten zijn vrijwilligersactiviteiten waarbij kinderen iets nuttigs maken en weggeven, geld inzamelen voor een goed doel, of hun tijd vrijmaken om mensen in nood te helpen.

Serviceprojecten voor jonge kinderen

Kinderen in de kleuterklas, de kleuterschool en het eerste leerjaar kunnen deelnemen aan knutselprojecten die thuis of in de gemeenschap worden gemaakt. Kinderen in deze leeftijdsgroep hebben doorgaans een korte aandachtsspanne, dus zoek naar ideeën voor gemeenschapsdiensten voor kinderen die niet veel tijd kosten. Een verantwoordelijke volwassene of tiener zal deze groep moeten helpen bij het voltooien van hun dienstbetoonprojecten, maar moet hen zoveel mogelijk door kinderen laten leiden.

Maak boeken voor senioren

Boekmaakprojecten voor kinderen zijn eenvoudig te maken voor de jongste vrijwilligers. Kinderen kunnen kiezen uit boeken in accordeonstijl, ladderboeken of eenvoudige genietboeken en schrijven hun eigen verhalen. Maak eerst een aantal blanco boeken en schrijf vervolgens de woorden en teken afbeeldingen op elke pagina om leuke en opbeurende verhalen te creëren. Deze leuke souvenirs kunnen aan senioren worden gedoneerd via een plaatselijke woonvoorziening of seniorencentrum.

Deel gezonde snacks uit

Jonge kinderen kunnen een verscheidenheid aan groenten en fruit plukken, verzamelen of kopen die heerlijk zijn als tussendoortje. Verpak elke snack in een zakje met ritssluiting en voeg leuke labels of afbeeldingen toe. Ga naar een speeltuin, park of lokaal evenement en deel gratis gezonde snacks uit aan kinderen en volwassenen. Zorg ervoor dat je de snacks goed wast en klaarmaakt, zodat iedereen ze veilig kan eten. Vraag het altijd aan een volwassene voordat u een kind eten geeft.

Versier je stad met vriendelijke woorden

Kleine kinderen kunnen krijt gebruiken om vriendelijke woorden en zinnetjes op de belangrijkste trottoirs van hun stad te schrijven. Brainstorm en schrijf een lijst met woorden en zinsneden op, zoals 'Je bent mooi'. of "Vreugde." Gebruik coole stoepkrijtkleuren om elk woord of elke zin op een ander trottoirblok te schrijven en voeg vervolgens schattige afbeeldingen toe.

Krijt bericht
Krijt bericht

Plant een bestuivingstuin

Het planten van bestuivingstuinen vol met inheemse planten kan deze planten helpen bloeien, samen met de honingbijen, vlinders en andere bestuivers die van ze houden. Kinderen kunnen thuis, op school of in de openbare ruimte bestuivingstuinen aanleggen. Werk samen met een tuinexpert om te bepalen welke planten je moet kweken.

Schrijf naar een eenzame penvriend

Het hebben van een collega-penvriend is geweldig, maar regelmatig schrijven met iemand die niet veel sociale interactie heeft, kan nog meer voldoening geven. Kinderen van elke leeftijd die kunnen tekenen of schrijven, kunnen een penvriend hebben. Sluit u aan bij een plaatselijke woonvoorziening of een daklozenopvangcentrum om in contact te komen met een penvriend die behoefte heeft aan interactie. Zelfs als je vriend dichtbij woont, voelt het voor iedereen speciaal om regelmatig brieven per post te ontvangen.

Verlicht je buurt

Als uw buurt of blok niet goed verlicht is, onderneem dan actie om het veiliger te maken met eenvoudige verlichtingsoplossingen. Hang LED-lantaarns aan bomen of hekpalen om het trottoir te verlichten met toestemming van huiseigenaren. Je kunt ook kleurrijke gloeiende lichten gebruiken, zoals glowsticks en kettingen, om leuke lichtjes te maken. Zorg ervoor dat de ruimte een bepaalde tijd verlicht blijft en kijk of je de buren ervan kunt overtuigen om om de beurt het licht uit te doen.

Organiseer een voedselvrije Halloween-stop

Trick-or-treating kan een echte tegenvaller zijn voor kinderen met voedselallergieën en dieetbeperkingen. Maak van je huis een voedselvrije plek voor trick-or-treaters, zodat iedereen van Halloween kan genieten. Maak borden om rond uw tuin en veranda te plaatsen en vertel kinderen dat u een allergievriendelijke stop bent. Verzamel geld of ontvang donaties van non-foodartikelen zoals klein speelgoed, stickers en bladwijzers om uit te delen.

Wees een geheime kerstman voor een dier

Huisdieren krijgen niet vaak nieuwe dingen, zoals speelgoed waarmee ze kunnen spelen en mee kunnen nemen naar hun nieuwe huis. Als je een dierenliefhebber bent, overweeg dan om een geheime kerstman te worden voor een dier dat momenteel in een asiel woont. Beperk jezelf niet tot het geven van cadeautjes met Kerstmis, je kunt het op elk moment van het jaar aan je dier geven.

Start een veranderingsbord

Als mensen aan het winkelen zijn bij supermarkten of benzinestations, komen ze soms een paar cent tekort om te kopen wat ze willen. Help vreemden door een wisselbord in een van deze winkels te plaatsen, met toestemming van de eigenaar. U moet een prikbord maken met instructies erop. Verzamel wat kleingeld en sorteer het in snackzakjes met ritssluiting. Doe een paar kwartjes, dubbeltjes, stuivers en centen in elk zakje en plak ze op het prikbord. Bevestig een klein potje met een gleuf aan de bovenkant aan het prikbord, zodat donateurs kleingeld kunnen achterlaten terwijl mensen in nood een zakje kunnen meenemen.

Hand met zak op munten
Hand met zak op munten

Schone parkbanken

Mensen gebruiken parkbanken om uit te rusten, lunchpauzes te nemen en zelfs te slapen in het geval van sommige daklozen. Kies een plaatselijk park en loop daar elke dag met vodden en een spuitfles zeepsop. Was elke bank zodat deze vrij is van vogelpoep of plakkerige vloeistoffen en droog hem vervolgens af met een andere doek. Deze eenvoudige handeling kan een groot verschil maken voor mensen die de bank regelmatig gebruiken of haast hebben.

Serviceprojecten voor oudere kinderen

Kinderen in groep twee tot en met vijf kunnen beginnen met vrijwilligerswerk in complexere organisaties en kunnen zich inzetten voor reguliere activiteiten. Vraag uw kinderen wie ze het meest willen helpen en zoek vervolgens naar mogelijkheden om die bevolkingsgroepen te ondersteunen. Afhankelijk van het volwassenheidsniveau van het kind en het project, kunnen kinderen in deze leeftijdsgroep wellicht zelf eenvoudige serviceprojecten voltooien.

Maak vriendschapsarmbanden voor kinderen

Of het nu kinderen zijn die nieuw zijn op je school of plaatselijke kinderen in een pleeggezin, je kunt borduurgarenarmbanden maken met vriendschapsarmbandpatronen. Voor deze kinderen kan het leven een beetje eng en onzeker zijn. Het geschenk van een vriendschapsarmband kan ervoor zorgen dat ze zich welkom en geaccepteerd voelen. Het enige wat je nodig hebt zijn bundels borduurgaren en wat plakband om deze armbanden te maken. Zorg dat er een mandje met armbanden klaar ligt op je schoolkantoor of breng ze één keer per maand naar het pleegzorgkantoor.

meisje dat een kralenarmband maakt
meisje dat een kralenarmband maakt

Maak geen naaislaapzakken voor dieren

Honden en katten die in dierenasielen wonen, krijgen niet veel privacy. Door twee stukken fleece aan elkaar te knopen, kun je een kleine, niet-naaibare slaapzak creëren. Maak genoeg voor elk dier dat momenteel in het asiel verblijft, of maak ze het hele jaar door, zodat elk nieuw dier er ook een krijgt. Honden die zich graag in hun dekens nestelen en katten die zich graag verstoppen zullen dankbaar zijn voor uw donatie.

Kinderen vermaken in een ziekenhuis

Als je kunt zingen, dansen, goocheltrucs kunt uitvoeren of op een andere manier kunt entertainen, zou je een kinderdag kunnen maken. Als je een kinderziekenhuis of kinderziekenhuisvleugel in de buurt hebt, kijk dan of je vrijwilligerswerk kunt doen om patiënten te vermaken. Je kunt voor iedereen een eenmalige of wekelijkse show organiseren, of je act naar elke ziekenhuiskamer brengen.

Start een Walking Buddy-programma

Hogere basisschool-, midden- en middelbare scholieren kunnen zich vrijwillig aanmelden als wandelmaatje om jongere kinderen te helpen veilig te zijn wanneer ze elke dag van en naar school lopen. Koop naamplaatjes of maak T-shirts met de tekst 'Walking Buddy' en bied aan om met jongere kinderen langs de hoofdroutes te lopen. Je kunt je ook op verschillende plaatsen langs de hoofdroutes positioneren om kinderen te helpen de drukke straten over te steken.

Creëer familie-samenzijnstassen

Stimuleer leuke, gratis gezinsinteracties door gezinstassen achter te laten op plaatsen waar kinderen ze kunnen vinden. Gebruik gallontassen met ritssluiting en vul ze met zelfgemaakte bordspellen of goedkope gedoneerde spellen en activiteiten voor meerdere spelers. Voeg een zakje popcorn en wat watersmaakpakketten toe voor een compleet gezinsavondarrangement. Laat op elke tas een briefje achter met de suggestie dat gezinnen een tas meenemen, er een leuke familieavond van maken, de tas weer aanvullen en de tas opnieuw ophangen zodat een ander gezin ervan kan genieten.

Organiseer een zwemkledingactie voor kinderen

Organiseer een badpakactie in de lente of aan het einde van de zomer, waar kinderen nieuwe of weinig gebruikte badkleding kunnen doneren. Of het nu gaat om gymles, een excursie of een dagje strand, elk kind verdient het om functionele badkleding te hebben, zodat ze van het water kunnen genieten. Werk samen met een plaatselijke kinderorganisatie of school om uw schone donaties aan mensen in nood te geven.

Maak originele kleurboeken

Maak je eigen originele kleurboeken door de omtrekken van afbeeldingen in zwart op wit papier te tekenen. Nietje een paar pagina's aan elkaar of bind ze samen met een touwtje. Laat de kleurboeken achter in de bibliotheek, bij dokterspraktijken of in een seniorencentrum, zodat anderen ervan kunnen genieten als ze willen ontspannen of de tijd willen doden. Verzamel indien mogelijk gebruikte kleurpotloden aan het einde van het schooljaar en verpak er een paar bij elk kleurboek.

Petitie voor een gemeenschapsverandering

Volwassenen vinden het moeilijk om 'nee' te zeggen tegen kinderen en u kunt hun 'ja' omzetten in een positieve verandering voor uw gemeenschap. Denk na over een belangrijke behoefte in uw gemeenschap en start een petitie. Ga van deur tot deur, leg uw platform uit en vraag buren om uw petitie te ondertekenen. Als je er klaar voor bent om je standpunt naar een hoger niveau te tillen, kun je je handtekening meenemen naar een gemeentevergadering.

Maak Misfit-manden op de boerenmarkt

Soms willen mensen geen groenten en fruit kopen omdat ze ernstig misvormd zijn of er gewoon vreemd uitzien. Neem een paar kleine manden mee naar de boerenmarkt en verzamel deze natuurlijke buitenbeentjes bij verkopers die ze willen doneren. Geef uw buitenbeentje-marktmanden aan de plaatselijke voedselbank of daklozenopvang om aan klanten aan te bieden. Als je handig bent, kun je proberen je eigen manden te maken van dun hout en riet.

Meisje met mandje sinaasappel
Meisje met mandje sinaasappel

Maak zomerzorgpakketten voor daklozen

De winter is een voor de hand liggende tijd om daklozen te helpen het barre weer te overleven, maar de zomer kan ook voor hen moeilijk zijn. Gebruik gedoneerde cinchzakjes om zomerveiligheidsartikelen te verzamelen, zoals zonnebrandcrème, een herbruikbare waterfles, een draagbare ventilator met batterijen en een chapstick met een hoge SPF. Laat deze zomeropvangpakketten achter op plaatsen zoals opvangcentra en kerken, zodat daklozen ze mee kunnen nemen en gebruiken.

Serviceprojecten voor middelbare scholieren

Middelbare scholieren zijn klaar om door te stromen naar service-leerprojecten waar ze leren over specifieke oorzaken terwijl ze vrijwilligerswerk doen. Op deze leeftijd kunnen kinderen soms een dienstbetoonproject voltooien zonder hulp van volwassenen. Tween-serviceprojecten kunnen langetermijnverbintenissen of terugkerende jaarlijkse activiteiten zijn.

Maak tutu's voor kleine dansers

Dansuniformen kunnen voor sommige gezinnen erg duur zijn. Ga creatief aan de slag met tule en maak tutu's zonder naaiwerk voor een plaatselijke dansgroep, zodat ze geld kunnen besparen en ervoor kunnen zorgen dat elk kind een leuke optredensoutfit krijgt. Praat met een plaatselijke dansschool en kijk welke kleuren en maten ze nodig hebben voor hun dansers. Dit is een geweldig project voor seizoensparades waarbij het dansteam marcheert, zoals op 4 juli met rode, witte en blauwe tutu's, of voor hun jaarlijkse recital.

Maak kleine zakjes om vrouwelijke producten te verbergen

De middelbare school is een tijd waarin veel meisjes beginnen te menstrueren en producten zoals tampons en maxi-pads gaan gebruiken, wat soms gênant kan zijn. Upcycle oude T-shirts door de mouwen te gebruiken om kleine zakjes met trekkoord te naaien. U kunt een naaimachine gebruiken, met de hand naaien of textiellijm gebruiken om de tassen te maken. Verzamel donaties van vrouwelijke producten en vul elke tas met een paar. Bewaar een mandje met je tassen op school of in een openbaar toilet, zodat meisjes deze mee kunnen nemen en opnieuw kunnen gebruiken. Je kunt de tassen ook verfraaien met coole patches of gezwollen verfontwerpen.

Brei plastic boodschappentassen tot herbruikbare tassen

Breien met plastic boodschappentassen begint met het in reepjes snijden van elke tas. Als je nog niet weet hoe je moet breien, kan dit een goedkope manier zijn om te leren en te tellen als een service-leerproject, omdat je een nieuwe vaardigheid opdoet en het milieu helpt door groen te worden. Zoek naar breipatronen voor plastic zakken om draagtassen te maken die uw gezin kan gebruiken. Je kunt plastic zakken inzamelen bij vrienden, familie, buren en zelfs lokale bedrijven. Als u veel tassen maakt, kunt u deze bij de plaatselijke supermarkt achterlaten zodat klanten ze mee kunnen nemen en gebruiken.

Huisdierafval ophalen in uw buurt

De meeste dorpen en steden hebben regels over het opruimen van de poep van je hond, maar niet iedereen volgt de regels. Koop een poepschepje en een vuilniszak of individuele afvalzakken voor huisdieren en ruim uw buurt regelmatig op. Zorg ervoor dat u het afval nooit met blote handen aanraakt en houd handdesinfectiemiddel bij u. Ga nog een stap verder met het project en maak posters die je in de stad kunt ophangen met daarop de regels van jouw gemeente over het opruimen van huisdierenafval en de gevaren van het achterlaten van huisdierenafval op trottoirs en in openbare parken.

Leer een gratis kinderles

Zet je talenten om in leermomenten bij een plaatselijk recreatieprogramma of bibliotheek door gratis lessen voor kinderen te geven. Help kinderen veilig te leren omgaan met de computer, hun haar te vlechten, gitaar te spelen of een kort verhaal te schrijven. Ga nog een stap verder met het project en vraag vrienden om verschillende gratis lessen te geven die samen een school voor gratis vaardigheden voor kinderen vormen die weken meegaat.

Bouw natuurlijke zitjes in het park

Natuurlijke zitmogelijkheden kunnen worden gemaakt van boomstammen, boomstronken of zelfs rotsen. Ga naar een plaatselijk park dat niet veel zitplaatsen heeft en creëer een paar rustplaatsen voor leden van de gemeenschap. Zorg ervoor dat u alleen voorwerpen gebruikt waarvoor u toestemming heeft deze opnieuw te gebruiken en dat de stoelen bruikbaar zijn zonder gevaarlijk te zijn. Van kleine krukjes tot bankjes, bezoekers die door het park lopen zullen het op prijs stellen als ze een plek hebben om even te pauzeren. Controleer bij de plaatselijke parkdienst of u dit kunt doen voordat u aan het project begint.

Verf gemeenschapsmuurschilderingen op openbare gebouwen

Werk samen met je stadsbestuur om een aantal opbeurende muurschilderingen te ontwerpen die jij en je vrienden op de zijkant van gebouwen in de stad kunnen schilderen. Deze projecten zijn een geweldige manier om uw gemeenschap te verfraaien en er jongeren van te voorzien. Kijk of je plaatselijke bouwmarkten of bouwmarkten kunt vinden waar je verf en penselen kunt doneren. Mogelijk kunt u ook ongebruikte hoeveelheden buitenverf ophalen bij lokale huiseigenaren.

Meisje schilderij muurschildering
Meisje schilderij muurschildering

Start een Pay it Forward-lunchprogramma

Kies een populaire lunchplek in de stad en start daar een pay it forward-lunchprogramma. U kunt daar een prikbord voor uw project plaatsen. Wanneer mensen hun lunch kopen, kunnen ze hun betalingsbedrag verdubbelen en dezelfde lunch doneren aan iemand in nood. De receptionist kan dan een lunchbon invullen die u verstrekt, waarop staat wat de gratis lunch inhoudt. Lunchbonnen worden op uw prikbord gehangen en mensen kunnen ze inwisselen voor gratis lunches.

Creëer feestjes in een doos voor de voedselbank

Denk na over gewone vieringen zoals verjaardagen of Valentijnsdag en welke voedingsmiddelen of papierwaren deze evenementen speciaal maken. Organiseer een feestdoosactie waar mensen dingen kunnen doneren zoals cakemix in dozen, glazuur, verjaardagskaarsen en decoratieve papieren bordjes om in je feestdozen te doen. Verzamel gerecyclede dozen en versier ze met overgebleven inpakpapier dat past bij het thema van de doos. Doneer de feestdozen aan de voedselbank.

Fotografeer nieuwe dieren in een plaatselijk asiel

Dierenasielen vertrouwen vaak op foto's van hun dieren om een nieuw thuis voor die huisdieren te vinden. Als je een camera hebt en graag foto's maakt, meld je dan aan om oproepbaar te zijn voor het maken van deze dierenfoto's. Vraag om donaties van schattige dierenattributen zoals truien of leuke halsbanden en basisverzorgingsbenodigdheden, zodat je de dieren er geweldig uit kunt laten zien op hun foto's. Je kunt deze afbeeldingen ook gebruiken om een kalender te maken die het asiel kan verkopen om geld in te zamelen.

Serviceprojecten voor de klas

Het voltooien van dienstbetoonprojecten op school is leuk en leerzaam. Zoek naar projecten waaraan grote groepen gemakkelijk kunnen deelnemen, zodat iedereen in de klas de kans krijgt om te helpen. Brainstorm ideeën klassikaal en stem vervolgens om te bepalen welk project jullie samen gaan doen. Je kunt je project in lesplannen verwerken en zelfs meerdere projecten in één schooljaar voltooien.

Maak aantekeningen voor zieke klasgenoten

Kinderen van alle leeftijden worden vaak ziek en kunnen veel school missen. Leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool en de middelbare school kunnen zich vrijwillig aanmelden om kopieën van hun lesaantekeningen te laten maken voor kinderen die langdurig ziek zijn of veel school missen. Als u zich vrijwillig aanmeldt als notulist, moet u er zeker van zijn dat u altijd de best mogelijke aantekeningen maakt. Voor of na schooltijd kun je samen met je leraar of op kantoor kopieën van je notitiepagina's laten maken voor iedereen die ze nodig heeft.

Schrijf lokale geschiedenis

Kinderen kunnen als klas samenwerken om de geschiedenis van hun stad te behouden door belangrijke gebeurtenissen op te schrijven. Neem contact op met uw stadshistoricus of de overheid om te zien of er oude of nieuwe historisch belangrijke gebeurtenissen zijn die niet goed gedocumenteerd zijn. U kunt foto's, interviews en krantenknipsels verzamelen en deze vervolgens in één map over de gebeurtenis verzamelen. Doneer je voltooide project aan het stadsarchief.

Bouw een kleine gratis bibliotheek

Scholen zijn de perfecte locatie voor een kleine gratis bibliotheek. Je klas kan plannen zoeken, benodigdheden verzamelen en een kleine gratis bibliotheek bouwen om buiten de school te posten. Verzamel een paar boekendonaties om het op te slaan en laat de stad weten dat het er is. Kinderen en volwassenen kunnen op elk gewenst moment een gratis boek krijgen en waar mogelijk boeken toevoegen.

Cavia's in de klas opvoeden of adopteren

De meeste dierenasielen nemen alleen huisdieren op, zoals honden en katten, maar sommige accepteren ook kleinere dieren, zoals cavia's en konijntjes. Creëer een geschikt leefgebied voor kleine huisdieren in uw klas met gedoneerde spullen. Je kunt een klasdier adopteren of het is misschien mogelijk om de cavia's en konijntjes te verzorgen totdat ze voor altijd een thuis vinden.

Organiseer een hercadeau van schoolgeestuitrusting

Veel scholen verkopen spirit-uitrusting zoals t-shirts, waterflessen en automagneten. Voor sommige gezinnen kunnen deze artikelen te duur zijn. Organiseer een re-gifting-evenement voor spirit-uitrusting waarbij mensen hun verouderde, voorzichtig gebruikte spirit-uitrusting-items kunnen meenemen om te doneren. In ruil daarvoor kun je kortingsbonnen aanbieden voor een percentage korting op de aankoop van nieuwe Spirit-uitrustingsartikelen. Je kunt alle donaties naar je school brengen en zij kunnen de spullen uitdelen aan kinderen die ze anders misschien niet zouden kunnen kopen.

Kinderen geven terug

Kinderen van elke leeftijd kunnen iets teruggeven aan hun lokale gemeenschap of waar dan ook ter wereld met serviceprojecten. Zoek naar mogelijkheden en programma's die al bestaan als u niet de tijd en creativiteit heeft om uw eigen unieke serviceproject te bedenken. Scholen, seniorencentra, ziekenhuizen, dierenasielen, voedselbanken en andere gemeenschapsbronnen zijn geweldige plekken om ideeën voor serviceprojecten te zoeken.

Aanbevolen: