Plan je perfecte schoolbalavond

Inhoudsopgave:

Plan je perfecte schoolbalavond
Plan je perfecte schoolbalavond
Anonim
Jong koppel op het bal
Jong koppel op het bal

Prom is de belichaming van de middelbare schoolervaring. Het is de avond waar sommige mensen plannen voor maken en zich op voorbereiden. Het hebben van de perfecte promavond komt neer op planning. Je hebt niet alleen de perfecte jurk nodig, maar ook bloemen, limousine, date en zelfs activiteiten. Vind alles wat je nodig hebt en meer om je prom-avond fantastisch te maken!

Stap 1: Een afspraakje vinden

Tenzij je ervoor kiest om alleen te gaan, zou het vinden van de perfecte date voor het schoolbal het eerste moeten zijn dat op je voorbereidingslijst voor het schoolbal staat. Als je ze eenmaal hebt gevonden, draait het allemaal om vragen. Het vinden van een creatieve manier om iemand voor het bal te vragen kan lastig zijn, maar met een beetje vindingrijkheid kan iedereen dat ja krijgen. Als je twijfelt, vraag je vrienden dan om hulp.

Tieners klaar voor schoolbal in een rij
Tieners klaar voor schoolbal in een rij

Stap 2: Maak een schoolbalbudget

Noch jij, noch je ouders zijn gemaakt van geld, dus het maken van een budget kan ervoor zorgen dat alles soepel verloopt bij het plannen van het bal. Uw balbudget moet rekening houden met alles waarvoor u moet betalen tijdens en in de aanloop naar het bal. Dit zou het volgende moeten bevatten:

  • Promkleding
  • Haar
  • Make-up
  • Nagels
  • Accessoires
  • Tickets
  • Transport/limo
  • Activiteiten (diner, kamers, enz.)
  • Bloemen
  • Foto's

Er zijn altijd ook andere diverse kosten. Vergeet niet om een klein kussentje te hebben voor het geval er iets gebeurt.

Tieners in limousine
Tieners in limousine

Stap 3: Koop je kaartjes

Nu je je datum en je budget hebt, is het tijd om je tickets te kopen. Je school heeft misschien de mogelijkheid om ze vooraf te reserveren, maar je moet dit wel hoog op je to-do-lijst zetten. Zonder kaartjes verschijnen zou beschamend zijn.

Stap 4: Je kleding kopen

Dit is een biggie. Verwacht eindeloze uren winkelen of online zoeken naar de jurk of het pak dat bij jouw persoonlijkheid past. Neem ook niet zomaar genoegen. Dit zijn foto's waar je nog jaren naar terugkijkt, dus vind de kleding die perfect bij je past, zelfs als je het zelf moet maken.

Aangepaste jurken

Je kunt niet alleen een jurk op maat laten maken door een professional voor ongeveer wat het kost om er een in de winkel te kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om er zelf een te maken. Het enige wat je nodig hebt is de stof die je wilt gebruiken en een patroon voor een galajurk. Misschien wilt u een beetje hulp inroepen van iemand die ook verstand heeft van een naaimachine. En zorg altijd voor een back-upplan, voor het geval dat.

Je jurk kopen

Als het gaat om winkelen voor een galajurk, zijn er veel verkrijgbaar. Denk na over wat het beste bij uw persoonlijkheid past. Ben je op zoek naar een retro galajurk of iets geïnspireerds op beroemdheden? Misschien wil je met een beetje huid pronken door middel van een tweedelige jurk, of is een bescheiden jurk misschien meer jouw ding. Jurken zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart en wit, lichtblauw en zelfs glinsterend goud. Als de kosten een rol spelen, kun je op zoek gaan naar goedkope galajurken in een kringloopwinkel. Als je twijfelt over wat je wilt, kijk dan naar foto's van galajurken voor inspiratie.

Een smoking kiezen

Niet iedereen zal voor de smoking-look voor het schoolbal gaan, sommigen vinden een pak voor het schoolbal misschien wat leuker. Laat, net als bij het vinden van een jurk, je persoonlijkheid stralen door je kledingkeuze. Misschien hou je van babyblauwe smokings of zijn pin-strips meer jouw stijl. Vind wat goed voelt en ga ermee akkoord. Maar vergeet niet af te stemmen met je date.

Smokings en avondjurken te koop
Smokings en avondjurken te koop

Stap 5: Vergeet accessoires niet

Je kleding stopt niet alleen bij je kleding. Je moet ook nadenken over accessoires, van prom-sieraden en bijpassende portemonnees tot het soort schoenen dat je wilt. Het is belangrijk om ook andere accessoires, zoals kousenbanden voor het schoolbal, te overwegen.

Moeder helpt dochter met promketting
Moeder helpt dochter met promketting

Stap 6: Wijzigingen verkrijgen

Je jurk of smoking heeft misschien je eigen persoonlijke smaak, maar als hij niet goed past, is het niet leuk. Zorg ervoor dat u vóór uw grote avond de juiste aanpassingen aan uw galajurk doet, zodat u niet over uw jurk struikelt. Mogelijk moet u ook meteen wat reparaties aan uw prom-jurk uitvoeren, dus wees voorbereid.

Naaister die aanpassingen aan galajurken maakt
Naaister die aanpassingen aan galajurken maakt

Stap 7: Maak schoonheidsafspraken en test looks

Het draait allemaal om presentatie. Je smoking of jurk is misschien goed, maar als je baard smerig is of je haar wild is, dan klopt de look gewoon niet. Je wilt voor die verzorgde look gaan door de juiste make-up en haar bij je outfit. U moet dus een reservering maken bij uw plaatselijke salon voor haar, nagels en make-up, of u moet het zelf doen.

Verschillende looks proberen

Zelfs als je je make-up niet zelf gaat doen, wil je toch verschillende looks uitproberen. Dit is belangrijk omdat je een look wilt vinden die bij je jurk past. Als je jurk bijvoorbeeld roze is, wil je misschien geen blauwe oogschaduw. En je moet voorzichtig zijn met je make-uptechnieken voor een gele jurk of een strakke rode bom, omdat deze heel snel naar het zuiden kunnen gaan en er te veel kleuren botsen. En bezuinig niet op de oogmake-up, deze kan je look maken of breken. Bij twijfel: YouTube- of Google-afbeeldingen van make-upstijlen voor schoolbal.

Test verschillende kapsels

Wie wil er geen prinsessenhaar voor het bal hebben; dat is echter niet voor iedereen haalbaar. Mogelijk moet u op zoek gaan naar kortere haarstijlen voor het schoolbal of naar stijlen die zijn ontworpen voor Afro-Amerikanen. Misschien is de prinsessenlook niet eens wat je wilt. Misschien heb je een meer retro kapsel nodig dat bij je jurk of een donskapsel past. Of je nu op zoek bent naar het beste prom-do of doe-het-zelf prom-haar, galerijen met prom-haarstijlen zouden je eerste plek moeten zijn om te beginnen met onderzoek.

Kapper en schoonheidsspecialiste die schoonheidsstijlen testen
Kapper en schoonheidsspecialiste die schoonheidsstijlen testen

Stap 8: Plan activiteiten

Het eigenlijke schoolbal is slechts een klein deel van wat er op de avond van het schoolbal gebeurt. Na het dansfeest ga je meestal niet zomaar naar huis. U kunt een limousine reserveren of een dinerreservering maken. Je kunt ook met je vrienden in een hotel verblijven. Misschien plan je na het schoolbal activiteiten zoals putt-putt of rondrijden door de stad. Je hebt al die aandacht in je kleding gestopt, laat het zien!

Tieners rijden in formele kleding
Tieners rijden in formele kleding

Stap 9: Reserveringen maken

Zodra je je plannen hebt gemaakt en met je ouders hebt gesproken, is het tijd om de daadwerkelijke reserveringen te maken. U moet bellen en controleren of alle abonnementen beschikbaar en betaalbaar zijn. Afhankelijk van de kosten en andere factoren moet u mogelijk enkele van uw plannen wijzigen.

Stap 9: Het cadeau kopen

Jezelf aankleden kan een paniekaanval veroorzaken, maar de pret op het schoolbal houdt daar niet op. Zodra je de date hebt en er goed uitziet, is het tijd om aan prom-cadeaus te denken. De meeste tieners geven er de voorkeur aan om bloemen te geven aan hun afspraakjes voor het schoolbal, zoals een armbandcorsage, maar probeer ook eens out-of-the-box te denken. Houdt jouw date van rozen? Misschien zou een enkele rode roos of een heel boeket beter bij hen passen.

Klaar voor prom - close-up van een hand met een corsage
Klaar voor prom - close-up van een hand met een corsage

Stap 10: Ontdek de logistiek

De dag nadert snel en je hebt alles klaar. Een paar dagen voor het grote evenement wil je samen met je date en vrienden alle logistiek regelen. Bespreek wanneer de limousine zal komen opdagen of wanneer jullie elkaar ontmoeten voor het bal en daarna, en wanneer en waar jullie eventueel heen gaan voor foto's.

Foto's instellen

Foto's zijn je souvenirs van het schoolbal. Hoewel de jurk misschien wordt gedoneerd en de bloemen sterven, gaan je foto's een leven lang mee. U wilt dus niet beknibbelen op deze stap. Voor foto's vóór het schoolbal kun je nadenken over creatieve plekken waar je ze kunt nemen of flatterende poses die je kleding echt laten uitkomen. Als lachen meer jouw ding is, probeer dan een paar grappige poses die je zelf kunt doen op het schoolbal. Maak het vooral onvergetelijk.

Tienerprommeisjes die een foto maken met mobiele telefoon
Tienerprommeisjes die een foto maken met mobiele telefoon

Het perfecte bal krijgen

Het bal duurt misschien maar één avond, maar het vergt veel voorbereiding. Je hebt niet alleen de perfecte kleding nodig, maar je moet ook de cadeaus krijgen en je plannen klaar hebben. Het maken van de perfecte schoolbalavond vergt veel planning vooraf, soms maanden. Wees er dus klaar voor en budgetteer dienovereenkomstig.

Aanbevolen: