Lokaal bestuur voor kinderen

Inhoudsopgave:

Lokaal bestuur voor kinderen
Lokaal bestuur voor kinderen
Anonim
Studenten in de klas met Amerikaanse vlag
Studenten in de klas met Amerikaanse vlag

Hoe leg je de lokale overheid uit aan je leerlingen? Het kan moeilijk zijn voor kinderen om de onderlinge samenwerking van de lokale overheid op een gemakkelijk verteerbare manier te doorbreken. Duik in de lokale overheid en de verschillende werknemers en ontdek manieren om dit aan kinderen te leren.

Wat is de lokale overheid?

In de VS zijn er allemaal verschillende soorten overheden. Je hebt de federale regering die alle staten bestuurt en wordt geleid door de president. Na de federale overheid vindt u de deelstaatregering. Elke staat leidt zijn eigen regering, maar ze hebben allemaal een gouverneur die de staat bestuurt. Na de deelstaatregering kom je bij de lokale overheid. Dit is de overheid waar u woont. Deze regering omvat de school waar u naar toe gaat, de sanitaire werkers die uw afval ophalen en de gemeenteraadsleden die bijeenkomen om de zorgen van de bewoners te bespreken.

Het lokale bestuur afbreken

Hoewel de lokale overheid misschien kleiner is dan de federale of deelstaatregering, is deze nog steeds opgesplitst in delen. Er is een regionale en gemeentelijke overheid. Kijk hoe ze verschillen.

Regionale overheid

De regionale lokale overheid is de provinciale overheid die toezicht houdt op een grote provincie. U woont bijvoorbeeld in Millington, MI, maar uw provincie is Tuscola. Een regionale lokale overheid zal toezicht houden op verschillende kleine steden of dorpen.

Gemeentelijke overheid

Onder de regionale overheid vindt u de lokale overheid van uw stad, gemeente of dorp. Deze regering zal op uw kleine gebied letten. Als u bijvoorbeeld in Millington, MI woont, zal uw gemeentelijke overheid alleen letten op dingen die in Millington gebeuren. Maar ze zullen rapporteren aan de regionale overheid.

Andere lokale overheden

Misschien vind je ook andere lokale overheden die speciale districten en schooldistricten worden genoemd. Speciale districten worden door de overheid ingesteld. Schooldistricten bieden onderwijs in een bepaald gebied en hebben een bestuur en een hoofdinspecteur om ze te runnen.

Rollen van de lokale overheid

Net zoals de federale overheid leiders heeft, hebben lokale overheden dat ook. En net als de gouverneur van de staat worden ook zij in hun verschillende posities gekozen.

Burgemeester

Burgemeesters zijn als een president van een lokale gemeentelijke overheid. Zij zijn de leider van de stad of gemeente en lossen problemen op die zich binnen hun gebied kunnen voordoen. De burgemeester is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en werkt samen met andere leiders, zoals gemeenteraadsleden.

Raads- of bestuursleden

Deze professionals worden ook wel gemeenteraad genoemd en zijn verantwoordelijk voor de samenwerking met de burgemeester om toezicht te houden op de regering in hun gebied. Ze zullen niet alleen beleid opstellen, maar ook waken over de dagelijkse activiteiten. Ze houden ook rekening met de mening van de leden van de gemeenschap via gemeentelijke of lokale bijeenkomsten. Het aantal leden van een raad kan variëren, maar elk lid speelt een rol in de werking van de lokale overheid.

Waar de lokale overheid toezicht op houdt

Zonder lokaal bestuur zou een stad of regio niet soepel kunnen functioneren. Ze maken niet alleen schema's voor het verzamelen van afval, maar maken ook besneeuwde wegen vrij, innen belastingen, houden toezicht op rechtbanken en het openbaar vervoer. De lokale overheid houdt ook toezicht op de scholen, brandweer, politie en hulpdiensten in uw regio. Als er ooit een ambulance voor u is gekomen, was dat uw lokale overheid. Ook parken, bewegwijzering en wegenonderhoud vallen op het bord van de lokale overheid.

Kinderen leren over lokaal bestuur

Het kennen en begrijpen van de lokale overheid zijn twee verschillende dingen. Daarom kan het nuttig zijn om lessen te hebben die kinderen kunnen voltooien, zodat ze de werking van de lokale overheid echt kunnen begrijpen. Deze activiteiten zijn geschikt voor kinderen van de kleuterschool tot en met de zevende klas.

Kinderen luisteren naar een verhaal
Kinderen luisteren naar een verhaal

Burgemeester voor de dag

Onderzoek een aantal lokale problemen die in jouw regio voorkomen. Bijvoorbeeld bezuinigingen op de politie of de financiering van een nieuw park. Gebruik deze les nu om kinderen meer inzicht te geven in het lokale bestuur. Dit werkt het beste voor groep 3rdtot en met 6thklassers.

  1. Bespreek met leerlingen de verschillende rollen in het lokale bestuur en het belang van de burgemeester.
  2. Introduceer de verschillende problemen die in jouw regio spelen.
  3. Vertel de leerlingen dat ze een dag burgemeester worden.
  4. Hoe zouden ze het probleem of de problemen aanpakken? Brainstorm over een actieplan.
  5. Ze moeten ook onthouden dat ze een plan nodig hebben waar de raadsleden het mee eens zullen zijn.
  6. Laat elke leerling zijn verschillende actieplannen opschrijven.
  7. Ze moeten hun plan presenteren aan de klas, die raadsleden wordt.
  8. De burgemeester en de leden moeten bespreken waarom het plan wel of niet zal werken.
  9. Ze moeten vermelden hoe het plan gefinancierd moet worden.

Raadslid of raad van toezichthouders zijn

Voor deze activiteit hebben kinderen toegang nodig tot onderzoeksmateriaal of informatie over hun plaatselijke stad of gemeenteraad. Deze les is geweldig voor kinderen van groep 2ndtot en met groep 5th. Dit kan ook nuttig zijn bij regeringsverkiezingen.

  1. Laat je leerlingen onderzoek doen naar de gemeenteraad.
  2. Ze zouden dan één lid moeten vinden dat ze echt leuk vinden.
  3. Groepeer leerlingen om verschillende raden te creëren.
  4. Laat kinderen een toneelstuk maken waarin ze zich kunnen verkleden en hun raadslid kunnen worden.
  5. Ze kunnen een lokale kwestie uitvaardigen of een nep-raadsvergadering organiseren.

Maak je community

Deze les kan werken voor kinderen van alle verschillende leeftijdsniveaus. Je hebt posterborden en stiften of kleurpotloden nodig. Je kunt kinderen ook in groepen of individueel laten werken.

  • Laat de kinderen met behulp van de poster een leuke poster maken voor hun lokale overheid.
  • Voor kleine kinderen kunnen ze de burgemeester, de raad, de brandweer, enz. tekenen.
  • Oudere kinderen kunnen de verschillende rollen en werkers uiteenzetten die bespreken wat elke persoon doet. Ze kunnen bijvoorbeeld de burgemeester en zijn taken noemen. Ze kunnen dan de raadsleden en hun rollen opsplitsen, enz.

Ontwerp een lokaal bestuur

Geweldig voor kinderen uit groep 5thtot en met 7th, kinderen ontwerpen een lokale overheid voor een nieuwe gemeenschap in deze les. Ze moeten een burgemeester en raadsleden kiezen. Ze moeten ook de verschillende werknemers bespreken die ze nodig hebben in hun gemeenschap: brandweerlieden, sanitairwerkers, parkwerkers, enz. Ze moeten nadenken over:

  • Hoe wordt de gemeenschap gefinancierd?
  • Waar gaat de school heen?
  • Wat moeten ze bespreken met hun regionale overheid?
  • Hoe het verkiezingsproces zal verlopen?
  • Wanneer zouden de stadsvergaderingen moeten plaatsvinden?

Laat ze als klas werken aan het opstellen van een actieplan voor hun denkbeeldige lokale overheid.

Inzicht in uw lokale overheid

De lokale overheid bestaat uit veel verschillende onderdelen. Deze onderdelen variëren afhankelijk van de staat waarin de regering zich bevindt. Lokale overheden zijn doorgaans te vinden in de vorm van provincies en steden. Wilt u meer ontdekken? Leg de Amerikaanse grondwet aan uw klas uit en volg de activiteiten op het gebied van de grondwet.

Aanbevolen: