Geomantie in Feng Shui voor beginners

Inhoudsopgave:

Geomantie in Feng Shui voor beginners
Geomantie in Feng Shui voor beginners
Anonim
Feng Shui kompas over Chinese kalender
Feng Shui kompas over Chinese kalender

Geomancy is de studie van aardpatronen en het gebruik van waarzeggerij-instrumenten om hun betekenissen te ontcijferen en te interpreteren. Net als westerse vormen van geomantie gebruiken feng shui geomancers waarzeggerijhulpmiddelen samen met geometrie om de aardepatronen te interpreteren om zo de beste plaatsen te adviseren om een huis of ander gebouw te bouwen.

Feng Shui Waarzeggerijhulpmiddelen

Sommige geomantiehulpmiddelen die feng shui-beoefenaars gebruiken, zijn onder meer I Ching en het Orakel, Chinese astrologie en verschillende wiskundige formules.

I Ching en Orakel

Een van de bekendste hulpmiddelen voor waarzeggerij is de I Tjing en het Orakel. In I Tjing gebruik je drie munten of stokken van 50 duizendblad. Eenmaal geselecteerd, gooit u de munten of stokjes zes keer en legt u elke combinatie vast. Vervolgens gebruik je het Orakel om deze metingen te interpreteren. De I Tjing wordt geraadpleegd wanneer individuen levensbeslissingen willen nemen of wanneer feng shui-remedies en -behandelingen niet werken. Hardnekkige energieproblemen kunnen vaak worden opgelost als Feng Shui-beoefenaars zich tot deze vorm van waarzeggerij wenden voor verdere begeleiding.

I Tjing-boek
I Tjing-boek

Chinese astrologie

Je kunt je astrologische dierenteken vinden en gebruiken in feng shui-toepassingen. Je kunt bijvoorbeeld een afbeelding van je Chinese dierenriemdier in de overeenkomstige richting plaatsen om overvloedsgeluk te activeren. Je kunt ook een Chinees dierenriemsymbool dragen of als sleutelhanger om de veelbelovende energie aan te trekken die daarmee gepaard gaat.

Chinese astrologiesymbolen
Chinese astrologiesymbolen

Perzikbloesemdier

Je kunt je dierenriemdier gebruiken om je perzikbloesemdier te vinden dat wordt gebruikt om een geliefde aan te trekken. Je plaatst het perzikbloesemdier in de juiste kompassector om deze energieën te activeren.

Feng Shui geomantietheorieën

Er worden verschillende theorieën gebruikt als waarzeggerijhulpmiddelen om de harmonie en balans van de aarde-energieën te garanderen en om te bepalen hoe je deze energieën in je huis in evenwicht kunt brengen. Zodra deze energieën in balans zijn, wordt de chi-energie geactiveerd voor jouw optimale rijkdom, gezondheid en overvloed op alle gebieden van het leven.

Yin Yang-energietheorie

Chi-energie bestaat uit positieve (yang) en negatieve (yin) energie, ook bekend als mannelijke (yang) en vrouwelijke (yin) energieën. Het doel van feng shui-geomantie is om deze twee tegengestelde energieën in evenwicht te brengen om een harmonieuze omgeving te creëren.

Yin en yang-symbool
Yin en yang-symbool

Leg de kracht van je geboortedatum vast

Naast astrologie kan je geboortedatum worden gebruikt als een ander hulpmiddel voor geomantie om je Kua-nummer te onthullen. Dit nummer ontgrendelt je Four Pillars of Destiny (Ba Zi). Je Kua-nummer bepa alt zowel je beste vier richtingen als je vier slechtste richtingen.

Verjaardagsnummers en taart
Verjaardagsnummers en taart

Acht Herenhuizen Formule

De Eight Mansions Formula berekent je geboortenummer (Kua-nummer) en onthult je vier beste kompasrichtingen en vier slechtste richtingen. Je zult te maken krijgen met de vier beste richtingen voor activiteiten, zoals eten, zitten, werken, studeren en slapen, om te profiteren van de voordelen van deze veelbelovende energieën. U vermijdt dat u uw vier slechtste posities onder ogen ziet om hun ongunstige invloeden teniet te doen.

Lachende vrouw die met vrienden eet
Lachende vrouw die met vrienden eet

Vormen en vormentheorie

Het bepalen van de vorm en vorm van landformaties is eenvoudig en kan u helpen de beste locatie voor uw huis te begrijpen. Je kunt deze theorie ook gebruiken voor landschapsarchitectuur en het corrigeren van natuurlijke landformaties die ongunstig zijn. Deze theorie wordt ook toegepast op de vorm van het huis en zelfs kamers.

Huis in groen landschap
Huis in groen landschap

Vijf elemententheorie

De theorie van de vijf elementen is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken in praktische feng shui-toepassingen en vormt de basis voor feng shui-remedies en -verbeteringen. Er zijn acht kompasrichtingen en aan elke richting is een heersend element toegewezen. Wanneer het juiste element in de toegewezen sector wordt geïntroduceerd, wordt de heersende chi-energie geactiveerd en brengt gunstige, veelbelovende chi-energie naar die sector van je leven.

Vijf elementencycli
Vijf elementencycli

Flying Star-theorie

De Flying Stars-theorie is gebaseerd op de cycli van 180 jaar, verdeeld in perioden van 20 jaar. Dit wordt ook wel tijdsdimensie feng shui genoemd. Deze formule wordt gebruikt om het hemelpatroon van feng shui-sterren te volgen. Deze berekeningen worden vervolgens omgezet naar een Lo Shu, ook wel bekend als een Magisch Vierkant, een raster van 3 x 3 (9 vierkanten).

  1. De tijdsdimensie wordt berekend voor de verjaardag van het huis (datum waarop de bouw voltooid is).
  2. De geboortedatum van elke persoon in het huishouden (geboortevliegkaart) wordt ook berekend.
  3. Al deze informatie is gecorreleerd om een duidelijke blauwdruk te geven van de beste ruimtes in uw huis.
  4. De getroffen sectoren worden geïdentificeerd en feng shui-remedies/genezingen worden toegepast.
Lo Shu-plein
Lo Shu-plein

Feng Shui-geomantie begrijpen voor beginners

Zodra je de fundamentele feng shui-regels en -principes hebt gebruikt om te ontwarren, gifpijlen en andere ongunstige aspecten te corrigeren, kun je een van de waarzeggerij of theorieën aanpakken. Je kunt ze allemaal testen en zien hoe goed het je huis en leven transformeert.

Aanbevolen: