Wat is gedwongen pensionering?

Inhoudsopgave:

Wat is gedwongen pensionering?
Wat is gedwongen pensionering?
Anonim
Gedwongen pensioen
Gedwongen pensioen

Gedwongen pensionering is wanneer een werkgever werknemers verplicht om op een bepaalde leeftijd te stoppen met werken. Hoewel deze praktijk ooit de norm was in de Verenigde Staten, is het nu vrijwel ongehoord, met uitzondering van een paar geselecteerde beroepen en in gevallen van medische noodzaak.

Stoppen met werken versus pensioen

Geen enkele werkgever kan iemand dwingen om helemaal te stoppen met werken. Zelfs in beroepen waar het bereiken van een bepaalde leeftijd pensionering of scheiding van het werk vereist (zoals bij de meeste legersoldaten in actieve dienst, die op 62-jarige leeftijd met pensioen moeten gaan of zich moeten afscheiden van het leger), heeft de werkgever geen reden om de gepensioneerde werknemer te verbieden zich omdraaien en een andere baan zoeken als ze dat willen. Er bestaan uiteraard uitzonderingen wanneer een werknemer een contract tekent om na zijn vertrek gedurende een vooraf bepaalde periode geen werk in hetzelfde vakgebied te zoeken; dit is gebruikelijk in competitieve velden. Toch belet dit niet het recht van de gepensioneerde om een baan in een ander vakgebied te vinden.

Medisch pensioen

Medische pensionering vindt plaats wanneer een ziekte of letsel het onmogelijk maakt om te blijven werken in dezelfde hoedanigheid als vóór de ziekte of het letsel. Voor degenen die medisch gepensioneerd zijn, is het belangrijk om te leren over inkomensbeperkingen die een bedreiging kunnen vormen voor uw arbeidsongeschiktheidsinkomen als er elders te veel geld wordt verdiend. Hoewel de meeste mensen kunnen werken nadat ze medisch met pensioen zijn gegaan zonder dat dit gevolgen heeft voor hun geschiktheid voor arbeidsongeschiktheid als het inkomen substantieel wordt, kan dit aanleiding geven tot een beoordeling van de arbeidsongeschiktheid.

Ontslagen of inkrimping

Als een bedrijf moet inkrimpen, kan het beginnen door sommige werknemers te vragen vervroegd met pensioen te gaan. Dit v alt niet onder leeftijdsdiscriminatie, tenzij de werknemer andere gedocumenteerde gevallen heeft die in de richting van discriminatie wijzen. Een vervroegde pensionering kan gepaard gaan met een ontslagvergoeding, pensioen of zelfs doorlopende voordelen, maar dit hangt af van wat er is onderhandeld met het bedrijf dat de vervroegde pensionering aanbiedt.

Bescherming tegen gedwongen pensionering

De Age Discrimination in Employment Act verbiedt gedwongen pensionering vanwege leeftijd voor particuliere bedrijven met 20 of meer werknemers, of voor werknemers van de federale of lokale overheid. Deze regel beschermt geen specifieke werknemers in beleidsbepalende posities op hoog niveau. Het is ook belangrijk om op te merken dat deelstaatregeringen mogelijk verschillende wetten hebben die werknemers beschermen tegen verplichte pensionering.

Bedrijfsbeleid

In gevallen waarin hoge leeftijd van invloed kan zijn op iemands vermogen om zijn of haar taken met succes uit te voeren, hanteren bedrijven vaak verplichte pensioenleeftijden. Ze kunnen dit doen dankzij de bepalingen in de Wet leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt voor beleidsmakers en leidinggevenden op hoog niveau. Vaak begint deze leeftijd rond de 65 jaar.

Versoepelen

Gedwongen pensionering lijkt niet altijd op een tastbare leeftijd. In plaats daarvan beginnen sommige bedrijven heimelijke pogingen te ondernemen om oudere werknemers met pensioen te laten gaan, zonder daadwerkelijk onder woorden te brengen dat het bedrijf wenst dat de werknemer vertrekt. Minder verantwoordelijkheden en minder uitnodigingen voor vergaderingen en evenementen zijn slechts enkele manieren waarop bedrijven luid en duidelijk de boodschap overbrengen dat het tijd is voor de oudere werknemer om met pensioen te gaan. Bedrijven doen dit in een poging om oudere werknemers te verdrijven en tegelijkertijd beweringen over leeftijdsdiscriminatie te vermijden, maar zorgvuldige documentatie van deze gebeurtenissen kan werknemers helpen bij het naar voren brengen van een claim van leeftijdsdiscriminatie.

Geconfronteerd met gedwongen pensionering

Tenzij een werknemer binnen een van de uitzonderingen binnen de Wet op leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt v alt, kan een bedrijf een werknemer niet dwingen met pensioen te gaan uitsluitend op grond van leeftijd. Werkgevers kunnen medisch pensioen afdwingen, maar alleen als de werknemer niet wordt beschermd door de American with Disabilities Act (ADA). Bedrijven die willen inkrimpen kunnen werknemers vragen om vervroegd met pensioen te gaan, maar dit is dan een keuze en niet noodzakelijkerwijs gedwongen. Toch moeten werknemers er rekening mee houden dat hetzelfde bedrijf zich kan omdraaien en in plaats daarvan werknemers kan ontslaan. Als een gedwongen pensionering in de toekomst ligt en u geen leeftijdsdiscriminatie kunt bewijzen, breng dan uw financiën op orde en ga op zoek naar uw volgende baan.

Aanbevolen: