Betaalbare opties voor privacyhekken

Inhoudsopgave:

Betaalbare opties voor privacyhekken
Betaalbare opties voor privacyhekken
Anonim

We kunnen commissie verdienen via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar we van houden. Bekijk hier ons beoordelingsproces.

Houten hekwerk rond de tuin van een huis
Houten hekwerk rond de tuin van een huis

Het plaatsen van een privacyhek kan een dure onderneming zijn. Als u echter de juiste materialen selecteert en het hek zelf bouwt, bespaart u behoorlijk wat op deze upgrade van de achtertuin. VerbeterNet schat een gemiddelde van $7 tot $15 per voet voor alleen materialen voor een privacyhek van 1,80 meter, dus als je minder dan $7 binnenkomt, doe je het geweldig!

Houten privacyhekken

Hout zal voor het grootste deel de goedkoopste optie per voet zijn in vergelijking met vinyl- en composietomheiningen. Het hangt echter allemaal af van de houtsoort en het hekwerkontwerp dat u kiest. De houtprijzen kunnen echter sterk fluctueren, afhankelijk van de marktomstandigheden, dus u kunt het beste uw plaatselijke houtzagerij bellen of bezoeken voor nauwkeurige prijzen.

Voorbeelden van houten hekwerken
Voorbeelden van houten hekwerken

Goedkoop behandeld grenen

De houtsoort die u kiest, maakt een aanzienlijk verschil in de kosten van uw privacyhek.

  • Behandeld grenen is de meest betaalbare en duurzame houtoptie, waarbij HomeAdvisor ongeveer €1 tot €5 per strekkende meter schat voor een 1,8 meter hoge privacyscherm.
  • Onder druk behandeld grenen zal na verloop van tijd duurzamer zijn dan gewoon grenen, dus het is een goede prijs-kwaliteitsverhouding, ook al kost het iets meer.
  • Volgens Fixr zullen cederhout, redwood en ander hardhout duurder zijn dan grenenhout, waardoor ongeveer 20% tot 50% aan materiaalkosten aan een hekwerkproject wordt toegevoegd.

Type houten hek gebouwd

Bij het bouwen van je houten hek twijfel je misschien tussen bord-aan-bord en naast elkaar. De goedkoopste optie is om naast elkaar te schermen.

  • Board-on-board is waar de planken elkaar overlappen, dus je hebt meer planken per voet nodig voor de beste dekking en de meeste privacy.
  • Zij-aan-zij hekwerk, hoewel niet zo privé (je moet een kleine opening tussen de planken laten), vereist minder stukken hout.

Wat de kosten kan verhogen

Hoewel de kosten van de planken die nodig zijn om een houten hekwerk te bouwen aanzienlijk goedkoper kunnen zijn dan de materialen voor andere soorten hekken, zijn er extra kosten waarmee u rekening moet houden.

  • Installatie - Het installeren van een hek brengt kosten met zich mee die verder gaan dan alleen de materialen.

    • Als je geen ervaring hebt met het zelf installeren van houten hekwerken, moet je een professionele installateur inhuren. RemodelingExpense schat de kosten van een professioneel geïnstalleerd houten privacyhek op tussen de €22 en €40 per strekkende meter.
    • Als u besluit het hek zelf te installeren, moet u nog steeds over het juiste gereedschap beschikken, wat geld kost als u dit nog niet heeft. Je moet ook schroeven en andere hardware aanschaffen.
  • Esthetiek - Om het hek er door de jaren heen mooi uit te laten zien, zijn arbeidsuren en materialen nodig voor kleuring, weerbehandeling en verf.
  • Reparatiekosten - Planken kunnen breken, splijten en kromtrekken, waardoor kostbare reparaties nodig zijn.

Bamboe Privacyhekken

Bamboe is een opkomende optie voor hekwerkmateriaal. Het is redelijk weerbestendig en wordt geleverd tegen een zeer redelijke prijs.

Volledige frame achtergrond van een oud en verouderd bamboe hek met bloeiende wijnstok
Volledige frame achtergrond van een oud en verouderd bamboe hek met bloeiende wijnstok

Kosten van bamboe aan de voet

ImproveNet merkt op dat bamboe hekwerk ongeveer $3 tot $5 per voet kan kosten voor de hekwerkmaterialen zelf. Als u de basisstijl wilt installeren, geeft RemodelingExpense aan dat u mogelijk dichter bij de $ 9 tot $ 14 per voet beta alt. Voor mensen die niet bekend zijn met de installatie van hekwerken en doe-het-zelfprojecten: de installatiekosten moeten worden meegerekend.

Overwegingen voordat u koopt

Hoewel bamboe op het eerste gezicht een betaalbare optie is, zijn er een paar dingen die je moet overwegen voordat je besluit om te kopen. Net als houten omheiningen heeft een bamboeomheining mogelijk hardware en extra materialen nodig voor de installatie. Overweeg ook:

  • Verkrijgbaar op rollen - Bamboeschermen worden vaak per rol gekocht. Daarom moet u de prijs per voet berekenen om deze te vergelijken met andere opties bij u in de buurt.
  • Mogelijk hebben extra steunen nodig - Sommige mensen voegen extra palen en ondersteuningsmaterialen aan bamboe toe om het een stevigere optie te maken voor privacyafrastering.
  • Voor groen - Bamboe wordt beschouwd als een groen bouwmateriaal, dus bamboe kan een goede optie zijn voor mensen die duurzame materialen willen gebruiken.

Kettingschakel met privacyopties

Een traditioneel hekwerk is een goedkope manier om je tuin af te sluiten, maar biedt geen privacy. U kunt echter privacystof of latten kopen om toe te voegen aan een hekwerk om een meer afgelegen gebied te creëren.

Kettingschakel
Kettingschakel

Bijbehorende kosten

Het hekwerk zelf wordt waarschijnlijk per voet op rollen verkocht en kost ergens tussen de $30 en $100 voor een rol van 15 meter (60 cent tot $2 per voet), afhankelijk van de hoogte van het hek, plus extra kosten voor palen en hardware (net als andere opties).

Om het hek privé te maken, moet je privacystof of latten kopen. Latten kunnen ongeveer $ 50 kosten voor ongeveer 10 lineaire voet en stof kost ongeveer dezelfde prijs. Dat gezegd hebbende, de kosten variëren afhankelijk van de winkel waar je ze koopt, de geselecteerde materialen en het merk, en eventuele aanbiedingen of speciale aanbiedingen.

Als u niet bekend bent met hekwerken, moet u een professionele installateur inhuren om het hek te plaatsen, wat de kosten zal verhogen.

Overwegingen

Hoewel kettingschakels goedkoop zijn om op te zetten, bieden ze weinig privacy zonder latten of stof toe te voegen. Latten helpen de kloof te overbruggen, maar laten kleine ruimtes bloot. Stof kan het hele hek bedekken, maar kan niet zoveel slijtage verdragen. Geen van beide opties is zo esthetisch als een houten of bamboe hekwerk, maar de totale kosten zullen waarschijnlijk aanzienlijk lager zijn.

Creëer een privéoase

Als je je tuin wilt omheinen, maar de kosten een overweging zijn, houd dan de houtprijzen in de gaten, overweeg bamboe, of kies voor een hek met kettingschakels met privacyopties. Welke optie u ook kiest, het leren installeren van uw eigen hekwerk via een weekendkliniek of doe-het-zelf-seminar kan u helpen een aanzienlijke hoeveelheid geld te besparen.

Aanbevolen: