Geurende bijenwaskaarsen maken

Inhoudsopgave:

Geurende bijenwaskaarsen maken
Geurende bijenwaskaarsen maken
Anonim
Vrouw die geurkaarsen van bijenwas maakt
Vrouw die geurkaarsen van bijenwas maakt

Het toevoegen van geuren aan je bijenwaskaarsen is een uitstekende manier om ze te personaliseren en zelfs aromatherapievoordelen te bieden. Het maakt niet uit wat voor soort kaarsen je wilt maken, er zijn veel mooie geuren die de zoete en heerlijke geur van bijenwas perfect aanvullen.

Geur toevoegen aan opgerolde bijenwaskaarsen

Het maken en decoreren van gerolde bijenwaskaarsen is een van de meest toegankelijke vormen van kaarsen maken. Je koopt was in vellen, samen met voorbereide lonten, en rolt de vellen vervolgens rond de lonten om een kaars te maken. Terwijl je dit doet, kun je ook een geur naar keuze toevoegen door een paar druppels etherische olie op het wasvel te doen. Houd deze tips in gedachten:

  • Candle Creations merkt op dat je moet voorkomen dat je olie op de pit doet, omdat de olie ervoor zorgt dat de kaars gaat roken.
  • Gebruik niet te veel olie, omdat de licht verwarmde was lichtjes moet kunnen smelten en aan zichzelf moet blijven plakken. Meer dan een paar druppels kunnen de stevigheid van uw kaars aantasten.
  • Zorg ervoor dat je de olie op de honingraatzijde van het vel aanbrengt, in plaats van op de gladde kant. De open cellen van het honingraatpatroon houden de olie op zijn plaats zonder het vermogen van de was om aan zichzelf te hechten te beïnvloeden.

Geur toevoegen aan gesmolten waskaarsen

Er zijn verschillende methoden om kaarsen te maken van gesmolten bijenwas. Je kunt mallen gebruiken, de kaarsen dompelen om taps toelopende vormen te maken, of de was gewoon in een pot of ander bakje gieten. De instructies voor het maken van geurkaarsen met bijenwas zijn iets anders dan standaard paraffinekaarsen, maar ze zijn gemakkelijk en leuk. U kunt hetzelfde proces gebruiken voor het toevoegen van olie aan gedimde of gevormde kaarsen.

Dingen die je nodig hebt

Naast de standaard benodigdheden voor het maken van kaarsen, zoals bakjes en lonten, heb je het volgende nodig:

  • Bijenwaskorrels voor het maken van kaarsen, verkrijgbaar bij retailers zoals Bulk Apothecary
  • Etherische oliën naar keuze
  • IJsstokje of eetstokje
  • Apparatuur voor het maken van kaarsen, zoals een speciale maatbeker en dubbele boiler, roergerei, kookplaat of kookplaat, en een schaar

Wat te doen

  1. Lont vastgehouden door een ijslollystokje
    Lont vastgehouden door een ijslollystokje

    Voordat je de was gaat gebruiken, knip je de lonten af zodat ze passen in de potten die je hebt gekozen. Bind het ene uiteinde vast aan een ijslollystokje of eetstokje en leg het op de rand van de pot. Hierdoor blijft de lont recht in de was hangen.

  2. Smelt met behulp van een dubbele boiler de gewenste hoeveelheid bijenwaskorrels. Pas op dat u ze niet oververhit. Zodra ze gesmolten zijn, ben je klaar om de olie toe te voegen.
  3. Verwijder de was van de warmtebron en voeg een geur naar keuze toe. Gebruik ongeveer 20-25 druppels olie per ons bijenwas als je een sterk geurende kaars wilt, minder als je een subtielere geur wilt.
  4. Giet de was voorzichtig in de container en zorg ervoor dat de was recht in de pot blijft.
  5. Laat de was afkoelen. Wanneer het is uitgehard, knipt u de lont af tot ongeveer 1/2 inch boven het oppervlak van de was.

Tips voor het kiezen van geuroliën

Bijenwas heeft zijn eigen zoete geur die niet met elke andere geur werkt. Experimenteer met verschillende soorten en hoeveelheden geur om de juiste sterkte en combinatie voor jou te vinden. Houd de volgende tips in gedachten:

  • Hoewel er veel synthetische oliën op de markt zijn, zijn natuurlijke etherische oliën geweldig voor dit natuurlijke type was. De keuze is aan jou.
  • Probeer de natuurlijke geur van de bijenwas niet te maskeren. Het is op zichzelf al een sterke geur, en als je te veel geur toevoegt, kan je kaars overweldigend worden.
  • Kies een geur die de honinggeur van de bijenwas aanvult. Denk aan vanille, kaneel, amandel, gember, kruidnagel en andere heerlijke geuren.
  • Fruitgeuren zijn een andere goede keuze. Probeer citrusopties zoals sinaasappel of citroen.
  • Niet iedereen houdt van de combinatie van bijenwas met sterke kruidengeuren. Wees voorzichtig bij het gebruik van munt- en soortgelijke kruidengeuren en experimenteer met een kleine batch om te zien hoe je het lekker vindt.

Probeer verschillende combinaties

Of je nu liever je bijenwaskaarsen rolt, doopt of giet, veel plezier met het uitproberen van verschillende geuren en combinaties van geuren om te ontdekken wat je het lekkerst vindt. Je zult genieten van de manier waarop de zoete geur van bijenwas gecombineerd wordt met andere geuren om een heerlijk geurende sfeer in je huis te creëren.

Aanbevolen: