Gemiddelde kosten van een snelheidsovertreding

Inhoudsopgave:

Gemiddelde kosten van een snelheidsovertreding
Gemiddelde kosten van een snelheidsovertreding
Anonim
Politie agent
Politie agent

Heb je onlangs een bekeuring voor een snelheidsovertreding ontvangen en heb je het gevoel dat de gemiddelde kosten van een bekeuring voor een te hoge snelheid een beetje hoog lijken? Of misschien bent u gewoon zenuwachtig over het krijgen van een bekeuring en wilt u weten hoeveel u kunt verwachten te betalen als u ooit wordt aangehouden wegens te hard rijden. De volgende gids behandelt niet alleen de gemiddelde kosten van een snelheidsovertreding zelf, maar ook de totale kosten die u zult maken als u een bekeuring ontvangt voor een snelheidsovertreding.

De gemiddelde kosten van een snelheidsovertreding

De simpele waarheid is dat hoe je het ook aanpakt, een bekeuring voor een snelheidsovertreding je gaat kosten. U zult niet alleen een cheque moeten uitschrijven aan het Department of Motor Vehicles voor uw boete, maar het ticket kan ook gevolgen hebben voor uw budget op manieren die u niet eens beseft.

De kosten van een snelheidsovertreding: het druppeleffect

Elke keer dat u een bekeuring krijgt voor een snelheidsovertreding, blijven de kosten van die overtreding gedurende uw hele leven doorsijpelen. Veel mensen realiseren zich niet hoe aanzienlijk zelfs één verkeersovertreding de kosten kan veranderen van andere zaken die niets met autorijden te maken lijken te hebben. Als u binnen een korte periode van een paar jaar een tweede snelheidsboete toevoegt, wordt u geconfronteerd met een aantal extra kosten waar u zich misschien op wilt voorbereiden, en dit zijn niet allemaal alleen maar financiële kosten. Deze omvatten:

  • Verhoogde autoverzekering
  • Verhoogde levensverzekering
  • Extra punten op uw licentie
  • Advocatenkosten als de overtreding een criminele snelheidsovertreding is
  • Verloren tijd van werk om naar de rechtbank te gaan

De belangrijkste directe kosten die voortvloeien uit het ontvangen van een ticket, zijn het betalen van de boete. De gemiddelde kosten van een snelheidsboete omvatten echter de enorme stijging van uw verzekeringspremies, die gemiddeld $2.000 tot $4.000 per jaar kunnen bedragen. In het geval van tieners kunnen snelheidsovertredingen het besturen van een voertuig volledig onbetaalbaar maken.

De kosten van de boete

Het is geen geheim dat de eerste schokkende uitgave die u zult zien als u die dagvaarding krijgt, de regel is die de boete onthult. De meeste mensen gaan ervan uit dat er een fout is gemaakt. Dit komt omdat de meeste staten de boetes voor verkeersovertredingen om de paar jaar blijven verhogen. Bovendien stijgen de boetes exponentieel, afhankelijk van de mate van de overtreding. Hier zijn enkele voorbeelden uit de staat Maine in 2009.

  • Snelsnelheid van 1 tot 15 km/uur boven de snelheidslimiet: $ 119,00
  • Snelsnelheid van 10 tot 22 km/u boven de limiet: $ 137,00
  • Snelsnelheid van 15 tot 30 km/u boven de limiet: $ 185,00
  • Snelsnelheid van 20 tot 38 km/u boven de limiet: $ 215,00
  • Snelheid van 25 tot 46 km/u boven de limiet: $ 263,00

Als je een school of bouwzone aan de mix toevoegt, zijn de boetes aanzienlijk hoger. Als u in een schoolgebied 25 tot 30 km/u boven de limiet reist, kost dit $ 360,00. In bijna elke situatie wordt het rijden met een snelheid van meer dan 46 km per uur boven de maximumsnelheid beschouwd als 'criminele snelheidsovertreding', en kunt u een boete van meer dan $ 500 en gevangenisstraf krijgen. De meeste andere staten volgen dezelfde algemene prijsstructuur, hoewel sommige staten wat lagere boetes hebben, en andere hogere. Het ding om te onthouden is dat naarmate de snelheid toeneemt, uw boetes dramatisch zullen stijgen.

Verhoogde verzekeringspremies

Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen geldt dat als u een uitstekend rijgedrag heeft en één enkel ticket heeft ontvangen, u mogelijk geen verhoging van uw verzekeringspremie ziet. Dit komt omdat, om klanten aan te trekken, steeds meer verzekeringsmaatschappijen een 'ticket vergeving'-programma aanbieden om goede chauffeurs te belonen. Als u binnen een paar jaar maar één record in het systeem heeft, lijkt het bijna alsof dat ticket niet bestaat en krijgt u nog steeds de beste tarieven. Als u echter een tweede of derde bekeuring krijgt of als u wordt aangehouden en gearresteerd wegens criminele snelheidsovertredingen, zijn alle weddenschappen uitgesloten. Voor meerdere tickets kunt u een autoverzekeringsverhoging zien van een paar honderd dollar per jaar. Voor ernstige snelheidsovertredingen, zoals criminele snelheidsovertredingen, zullen de premies van uw autoverzekering echter zo sterk stijgen (in de duizenden) dat uw initiële boete slechts een fractie zal bedragen van de totale gemiddelde kosten van die snelheidsovertreding.

Punten toegevoegd aan uw licentie

Naast de financiële kosten van het krijgen van een snelheidsboete, is er ook de kwestie van het levensonderhoud. Je moet rijden om naar je werk te gaan, om familie te bezoeken en om van een zekere mate van vrijheid te genieten. Kunt u zich uw leven voorstellen zonder rijbewijs? Veel mensen die zijn gearresteerd wegens rijden onder invloed hebben dagelijks met deze realiteit te maken. Als u meerdere keren achter elkaar wordt betrapt op te hard rijden, kunt u zoveel punten op uw rijbewijs verzamelen (als uw staat een puntensysteem gebruikt) dat uw rijbewijs uiteindelijk voor een maand of langer kan worden opgeschort. Wanneer u wordt gearresteerd wegens criminele snelheidsovertredingen, riskeert u ook dezelfde straf. Eén manier om uw puntenniveau te verbeteren is echter door een rijles te volgen.

Advocaatkosten en verloren werktijd

Of je nu een salarisbaan hebt of op uurbasis werkt, weinig mensen hebben de tijd om een hele ochtend naar het gerechtsgebouw te gaan. Bij de meeste kleine snelheidsovertredingen hoeft u wellicht nooit naar de rechter te stappen als u simpelweg schuld bekent en uw boete beta alt. Als u onschuldig wilt bekennen, zult u een manier moeten vinden om naar de rechter te gaan. In het geval van ernstigere aanklachten, zoals strafrechtelijke snelheidsovertredingen, ontvangt u een datum voor de rechtbank en moet u hoe dan ook persoonlijk aanwezig zijn. De extra kosten van een bekeuring voor een snelheidsovertreding zijn dus duidelijk het ongemak en de verloren tijd die gepaard gaat met het juridische systeem om jezelf te verdedigen.

Laatste woorden

Als je rekening houdt met alle kosten van te hard rijden, zowel financieel als anderszins, is het duidelijk dat de financiële impact van het ontvangen van een snelheidsboete astronomisch is. Al deze kosten zijn reden genoeg om uw voet van het gaspedaal te houden en u altijd aan de aangegeven snelheidslimiet te houden. Te hard rijden is het gewoon niet waard.

Aanbevolen: