Antieke schoolhuisklokken

Inhoudsopgave:

Antieke schoolhuisklokken
Antieke schoolhuisklokken
Anonim
antieke schoolbel
antieke schoolbel

Sinds de 18e eeuw hebben schoolklokken in de Amerikaanse koloniën leerlingen door hun dagen begeleid, en de geschiedenis en herinneringen aan dat klaroenantiek trekken nog steeds verzamelaars aan. Terwijl het lokaliseren van oude schoolklokken tijd, moeite en geld kost, bieden de klokken luisteraars een zeldzame kans om het verleden door middel van geluid te ervaren.

Belgeluiden in de geschiedenis

Bells worden al duizenden jaren gebruikt om mensen te waarschuwen voor brand of overstromingen, om doden te eisen en luisteraars te vermaken tijdens vakanties. schoolklokken maken al eeuwenlang deel uit van de Amerikaanse soundscape.

  • Terwijl de 18e en 19e Amerikaanse scholen vaak in privéwoningen werden gehouden, hadden universiteiten, hogescholen en kostscholen veel studenten op hun campussen en gebruikten ze bellen om studenten op de hoogte te stellen van ma altijden, kapeldiensten en lestijden.
  • In plattelandsgebieden kunnen schoolklokken ook worden gebruikt om de dood van een plaatselijke persoon aan te kondigen door één keer per jaar van zijn leven te luiden.
  • Schoolgebouwen met één kamer bloeiden in de 19e eeuw en dienden veel landelijke of geïsoleerde regio's, en de klokken werden beschouwd als een statussymbool, samen met een belfort.
  • Er waren in 1919 meer dan 190.000 Amerikaanse plattelandsscholen, en velen gebruikten bellen om leerlingen naar de klas te roepen.

schoolklokken zijn meestal tussen de 60 en 100+ jaar oud, waardoor ze volgens bepaalde belastingwetten antiek zijn.

Delen van een schoolbel

Bells zijn holle instrumenten die klinken door te slaan. Hoewel bellen vele vormen kunnen aannemen, van kegels tot cilinders, is de meest bekende schoolbel er een die aan de onderkant breder is dan aan de bovenkant. Sommige experts beweren dat dit wordt gedaan om bepaalde geluiden te bereiken, maar het kan meer om traditie dan om wetenschap gaan. Klokken hebben verschillende basisonderdelen.

Amerikaanse bronzen bel. Stuckstede & Brothers, St. Louis, Missouri, VS. 1909.
Amerikaanse bronzen bel. Stuckstede & Brothers, St. Louis, Missouri, VS. 1909.
  • Kom, het breedste gedeelte van de "rok" van de bel
  • Taille, of smal gedeelte boven de rok
  • Lip, of de onderkant van de bel
  • Mond, of open basis; belafmetingen zijn de diameter van de mond
  • Schouder, het smallere, bovenste deel van de bel
  • Klepel, het swingende gedeelte dat op de bel slaat
  • Wiel, bevindt zich aan de zijkant en zorgt ervoor dat de bel kan zwaaien
  • Rok, de rand waar enkele oudere klokken inscripties hadden
  • Standaard, zijarmen en rail waarop de bel vasthoudt
  • Frame, de houten of metalen basis ondersteunt
  • Rieten, gevormde ringen aan de buitenkant van de bel die werden gebruikt om de gieterij te identificeren

Klokken werden gegoten in ijzer, staal, messing of, minder gebruikelijk, brons. De meeste schoolklokken waren niet van brons vanwege de productiekosten van brons.

fabrikanten van grote bellen

Het gieten en produceren van Bell in de Verenigde Staten werd gedaan door grote en kleine bedrijven, en er waren veel bedrijven die nu in de vergetelheid zijn geraakt. Gieterijen hadden de neiging om alles te maken, van kanonnen tot kachels, maar voor het vervaardigen van klokken was een speciale vaardigheid nodig. Ze werden gegoten in een mal die gevormd was om een specifieke toon te produceren, en later op een draaibank geslepen om het stemproces voort te zetten. Schoolklokken werden vaak te koop aangeboden in tijdschriften als The American School Board Journal of The School Journal. Enkele van de gewilde klokkengieterijen zijn onder meer:

  • Paul Revere was een zilversmid en vervaardigde klokken, waarvan sommige nog steeds te horen zijn en als nationale schatten worden beschouwd.
  • Charles S. Bell startte eind jaren zestig van de negentiende eeuw een gieterij in zijn naam, C. S. Bells Company, in Ohio, waar hij landbouwwerktuigen, machines en klokken vervaardigde. Het bedrijf bloeide en er werden duizenden klokken per jaar geproduceerd voor gebruik op boerderijen en scholen. Bell verkocht zijn producten van staallegeringen aan bedrijven als Sears & Roebuck, maar verscheepte de klokken vanuit zijn fabriek.

    21 inch Meneely West Troy NY zonder datum
    21 inch Meneely West Troy NY zonder datum
  • Meneely Bell Foundry, West Troy, NY werd opgericht in 1826 en maakte schoolklokken van 100 lbs. en hoger.
  • Buckeye Bell Foundry of E. W. Vanduzen Bell Company werd opgericht in de jaren 1860 nabij Cincinnati, OH. Tegen het begin van de 20e eeuw vervaardigden ze meer dan 60.000 school- en kerkklokken. Enkele van hun andere producten waren stoomboot- en scheepsklokken, hotel- en boerderijklokken.
  • Henry Stuckstede Bell Foundry werd opgericht in 1855 in St. Louis, MO, en produceerde pas in 1933 klokken.
  • McShane Bell Foundry, B altimore, MD adverteerde in The School Journal waarin reclame werd gemaakt voor zijn "school-, universiteits- en universiteitsklokken" van puur tin en koper.

Luister naar enkele van de bovengenoemde klokken bij Brosamer's Bells, Inc.

Een verzamelaar bij The American Bell Association merkt op dat sommige klokkengieterijen hun klokken markeerden, terwijl andere alleen bekend zijn via gedrukte bronnen, zoals kranten en tijdschriften. Wat de verwarring nog groter maakt, is dat gieterijen klokken maakten terwijl andere bedrijven als agenten optraden en weer anderen klokken bestelden met hun bedrijfsnaam, maar de klokken niet vervaardigden. Er waren honderden gieterijen in de VS, en de informatie daarover kan schaars zijn.

Functies voor waardering en identificatie

Schoolklokken zijn over het algemeen veel zwaarder dan boerderijklokken. In een vroege catalogus van Sears & Roebuck Company stonden boerderijklokken van 35 en 90 pond, waarin stond dat "elke boerderij, ongeacht hoeveel, een goede bel zou moeten hebben" met een "aangename toon die over een lange afstand te horen is". In de Sears-schoolmeubilaircatalogi werd het gewicht van de schoolklokken tussen de 165 lbs vermeld. en 1275 pond. Klokken op scholen onderscheidden zich door hun geluid en helderheid, hoewel scholen ook rekening hielden met de verschillende maten van de klokken en hoeveel het zou kosten om de bel van de gieterij naar de school te verzenden.

  • Schoolhuisklokken konden worden verkocht met een frame, een wiel en houten dorpels: de klokken werden in de bovenste spanten van een belfort of zolder geplaatst en het touw liep omhoog naar de bel en rond het wiel. Ze zijn meestal 20 tot 28 inch breed in de mond en waren bedoeld om hoger te klinken dan kerkklokken om de toehoorder niet in verwarring te brengen.
  • Zoek naar markeringen op bellen, dit kan het merk van de fabrikant of het merk van de verkoper zijn. Op de Tower Bells-website kunt u veel foto's en belmarkeringen van tientallen bedrijven bekijken.
  • Volgens campanoloog en auteur Neil Goeppinger gebruikten vroege klokkengieterijen verschillende rieten of decoratieve randen op klokken om hun producten te identificeren.
  • Sears verkocht klokken vervaardigd in centraal Ohio (waarschijnlijk C. S. Bell), die bekend stonden om hun "luide, heldere, ronde en zoete toon" en prijzen variërend van $ 13 tot $ 103 plus vrachtkosten. Als detailhandelaar heeft Sears niet altijd de daadwerkelijke gieterij gecrediteerd, dus een handelsmerk van Sears betekent niet dat de schoolbel door Sears is gemaakt.
  • Let op de staat (geen scheuren of reparaties) en vraag om de bel te horen, aangezien de tonen sterk variëren als er schade is.
  • Vraag of de bel "kaal" is (alleen de bel), zoals deze is, in werkende staat maar niet gemonteerd, of in volledig gerestaureerde en gemonteerde staat. Deze verschillen kunnen een groot verschil in kosten betekenen.
  • De grootte van de bel heeft invloed op het geluid: een kleine bel kan een hogere, scherpere toon hebben, terwijl een grotere bel een diepere klank heeft.
  • Nieuwe bellen zien er niet altijd nieuw uit. Ze kunnen dof of glanzend zijn, afhankelijk van het metaal. Ze kunnen vlak zwart worden geverfd. De gegoten letters kunnen wazig en niet gemakkelijk te lezen zijn, of helder en scherp. Er zijn veel reproducties op de markt, dus besteed tijd aan het kijken naar oude klokken voordat je ze koopt en train je ogen en oren om kwaliteit te zien en te horen.
  • Als je op reis bent, stop dan bij de Backyard School Bell Collection in Angier, NC om verschillende soorten schoolklokken te zien (en uit te proberen).

Prijzen en waar u klokken kunt vinden

Bells hebben speciale restauratie, onderhoud, opslag en uiteindelijk transport nodig. Ze zijn ook duur, vooral als je een bel wilt die antiek is (meer dan 100 jaar oud) en in werkende staat verkeert.

26 inch Vanduzen 1895, Buckeye gieterij
26 inch Vanduzen 1895, Buckeye gieterij
  • Brosamer's Bells, Inc. is gespecialiseerd in antieke grote klokken, waaronder schoolklokken. Prijzen beginnen rond de $ 2.000 (plus transport) en gaan vanaf daar omhoog.
  • Lower Bells biedt een ruime keuze aan bellen, waaronder Vanduzen. Vraagprijzen variëren van ongeveer $ 1.800 tot $ 3.000, afhankelijk van de geselecteerde klokken. Ze hebben ook belonderdelen op voorraad voor reparatie en restauratie.
  • De American Bell Association heeft een forum voor verzamelaars van klokken, waaronder schoolklokken. Leden kunnen informatie opvragen over mogelijke bronnen voor belaankopen.
  • The Verdin Company produceert sinds de jaren 1840 klokken voor hogescholen, kerken en andere openbare ruimtes. Neem contact met hen op voor informatie over de actuele voorraad Amerikaanse klokken, waaronder enkele schoolklokken. Je kunt ook een video bekijken over het maken van bellen op de website.

Online veilingen, zoals eBay, bieden schoolklokken aan, maar zoals altijd: pas op voor de koper. Stel vragen voordat u biedt en let op de verzendkosten. De gerealiseerde prijzen van eBay voor schoolklokken (geen handbellen) zijn vaak veel lager dan die van klokkenverzamelaarsites, variërend in de honderden, ongeveer $ 200 tot $ 400 of zo. Houd er echter rekening mee dat ze mogelijk niet in dezelfde staat of kwaliteit zijn als die u kunt vinden bij detailhandelaren of veilinghuizen die gespecialiseerd zijn in klokken.

Een herinnering aan vervlogen dagen

Schoolklokken zijn nog steeds te vinden in historische restauraties en huizen. Hoewel de klokken misschien moeilijk te lokaliseren, te verzenden en op te zetten zijn, zal het resultaat een herinnering zijn dat het verleden nog steeds voortleeft in het geluid van een bel.

Aanbevolen: