Activiteiten delen voor kleuters

Inhoudsopgave:

Activiteiten delen voor kleuters
Activiteiten delen voor kleuters
Anonim
Jongens delen blokken
Jongens delen blokken

Volgens de National Association for the Education of Young Children leren jonge kinderen het beste door spel en herhaalde ervaringen. Kinderen aanmoedigen om te delen via praktische, coöperatieve activiteiten is een geweldige manier om leermomenten te creëren en uw kleuter te helpen deze essentiële sociale vaardigheid te leren. Gebruik deze leuke en gemakkelijke deelactiviteiten voor kleuters, thuis of in de klas.

Glanzend Apple-spel

kind dat appel doorgeeft
kind dat appel doorgeeft

Gespeeld als het populaire spel 'Hot Potato', kan Shiny Apple het beste worden gespeeld in een kleine of middelgrote groep.

Aantal deelnemers: Twee tot acht kinderen

Wat je nodig hebt: Eén appel (echt of nep)

Routebeschrijving

  1. Vraag de kinderen (en deelnemende volwassenen) om in een kring te gaan zitten.
  2. Leg de aanwijzingen uit en kies eerst iemand die de appel vasthoudt.
  3. Begin met zingen: "Glanzende appel, glimmende appel, wie heeft de glimmende appel? Als je de glimmende appel hebt, heb je gewonnen!"
  4. De persoon die de appel vasthoudt wanneer het liedje eindigt, is de winnaar en mag de appel als eerste vasthouden wanneer de volgende ronde begint.
  5. Herhaal meerdere keren.

Hoe het delen leert

Door het klassieke spel 'Hot Potato' te veranderen in een winnend scenario, wordt de appel aantrekkelijk voor elk kind. Hoewel kinderen de appel willen houden zodat ze het spel kunnen winnen, moeten ze hem allemaal delen door te passen.

Gehakte-voorschoolse versie

Samen koken
Samen koken

Laat je inspireren door de populaire televisiekookwedstrijd Chopped. Tijdens de show krijgen de deelnemers een mand vol mysterieuze ingrediënten die ze moeten gebruiken om een geweldig gerecht te bereiden. Voor deze activiteit moet je een aantal vrienden uitnodigen. Laat elke vriend een mysterieus ingrediënt meenemen dat iedereen kan gebruiken. Pas het spel aan zodat er alleen gezinsleden bij zijn, door iedereen een mysterieus ingrediënt uit je voorraadkast te laten kiezen.

Aantal deelnemers: drie tot vijf kinderen en enkele volwassenen

Wat je nodig hebt: keukenbenodigdheden, mysterieuze ingrediënten en natuurlijk een keuken

Routebeschrijving

  1. Nodig een paar vrienden uit in je keuken voor de wedstrijd. Wanneer u uitnodigingen verzendt, zorg er dan voor dat u een lijst met eenvoudig te gebruiken, potentiële geheime ingrediënten toevoegt.
  2. Vraag elke vriend om een of twee geheime ingrediënten mee te nemen. Elk gezin moet genoeg meenemen zodat iedereen er iets van in hun gerecht kan eten.
  3. Als er vrienden arriveren, doe je de ingrediënten in een gesloten mandje.
  4. Zodra iedereen is gearriveerd, verzamel je rond een groot eiland of tafel waar elk kind een set bestek en serviesgoed heeft.
  5. Zeg 'Go' en laat elk kind een gerecht maken met alleen de ingrediënten in de mand. Kinderen moeten ingrediënten delen.
  6. Na ongeveer 10 minuten proef je om beurten elkaars creaties.

Hoe het delen leert

Deze leuke activiteit kan kinderen helpen aan keukenvaardigheden, betere eetgewoonten en delen. Kinderen moeten de ingrediënten delen die ze allemaal hebben meegebracht. Bovendien zal deze activiteit kinderen helpen de waarde in te zien van een groepsinspanning bij het proeven van de heerlijke gerechten die ze hebben gemaakt.

Mix en match eieren

kunststof paaseieren
kunststof paaseieren

Heb je je ooit afgevraagd wat je met al die plastic eieren moet doen als Pasen voorbij is? Waarom zou je ze niet gebruiken om leuke leeractiviteiten te creëren? Bij deze eenvoudige activiteit moeten kinderen de helft van hun ei delen om een heel ei van één kleur te maken.

Aantal deelnemers: Twee tot tien

Wat je nodig hebt: Diverse plastic eieren

Routebeschrijving

  1. Herschik de eieren van tevoren, zodat elk uit twee verschillende kleuren bestaat. Voor deze leeftijdsgroep werkt de activiteit het beste als je de helften van twee eieren van verschillende kleur uitwisselt. Maak bijvoorbeeld één ei met een blauwe bovenkant en paarse onderkant en zijn tegenhanger met de paarse bovenkant en blauwe onderkant.
  2. Verdeel de eieren gelijkmatig over de deelnemers.
  3. Laat de groep in een kring zitten.
  4. Leg de aanwijzingen uit. Het doel van het spel is om elk van je eieren volledig uit slechts één kleur te laten bestaan.
  5. Een deelnemer begint met het vragen aan iemand anders naar de kleur die hij nodig heeft voor een bepaald ei. Als je bijvoorbeeld een groene top met een rode onderkant hebt, vraag je de persoon met een groen en rood ei om broeken met je te ruilen.
  6. Ga de cirkel rond totdat iedereen de taak heeft voltooid.

Hoe het delen leert

Kinderen zullen leren dat ze hulp van anderen nodig hebben om de taak te voltooien. Je kunt in deze activiteit geen blauw ei maken zonder dat iemand anders de blauwe helft met je deelt. Een van de voordelen van delen is dat je elkaar helpt een doel te bereiken.

Gedeelde schattenjacht

Vergrootglas met aanwijzing
Vergrootglas met aanwijzing

Schatzoeken is een leuke manier om op avontuur te gaan en kan worden aangepast aan elke leeftijdsgroep en op elke locatie. De gedeelde speurtocht geeft kinderen de mogelijkheid om een vriend in nood te helpen en te delen in een prijs als iedereen de taak heeft voltooid. Deze activiteit vereist meer planning en voorbereiding dan andere.

Aantal deelnemers: Twee tot vier kinderen

Wat je nodig hebt: vooraf gemaakte aanwijzingen, een grote deelbare prijs

Routebeschrijving

  1. Gebruik indexkaarten of stukjes papier en voeg foto's toe van verschillende items of locaties in uw huis. Kies grote, voor de hand liggende afbeeldingen van voorwerpen waar elk kind bekend mee is, zoals een bank of bed. Gebruik indien mogelijk een afbeelding die het meest lijkt op de kleur van uw werkelijke items, omdat kinderen in deze leeftijdsgroep de neiging hebben om letterlijk te denken.
  2. Maak een set kaarten voor elk kind, waarbij je in elke set dezelfde items gebruikt. Herschik de volgorde van de items in elke set, maar laat ze allemaal op dezelfde plaats eindigen. Het ene kind moet bijvoorbeeld eerst de bank zoeken, dan de badkamer en eindigen bij de keukentafel, terwijl een ander kind begint bij de badkamer, dan naar de bank gaat en eindigt bij de keukentafel.
  3. Verberg de aanwijzingen per set op de juiste locaties.
  4. Zodra elk kind al zijn aanwijzingen heeft gevonden, moet hij de andere kinderen ontmoeten op de aangewezen eindplek.
  5. Als kinderen vastlopen, kunnen ze elkaar om hulp vragen.
  6. Zodra alle kinderen op de eindlocatie zijn aangekomen, kan iedereen de prijs delen.

Hoe het delen leert

In dit spel wordt elk kind uitgedaagd om het grootste deel van de tijd zelf aanwijzingen op te lossen. Om de prijs te winnen moeten alle kinderen echter het einde bereiken. Kinderen zullen leren dat samenwerken soms tot een grotere beloning leidt.

Ga vissen

kinderen rennen
kinderen rennen

Dit spel is een jongere versie van een gymspel genaamd 'Screaming Viking'. Kinderen zullen een partner moeten vinden om de poppenkast van visser en vis te voltooien.

Aantal deelnemers: zes tot twintig

Wat je nodig hebt: Een grote ruimte waar kinderen kunnen rennen

Routebeschrijving

  1. Vraag alle kinderen om in een cirkel te rennen en dezelfde kant op te gaan.
  2. Als je 'Ga vissen' roept, moeten kinderen een partner vinden en de juiste houding aannemen, waarbij de ene persoon met de armen naar voren gestrekt als een hengel staat, terwijl de ander op de grond ligt en voorover flopt als een vis.
  3. Iedereen die succesvol is, wint de ronde.
  4. Herhaal meerdere keren. Moedig kinderen aan om elke ronde een andere partner te zoeken.

Hoe het delen leert

Om een ronde te winnen, moeten kinderen samenwerken. Ze zullen positieve communicatieve vaardigheden moeten gebruiken om een partner te kiezen en af te spreken wie elke keer de visser zal zijn en wie de vis zal zijn. Een groot deel van delen is het leren communiceren van behoeften en verlangens met anderen.

Het plezier van delen

Delen is een belangrijke levensvaardigheid die alle kinderen moeten leren, en kinderen in de kleuterleeftijd leren vooral goed door middel van spel, plezier en modelleren. Het delen van activiteiten en games kan alle drie de elementen bevatten, zodat samenwerking een lonende ervaring wordt.

Aanbevolen: