Ideeën voor decoratie van sigarenlounges

Inhoudsopgave:

Ideeën voor decoratie van sigarenlounges
Ideeën voor decoratie van sigarenlounges
Anonim
Sigarenkamer met leren stoelen
Sigarenkamer met leren stoelen

Het ontwerpen van een decor voor een sigarenlounge richt zich op kleur, textuur en comfort. Visioenen van de ideale rookruimte voor connaisseurs roepen meestal beelden op van leer, hout, cognac en bordspellen. Zes ontwerpstappen maken het creëren van deze kamer leuk en gemakkelijk.

6 ontwerpstappen naar een geweldige sigarenlounge

Veel sigarenlounges bevinden zich in aparte gebouwen die aan het huis zijn bevestigd, terwijl andere zich in de buurt van een wijnkelder, speelkamer of kelder bevinden. De sigarenkamer is afgesloten om te voorkomen dat de geuren de rest van het huis binnendringen. Dit vereist een adequaat ventilatiesysteem. Een ander onmisbaar item is een soort humidor om de sigaren in te bewaren. Dit kunnen uitgebreide inloopstijlen zijn of kleinere systemen.

Zodra u deze noodzakelijke stappen heeft genomen om uw rookparadijs te bouwen, is het tijd om uw aandacht te richten op het creëren van het perfecte decor.

1 Muren en vloeren

De traditionele decorstijl voor een sigarenlounge is mannelijk. Veel vrouwen roken ook sigaren en minder mannelijke accenten kunnen zeker in je ontwerp worden verwerkt - vervang gewoon enkele elementen door vrouwelijkere elementen.

Muren

Voor het mannelijke ontwerp is het kleurenpalet voor deze kamer meestal rijk aan kleuren en donker houtwerk. Het wandoppervlak is de grootste ruimte in een kamer, gevolgd door het vloeroppervlak. Begin met een kleur en kies voor verf of muurbekleding. Je kunt de muurruimte opdelen met houtwerk, architectonische kenmerken en kunst aan de muur.

rijke kleuren op de muren in de lounge
rijke kleuren op de muren in de lounge
  • Verfkleuren: Een warm kleurenpalet werkt uitstekend met donker houtwerk. Ga voor een rijk, luxueus goud, pantone bassa nova of sleutelbloemgeel. Koelere kleuren zullen ook werken, maar zorg er wel voor dat u enkele warmgekleurde accentstukken in het kamerontwerp gebruikt. Verven, zoals bosheuvelsgroen of marineblauw, zien er geweldig uit met warme gele, oranje of rode accentstoffen en objecten.
  • Wandbekleding:Behang kan worden gebruikt boven een donkere houten lambrisering om diepte toe te voegen aan het ontwerp van een kamer en te voorkomen dat donker houtwerk de kamer te donker maakt. Enkele goede keuzes zijn grasdoeken, strepen en plaids, die kleur en textuur aan muren toevoegen.
  • Woodwork: Traditionele houtwerkbeitsen in donker walnoot of rode kastanje geven warmte en een extra laag aan uw kamerontwerp, waardoor deze een rijke en dure uitstraling krijgt.

Vloeren

Je kunt de vloer in laagjes leggen om de huiselijke en gezellige sfeer te creëren die vaak in loungeruimtes te vinden is. Een houten of stenen vloer absorbeert geen geuren van sigarenrook. Hoewel je een goed ventilatiesysteem moet hebben om het grootste deel van de rook te verwijderen, kunnen geuren nog steeds vast komen te zitten in poreuze oppervlakken, zoals stoffen.

  • Een houten vloer in een donkere, rustieke, brede plank of verweerde stijl is een goede keuze.
  • Als u in een warm klimaat leeft, geeft u wellicht de voorkeur aan de koelte van tegel- of stenen vloeren. Ga voor een vloer met Franse tegelpatronen of ga voor een elegante vloer met een marmeren mozaïekvloer.

Selecteer een vloerkleedformaat zodat het meubilair (de voorpoten van stoelen) geheel of ten minste gedeeltelijk erop rust. Als u met een grote kamer werkt, kunt u een of meer karpetten gebruiken om de ruimtes, zoals gespreks- en speeltafels, verder te definiëren. U kunt een speels tintje toevoegen met een accenttapijt buiten de ingang van uw sigarenlounge of aan de bar.

2 Leren stoelen en ander meubilair

Klassieke leren stoel
Klassieke leren stoel

De traditionele uitstraling van een sigarenkamer doet denken aan het interieur van een oude Engelse herenclub met leren stoelen en banken. Deze stijl past perfect bij de klassieke look van stoelen met een hoge rugleuning van verweerd leer of traditionele stoelen met een gevleugelde rugleuning. Misschien geeft u de voorkeur aan de andere klassieke look van getuft lederen clubfauteuils met gerolde armleuningen en spijkerkopaccenten.

Je wilt uitgeven aan dit meubilair, omdat het zal bepalen hoe comfortabel de tijd die je in deze kamer doorbrengt zal zijn. Als u met een klein kamerontwerp werkt, selecteer dan twee bijpassende stoelen.

Must-haves voor grote zitplaatsen

Als u een grotere kamer kiest en van plan bent meer dan één persoon tegelijk te ontvangen, moet u voor hen even comfortabele zitplaatsen zorgen. Selecteer een bijpassende bank of voeg gewoon nog een paar bijpassende stoelen toe om een zitgedeelte met vier stoelen te creëren.

Voor grotere lounges kun je een speeltafel en stoelen toevoegen. Misschien wilt u investeren in leren stoelen met gepersonaliseerde logo's van uw favoriete sportteam of sigarenmerk, zoals u die in professionele sigarenlounges en -bars aantreft. Overweeg een stoel te kiezen waar een handgemaakte sigarenhouder in past met een houten afwerking, een sigarensteun en een roestvrijstalen houder.

Barmeubilair

Traditionele thuisbar
Traditionele thuisbar

Voor een bargedeelte in je sigarenkamer heb je niet veel meubilair nodig. Kies voor een vrijstaande serveerbar of een barset met twee barkrukken. Een andere optie is een verborgen barkast die opengaat om likeuren en wijnen tentoon te stellen. Als er weinig ruimte is, kies dan voor een wandrek. Een wijnkoeler voor 12 flessen is een must-have voor dit gebied.

Speeltafel en andere tafels

Veel mensen laten hun sigarenlounge fungeren als pokerspelkamer. Je kunt een pokertafel en op maat gemaakte stoelen in een hoek of in het midden van de kamer plaatsen. Als u een liefhebber bent van bordspellen, kies dan een schaak-/backgammontafel om tussen de twee stoelen te plaatsen voor een vriendschappelijk spel.

Bijzettafels, kleine bijzettafels, een lage ronde tafel voor het groeperen van stoelen, een uitgebreide salontafel en een humidor voor de salontafel dienen ook om asbakken, drankjes en tafellampen op te bergen, afhankelijk van de grootte. van je kamer. Zorg ervoor dat u een tafelstijl kiest die past bij de andere meubels in uw sigarenlounge.

3 Architectonische kenmerken

Gebruik architectonische kenmerken in uw voordeel en verwerk ze in uw algehele ontwerp.

Open haardomlijsting met houten lambrisering
Open haardomlijsting met houten lambrisering
  • Kenmerken kunnen de vorm hebben van plafondmedaillons, cassetteplafondtegels of zelfs een op maat gemaakt cassetteplafond en namaakplafondbalken.
  • Verfraai het plafond met plafondpanelen van imitatiehout en lambrisering van echt hout.
  • Brede decoratieve kroonlijsten zijn ook uitstekende elementen om in uw kamer op te nemen.
  • Als u voor een traditionele uitstraling gaat, dan zijn lambrisering van wandkasten of houten lambrisering de ideale architecturale kenmerken die kunnen worden verbeterd door de gekozen muurbehandelingen met verf en behang.
  • Om de kamer gezelliger te maken, kiest u voor een donkerhouten afwerking voor de omlijsting en schoorsteenmantel van de haard. Als uw kamer geen open haard heeft, kunt u ervoor kiezen om een elektrische unit toe te voegen om de gewenste sfeer te creëren.

4 Stoffen voor bekleding, kussens en raambekleding

Stoffen zijn een uitstekende manier om een mannelijke kamer een warmere en vriendelijkere uitstraling te geven. De texturen zijn erg belangrijk. Kies voor effen kleuren of patronen die de mannelijke stijl van de kamer weerspiegelen.

Ga voor donkerrode damasten chenille gordijnpanelen of groene fluwelen gordijnen voor de ramen. Chenillestoffen voor het bekleden van sierkussens en lendenkussens geven een traditionele uitstraling aan de kamer. Deze staan goed bij het leren meubilair en voegen een gevoel van warmte toe.

Als je ontwerp modern is, kies dan voor Duponi-zijde of linnen voor gordijnen en geometrische patronen, of suède abstracte ontwerpen voor kussens die de stijl herhalen.

5 Accessoires

Tanna by Design binnenkamer
Tanna by Design binnenkamer

De accessoires die je voor de kamer selecteert, maken de algehele look compleet. Deze moeten zorgvuldig worden geselecteerd, zodat elk stuk een statement maakt over het doel van de kamer. Dit is ook een geweldige kans om deze ruimte te personaliseren.

Voorbeelden van sigarengerelateerde accessoires zijn:

  • Gegraveerde kristallen sigarenasbak
  • Borden met sigarenafbeeldingen die ook kunnen worden gepersonaliseerd
  • Asbak met esdoornlak
  • Guillotine sigarenknipper op tafel, die ook functioneel is

Andere accessoires zijn onder meer een verscheidenheid aan metalen en glazen voorwerpen, wijnkisten van kunstleer, in leer gebonden boeken, wandtapijten, reproducties van olieverfschilderijen en hobbycollecties.

Je kunt besluiten dat een specifiek thema, zoals golf, wijnliefhebber, paardensport of een andere hobby, een manier is om de inrichting van je sigarenlounge te personaliseren. Gebruik ook privécollecties, foto's en schilderijen.

6 Verlichting

Gelaagde binnenverlichting
Gelaagde binnenverlichting

Verlichting is essentieel voor het succes van uw algehele kamerontwerp. Als de verlichting te fel is, wordt de sfeer vernietigd. Als de kamer slecht verlicht is, gaat het effect van alle gedetailleerde keuzes die je hebt gemaakt verloren. De beste manier om een kamer te verlichten is door deze in lagen te leggen. Denk hierbij aan vloerlampen, tafellampen, barverlichting, onderkast- en inbouwplafondlampen. U kunt verschillende lampen op dimmers plaatsen om een betere controle over de kamerverlichting te hebben.

De ruimte voor een speeltafel voor poker heeft bijvoorbeeld goede verlichting nodig en kan worden voorzien van een plafondlamp die laag genoeg bij de tafel is geplaatst. Wandkandelaars en unieke tafellampen kunnen meer dan alleen licht toevoegen aan uw interieur.

Een rookparadijs creëren

De inrichting van de sigarenlounge moet uitnodigend en ontspannend zijn. Het belangrijkste aspect bij het selecteren van meubels en accessoires is ervoor te zorgen dat ze de gewenste sfeer en stijl weerspiegelen. Dit vergroot het plezier van het roken van sigaren in uw eigen lounge.

Aanbevolen: