Hoe je gevulde eieren maakt

Inhoudsopgave:

Hoe je gevulde eieren maakt
Hoe je gevulde eieren maakt
Anonim
Fundamentele deviled eieren op een bord
Fundamentele deviled eieren op een bord

Devil Eggs zijn een veelzijdig hapje en vormen een ideaal aperitief voor alles, van uw barbecue in de achtertuin tot uw formele lunch. Je kunt kruiden toevoegen om ze een kick te geven, de vulling erin spuiten om ze chique te maken, of andere, meer etnische ingrediënten toevoegen om ze een extra flair te geven.

Basisrecept voor gevulde eieren

Duivelse eieren bestaan uit hardgekookte eieren, gehalveerd en gevuld met een mengsel van gekookt eigeel, mayonaise en soms mosterd. Klassiek worden ze meestal bedekt met paprikapoeder om een beetje kleur en smaak toe te voegen.

De eieren op de juiste manier bereiden

  1. Kies om te beginnen eieren die wat ouder zijn in plaats van verse eieren. Om te bepalen of uw ei de juiste 'leeftijd' heeft voor duivelse eieren, vult u een kleine kom met voldoende water om een ei te bedekken. Het ideale ei moet op zijn uiteinde staan, maar toch de bodem raken. Als het ei zinkt, is het te vers om te gebruiken. Als het blijft drijven, verwijder het dan! Het is niet meer goed.
  2. Kook je eieren hard. Let er wel op dat je ze niet te lang kookt. De ideale tijd voor het hard koken van de eieren ligt tussen de 12 minuten (voor kleine eieren) en 19 minuten (voor grote eieren), als je ze laat sudderen in plaats van aan de kook.
  3. Als je klaar bent met het koken van de eieren, plaats je de eieren in een ijskoud bad. Met deze truc kun je de eieren veel gemakkelijker pellen en kun je barsten helpen voorkomen. Wanneer je de eieren op deze manier afkoelt, ontstaat er een stoomlaag tussen het eiwit en de schil, waardoor het pellen gemakkelijker wordt.
  4. Breek en pel de schaal van elk ei.
  5. Snijd de eieren in de lengte door met een scherp keukenmes. Schep de dooier in een kom en leg de eiwitten op de schaal die je gaat gebruiken om ze te serveren. Door duivelse eieren van het ene bakje naar het andere te vervoeren, komen niet alleen je vingers in de vulling van iedereen terecht, maar het kan ook een puinhoop maken van wat anders een mooi geheel zou zijn.

Basisvulling

Voor zes eieren (dus een dozijn helften), verzamel ze:

  • Basis duivelse eieren
    Basis duivelse eieren

    1/4 kop mayonaise

  • 1 theelepel azijn (je kunt ook citroensap, wijn, augurkensap gebruiken - alles wat zuur is)
  • 1 theelepel mosterd
  • Zout en peper naar smaak
  • Paprika voor garnering (optioneel)

In een kleine kom:

  1. Push de eidooiers door een fijne zeef in de kom. Hoewel het verleidelijk is, mag je ze niet prakken met een vork - dit zal je uiteindelijke mengsel zwaar maken.
  2. Voeg de mayonaise, azijn en mosterd erdoor tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
  3. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  4. Pijp de vulling in de eierschalen met een spuitmondje zoals Wilton's 1A of 2A. Als u niet over het soort fooi beschikt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Vul een plastic zak ter grootte van een kwart met je gevulde eiervulling en knip de hoek eraf. Het werkt net zo goed als decoratietip voor het vullen van je eierschaal.

Acht variaties om van te watertanden

Het mooie van duivelse eieren is dat ze veelzijdig zijn. Deze variaties brengen iets verrassends nieuws op tafel.

1 Maak het lichter

Duivelse eieren hoeven niet ongezond te zijn. Vervang de mayonaise in het basisrecept door yoghurt en gebruik citroensap in plaats van azijn.

2 Voeg iets toe aan de vulling

Als je het lekker vindt, kan het waarschijnlijk aan een duivelsei worden toegevoegd. Probeer enkele van deze ideeën:

  • Voeg gehakte, geroosterde amandelen toe aan je vulling en beleg met gesneden of hele, geroosterde amandelen. Gebruik wijn of wijnazijn in plaats van gewone witte azijn.
  • Met spek gevulde eieren
    Met spek gevulde eieren

    Beleg met spek. Als je echt van spek houdt, voeg dan spekblokjes toe aan je vulling. Augurkensap is een goed zuur voor deze volledig Amerikaanse versie.

  • Voeg gehakte augurken toe aan je mengsel.
  • Probeer pittige bruine mosterd voor een kick. Gebruik wijn als zuur om de kick van de pittige mosterd in evenwicht te brengen.

3 Wees creatief met garnering

Hoewel paprika over het algemeen de beproefde garnering van gevulde eieren is, zijn er nog veel meer verrukkelijke manieren om je gevulde eieren te garneren. Probeer een van deze toppings voor een heerlijke twist:

  • Gehakte lente-uitjes
  • Gehakte olijven
  • Tomatenblokjes
  • Dille
  • Zure room, bieslook en gerookte zalmreepjes
  • Geraspte cheddarkaas

4 Old Bay Deviled Eggs

Begin met het toevoegen van gekookte zeevruchten aan je vulling. Je kunt ongeveer een half kopje aan het mengsel toevoegen. Alle zeevruchten waar je van houdt zijn prima, maar krab, kreeft, imitatiekrabvlees of sint-jakobsschelpen zijn ideale toevoegingen. Voeg een halve theelepel Old Bay-kruiden toe aan je vulling en gebruik witte kookwijn als zuur. Bestrooi met Old Bay-kruiden.

5 Paprika's en Ranch-eieren

Gevulde eieren met paprika
Gevulde eieren met paprika

Gebruik in plaats van mayonaise ranchdressing. Voeg grote hoeveelheden fijngehakte rode, oranje en gele paprika toe. Je hoeft geen azijn toe te voegen aan dit recept, en misschien nog beter: de vulling is te dik om te pijpen. Schep het mengsel gewoon in de eierhelften. De kleur van de paprika's zorgt ervoor dat de presentatie er mooi uitziet.

6 Romige gevulde eieren

Gebruik gekruide roomkaas, of gekruide smeerkaas, in plaats van mayonaise en mosterd om uw smaakpapillen een ware ervaring te geven. Opties met knoflook of dille vormen een bijzonder smakelijk mengsel. Beleg met een gesneden olijf.

7 Boursin Deviled Eieren

In plaats van mayonaise en mosterd meng je de eidooiers met Boursin Sjalot en Bieslook smeerbare kaas. Gebruik een scheutje citroensap en voeg gehakte walnoten toe aan het mengsel. Garneer met een hele walnoot en in dunne plakjes gesneden appels.

8 roze gevulde eieren

Meng gekookte bieten in je basisrecept voor gevulde eieren, waarbij de mosterd wordt weggelaten. Als je het mengsel meer pittig vindt, voeg dan een klodder zure room toe (maar proef even of het mengsel niet te pikant wordt). Beleg het mengsel met verkruimelde blauwe kaas.

Deviled Eggs serveren

Duivelse eieren zijn heerlijk - en glad. Steek niet al dat werk in het creëren van het perfecte voorgerecht, maar plak ze alleen op een bord en laat ze alle kanten op glijden, waardoor de vulling verloren gaat en je mooie garnituren in de war raken. Idealiter kun je ze op een dienblad leggen dat speciaal is gemaakt voor gevulde eieren, met inkepingen waar de eieren mooi tentoon kunnen worden gesteld. Als je echter geen deviled eierrekje hebt, maak je geen zorgen, je kunt nog steeds een aantrekkelijk display spelen met een van deze kneepjes van het vak:

  • Schik grote blaadjes Romeinse sla kunstig op een rond bord. Plaats de eieren voorzichtig op de bladeren. De sla zorgt ervoor dat de eieren niet wegglijden.
  • Gebruik gegrilde asperges als bedje voor je gevulde eieren. Gebruik een vierkante of rechthoekige serveerschaal en plaats de asperges zo dat alle punten in dezelfde richting wijzen. Plaats de eieren in zigzagpatroon over de lengte van het bord.
  • Gebruik een brede, ondiepe kom en voeg zwarte, droge bonen toe aan de bodem. Vervolgens kunt u uw duivelse eieren in de bonen nestelen om te voorkomen dat ze wegglijden, en tegelijkertijd een aantrekkelijk tafeldisplay creëren.
  • Serveer je eieren in cupcakepapiertjes. Dit is een ideale presentatie voor een bruids- of babyshower, waar je cupcake-vormpjes kunt krijgen die bij het thema passen.
  • Plaats elk ei op een gesneden olijf.

Maak een indruk

Het is niet moeilijk om indruk te maken als je duivelse eieren serveert. Of je nu creatief of klassiek gaat, dit zijn vaak de eerste dingen die je meeneemt op een feestje. Leg ze op een bord zodat ze mooi zijn, of gebruik een eierrekje, en je gerecht zou wel eens het onderwerp van gesprek kunnen zijn op je volgende feestje.

Aanbevolen: