Gemengde gezinsstatistieken: een dieper inzicht in de structuur

Inhoudsopgave:

Gemengde gezinsstatistieken: een dieper inzicht in de structuur
Gemengde gezinsstatistieken: een dieper inzicht in de structuur
Anonim
Familieanalyse en statistieken
Familieanalyse en statistieken

Gemengde gezinnen, ook wel stiefgezinnen of hertrouwgezinnen genoemd, zijn een van de vele moderne gezinstypen ter wereld. Ontdek op onderzoek gebaseerde informatie en statistieken over de verschillende aspecten van gemengde gezinnen.

Algemene gemengde gezinsstatistieken

De Amerikaanse overheid verzamelt niet specifiek gegevens over stiefgezinnen. Sommige organisaties en groepen proberen gegevens te verzamelen, maar hun methoden zijn vaak beperkt. Hoewel deze statistieken enig inzicht bieden in de ingewikkelde aard van gemengde gezinnen, beschrijven ze mogelijk niet alle stiefgezinnen nauwkeurig.

Prevalentie van gemengde gezinnen

Hoewel er niet veel specifieke statistieken over stiefgezinnen bestaan, rapporteert Pew Research Center een algemene kijk op gemengde gezinnen in de Verenigde Staten van vandaag. Om de gemengde gezinsstructuur beter te begrijpen, wordt een gemengd gezin gedefinieerd als elk huishouden dat een stiefouder, stiefbroer of zus of halfbroer of zus omvat.

  • Zestien procent van de kinderen leeft in gemengde gezinnen.
  • Volgens het Amerikaanse Bureau of Census worden er elke dag 1300 nieuwe stiefgezinnen gevormd.
  • 40% van de gezinnen in de VS bestaat uit een gemengd gezin waarbij ten minste één partner vóór het huwelijk een kind heeft uit een eerdere relatie.
  • Het aantal kinderen dat in gemengde gezinnen leeft, is al bijna dertig jaar stabiel.
  • Kinderen met een Latijns-Amerikaanse, zwarte en witte achtergrond leven even vaak in dit type gezin.
  • Kinderen uit Aziatische gezinnen maken half zoveel kans als Latijns-Amerikaanse, zwarte of blanke kinderen om deel uit te maken van een gemengd gezin.
  • Zes op de tien hertrouwen van vrouwen leidt tot gemengde gezinnen.

Statistieken over succes van stiefgezin

Elk gezin is uniek, en dat geldt ook voor het slagingspercentage. Uit stiefgezinstudies blijkt echter dat ongeveer 60 tot 70 procent van de huwelijken waarbij kinderen uit een eerder huwelijk betrokken zijn, mislukken, een statistiek die werd herhaald door het Census Bureau, dat constateerde dat echtscheidingen toenemen in verhouding tot het aantal keren dat men trouwt. Dit is ongeveer tweemaal het percentage van het totale aantal huwelijken dat eindigt in een echtscheiding, namelijk ongeveer 30-35 procent.

Een deel van wat sommige stiefgezinnen helpt succesvoller te zijn, berust op de waargenomen band van de kinderen met beide ouders binnenshuis. Adolescenten die geloven dat ze een sterke band hebben met zowel hun eigen moeder als hun stiefvader in dit soort gezinnen, voelen een groter gevoel van verbondenheid met de familie dan kinderen die beide gezinsrelaties niet in een positief daglicht zien.

Recent onderzoek uit Groot-Brittannië heeft uitgewezen dat kinderen uit stabiele gezinnen met verschillende soorten gezinsstructuren op academisch vlak even succesvol waren vanwege hun gezinsstabiliteit, en niet vanwege hun gezinstype. Het creëren van een positieve omgeving is dus belangrijker dan het gezinstype. Wat gemengde gezinnen kan laten werken, is het hebben van twee coöperatieve ouders, die een stabiele, liefdevolle omgeving voor hun kinderen creëren.

Percepties over gemengde gezinnen

In het verleden werd echtscheiding afgekeurd, en dat gold ook voor degenen die ervoor kozen. Sommigen zeggen dat dit stigma nog steeds bij hertrouwde ouders blijft hangen als een van de wijdverbreide gemengde gezinsproblemen. In een recent onderzoek naar gemengde gezinnen beweert echter driekwart van de studenten dat het geen schande is om uit een stiefgezin te komen, en gelooft dat millennials deze gezinnen anders bekijken dan oudere generaties. De percepties met betrekking tot niet-traditionele gezinnen blijven zich op een positieve en progressieve manier ontwikkelen.

Effecten van gemengde gezinnen op kinderen

De vorming van een gemengd gezin kan verschillende gevolgen hebben voor kinderen van alle leeftijden. Sommigen vinden de overgang misschien gemakkelijk, terwijl anderen moeite hebben om hun plaats in de nieuwe gezinsstructuur te vinden.

Grote gemengde familie die op het strand loopt
Grote gemengde familie die op het strand loopt

Statistieken over geestelijke gezondheid en gezinsstructuur

Ja, leden van gemengde gezinnen kunnen met geestelijke gezondheidsproblemen te maken krijgen, maar dat geldt ook voor leden van alle gezinnen. Onderzoek naar de gezinsstructuur uit Australië benadrukt het idee dat kinderen in eenoudergezinnen, gemengde gezinnen en stiefgezinnen een hogere prevalentie van psychische stoornissen kunnen ervaren dan kinderen in traditionele gezinnen met twee biologische ouders. Enkele van de stoornissen waarmee leden van gemengde gezinnen te maken krijgen, zijn onder meer verlatingsangststoornis, depressieve stoornis en gedragsstoornis.

Onderzoek naar de effecten van de gezinsstructuur op de ziekenhuisopnames van kinderen vanwege psychische problemen laat echter ongeveer gelijke aantallen opnames zien voor kinderen uit biologisch intacte en gemengde gezinnen. Bovendien liet een onderzoek naar de effecten van de gezinsstructuur op depressieve symptomen bij adolescenten uit militaire gezinnen geen verschillen zien tussen verschillende gezinstypen – zolang de jeugd zich maar verbonden en gesteund voelde. Opnieuw wijst dit onderzoek erop dat connectiviteit en ondersteuning binnen het gezin de belangrijkste katalysator zijn voor het welzijn van kinderen.

Het lijkt erop dat sterke familierelaties kunnen fungeren als buffer voor sommige van de stressfactoren die extremere emotionele reacties kunnen veroorzaken. Kinderen die thuis een nauwe band met hun biologische ouder en stiefouder melden, voelen doorgaans minder stress tijdens de overgang van het gezin naar het stiefgezinsleven.

Statistieken over academici en het volwassen leven met betrekking tot de gezinsstructuur

Als we academische prestaties vergelijken met betrekking tot gezinsstructuren, doen kinderen die leven in kerngezinnen met een eerste huwelijk het doorgaans beter dan kinderen in niet-traditionele gezinnen. Deze verschillen zijn echter meestal klein en ongeveer 80 procent van de stiefkinderen functioneert goed op het gebied van de ontwikkelingsresultaten, inclusief academisch succes.

Uit het onderzoek bleek dat kinderen die in stiefgezinnen waren opgegroeid eerder geneigd waren om eerder het huis te verlaten dan kinderen die in kerngezinnen waren opgegroeid, en hun eigen gezin te stichten. Ook bleek het waarschijnlijker dat ze een romantische relatie aangingen voordat kinderen in een kerngezin waren opgegroeid, en hadden ze de neiging zichzelf eerder als volwassenen te identificeren.

Global Stepfamily Statistics

Een blik op mondiale statistieken geeft meer inzicht in de prevalentie van gemengde gezinnen over de hele wereld.

  • Volgens de meest recente censusgegevens uit Groot-Brittannië waren er in 2011 ongeveer 544.000 stiefgezinnen met kinderen in Engeland en Wales.
  • Ongeveer 5% van de kinderen in Australië in 2011 woonde bij een biologische ouder en stiefouder, gebaseerd op de meest recente statistieken over moderne gezinnen in Australië.
  • Ongeveer 518.000 gezinnen in Canada waren stiefgezinnen met kinderen volgens de meest recente gegevens uit 2016.
  • Uit de meest recente gegevens uit Frankrijk blijkt dat er in 2011 ongeveer 720.000 gemengde gezinnen waren in Europees Frankrijk, wat neerkomt op één op de tien kinderen.

Elke gemengde familie is uniek

Omdat gemengde gezinnen nog steeds in de minderheid lijken te zijn, is er weinig definitief over de complexiteit en impact ervan. Hoewel gegevens en onderzoek behulpzaam zijn bij het begrijpen van enkele aspecten van stiefgezinnen, is het belangrijk om te onthouden dat elke persoon en elk gezin een unieke entiteit is.

Aanbevolen: