Meningen over schooluniformen

Inhoudsopgave:

Meningen over schooluniformen
Meningen over schooluniformen
Anonim
School uniformen
School uniformen

Senior Vice President en General Manager bij School and Service Apparel (Strategic Partners, Inc.), Andy Beattie is ook voorzitter van zijn plaatselijke schoolbestuur. Iedereen, van schoolbestuurders tot bezorgde ouders, zoekt bij Beattie informatie over uniformen op school. Beattie is betrokken bij het uniforme debat van beide kanten van de kwestie en heeft een breed begrip van de kwesties.

Het doel van schooluniformen

Schooluniformen hebben een lange geschiedenis en kunnen hun eigen unieke voor- en nadelen bieden aan scholen, individuen en ouders. Elk schooldistrict dat besluit een uniform beleid op te leggen, doet dat om zijn eigen redenen. Vaak is het algemene doel van het opleggen van een schooluniform het creëren van een gelijk speelveld voor alle leerlingen. Als studenten er allemaal hetzelfde uitzien, kunnen ze meer focus op hun studie leggen en minder op hun persoonlijke uitstraling. Voordat we echter op de uniforme kar springen, is het belangrijk om naar de positieve en negatieve kanten te kijken.

Doe het gewoon

Volgens Beattie "zijn de meest genoemde redenen voor het gebruik van uniformen het vergroten van de veiligheid op school, het sociaal-economisch nivelleren, het wegnemen van afleiding door ongepaste of provocerende straatkleding en het bevorderen van de identiteit en de geest van de school." Hij merkte ook op dat er sprake was van een “vermindering van het aantal disciplinaire verwijzingen, betaalbare en passende kleding, het elimineren van de vertraging bij het dragen van kleding op schoolochtenden, een grotere veiligheid op school, enz.” Beattie verklaarde ook: "Het doel is om van school een veiligere, meer egalitaire omgeving te maken waarin studenten kunnen gedijen."

Behalve de specialist, promoten sommige statistieken over schooluniformen deze ook. Uit een onderzoek van het International Journal of Educational Management bleek dat degenen die uniformen droegen iets beter luisterden en zich gedroegen dan degenen zonder uniformen. Uit een ander onderzoek bleek ook dat er sprake was van een afname van de traagheid. "We zien niet dat uniformen persoonlijkheden veranderen, maar ze helpen wel gedrag te veranderen in combinatie met andere educatieve en sociale programma's die door de school worden gebruikt", zegt Beattie. Bovendien zei hij dat schooluniformen ‘tot de vele bruikbare instrumenten behoren die scholen kunnen gebruiken om de academische prestaties en gedragsresultaten te beïnvloeden. Waar gemeenschappen hebben besloten dat uniformen geschikt zijn voor hun leerlingen, en schoolpersoneel en ouders overeenkomen om samen te werken om naleving af te dwingen, dramatische gevolgen Er wordt vaak een daling in het aantal doorverwijzingen naar vakgebieden geconstateerd. Wanneer kinderen meer gefocust zijn op hun schoolwerk en wanneer het personeel bereid is hen erbij te betrekken, zullen de academische prestaties zeker toenemen."

Misschien is het niet de beste keuze

Twee glimlachende meisjes die schooluniform dragen
Twee glimlachende meisjes die schooluniform dragen

Hoewel de profs misschien geweldig lijken. Er kleven enkele nadelen aan het invoeren van uniform beleid. "Nadelen zijn een ander beleid dat moet worden afgedwongen door schoolbestuurders en leraren, weerstand van studenten of gezinnen die individualiteit willen tonen door middel van kleding, en problemen met het vinden van consistente en lokale leveranciers", aldus Beattie.

Beattie merkt echter op dat studenten 'vrij zijn om te personaliseren met sokken, schoenveters en haaraccessoires, zolang ze binnen de richtlijnen (indien van toepassing) voor de categorie vallen.' Hij zei ook dat 'op een bredere schaal niveau kunnen kinderen hun creativiteit kanaliseren in schrijven, kunst, muziek, atletiek en andere activiteiten als ze zich niet richten op kleding als vorm van expressie."

Meningen over schooluniformen

Iedereen heeft een mening over schooluniformen, van leraren tot ouders. Beattie laat zien dat deze meningen nogal eens uiteenlopen.

Gedachten van leraren

Leraren vinden het doorgaans leuk om leerlingen in uniform te hebben. Beattie zegt dat “leraren doorgaans van uniformen houden, omdat ze disciplinaire verplichtingen in verband met overtredingen van de dresscode elimineren, afleidingen uit de klas verwijderen die verband houden met styling/logo’s/kleuren op alle leerjaren, afleidingen verwijderen die verband houden met ongepaste of provocerende kleding op de middelbare school en middelbare schoolniveaus, en help de klas te focussen op cursussen."

Het denken achter ouders

Over het algemeen houden ouders ook van schooluniformen. ‘Ouders zijn over het algemeen, en soms zelfs enthousiast, voorstander van uniforme programma’s. Dit geldt vooral op openbare scholen waar de tijd is genomen om de gemeenschap te onderzoeken en om input te vragen voordat een uniform beleid wordt uitgevaardigd. Afgezien van de dwingende problemen in de klas en op de campus die ertoe leiden scholen om uniform te gebruiken, ouders vinden dat uniformen minder duur zijn dan streetwear voor dagelijkse schoolkleding, doorgaans beter geconstrueerd zijn en langer meegaan, en ruzies en vertragingen over "wat te dragen" op schoolochtenden elimineren, "zegt Beattie. Er werd ook opgemerkt dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat ouders scholen kiezen met een uniform beleid. "De groei van charterscholen (waarvan vele met uniformen of identiteitskleding) binnen het openbare schoolsysteem is een indicator dat uniformen een verschil kunnen maken."

Kinderreacties

De reacties van kinderen zijn natuurlijk gevarieerd. "Er zijn bezwaren tegen het dragen van een uniform versus een favoriete of modieuze outfit, en bezwaren tegen de algemene stijl van uniformen. We merken echter dat de meerderheid van de kinderen uniformen gaat waarderen vanwege het gemak waarmee ze zich elke dag kunnen aankleden, de vermindering van groepsdruk om zich op een bepaalde manier te kleden of op te treden, en van de creatieve mogelijkheid die accessoires hen bieden om individualiteit te tonen', aldus Beattie.

kinderen in schooluniformen
kinderen in schooluniformen

Hoewel het erop lijkt dat een dresscode een one size fits all variant heeft. Er zijn strikte en soepele dresscodes. Beattie verklaarde echter dat "uniformen het beste werken als het beleid eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen is en opties biedt om de pasvorm en functie binnen het programma aan te passen." Dit betekent echter niet dat er maar één optie is. Scholen kunnen naast de stijl ook kleuren voor tops en broeken selecteren. "Een basisbroekenprogramma accepteert effen of geplooide twill broeken of shorts voor jongens en meisjes, met een rok of scooteroptie voor meisjes. Basistops zijn doorgaans polo's met korte mouwen in één tot drie kleuren (wit, marineblauw en jagersgroen zijn erg populair op dit moment) en kan in interlock- of piquébreisel zijn, zolang de kleur maar consistent is."

Beslissen over uniformen

Uniform of niet uniform is een grote vraag voor scholen. Hoewel er onderzoeken zijn die aantonen dat uniformen het academische gedrag vergroten, kan het beperken van stijl en keuze tot enkele problemen leiden. Het is dus belangrijk om de mening van ouders, leerlingen en personeel in gedachten te houden als je op zoek bent naar meningen over schooluniformen.

Aanbevolen: