55 Perfecte bedankbriefjes voor afstudeercadeaus

Inhoudsopgave:

55 Perfecte bedankbriefjes voor afstudeercadeaus
55 Perfecte bedankbriefjes voor afstudeercadeaus
Anonim

Of je nu iemand bedankt voor een geschenk in de vorm van geld, zijn tijd en steun, of iets anders, wij hebben een aantal geweldige woordvoorbeelden voor je.

Tienermeisje afstuderen van de basisschool portret in de achtertuin
Tienermeisje afstuderen van de basisschool portret in de achtertuin

Afstuderen is een tijd waarin je veel steun en aanmoediging krijgt van vrienden en familie, en niet te vergeten veel cadeaus. Als u enkele voorbeelden van bedankbriefjes voor het afstuderen ziet, kunt u inspiratie opdoen om uw eigen bedankbriefjes te maken.

Uiteindelijk gaat het erom te laten zien hoeveel het geld of het geschenk voor u betekent en uw waardering over te brengen aan de persoon die het heeft gegeven. Er is een eenvoudige formule voor het schrijven van het perfecte bedankbriefje, zodat je helemaal klaar bent zodra je de basis onder de knie hebt.

Een afstudeerbedankje schrijven

Het schrijven van het perfecte bedankbriefje is zeker een kunst, maar het volgt ook een basispatroon. Hier leest u hoe u het kunt doen met minimale stress.

1. Houd een overzicht bij van het geschenk wanneer u het ontvangt

Afstuderen kan gepaard gaan met heel veel cadeaus, dus je moet een administratie bijhouden om verwarring te voorkomen wie je wat heeft gegeven. Doe dit terwijl je kaarten en cadeautjes opent. Een eenvoudige lijst met de naam van de persoon en wat hij of zij je heeft gegeven, is voldoende. Voor contante geschenken noteert u het bedrag.

2. Begin het bedankbriefje met een eenvoudige verklaring

Begin met een zin die simpelweg zegt: "Bedankt voor het geschenk van [vul de lege plek in]." Beschouw dit als de onderwerpzin voor uw notitie.

3. Bespreek hoe u het geschenk gaat gebruiken

Voeg vervolgens een of twee zinnen toe over hoe je dit cadeau gaat gebruiken of waarom je het leuk vindt. Dit kan praktisch zijn, zoals het geld besteden aan de universiteit, of het kan sentimenteel zijn, zoals het geschenk dat je herinnert aan je tijd op school.

4. Zeg iets over je relatie

Zeg ten slotte iets waaruit blijkt dat je de relatie waardeert. Dit kan gaan over de steun die de persoon je heeft gegeven, de manier waarop hij of zij op je open huis of diploma-uitreiking verscheen, of iets anders. Onderteken het briefje en je bent klaar.

Moet weten

Hoe lang heb je om een bedankbriefje te schrijven na je afstuderen? Reken op maximaal twee weken, maar probeer ze er eerder uit te halen als dat mogelijk is.

Bedankje Voorbeelden voor afstudeercadeaus

Gebruik de voorbeeldtekst in deze voorbeelden om bedankbriefjes te maken of om je gewoon te inspireren. De beste briefjes zijn gepersonaliseerd met de naam van de gever, een vermelding van wat het cadeau was, zoals een geldelijk afstudeercadeau, en hoe je het wilt gebruiken. Als het geschenk bijvoorbeeld een koelkast in een slaapzaal is, zou je kunnen schrijven: 'Ik ben dol op mijn nieuwe koelkast en ben van plan deze te gebruiken om mijn frisdrank koud te houden als ik in de herfst naar de universiteit van Indiana ga.' Zelfs de meest algemene notitie kan worden gepersonaliseerd wanneer u een specifiek geschenk vermeldt.

Vader geeft dochter afstudeercadeau
Vader geeft dochter afstudeercadeau

Voorbeeld bedankberichten voor afstuderen voor familie en vrienden

Dit zijn perfecte uitgangspunten als je een briefje schrijft aan je grootouders, goede vrienden, ooms en tantes, of iemand anders:

  • Ik ben zo blij dat je naar mijn diploma-uitreiking kon komen. Ik wil je bedanken voor je steun tijdens mijn middelbare schooltijd en voor de prachtige cadeaubon, die ik van plan ben te gebruiken voor de aankoop van een minikoelkast voor mijn studentenkamer. Uw attentheid wordt zeer op prijs gesteld.
  • Hartelijk bedankt voor de cadeaubon, waarmee ik de basisbenodigdheden voor de slaapzaal kan kopen die ik echt nodig heb. Ik waardeer uw steun enorm, niet alleen vandaag, maar gedurende mijn hele leven. Jij bent een groot deel van de reden dat ik vandaag afstudeer, en ik zal nooit ophouden dankbaar te zijn.
  • Ik zou niet de persoon zijn die ik nu ben zonder jouw liefde en voorbeeld. Hoewel ik het afstudeercadeau enorm waardeer, is de erfenis die je mij hebt gegeven van een liefdevol gezin meer waard dan alle laptopcomputers ter wereld. Terwijl ik in de herfst naar Harvard University vertrek, ga ik je zo erg missen. Ik neem echter de lessen mee die u mij de afgelopen 18 jaar heeft geleerd. Ik hou van je en ben van plan je trots te maken.
  • Bedankt voor de nieuwe sprei. Het zal geweldig staan op mijn bed op school, en de vrolijke kleuren zullen me altijd aan jou doen denken. Wees erop voorbereid dat ik veel bel, want ik ga je ontzettend missen.
  • Ik waardeer de Visa-cadeaubon die je me afgelopen weekend tijdens mijn open huis hebt gegeven. Ik ben van plan de cadeaubon te gebruiken voor enkele van de essentiële dingen die ik nodig heb voor mijn slaapzaal, zoals een sprei, lakens en een vuilnisbak. Terwijl ik weg ben bij Old Miss, zal ik elke keer dat ik deze items gebruik, met veel plezier aan je denken. Ik heb genoten van het feit dat ik je de afgelopen tien jaar als buren heb gehad en ik ben je dankbaar dat je mijn ouders die keer niet hebt verteld dat ik je slang aan heb gelaten toen ik klein was. Haha!
  • Mijn hele leven lang wist je precies welk cadeau ik nodig had, zelfs als ik niet wist dat ik het nodig had. Nou, het is je weer gelukt. Je afstudeercadeau, dat gekke zebragestreepte vloerkleed, was precies wat ik nodig had voor mijn studentenkamer. Ik kan niet wachten om naar school te gaan en mijn kamer ermee te versieren. Ik weet zeker dat de hele verdieping jaloers zal zijn, om nog maar te zwijgen van het feit dat ik in de winter heel blij zal zijn als ik iets zachts en warms heb om mijn voeten op te leggen als ik 's ochtends uit bed kom. Bedankt dat je mij op zoveel manieren steunt.
  • Uw steun is altijd belangrijk voor mij geweest, en ik weet dat uw mooie kaart en cadeau daar een verlengstuk van zijn. Ik zal het geld besteden aan dingen die ik nodig heb voor mijn studentenkamer. Heel erg bedankt.
  • Bedankt voor de attente kaart en cheque, maar ik ben net zo dankbaar voor het advies dat je mij door de jaren heen hebt gegeven. Ik ga je zo erg missen! Jouw advies heeft me geholpen gezond te blijven tijdens mijn tienerjaren. Ik weet dat je maar één telefoontje verwijderd bent, maar het zal niet hetzelfde zijn. Ik hou heel veel van je.
  • Bedankt voor het langskomen op mijn open huis en voor de genereuze cheque. Het betekent veel om uw steun te hebben, net zoals altijd. Ik gebruik het geschenk volgend jaar voor mijn collegegeld, en ik waardeer het enorm.
  • Ik kan je niet vertellen hoeveel het voor mij betekende om jou bij de diploma-uitreiking te hebben en je kaart en het genereuze contante geschenk te ontvangen. Ik zet het in mijn schoolboekenfonds, en het zal enorm helpen. Bedankt, niet alleen voor het cadeau, maar ook voor al je hulp bij het afstudeerfeest en om me door mijn tienerjaren heen te loodsen.

Voorbeelden van afstudeerbedankjes voor geld

Het kan een beetje lastig zijn om na te denken over hoe je iemand kunt bedanken voor geld, omdat we er niet veel over praten. Toch is het erkennen van het geschenk belangrijk. Hier zijn een paar manieren om het te formuleren:

  • Bedankt voor je genereuze cheque, maar nog meer voor je afstudeerwensen.
  • Ik kan je niet vertellen hoeveel ik je kaart en het contante geschenk waardeer.
  • Bedankt voor de liefde, de eindeloze aanmoediging en het attente contante geschenk.
  • Ik ben zo dankbaar voor je geschenk, dat ik zal gebruiken voor mijn studiefonds.
  • Bedankt voor je kaart en genereuze geschenk.
  • Ik waardeer het lieve briefje en de cadeaubon die je hebt gestuurd voor mijn afstuderen enorm.
  • Ik waardeer uw emotionele steun, evenals het genereuze geschenk in contanten.
  • Bedankt voor de cheque, die ik ga besteden aan de inrichting van mijn slaapzaal.
  • Uw vrijgevigheid betekent zoveel - zowel in het contante geschenk dat u heeft gestuurd als in uw liefde door de jaren heen.
  • Ik kan je niet vertellen hoeveel ik je afstudeerwensen en genereuze cheque waardeer.

Afstuderen bedankbriefje voorbeelden middelbare school

Afstuderen op de middelbare school gaat over meer dan alleen het afmaken van de middelbare school. Het is ook een overgangsrite of een keerpunt in je leven tussen kindertijd en volwassenheid. U kunt dit aangeven in uw bedankbriefje:

  • Bedankt voor je attente geschenk van de fotolijst. Het zal perfect zijn voor het tonen van foto's van mijn familie als ik volgend jaar weg ben. Dit is zo'n belangrijk moment en ik waardeer het enorm dat je dit met mij deelt.
  • Bedankt voor je komst naar mijn open huis en voor de cheque! Ik kan niet geloven dat de middelbare school al voorbij is en dat we nieuwe avonturen tegemoet gaan. Bedankt voor het delen van dit moment.
  • Ook al loopt de middelbare school ten einde, ik weet dat dit nog maar het begin is van onze vriendschap. Bedankt voor alles wat je de afgelopen jaren voor me hebt gedaan en voor je super genereuze gift.
  • Bedankt dat je deze belangrijke mijlpaal nog specialer hebt gemaakt. Je geschenk was zo vriendelijk en het betekende veel voor mij om je daar te hebben op het moment dat ik officieel volwassen werd.
  • Het komt niet elke dag voor dat iemand die zo belangrijk voor mij is, deel uitmaakt van zo'n groot moment in mijn leven. Bedankt dat je naar de diploma-uitreiking van mijn middelbare school bent gekomen en voor het genereuze geschenk.

Voorbeeld bedankberichten voor afstuderen

Hoewel je misschien geen open huis hebt voor je afstuderen, krijg je waarschijnlijk nog steeds kaarten en een paar cadeaus. Je kunt mensen bedanken voor deze gebaren met een paar goedgekozen woorden:

  • Na vier jaar was dit een grote dag voor mij. Heel erg bedankt dat je er deel van uitmaakte en voor je attente kaart en cheque.
  • Ik kan je niet vertellen hoeveel ik alle steun waardeer die je me hebt gegeven bij het behalen van mijn diploma. Bedankt voor de cadeaubon! Ik zal het gebruiken om mijn nieuwe plek in te richten!
  • Ik had dit diploma niet kunnen behalen zonder jouw hulp. Bedankt dat je altijd mijn telefoontjes beantwoordde als ik echt herinneringen nodig had over hoe ik dit kon doen.
  • Bedankt voor de mooie afstudeerkaart en voor je genereuze geschenk. Ik ben mijn eerste post-universiteitsappartement aan het inrichten, en het zal van pas komen.
  • Ik kan niet echt uitdrukken hoeveel het voor mij heeft betekend dat jij mij aanmoedigde - zowel door de jaren heen op de universiteit als ook in het publiek van vandaag. Het betekent zoveel.

Afstuderen bedankbriefjes voor leraren

Gelukkige hogere professor die diploma geeft aan vrouwelijke student op afstudeerda
Gelukkige hogere professor die diploma geeft aan vrouwelijke student op afstudeerda

Je leraren en professoren hebben een groot deel van je leven en opleiding gespeeld, en je kunt ze bij het afstuderen bedanken met een speciale boodschap. Schrijf het op een kaartje of stuur het als e-mail. Hoe dan ook, woorden als deze betekenen veel:

  • Bedankt dat je de extra tijd hebt genomen om mij na de les te ontmoeten. Het maakte een enorm verschil, net als uw steun. Ik studeer vandaag af dankzij leraren zoals jij.
  • In jouw klas zitten was mijn favoriete onderdeel van de middelbare school (nou ja, mijn favoriete onderdeel op school in ieder geval). Bedankt voor de geweldige levenslessen die je hebt gecombineerd met de reguliere lessen.
  • Het was een eer om in jouw klas te zitten. Nu ik afstudeer, weet ik dat een deel van dit moment aan jou te danken is. Bedankt.
  • Je student zijn was iets verbazingwekkends. Bedankt dat je mij als leraar en vriend steunt. Ik ben van plan contact te houden na mijn afstuderen!
  • Het betekent echt veel dat je naar mijn open huis bent gekomen. Bedankt voor alle geweldige gesprekken voor en na de les en voor de lessen die ik nooit zal vergeten.

Afstudeerberichten om je te bedanken voor ondersteuning zonder cadeaus

Er zijn momenten waarop iemand je geen echt geschenk of geldelijke beloning geeft, maar je hem toch wilt bedanken voor zijn steun. Niet alle afstudeercadeaus gaan over geld of een cadeautje dat je kunt uitpakken. Deze berichten kunnen u helpen uw waardering voor andere vormen van steun te uiten:

  • Ik ben dankbaar dat je de tijd hebt genomen om aan mij te denken en naar mijn open huis te komen.
  • Bedankt dat je naar mijn afstuderen bent gekomen en voor de liefde die je al die jaren met mij hebt gedeeld.
  • Ik ben zo blij dat jij mijn vriend bent. Ik weet dat we hebben afgesproken om geen cadeaus uit te wisselen sinds we allebei afgestudeerd waren, maar ik wil je toch bedanken. Je kwam naar mijn huis en hielp mij en mijn moeder zes uur met het samenstellen van snacks en decoraties voor mijn open huis. Dat was een van de beste cadeaus die iemand mij kon geven. Jou als vriend hebben betekent meer dan enig ander geschenk dat ik ooit zou kunnen ontvangen. Ik kan niet wachten tot we in de herfst samen naar de kamer gaan.
  • Het betekent zoveel voor mij dat ik naar mijn open huis kwam. Bedankt dat je er was voor dit belangrijke moment.
  • Ik wilde je even een kort berichtje sturen om je te bedanken voor alles wat je hebt gedaan om mijn open huis tot een succes te maken en voor je steun de afgelopen jaren. Het betekent echt veel.
  • Ik voel me zo gelukkig dat je naar mijn diploma-uitreiking kon komen. Bedankt dat je deel uitmaakt van deze dag die zo belangrijk voor mij is; door het met jou te delen, werd het nog beter.
  • Jou bij het afstuderen was zo'n geschenk. Bedankt dat je er was en dat je mij al die jaren hebt gesteund.
  • Naar jou kijken in het publiek terwijl ik mijn diploma in ontvangst nam, betekende gewoon zoveel. Bedankt dat je naar mijn afstuderen bent gekomen.
  • Mijn afstuderen voelde als zo'n belangrijke mijlpaal, en ik voel me echt gelukkig dat ik het met jullie heb gedeeld.
  • Bedankt voor al je steun door de jaren heen, zowel tijdens mijn opleiding als net als mijn vriend. Dat jij bij mijn afstuderen was, was het hoogtepunt van zoveel werk voor ons allebei, en ik kan je niet vertellen hoe dankbaar ik ben.

Afstuderen Bedankt Etiquettetips

Het is belangrijk om snel je bedankbriefjes te schrijven, maar er zijn nog een paar andere eenvoudige etiquette-tips voor het afstuderen die je in gedachten moet houden:

  • Schrijf een briefje voor elk cadeau dat je ontvangt, zelfs als het qua geld niet veel waard is. Overweeg hulp bij het plannen van uw open huis of andere vormen van ondersteuning door een geschenk.
  • Het is beter als bedankbriefjes met de hand geschreven zijn. In dit tijdperk van digitale communicatie is een handgeschreven bedankbriefje ongebruikelijk en zal het door de ontvanger worden opgemerkt en gewaardeerd.
  • Als u echter niet in staat bent een handgeschreven notitie per post te versturen, is een bedankje per sms of e-mail beter dan helemaal geen bedankje.
  • Hoewel het leuk is om een bedankbriefje te sturen als je een persoonlijk bericht of een attente kaart voor het afstuderen ontvangt, stuur dan geen bedankbriefje voor het bedankbriefje van iemand anders.

Bedankbriefjes zijn een eenvoudig gebaar dat veel betekent

Je bedankbriefjes voor je afstuderen dienen een belangrijk doel: het laat mensen weten hoeveel je ze waardeert. Dit is geen kleinigheid, aangezien relaties belangrijk zijn in je toekomstige opleiding en carrière (plus in het leven in het algemeen). De tijd nemen om een notitie te schrijven is een eenvoudig gebaar dat veel betekent.

Aanbevolen: