Hoe militaire families omgaan met hun gescheidenheid

Inhoudsopgave:

Hoe militaire families omgaan met hun gescheidenheid
Hoe militaire families omgaan met hun gescheidenheid
Anonim
Militaire families kunnen het hoofd bieden aan hun gescheidenheid
Militaire families kunnen het hoofd bieden aan hun gescheidenheid

Flexibiliteit, optimisme en geduld zijn slechts enkele van de manieren waarop militaire gezinnen omgaan met het feit dat hun favoriete soldaat het gezin verlaat. Het grootbrengen van een gezin en het balanceren van de immense taak om het land te dienen, kan voor alle betrokkenen een grote druk zijn. Door te leren hoe militaire families ermee omgaan, kan iedereen in de familie het vertrouwen krijgen dat ze nodig hebben om de schijnbaar eindeloze tijden zonder uitgezonden familieleden te doorstaan.

Hoe militaire gezinnen omgaan met een soldaat die het gezin verlaat

Elke militaire familie is anders, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: hun behoefte aan coping-strategieën als een geliefde weg is. Door effectief om te gaan met scheiding kan een gezin sterk en verbonden blijven, wat betekent dat wanneer de geliefde terugkeert en weer moet vertrekken, de overgangen veel minder verwoestend zullen zijn.

Verander je perspectief

Hoewel het traumatisch kan zijn als je partner een jaar of langer weggaat, is het belangrijk om in gedachten te houden waarom hij of zij moet gaan. Hij/zij gaat niet weg omdat zij jou en de rest van het gezin willen verlaten, hij/zij gaat weg omdat er werk te doen is. Door de situatie in perspectief te plaatsen, kunt u zich beter voelen over de afwezigheid. Door jezelf eraan te herinneren waarom je partner niet aanwezig is, wordt de echte reden benadrukt waarom hij/zij weg moet zijn. Ze zijn weg in een poging om voor het gezin te zorgen en vele andere gezinnen over de hele wereld te beschermen. Een positief perspectief kan u helpen herinneren waarom u überhaupt een militair gezin bent geworden.

Behoud de verbinding

Het feit dat je geliefde er niet meer is, betekent niet dat de verbinding ook weg is. Probeer zo vaak mogelijk contact op te nemen met uw ingezette partner. Vertel uw servicemedewerker wat er thuis gebeurt, wat de kinderen doen en wat er nieuw is in de gemeenschap. Hierdoor blijft uw dierbare op de hoogte tijdens de uitzending. Wanneer hij/zij thuiskomt, zullen ze het gevoel hebben dat ze nooit zijn weggeweest.

Anderen opnemen

Betrek andere familieleden en goede vrienden bij de verbinding die u met uw militaire partner tot stand brengt. Maak van iedereen foto's om naar je partner te sturen, of als je over de technologie beschikt, maak dan video's en stuur deze. Laat uw kinderen foto's maken en deze in een verzorgingspakket versturen, of maak een foto van creaties en stuur deze per e-mail. Zorg ervoor dat iedereen in de omgeving van uw uitgezonden partner over de contacten beschikt die zij nodig hebben om in contact te blijven met uw dierbare terwijl deze weg is.

Gebruik technologie

Skype, Zoom en FaceTime zijn populaire manieren om op afstand contact te houden met iemand, en in het huidige wereldklimaat doet iedereen mee aan de virtuele verbindingsactie. Hoewel de verbindingen onbetrouwbaar kunnen zijn, is de tijd die u met uw familielid kunt spreken en zien waardevol. Een beetje vlekkerig face-to-face is beter dan helemaal geen. Spreek een tijdstip af dat het beste uitkomt voor uw dierbare en doe dit zo vaak als u kunt. Zorg ervoor dat uw kinderen en ouders in de buurt zijn wanneer u de kans krijgt om virtueel verbinding te maken, zodat uw geliefde iedereen op één scherm kan zien.

Doe extra moeite voor speciale gelegenheden

Het missen van feestdagen is vooral moeilijk voor dierbaren die weg moeten zijn. Probeer de feestdagen en verjaardagen zo speciaal mogelijk te maken. Wees creatief in de manier waarop u de tijd doorbrengt met uw servicemedewerker. Dit kan via een speciaal gemaakt verzorgingspakket met cadeautjes, een plakboek, video's en foto's. Plan om die dag met elkaar te videochatten of te telefoneren. Doe gewoon een extra inspanning om uw partner zoveel mogelijk bij uw dag te betrekken.

familie die videochat heeft met militaire vader
familie die videochat heeft met militaire vader

Help uw kinderen tijdens een inzet

Terwijl u te maken heeft met uw verlatingsangst, bedenk dan dat uw kinderen er waarschijnlijk ook mee worstelen. Het feit dat hun vader of moeder weg is, betekent dat ze extra zekerheid nodig hebben dat alles goed komt en dat de ouder snel weer thuis zal zijn. Doe speciale dingen met uw kinderen om hen te helpen positief en verbonden te blijven tijdens de inzet van één ouder.

Kaarten maken

Laat uw kinderen kaarten maken over hoeveel ze hun ouder missen en liefhebben.

Foto's maken

Het leven vanuit het perspectief van een kind is altijd geweldig en kan een grappige reeks foto's zijn. Laat uw kind foto's maken van de dingen waar zij foto's van wil maken en stuur deze via e-mail of in een verzorgingspakket.

Videoberichten maken

Neem op hoe uw kind een bericht aan zijn mama of papa geeft. Als het kort is, kunt u het uploaden om naar uw servicelid te sturen. Als het bericht te lang is, kunt u het per post verzenden.

Praten, praten, praten

Praat met uw kind over zijn gevoelens. Het kan enige tijd duren voordat hij duidelijk maakt hoeveel hij mama of papa mist, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kind openlijk communiceert.

Erken gevoelens

Sommige kinderen beginnen een ingezette ouder niet leuk te vinden of kwalijk te nemen, en dit is volkomen normaal. Het is belangrijk om de gevoelens van uw kind te begrijpen en te valideren. Stel hem/haar gerust dat de redenen waarom hij een hekel heeft aan zijn andere ouder niet waar zijn. Herinner ze eraan dat hun vader of moeder een held is.

Houd dierbaren op de voorgrond van het gesprek

Het helpt ook om elke dag over het servicelid te praten. Voeg zinnetjes toe als: 'Papa zou graag bij ons een ijsje willen eten', of: 'Als papa thuiskomt, zullen we moeten gaan kamperen en andere speciale dingen met hem doen." Door uw partner aanwezig te houden in het dagelijks leven, zal het kind begrijpen dat de scheiding slechts tijdelijk is.

Hulp zoeken bij het leger

Het leger beschikt over middelen voor gezinnen om hen te helpen tijdens missies.

Verbind met gratis services

Als jij of je gezin problemen hebben met de implementatie, is er hulp beschikbaar. Je kunt gezinsdiensten zoeken voor therapie en counseling, en sommige bases hebben steungroepen.

  • Militaryonesource.mil - Biedt gratis persoonlijke begeleiding voor militaire families
  • Opencounseling.com - Gratis of goedkope counseling voor actieve militaire families en veteranen
  • Branchta.org - Technische assistentie van militaire ouders
  • Marine Corps Community Services - Adviseurs voor militairen en gezinsleven

Maak een community

Nieuwe mensen ontmoeten in militaire kring kan ook een goede manier zijn om steun te zoeken. Creëer een cirkel van steun door contact te maken met andere echtgenoten en families die de gevoelens van uitzending maar al te goed kennen. Als u gelijkgestemde vrienden heeft, leert u snel beter omgaan met de militaire wereld, waardoor de realiteit van het leven in het leger veel gemakkelijker te hanteren is voor uw hele gezin. De hechte militaire gemeenschap is een van de vele voordelen om het land te dienen.

Er is hoop in Cope

Echt, de beste manier om door een moeilijke inzet heen te komen, is door positief en realistisch te blijven. Concentreer u op al het goede en weet wanneer u moet leren over de liefde, vriendelijkheid en expertise van anderen. Zoals zoveel in het leven, zal ook dit voorbij gaan.

Aanbevolen: