Vliegende sterrenkaarten in Feng Shui

Inhoudsopgave:

Vliegende sterrenkaarten in Feng Shui
Vliegende sterrenkaarten in Feng Shui
Anonim
Vliegende sterrenvoorspelling
Vliegende sterrenvoorspelling

Flying Star Charts die in een van de traditionele feng shui-scholen worden gebruikt, staan ook bekend als Xuan Kong. Het belangrijkste verschil met andere scholen is het gebruik van de tijdsdimensie. Dit maakt het mogelijk om de huidige chi-energieën in een huis of kantoor in kaart te brengen. De grafieken kunnen worden gemaakt voor jaarlijkse, maandelijkse, wekelijkse, dagelijkse en zelfs uurlijkse sterbewegingen om de gunstige en ongunstige chi-energie in deze ruimtes weer te geven. Door vliegende sterren te gebruiken demonstreren feng shui-beoefenaars het concept van goed en ongeluk onder invloed van yin- en yang-chi-energieën.

Het Lo Shu-plein

Het in kaart brengen van deze energiefluctuaties wordt gemaakt met behulp van een Lo Shu-vierkant. De Lo Shu die in Flying Star Feng Shui wordt gebruikt, vaak het magische vierkant genoemd, heeft filosofen eeuwenlang in verwarring gebracht. De geheimen ervan blijven verborgen, opgesloten in de oudheid.

Flying Stars Oorsprong

De vliegende sterren die in Flying Star-kaarten worden gebruikt, worden erkend als gebaseerd op de negen sterren van het sterrenbeeld Grote Beer (ook wel de sikkel genoemd) en hun eigenschappen. Deze negen vliegende sterren zijn genummerd en aan elk nummer zijn attributen toegewezen.

De cijfers van een Chinese sterrenkaart

De vliegende sterren bestaan uit de getallen 1 tot en met 9. Om de positieve en negatieve gebieden van een kaart te bepalen, worden getallen gebruikt om de posities van de plaatsing van de sterren weer te geven. Het diagram wordt vervolgens over de plattegrond van het huis gelegd of in een Lo Shu-raster van negen vierkanten. De Chinese vliegende sterrenkaart heeft drie cijfers in elk van de vierkanten of paleizen van de Lo Shu. De getallen worden basisster, gerichte ster en zittende ster genoemd.

Negen vliegende sterren

De vliegende sterren zijn genummerd en hebben specifieke kwaliteiten en energieën toegewezen. Berekeningen worden gebruikt om hun plaatsingen elk jaar en elke maand op de grafiek te bepalen.

  • Eén: deze witte ster heerst over romantiek.
  • Twee: deze zwarte ster staat bekend als de ziektester.
  • Drie: Deze blauwe ster brengt ruzies.
  • Vier: Deze groene ster regeert het onderwijs.
  • Vijf: Deze gele ster is de meest ongunstige vliegende ster. Het is een ster van ziekte en verlies/ongeluk.
  • Zes: deze witte ster brengt rijkdom en carrièrepromotie.
  • Zeven: Deze rode ster is zeer destructief.
  • Eight: Deze witte ster brengt voorspoed en rijkdom. Het staat ook bekend als de gelukkigste ster.
  • Nine: Deze paarse ster wordt de feestster genoemd, omdat hij over alle dingen regeert.

Flying Stars: tijdig en vroegtijdig

Elk van de Flying Stars is positief of negatief. Positieve sterren worden als actueel beschouwd, en negatieve sterren als voortijdig. De bepalende factor van elke ster hangt af van de specifieke activering van de ster en de referentieperiode. Chinese sterrenkaarten tonen de posities van de Flying Stars, zowel tijdig als vroegtijdig. Deze kennis biedt beoefenaars van traditionele feng shui de mogelijkheid om de juiste feng shui-behandelingen te activeren en de veelbelovende energieën te activeren.

Flying Star Feng Shui-kaartindeling

Flying Stars-formule wordt berekend met behulp van een kompas. De sterren worden aangegeven met hun bijbehorende cijfers. Het vierkant met negen rasters (Lo Shu Square) wordt doorgaans gebruikt voor de vliegende ster feng shui-kaart, hoewel ook een bagua-overlay van de huisindeling kan worden gebruikt. In elk sector- of rastervierkant staat een reeks van drie cijfers. Deze getallen worden berekend met behulp van de kompasmeting.

Vliegende sterrenkaarten verkennen in Feng Shui

Vliegende sterren laten zien dat de wereld en al het leven niet hetzelfde blijven; alles is voor altijd in beweging en verandering. Het concept van vliegende sterren introduceert dit tijdselement in feng shui, omdat vliegende sterren bewegen als hemelsterren. In de astronomie zijn de sterren voortdurend in beweging en vinden er in de loop van de tijd voortdurend veranderingen plaats. Vliegende sterren gedragen zich op dezelfde manier.

Senior paar kijken naar blauwdrukken in nieuw huis
Senior paar kijken naar blauwdrukken in nieuw huis

Vliegende sterrenbewegingen in kaart brengen

De bewegingen van vliegende feng shui-sterren kunnen jaarlijks, maandelijks, wekelijks, dagelijks en zelfs elk uur worden uitgezet. De meeste feng shui-beoefenaars brengen echter de jaarlijkse en maandelijkse vliegende sterren in kaart voor een duidelijk beeld van wat bekend staat als tijdsdimensie feng shui. De sterren volgen een specifieke vliegroute. Dit is een gedefinieerd patroon in de vorm van het symbool van negen koningen of het teken van sigil.

Vliegende sterren van een huis of bedrijf

Na de voltooiing van een huis of bedrijf heeft het gebouw zijn eigen chi, bepaald door de vliegende sterren op het moment dat het klaar was. Elke ster kan op een blauwdruk van een gebouw in kaart worden gebracht met behulp van de bagua om deze in sectoren te verdelen.

Vliegende sterren volgen

Feng shui-beoefenaars gebruiken vliegende sterren (tijdsdimensie feng shui) om de energie te evalueren die binnen een huis of bedrijf beweegt om te bepalen hoe deze de energieën zal beïnvloeden en beïnvloeden. De plaatsing van de vliegende sterren zal een beslissend effect hebben op de mensen die in het huis wonen of in het bedrijf werken. Na verloop van tijd verandert de chi-energie van het huis of bedrijf. Dit gebeurt wanneer de vliegende sterren bewegen en zich in verschillende sectoren vestigen.

Jaarlijkse vliegende sterren

De belangrijkste vliegende sterren die de meeste mensen volgen zijn de jaarlijkse bewegingen. Feng shui biedt effectieve jaarlijkse remedies. Als deze tegenmaatregelen worden genegeerd, kunnen de getroffen sectoren in de woningbouw of het bedrijf een negatieve impact hebben op degenen die daar wonen of werken. Deze resultaten kunnen ongelukken, verlies van baan, financieel verlies, ziekte en een verscheidenheid aan negatieve dingen zijn.

Geboortedatum huis

De meest consistente datum is wanneer de bouw voltooid is. Deze datum wordt beschouwd als de geboortedatum van het huis en verandert normaal gesproken niet. Het kan echter worden gewijzigd als de structuur een ingrijpende renovatie ondergaat.

Individuele analyse

Wanneer een feng shui-beoefenaar de vliegende ster feng shui-kaart voor het huis berekent, zal hij/zij ook vliegende sterrenkaarten voor elk gezinslid invullen. Elke bewoner van een gezinswoning ontvangt een vliegkaart die zijn of haar vliegende sterren combineert met die van het huis. Alleen zo kun je bepalen welke delen van het huis het meest geschikt zijn voor elk gezinslid. Met zo'n schema weet je waar je het beste kunt eten, slapen, werken, spelen en studeren.

Belang van het huisperiodenummer

Het periodenummer is het belangrijkste nummer van een feng shui vliegende sterrenkaart. Een feng shui-periode wordt gedefinieerd door de Chinese kalender en duurt twintig jaar. Periode 8 begon in 2004 en eindigt in 2024. Een woning die tussen deze jaren wordt opgeleverd, is een periode 8. Deze wordt bepaald door de geboortedatum van de woning. Het jaar waarin het werd voltooid, v alt binnen een reeks van de twintigjarige cyclus.

Senior koppel verlaat huis en sluit de deur
Senior koppel verlaat huis en sluit de deur

Gerenoveerde woningen en periodenummer

Sommige beoefenaars zien dat een huis uit periode 7 of eerder, waarbij tijdens de periode 8 een nieuw dak is geïnstalleerd, is getransformeerd in een huis uit periode 8. Sommige beoefenaars zijn van mening dat er alleen een aanzienlijke renovatie van de vloer en de muren nodig is om een periodeverandering tot stand te brengen.

Feng Shui-principes en grafiekinteractie

Door de volgende principes te combineren en te onderzoeken hoe ze op elkaar inwerken, worden sterrenkaarten gemaakt om de gunstige en ongunstige delen van het huis op specifieke tijdstippen te bepalen. Deze principes en interacties omvatten:

  • Concept van ruimte
  • Concept van tijd verdeeld in cycli van twintig jaar
  • Evenwicht van yin yang-energie
  • Lo Shu vierkant van negen cijfers die Flying Stars vertegenwoordigen
  • Acht trigrammen van bagua
  • De vijf elementen die zijn toegewezen aan kompasrichtingen
  • De vierentwintig bergen, aangegeven door acht grote kompaspunten, elk onderverdeeld in drie kompasrichtingen

Drie soorten sterrenkaarten

In Flying Star feng shui worden drie hoofdtypen sterrenkaarten gebruikt. Deze omvatten de Twenty-Year Flying Star Chart, de Annual Flying Start Chart en de Monthly Flying Star Chart.

De twintigjarige grafiek

De Feng Shui Twintigjarige Grafiek is degene die u kunt gebruiken om uw beste huis- of kantoormatch te vinden. Deze kaart wordt beschouwd als de basiskaart in Flying Star Feng Shui. Het laat je de sterren zien die gedurende de hele periode van twintig jaar invloed hebben op de structuur. Deze veranderen niet van periode tot periode, omdat ze gebaseerd zijn op de geboortedatum van het huis (datum van voltooiing van de bouw), tenzij er ingrijpende renovaties worden uitgevoerd.

Jaarlijkse Flying Star Chart

De jaarlijkse Flying Star Chart wordt gebruikt om uw huis onder de best mogelijke invloed te houden. Dit wordt bereikt door eventuele wijzigingen of oplossingen aan te brengen die nodig zijn om ongelukkige sterren het hele jaar door af te leiden. U kunt dit diagram ook gebruiken om wijzigingen aan te brengen die de sterren van geluk zullen versterken. Je kunt profiteren van deze veelbelovende sterren en hun locatie om je carrière, studie, gezondheid, rijkdom, nakomelingen, mentor en relaties te bevorderen.

Maandelijkse vliegende sterrenkaart

De Maandelijkse Vliegende Sterrenkaart splitst de activiteiten van de sterren nog verder uit, waardoor je extra voorzichtig kunt zijn als een slechte ster zich in een bepaalde sector van je huis of kantoor voor die specifieke maand bevindt. U kunt bepalen of het een goed moment is voor een kantoorfeest, open huis of andere sociale bijeenkomst. Misschien wilt u een slaapkamer uitbreiden of een andere renovatie of activiteit in uw huis of bedrijfspand uitvoeren. Dit diagram kan u begeleiden bij een dergelijk project en u helpen een gebied te vermijden dat u het beste ongemoeid kunt laten.

Chinese sterrenkaarten gebruiken in Feng Shui

Met een feng shui vliegende sterrenkaart kunt u anticiperen op mogelijke problemen op basis van de sterplaatsingen in uw huis. De grafiek kan je helpen ongunstige tegenslagen te voorkomen door feng shui-remedies te implementeren om de invloeden van de sterren tegen te gaan en de juiste feng shui-geneesmiddelen te activeren.

Aanbevolen: