Bananenbomen winterklaar maken

Inhoudsopgave:

Bananenbomen winterklaar maken
Bananenbomen winterklaar maken
Anonim
Bescherm tropische planten in de winter.
Bescherm tropische planten in de winter.

Om bananenbomen winterklaar te maken, moet je je tropische of semi-tropische boom bescherming bieden tegen strenge winterklimaten.

Bananenbomen winterklaar maken

De tropische look is weer helemaal in de tuin, ook als je in een wat noordelijker tuingebied woont. De laatste keer dat zoveel tropische en exoten in de mode waren, was tijdens de Victoriaanse tijd. Maar in tegenstelling tot de Victorianen die tropische planten verzamelden, hebben weinigen van ons tegenwoordig de luxe of rijkdom om verwarmde kassen te creëren om onze canna's, olifantenoren en bananenbomen te overwinteren. Dat is waar het leren hoe je bananenbomen winterklaar kunt maken van pas komt.

Hardheid kan worden overschat

De meest voorkomende bananenboom is de Muso basjoo, een soort winterharde bananenboom die winterhard zou moeten zijn tot zone 5. Sommige bronnen vermelden de winterhardheid tot zone 4, maar de meeste tuinexperts zijn van mening dat dit echt een uitdaging is. Muso bajoo heeft echter in de meeste tuingebieden winterbescherming nodig, dus plant hem niet zomaar en vergeet hem. Verzamel je gereedschap en middelen en bereid je voor om je kostbare plant te beschermen.

Winterbescherming

De meeste bananenbomen profiteren van het creëren van een beschermende barrière of natuurlijke materialen rond de boom. Dit wordt gedaan door een ronde kooi te maken met kippengaas rond de boom, waarbij een opening van enkele centimeters tussen de boom en het draad overblijft. Verpak herfstbladeren of een ander natuurlijk materiaal in de ruimte om een beschermende laag voor de bananenboom te vormen.

Om je bananenbomen voor de winter te beschermen, heb je nodig:

  • Drie metalen of houten palen van ongeveer een meter hoog
  • Een hamer om ze in de grond te slaan
  • Kippengaas of metalen gaas. Je kunt elk gaasdraad gebruiken met gaten van 2,5 cm of kleiner.
  • Nietpistool voor buiten met industriële nietjes (bij gebruik van houten palen)
  • Draadknipper
  • Zware handschoenen
  • Geharkte bladeren of soortgelijke mulch

Zorg ervoor dat je tuinhandschoenen draagt terwijl je aan dit project werkt, want stukjes metaal en draad kunnen je handen flink beschadigen. Sla eerst de palen in de grond, zodat er een grote driehoek rond de stam van de bananenboom ontstaat. Stel je voor dat de draad wordt gespannen op de driehoekige vorm die je hebt gemaakt; er moet een opening van enkele centimeters zijn tussen de omtrek van de draad en de boomstam.

Strek de draad rond de buitenkant van de palen. Als je metalen palen gebruikt, hebben velen kleine metalen haken aan het oppervlak van de paal; Bevestig gewoon de draad aan de haak. Als u houten palen gebruikt, niet de draad dan aan het hout vast. Knip het kippengaas af en gebruik de uitstekende stukjes draad om de randen naar elkaar toe te draaien om de cirkel te sluiten. Verpak de bladeren in de "kooi" om de boom te isoleren.

Mulchen

Een andere techniek om bananenbomen winterklaar te maken is iets drastischer, maar het werkt ook. P. Allen Smith raadt aan bananenbomen tot op de grond te snoeien en vervolgens een zeer dikke laag mulch over de wortelstokken te leggen. De mulch moet minstens 12 centimeter diep zijn. Dit vormt voldoende beschermende barrière bovenop de bomen om te voorkomen dat de kou ze beschadigt.

Potplanten

Veel tuinders bewaren hun bananenbomen en tropische planten gewoon in potten. Potten kunnen naar binnen worden verplaatst naar een zonnig raam of naar binnen en onder kweeklampen voor de winter. Met deze methode is de plant volledig beschermd tegen alle kou. Zorg er echter voor dat u de plant met een krachtige stroom water afspoelt voordat u hem in huis brengt. Hierdoor worden alle insectenlarven of volwassenen die zich tussen de bladeren verstoppen, uitgeschakeld. Je wilt tenslotte niets anders meenemen tijdens de winter!

Aanbevolen: