Veganistische marshmallows om je zoetekauw te bevredigen

Inhoudsopgave:

Veganistische marshmallows om je zoetekauw te bevredigen
Veganistische marshmallows om je zoetekauw te bevredigen
Anonim
Veganistische Marshmallows
Veganistische Marshmallows

De dagen dat je verstoken bleef van oeey-kleverige s'mores, gekarameliseerde yams en zoete, heerlijke Rice Krispie Treats zijn voorbij dankzij veganistische marshmallows. Een handvol bedrijven biedt nu zachte donskussens aan mensen die een gelatinevrije levensstijl leiden.

Wat zijn veganistische marshmallows?

In tegenstelling tot traditionele marshmallows bevatten veganistische marshmallows geen gelatine. Het doorschijnende bindmiddel in een standaard marshmallow is afkomstig van dierlijke botten, kraakbeen, organen, pezen en huiden, en daarom vermijden veganisten het. In plaats van gelatine bevatten veganistische marshmallows een aantal alternatieve ingrediënten, waaronder soja-eiwithydrolysaat, carrageen, johannesbroodpitmeel en agarpoeder. Deze ingrediënten worden gecombineerd met biologische zoetstoffen om overheerlijke marshmallows te creëren die kunnen worden omgezet in decadente desserts.

Gelatinevrije marshmallow-controverse

Jarenlang omarmden mensen die dierlijke producten afzworen Vegan Supreme Marshmallows. Maar in 2005 werd het bedrijf ontmaskerd omdat het Emes Kosher-Jel in hun marshmallows gebruikte. De Kosher-Jel werd op de markt gebracht als vegetarisch alternatief voor standaardgelatine; Toen het product echter in een laboratorium werd geanalyseerd, bleek het dierlijke eiwitten te bevatten. Kort nadat wetenschappers hun bevindingen openbaar maakten, werden Vegan Supreme Marshmallows stopgezet.

Waar te koop

Het duurde een heel jaar voordat een ander bedrijf een nieuw recept voor veganistische marshmallows ontwikkelde, en nu liggen de verleidelijke lekkernijen weer in de winkelschappen en worden ze als zoete broodjes verkocht.

Lief en Sara

De in New York gevestigde bakkerij Sweet en Sara zette door na het Emes Kosher-Jel-schandaal, en het bedrijf wordt nu beschouwd als de leider in de productie van veganistische marshmallows. In 2006 riep VegNews hun berghoge marshmallow Product van het Jaar uit.

Sweet and Sara is de enige veganistische marshmallowfabrikant die een verscheidenheid aan smaken aanbiedt, waaronder:

  • Vanille
  • Kokosnoot
  • Mexicaanse chocolade
  • Chocolade S'more
  • Pindakaas S'more

De zachte, zachte, vierkante lekkernijen van monsterformaat zijn verkrijgbaar bij Whole Food-winkels en online.

Andere bronnen

Andere bedrijven maken ook goede veganistische marshmallows.

  • Angel Food. Dit bedrijf biedt een kit waarmee je je eigen veganistische marshmallows kunt maken door verschillende smaken toe te voegen aan suiker, water, siroop, vanille en maïszetmeel. Eén set levert 50 speciale marshmallows op.
  • Suzanne's specialiteiten. Het veganistische bedrijf biedt Ricemellow Creme, een gelatinevrije versie van de originele Marshmallow Fluff. Suzanne's Speci alties gebruikt bruine rijststroop als zoetstof in de pluisjes, die vrij zijn van alle dierlijke producten.

Maak je eigen

Veganistische marshmallows zijn enorm populair en vrij duur. Als je geen genoeg kunt krijgen van de zondig zoete lekkernijen, maar niet veel extra geld over hebt, overweeg dan om thuis veganistische marshmallows te maken. Dit recept werkt in twee stappen: Maak eerst de stijve pluisjes. Vervolgens maak je suikersiroop die zowel smaak als textuur toevoegt.

Veganistische marshmallows

Pluis Ingrediënten:

  • 5 eetlepels soja-eiwitisolaat 90%
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel guargom
  • 3/4 kop koud water

Pluis Routebeschrijving:

  1. Combineer de droge ingrediënten in een keukenmixer.
  2. Giet het water erbij en klop 10 minuten, tot het dikker wordt en piekt.

Stroop Ingrediënten:

1 1/2 kop ruwe suiker

1 kopje lichte glucosestroop

1/2 kopje water

1 eetlepel Echte Vegetarische Gelatine

2 theelepels vanille-extract

Stroopaanwijzingen

  1. Meng de Genutine en de suiker in een pan, terwijl het vuur uit staat.
  2. Voeg het water toe en klop snel tot het mengsel dik en goed gemengd is.
  3. Voeg de glucosestroop toe en zet het vuur op middelhoog vuur.
  4. Af en toe roeren, breng het mengsel op een temperatuur van 230 graden Fahrenheit. Het mengsel zal zich als één massa binden.
  5. Zet het vuur uit en roer de vanille erdoor.

Marshmallow-richtingen

  1. Plaats een spatscherm op de mixer.
  2. Klop de pluisjes op de hoogste stand en voeg snel de siroop toe.
  3. Mix gedurende 10 minuten.
  4. Giet het mengsel in een bakvorm, licht geolied en bestrooid met een 1:1 mengsel van suiker en maizena om plakken te voorkomen.
  5. Zet de pan in de koelkast en zet hem minimaal een uur in de koelkast.
  6. Snijd in vierkanten.

Andere recepten

Probeer ook deze andere smakelijke vegetarische marshmallow-recepten.

  • Basis Vanille Marshmallows
  • Heerlijke vegetarische en veganistische marshmallows van vanille en kokos

Zelfgemaakte veganistische marshmallow-waarschuwing

Er zijn een aantal online marshmallow-recepten die zichzelf op de markt brengen als veganistisch, maar vragen om gelatine of Emes Kosher-Jel. Vermijd deze recepten als je een dierlijk productvrije levensstijl leidt.

Aanbevolen: