Leer ravedansen

Inhoudsopgave:

Leer ravedansen
Leer ravedansen
Anonim
Leer ravedansen
Leer ravedansen

Rave-dansen is anders dan veel andere dansstijlen, omdat iedereen op de dansvloer zijn eigen ding doet. Terwijl op sommige momenten het hele publiek in koor zal springen, is het doel van rave-dansen voor het grootste deel dat elk individu de bewegingen uitdrukt die de muziek inspireert. Voor sommige dansers omvat ravedansen hiphopbewegingen, maar voor veel anderen is het een volledig vrije dans.

Muziek en ravedans

Rave-dansen wordt 100% bepaald door de muziek. Veel voorkomende muziekstijlen op raves zijn trancemuziek, elektronica en hiphop. Rave-dansen is een van de meest effectieve stressverlichters omdat, net als bij alle fysieke activiteiten, het stressniveau da alt, en omdat er geen voorgeschreven stappen zijn om te leren en uit te voeren, veroorzaakt deze dansstijl geen stress voor de danser. Terwijl countrylinedansen en latindansen ontspannend kunnen zijn als je eenmaal de passen kent, zijn raves stressverlichtend vanaf de eerste keer dat je de dansvloer betreedt.

Rave-techniek

Rave-dansen is een allesomvattende dansvorm. Hoewel er geen specifieke stappen zijn die je samen met de anderen op de dansvloer moet uitvoeren, is er wel een kenmerkende stijl; namelijk, ravedansen wordt gedaan met het hele lichaam. Of je nu naar links en rechts stapt, op en neer springt, of gewoon met je heupen zwaait, je zult je bovenlichaam en je armen erbij willen betrekken. Zwaai met je armen in de lucht, strek ze op en neer, sla de lucht voor je uit of maak cirkels met je armen, wat elk muziekstuk ook in je inspireert.

Een van de moeilijkere aspecten van ravedansen is proberen je bewegingen groot te laten lijken, ook al sta je meestal op een drukke dansvloer. Hoewel het vrijwel onmogelijk is om anderen nooit met je armen te slaan, kun je dit proberen te minimaliseren door je dansen zeer repetitief te maken. Dansers op een rave kiezen vaak één type beweging en herhalen deze vervolgens voor een heel nummer. Als je de lucht voor je lichaam wilt slaan, maak dan een ruimte voor je vrij en begin met je beweging, en ga ermee door. Als je voortdurend je armen voor je uitstrekt, is het onwaarschijnlijk dat een andere danser deze ruimte zal betreden.

Onthoud dat ravedansen een heel persoonlijke ervaring is. Raving is een improvisatie, interne dans, zonder publiek. Beweeg je hele lichaam en volg de inspiratie van de muziek. Elke persoon op de dansvloer heeft zijn eigen persoonlijke ervaring met de muziek en de beweging. Je hebt geen publiek om indruk op te maken; ravedansen gaat over je eigen ervaring en expressie.

Danspasjes om te proberen

Voor degenen die nog nooit naar een rave zijn geweest en het idee van improvisatie overweldigend vinden, probeer een aantal van deze danspasjes thuis voordat je naar een rave gaat. Ook al voer je misschien geen van deze stappen uit op de dansvloer, het kan de angst die je hebt over de ravestijl wegnemen als je ze kent voordat je gaat.

Running Man

YouTube Video

YouTube Video
YouTube Video

Een energieke beweging, deze kan steeds opnieuw worden herhaald voor een uitstekende training terwijl je op een rave bent.

  1. Til je rechterknie op tot taillehoogte
  2. Terwijl u uw rechtervoet terug op de grond brengt, schuift u uw linkervoet naar achteren door de hiel op te tillen en over de bal van uw voet te glijden
  3. Til je linkerknie op tot taillehoogte
  4. Schuif je rechtervoet naar achteren terwijl je linkervoet weer op de grond komt

Dit wordt de rennende man genoemd omdat het lijkt alsof je aan het rennen bent, maar je blijft op zijn plaats, waardoor het een ideale beweging is voor de drukke rave-dansvloer.

Breaking (breakdansen)

YouTube Video

YouTube Video
YouTube Video

Deze eenvoudige stap ziet er indrukwekkend uit op de dansvloer.

  1. Hop met de rechtervoet, kruis de linkervoet voor de rechter en tik ermee op de grond terwijl je springt
  2. Herhaal de stap naar links, met een dubbele sprong

Deze eenvoudige stap kan worden uitgebreid om één keer vooraan te kruisen en vervolgens naar de zijkant, in plaats van eenvoudigweg met de andere voet naar het voorkruis te gaan.

Springstijl

De meest elementaire sprongstijlbeweging bestaat uit vijf sprongen, waarbij de opgeheven voet wordt geschopt. De armen worden eenvoudigweg losjes vastgehouden, waarbij de meeste beweging in de benen en het lichaam plaatsvindt:

  1. Hop op je linkervoet en schop je rechtervoet ongeveer dertig centimeter de lucht in.
  2. Trek de rechtervoet naar achteren en herhaal stap nummer 1.
  3. Verwissel van voet, spring op de rechtervoet en trap de linkervoet naar voren
  4. Spring weer op de rechtervoet, maar trap de linkervoet naar achteren.
  5. Hop terug op de linkervoet en trap de rechtervoet naar achteren en laag.

Deze reeks kan worden herhaald of gevarieerd met andere bewegingen die zijn samengevoegd in een jumpstyle-routine.

Rave-dansaccessoires: Glow Sticks

De neonkleuren van glowsticks (zowel de chemisch geactiveerde soort als de op batterijen werkende LED-lampen) verlichten deze vorm van ravedans. Soms worden deze in de handen gehouden en rondbewogen om armbewegingen te accentueren. Sommige dansers gaan nog een stap verder, plaatsen de glowsticks op de uiteinden van dunne koorden en gebruiken een vorm van jongleren die bekend staat als "poi" of "spinnen" om wielen van licht te creëren in de lucht, afgestemd op de muziek. Voor zelfbewuste dansers kan dit een methode zijn om de focus te verleggen van je dansbewegingen naar de glowsticks.

De voordelen observeren

De beste manier om te leren ravedansen is door naar raves te gaan. Elke groep is anders, dus kijk hoe de andere dansers bewegen terwijl jij op de dansvloer staat. Hoewel je de break-, jump-stijl en andere individuele stappen onder de knie kunt krijgen voordat je naar een rave gaat, moet je onthouden dat bij rave-dansen alles draait om de interpretatie van de muziek door je eigen lichaam. Sluit je ogen en laat je leiden door de muziek, zodat je bewegingen perfect zullen zijn.

Aanbevolen: