Bijbeltrivia-spellen voor tienerjongerengroepen

Inhoudsopgave:

Bijbeltrivia-spellen voor tienerjongerengroepen
Bijbeltrivia-spellen voor tienerjongerengroepen
Anonim
Tieners bestuderen samen de Bijbel
Tieners bestuderen samen de Bijbel

Bijbeltrivia-spellen voor tieners versterken kerklessen en voegen plezier toe aan elke jeugdgroepsbijeenkomst. Trivia-spellen kunnen competitief zijn of gewoon voor de lol, en ze zijn gemakkelijk samen te stellen als je op het laatste moment een activiteit nodig hebt.

Bijbeltrivia voor tieners

Je kunt je eigen Bijbeltrivia-vragen maken op basis van de onderwerpen waarover je praat in je jeugdgroep, maar je kunt ook gratis kant-en-klare Bijbeltrivia-vragen vinden.

Gemakkelijke Bijbelquizvragen en antwoorden

De gratis Bijbeltriviaquiz voor kinderen bevat eenvoudige Bijbelvragen en antwoorden die je kunt gebruiken voor de beginrondes van een trivia-spel voor tieners. Als u de vragen uit de quiz wilt gebruiken, moet u elke vraag opschrijven, samen met het antwoord dat u krijgt als u op 'Volgende' klikt. Deze quiz bevat zes eenvoudige vragen, zoals "Wie heeft de aarde geschapen?"

Afdrukbare Bijbel Trivia Vragen en antwoorden

Gratis afdrukbare Bijbeltrivia-vragen en -antwoorden zijn gemakkelijk te gebruiken in doe-het-zelf-spellen, omdat je elke vraag eenvoudigweg kunt uitknippen in plaats van ze op te schrijven. Als u trivia-kaarten maakt, kunt u de vragen ook in een ander document kopiëren en plakken. De afdrukbare waar of onwaar Bijbeltrivia bevat acht gematigde vragen en hun antwoorden. Voor minder bekende Bijbeltrivia-vragen bevat de afdrukbare Leuke Bijbelvragen met een antwoordsleutel 20 open vragen.

Kerstbijbelquizvragen en antwoorden

Je kunt ook een trivia-spel voor de feestdagen maken of de vragen en antwoorden van de Kerstbijbelquiz gebruiken als onderdeel van een algemeen trivia-spel. Deze quiz bevat zeven vragen die verband houden met het kerstverhaal in de Bijbel, waarbij na elke vraag het juiste antwoord wordt gegeven.

Zeven spelideeën voor jeugdgroepen met Bijbeltrivia

Gebruik gratis Bijbeltrivia of je eigen vragen om een verscheidenheid aan trivia-spellen te spelen die tieners geïnteresseerd en betrokken houden. Je kunt beginnen met een standaard trivia-spel en vervolgens verschillende variaties uitproberen voor verschillende onderwerpen of delen van de Bijbel.

Twee Bijbelse waarheden en een leugen

Verander dit klassieke groepsspel voor tieners door elke speler twee waarheden en een leugen over de Bijbel te laten zeggen in plaats van uitspraken daarover. Dit is een geweldig recensiespel om te gebruiken nadat je een bepaald gedeelte van de Bijbel hebt behandeld. Je kunt het ook gebruiken als startactiviteit voor een jeugdgroep door twee Bijbelse waarheden en één Bijbelleugen op een schoolbord te schrijven. Probeer drie uitspraken te gebruiken die betrekking hebben op hetzelfde personage of verhaal om ze relevanter te maken.

DIY Bijbel Trivia Bordspel

Maak je eigen Bijbelse versie van een trivia-bordspel zoals Trivial Pursuit met behulp van een gratis printbaar spelbord. Versier het bord zodat het lijkt op een bijbelse setting. Print trivia-vragen op afzonderlijke kaarten en categoriseer ze. Voeg spaties toe aan het bord waar spelers een trivia-kaart uit een specifieke categorie moeten kiezen. Het doel is om twee of meer trivia-kaarten uit elke categorie te verzamelen door de vragen correct te beantwoorden. De meeste bordspellen kunnen maximaal acht spelers hebben.

Bijbelgevaarspel

Je kunt Jeopardy-achtige sjablonen online vinden of vragen op indexkaarten afdrukken om in een raster aan de muur te hangen voor een eenvoudig Bijbel Jeopardy-spel. Gebruik de gemakkelijkste vragen voor de laagste puntwaarden en de moeilijke vragen voor hogere puntwaarden. Voor kleine groepen van 3 tot 5 tieners kunnen ze allemaal tegelijkertijd spelen. Grotere groepen kunnen in heats worden verdeeld, waarna de drie hoogste scorers kunnen strijden om de titel van kampioen.

Maak de psalm af

Tiener speelt gitaar
Tiener speelt gitaar

In dit trivia-spel met liedjes strijden tieners om de tekst van populaire psalmen of hymnen af te maken. Begin met het kiezen van psalmen, liederen en lofzangen waarmee de groep bekend moet zijn. Gebruik een regel uit het refrein of een regel die steeds wordt herhaald om in het spel te gebruiken. Lees een deel van de regel en vraag de speler om de rest van de tekst te zingen. Je kunt het spel spelen waarbij spelers worden geëlimineerd voor foute antwoorden of punten krijgen voor correcte antwoorden.

Bijbelkarakter Charades

Charades is een soort stil trivia-spel. In de bijbelversie spelen tieners karakters, verhalen of verzen uit de Bijbel na zonder woorden te gebruiken. Hun teamgenoten moeten raden wat ze uitbeelden. Verdeel kleine groepen in twee gelijke teams en grote groepen in meer teams. Schrijf op aparte stukjes papier de categorie en wat de tieners moeten doen. Tijdens een beurt trekt één persoon van één team een papier uit een kom en heeft ongeveer één minuut de tijd om dit uit te voeren. Als hun team het juist raadt, krijgen ze een punt. Als dat niet het geval is, krijgt het volgende team de kans om het punt te stelen door het juiste antwoord te raden.

Bijbel Trivia Schattenjacht

Elk Bijbeltrivia-antwoord is een aanwijzing voor de volgende vraag in dit leuke spel. Grote groepen tieners kunnen in kleine teams werken, terwijl kleine groepen tieners alleen de schattenjacht kunnen proberen. Kies trivia-vragen met antwoorden die betrekking hebben op iets in uw jeugdgroepskamer, kerk of alleen op de Bijbel. Geef tieners de eerste trivia-vraag en ze zullen het antwoord moeten gebruiken om hun volgende vraag te vinden. Als het antwoord bijvoorbeeld Jezus is, kan de volgende aanwijzing verborgen zijn op een schilderij van Jezus. Laat op de laatste locatie een prijs achter, zoals een kruisketting of een gepersonaliseerde bijbel voor elke speler.

Bijbel Trivia Speurtocht

In een klassieke speurtocht geef je tieners een lijst met dingen die ze kunnen vinden. Deze Bijbelspeurtocht vervangt de lijst met items door een lijst met trivia-vragen. Tieners moeten eerst het juiste antwoord op elke vraag bedenken en vervolgens het item vinden dat bij elk antwoord past. Gebruik trivia-vragen met antwoorden die tastbare dingen zijn die tieners kunnen pakken of zien in uw jeugdgroepsruimte. Voor extra moeilijkheidsgraad kunt u lage puntwaarden toewijzen aan eenvoudige trivia-vragen en -antwoorden, en hoge puntwaarden aan moeilijkere vragen.

Wat is jouw Bijbel-IQ?

Tieners kunnen in kleine groepen of alleen werken om Bijbeltrivia-spelletjes te spelen tijdens bijeenkomsten van jeugdgroepen. Voeg een persoonlijke uitdaging toe als u uw eigen antwoorden bijhoudt om uw huidige Bijbel-IQ te zien. Kijk voor nog meer plezier eens naar enkele namen van jeugdgroepen en geef je groep een eigen, unieke identiteit.

Aanbevolen: