Hoogwaardige klassieke gitaren

Inhoudsopgave:

Hoogwaardige klassieke gitaren
Hoogwaardige klassieke gitaren
Anonim
Klassieke gitaar
Klassieke gitaar

Als je gepassioneerd bent over het uiterlijk, het gevoel en de bespeelbaarheid van klassieke gitaren, ben je misschien geïnteresseerd in het leren kennen van het neusje van de zalm van deze voortreffelijke instrumenten. Of je nu klassiek, jazz of flamenco speelt, je zult waarschijnlijk het instrument van je dromen vinden als je het rijk van hoogwaardige nylonsnarige gitaren verkent.

Kwaliteiten van een hoogwaardige klassieke gitaar

De definitie van een hoogwaardige nylonsnarige gitaar omvat talloze factoren, die allemaal van vitaal belang zijn. Deze factoren moeten op een evenwichtige manier met elkaar samenwerken om te resulteren in een luxe instrument dat elke muzikant met trots haar droomgitaar zou kunnen noemen.

Met de hand gemaakt

Klassieke gitaren van topkwaliteit worden individueel met de hand gemaakt door zeer bekwame gitaarbouwers. In de handen van meesterbouwers wordt er niet bezuinigd op de constructie van de carrosserie, de plaatsing van de frets of componenten zoals stemmechanieken, zadels en moeren. Alle componenten zijn van de hoogste kwaliteit. Deskundige gitaarbouwers investeren tijd om ervoor te zorgen dat alles zo goed mogelijk wordt samengesteld voor een superieure klank, duurzaamheid, speelbaarheid en reactievermogen.

Hoge kwaliteit klankhout

De beste klassieke gitaren gebruiken alleen massief klankhout van de hoogste kwaliteit voor de zijkanten, achterkant, bovenkant, hals en toets. Je zult geen laminaten vinden die worden gebruikt in hoogwaardige instrumenten. Laminaten zijn een manier om in massa geproduceerde gitaren betaalbaarder te maken, maar ervaren gitaarbouwers weten dat er massief hout voor nodig is. zoals palissander, mahonie en sparrenhout, zodat een instrument het beste klinkt.

Stabiele afstemming

Vanwege de eersteklas tuners die bij de constructie worden gebruikt, staan luxe klassieke gitaren bekend om hun enorme vermogen om op stemming te blijven, ongeacht of ze open gestemd zijn of terwijl een gitarist aan het piekeren is. Goedkopere gitaren blijven misschien gestemd met open snaren, maar ze kunnen minder melodieus klinken als een gitarist zich een weg omhoog op de toets baant. Als je voor een luxe klassieke gitaar kiest, kun je erop vertrouwen dat deze de hele tijd fijn gestemd blijft, ongeacht waar je op de toets speelt.

Toon, projectie en dynamiek

De consensus onder klassieke gitaristen lijkt te zijn dat hoe warmer de toon, hoe beter. Als je een klassieke gitaar van topkwaliteit verkiest boven een in massa geproduceerd model, word je beloond met een rijke, warme klank die in staat is tot geweldige projectie, genuanceerde intonatie, een breed scala aan dynamiek en enorme resonantie.

Esthetiek

Een hoogwaardige nylonsnarige gitaar is eenvoudigweg een kunstwerk. Deze voortreffelijke instrumenten belichamen bijna net zoveel aantrekkingskracht vanwege hun ongelooflijke uiterlijk als vanwege hun geluid en bespeelbaarheid. Elke handgemaakte klassieke gitaar is een uniek instrument met een uniek mooi uiterlijk.

Luxe klassieke gitaarmodellen

Aangezien luxe klassieke gitaren individueel met de hand worden vervaardigd door meesterbouwers, kun je niet je plaatselijke muziekinstrumentenwinkel binnenlopen en er een uit het rek plukken. Gitaren van topkwaliteit worden echter vaak online verkocht en het kan zijn dat je contact moet opnemen met de individuele gitaarbouwer voor informatie over beschikbare modellen of op maat gemaakte versies.

Thames klassieke gitaren

Michael Thames maakt al meer dan veertig jaar klassieke gitaren vanuit zijn winkel in New Mexico. In de afgelopen decennia heeft hij ongeveer 800 van deze voortreffelijke, unieke instrumenten geproduceerd, en hij werkt voortdurend aan de ontwikkeling en verfijning van zijn unieke aanpak.

  • Hoogwaardige kenmerken- De rozet is een van de mooiste esthetische componenten van een klassieke gitaar, en Thames construeert en verft elke rozet zelf. De zijkanten van de gitaren van Thames zijn gemaakt van palissanderhout en mahonie, met mahonie aan de binnenkant van de zijkanten en palissander aan de buitenkant. Hij gebruikt hete huidlijm op kritische componenten, omdat hij heeft ontdekt dat dit de harmonische resonantie van een gitaar verhoogt. Voor klankborden gebruikt Thames westernceder van topkwaliteit of Europees en Italiaans sparrenhout. Zijn houtkeuzes spelen allemaal een rol bij het produceren van een heerlijk warme, evenwichtige klank met veel ondersteuning.
  • Modellen en prijzen - Je kunt de beschikbare gitaren bekijken op de website van Michael Thames, of je kunt rechtstreeks contact met hem opnemen als je vragen hebt over zijn instrumenten of als je een op maat gemaakte versie wilt. Zijn nieuwste model, geprijsd op $ 7.800, is een DT-gitaar met zijkanten gemaakt van Oost-Indisch palissanderhout dat 45 jaar heeft gerijpt. De gitaar heeft een Frans gepolijst bovenblad en het geluid heeft een enorm dynamisch bereik en veel volume.
  • Reviews - Matt Palmer, een internationaal gerenommeerde klassieke gitarist die door muziekcritici wordt geprezen om zijn virtuositeit en expressieve stijl, speelt een van de handgemaakte gitaren van Michael Thames. Theophilus Benjamin, een van India's bekendste klassieke gitaristen, gebruikt ook een Michael Thames-instrument als concertgitaar en prijst het om zijn uitstekende klank en volume.

Douglass Scott klassieke gitaren

Klassieke gitaar
Klassieke gitaar

Douglass Scott is een Canadese gitaarbouwer die gitaren maakt die niets minder dan kunstwerken zijn. Hij richt zich op het bouwen van concertinstrumenten van topkwaliteit voor klassieke, jazz- en flamencoartiesten. Zijn gitaren worden gewaardeerd door componisten, verzamelaars en conservatoriumdocenten en -studenten. Neem contact op met Scott als je geïnteresseerd bent in het kopen van een gitaar, of blader door de momenteel beschikbare instrumenten.

  • Hoogwaardige kenmerken- Douglass Scott bouwt al zijn gitaren van hout van topkwaliteit dat gedurende een aantal jaren is verouderd. Voor zijn klankborden gebruikt hij Western Red Cedar of sparrenhout. Voor de zijkanten van zijn gitaren biedt hij keuze uit Europees esdoorn of Indisch palissanderhout, maar je kunt ook informeren naar andere mogelijkheden. Scott's gitaren zijn voorzien van een halzen van mahonie of Spaans cederhout, ebbenhouten toets en Gotoh 510 stemmechanieken. Als je wilt, kun je ook extra's krijgen, zoals een verhoogde toets, een geluidspoort en een armsteun.
  • Modellen en prijzen - De gitaren van Douglass Scott zijn verkrijgbaar in drie modellen: de Concert Classical, de Concert Short Scale en de Modern Terz. De Concert Classical, het vlaggenschipmodel van Scott, kost $ 6.200 en is verkrijgbaar in schaallengtes van 640 tot 660 millimeter. Scott creëerde de Concert Short Scale voor muzikanten met kleinere handen, en de mensuurlengtes lopen vanaf 613,5 millimeter. De Modern Terz, die $ 5.900 kost, is Scotts hedendaagse interpretatie van de Terz-gitaar, een kleinere gitaar die populair was in het begin van de negentiende eeuw.
  • Reviews - Bradford Werner, een klassieke gitaarleraar aan het Victoria Conservatory of Music in British Columbia, beheert ook een website, This Is Classical Guitar, en geeft privélessen. Hij prijst Douglass Scott als een innovatieve gitaarbouwer die buiten de gebaande paden denkt als het gaat om gitaarontwerp. Werner merkt op dat het ontwerp van de ventilatorbeugel van Scott resulteert in luidere, krachtigere gitaren dan die van andere gitaarbouwers die een doubletop- of traliewerk gebruiken. Hij beveelt de gitaren van Scott aan vanwege hun uitzonderlijke zuiverheid en helderheid van toon.

Lowden Jazz Series

Gevestigd in Downpatrick, Ierland, produceert Lowden Guitars zowel nylonsnarige als stalen snaarinstrumenten. George Lowden begon in 1974 met het maken van gitaren, en ruim veertig jaar later is hij nog steeds sterk als gitaarbouwer met een toegewijd en zeer bekwaam team. De handgemaakte instrumenten van Lowden Guitars zijn unieke creaties van compromisloze kwaliteit. Soms kun je deze gitaren online te koop vinden, of je kunt op zoek gaan naar een dealer bij jou in de buurt.

  • Hoogwaardige kenmerken - Lowden en zijn team maken hun gitaren met handgereedschap, zoals messen, schaven en spaken. en beitels, om geen extra stress te introduceren in de creatie van hun instrumenten die het geluid zullen dempen. Deze gitaarbouwers gebruiken alleen toonhout van de hoogste kwaliteit voor precies de juiste hoeveelheid trillingen en resonantie voor een gebalanceerde, zuivere toon, en ze splitsen al het hout dat wordt gebruikt voor de klankborden en verstevigingen in hun gitaren met de hand.
  • Modellen en prijzen - De gitaren uit de Jazz Series, die te koop zijn voor ongeveer $ 5.500, zijn verbluffende voorbeelden van hoogwaardige nylon snaarinstrumenten. Deze klassieke concertgitaren hebben een S-cutaway en zijn verkrijgbaar met sparren- of cederhouten klankborden. Ze hebben ook een slankere halzen dan typische klassieke gitaren en gewelfde toetsborden voor een betere speelbaarheid voor allerlei soorten stijlen, of het nu klassiek, jazz of flamenco is. Deze gitaren zijn uitgerust met Fishmann Matrix Infinity-pickups.
  • Reviews - Music Radar neemt de Lowden Jazz Series S25J op in hun lijst van de achttien beste nylonsnarige gitaren ter wereld, en prijst de aantrekkingskracht van het instrument op zowel nylonsnarige gitaristen als steelgitaristen strijkersgitaristen. Mandolin Brothers beschrijft de S25J als een weelderig geluid met een lange ondersteuning en een ‘luchtige aanwezigheid’.

Kenny Hill signature gitaren

Mening Van Klassieke Gitaar
Mening Van Klassieke Gitaar

Meesterbouwer Kenny Hill heeft gezegd dat er twee soorten gitaren zijn, een die mensen willen bespelen en een die mensen niet willen bespelen, en die hij wil bouwen op het soort dat mensen willen spelen. Dat is precies wat hij sinds de jaren zeventig doet: het vervaardigen van eersteklas instrumenten met uitzonderlijke speelbaarheid. Kenny Hill distribueert gitaren via dealers in de Verenigde Staten, of als u dat wenst, kunt u rechtstreeks contact met hem opnemen over gitaren in zijn showroom.

  • Hoogwaardige kenmerken- Kenny Hill biedt instrumenten met klankborden van sparrenhout of Western Red Cedar. Andere high-end opties waaruit je kunt kiezen zijn onder meer French Polish, een truss rod, een op maat gemaakte short scale, een stand-up model met een zachte tapsheid waardoor de gitaar gemakkelijk staand bespeeld kan worden, en gitaren met dubbele toppen, waarvoor Hill een dunne laag sparrenhout met een dunne laag cederhout om nuance en complexiteit aan het geluid toe te voegen.
  • Modellen en prijzen - Hill Signature-gitaren zijn Kenny Hill's trots en vreugde, en hij noemt deze op maat gemaakte serie de beste gitaren van zijn bedrijf. Een Hill Signature-gitaar kost je ongeveer $ 7.500, en is voorzien van een dubbel bovenblad bestaande uit sparren- en cederhout, een verhoogde toets die het hogere register van het instrument toegankelijker maakt, een Alessi-, Sloane- of Gilbert-tuner, geluidspoorten, en een dubbelwerkende vakwerkweg. Voor het frame van het klankbord kunt u kiezen tussen ventilatorversteviging of tralieversteviging, afhankelijk van uw voorkeur.
  • Reviews - The Guitar Site rangschikt de Kenny Hill Signature Guitar als het ultieme boetiekinstrument op hun lijst van de beste nylonsnarige gitaren. Dit model wordt geprezen om zijn uitzonderlijke toon, kwaliteit en uiterlijk. The Guitar Site geeft een dikke pluim voor de dubbele top, waardoor het Kenny Hill Signature-model zowel aangenaam licht van gewicht is als ongelooflijk reageert op de virtuoze speelstijl van ervaren klassieke, jazz- en flamencogitaristen.

Chris George Custom CE-N

Chris George, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, maakt al meer dan veertig jaar gitaren, waarvan vele akoestisch en elektrisch, en hij won voor zijn werk de prestigieuze Guitarist Choice Award van Guitarist Magazine. Hij verscheen ook op de shortlist voor de MIA-prijs voor beste akoestische gitaar van het jaar in 2013. Het blijkt dat Chris ook bekwaam en innovatief is als het gaat om het maken van klassieke gitaren. U kunt rechtstreeks contact met hem opnemen voor een maatwerk.

  • High-End Features - De Chris George Custom CE-N is gemaakt van massief palissander- en sparrenhout en beschikt over een cederhouten hals waarvan de vorm is geïnspireerd op een klassieke concertgitaar van Juan Alvarez in 1968. De CE-N heeft een raamwerk met ventilatoren en de body is met de hals verbonden door middel van een zwaluwstaart, een kenmerk dat meer typerend is voor de akoestiek met stalen snaren. Dit is een echt hybride en origineel instrument dat elementen van klassiek design combineert met elementen van akoestische en elektrische gitaren.
  • Modellen en prijzen - De Chris George CE-N, een op maat ontworpen cutaway electro met nylon snaren, is verkrijgbaar voor ongeveer $ 3.500 en is een van de meest innovatieve klassieke gitaren die ooit zijn ontworpen. De CE-N heeft een Aura-voorversterker die veel controle over je toon geeft. Omdat de lichaamsdiepte met 25 procent is verminderd, resulteert de CE-N in veel minder feedback en duldt hij geen compromissen in zijn warme, nylon geluid.
  • Reviews - De Chris George Custom CE-N is opgenomen in Music Radar's lijst van de achttien beste nylonsnarige gitaren ter wereld, en in de recensie van gitarist Dave Burrluck voor de website schrijft dat deze fascinerende gitaar een winnaar is met zijn hybride ontwerpelementen, zijn uitgebalanceerde klank en krachtige volume, en zijn flexibele sonische palet dat beschikbaar is via de Aura-voorversterker. Chris George schrijft dat hij dit unieke model heeft ontworpen om een Spaans geluid te produceren met minimale feedback.

Taylor Jason Mraz kenmerkend model

Taylor Guitars werd ruim veertig jaar geleden opgericht door Bob Taylor en is uitgegroeid tot de grootste fabrikant van akoestische gitaren in de Verenigde Staten. Taylor Guitars produceert hoogwaardige modellen met stalen snaren en nylon snaren die worden bespeeld door beroemde artiesten, zoals Jason Mraz en Taylor Swift.

  • Hoge eigenschappen - Taylor's nylonsnarige gitaren staan bekend om hun warme, klassieke klank en om hun smallere hals die hun speelbaarheid verbetert. Ze zijn voorzien van enkele cutaways en boven- en zijkanten gemaakt van hoogwaardig klankhout, zoals mahonie en cederhout. Taylor's klassieke gitaren bieden ingebouwde elektronica zoals ES-N pickups om hun sonische mogelijkheden te verrijken.
  • Models en prijzen - Singer-songwriter Jason Mraz, die twee Grammy Awards heeft gewonnen, werkte samen met Taylor Guitars om het Jason Mraz Signature Model te creëren, dat ongeveer $ 3.200 kost Dit grootse concertmodel bevat niet-traditionele elementen in het ontwerp, zoals een rozet bestaande uit dierenriemsymbolen en een inleg op de toets met de tekst 'Be Love." Het bovenblad van de gitaar is gemaakt van Western Red Cedar, en de achterkant en zijkanten zijn gemaakt van Indisch palissanderhout.
  • Reviews - De Jason Mraz Signature Model-gitaar is opgenomen in de lijst van klassieke gitaren van topkwaliteit van The Guitar Site en krijgt veel lof voor het combineren van de duurzaamheid van een werkpaard met een prachtig uiterlijk dat daarvoor in aanmerking zou kunnen komen als museumstuk. Chorder geeft dit instrument ook een lovende recensie en zegt dat het Jason Mraz Signature Model een van de beste gitaarbouwers is die overal verkrijgbaar zijn. Je zult genieten van het warme, expressieve geluid van deze gitaar, die geschikt is voor een breed scala aan fingerpicking-stijlen, van eenvoudig tot complex.

Johnny Walker Grand Concert-model

Johnny Walker, gevestigd in Oklahoma, is een meesterbouwer die nylonsnarige gitaren van wereldklasse bouwt in de klassieke en flamencotradities. Hij begon als leerling klassieke gitaar en bouwde zijn eigen gitaar, en sindsdien maakt hij gitaren met de hand. Zijn instrumenten hebben een uitstekende, resonerende klank met veel volume, harmonischen en duurzaamheid. Neem rechtstreeks contact met hem op als je geïnteresseerd bent in een gitaar.

  • Hoogwaardige kenmerken - Johnny Walker ontwerpt en bouwt gitaren op maat volgens wat zijn klanten willen en nodig hebben. Als je met Johnny op een gitaar werkt, kun je kiezen uit een verscheidenheid aan klankhout van topkwaliteit voor de achterkant en zijkanten, zoals Monterey of Spaanse cipres, Cocobolo-palissander of zwarte walnoot. Zijn gitaren hebben een bovenblad van sparren- of cederhout met een halzen van mahonie of Spaans cederhout. Elke gitaar heeft een Gotoh-tuner en is Frans gepolijst.
  • Modellen en prijzen - Johnny Walker's Grand Concert Model is zijn beste klassieke gitaar en kost $ 4.200. Johnny beschrijft het als het hoogtepunt van zijn ervaring als gitaarbouwer. Hij bouwt het Grand Concert-model graag met Cocobolo-palissanderhout op de kopplaat, zijkanten en achterkant, maar klanten kunnen ook kiezen uit ander palissanderhout of zelfs zwarthout. De hals is gemaakt van mahoniehout en de gitaar is gebouwd op een raamwerk met waaiers. De toets is gemaakt van ebbenhout en je kunt de gewenste schaallengte kiezen.
  • Reviews - Op klassieke gitaarforums zijn eigenaren van Johnny Walker-gitaren lovend over deze fijne instrumenten. Eén eigenaar zegt dat zijn Johnny Walker Grand Concert-gitaar een "prachtig zoet geluid" heeft en zich goed leent voor het spelen van flamencostijlen. Andere eigenaren geven commentaar op het uitstekende vakmanschap van de Johnny Walker-instrumenten en prijzen Johnny als een "nauwgezette bouwer" van old school klassieke gitaren. Muzikanten die deze instrumenten bezitten zijn het erover eens dat ze een “ongelooflijke waarde” hebben.

Cordoba Master Series Hauser

Klassieke mahonie gitaar
Klassieke mahonie gitaar

Cordoba Guitars bestaat al sinds 1997 en in de twintig jaar van hun bestaan hebben ze geprobeerd de klassieke gitaar in de moderne tijd te ontwikkelen en te verfijnen. Cordoba put uit het Spaanse erfgoed van de klassieke gitaar en de vaardigheden van begaafde gitaarbouwers om prachtige en responsieve instrumenten te creëren.

  • Hoge eigenschappen- Net als de andere gitaren uit Cordoba's Master Series is de Hauser een meesterlijk handgemaakte gitaar met weelderig klankhout zoals Englemann-sparrenhout voor het bovenblad en Indisch palissanderhout voor het bovenblad. achterkant en zijkanten. Hoewel de Hauser uit Cordoba is gemodelleerd naar een vintage gitaar uit 1937, wordt hij verbeterd door moderne componenten zoals een stemmachine met tandwieloverbrenging en een trussrod. De gitaar heeft esthetisch aantrekkelijke details, zoals randen aan de bovenkant, achterkant en zijkant, en een prachtige mozaïekrozet.
  • Modellen en prijzen - Cordoba heeft vijf verschillende modellen gebouwd, waaronder de Hauser, als onderdeel van hun Master Series ter ere van grote gitaarbouwers die de evolutie van de klassieke gitaar hebben vormgegeven. De Master Series Hauser is gebaseerd op de gitaar van Hermann Hauser uit 1937, het favoriete instrument van klassieke gitaarmaestro Andres Segovia, die onberispelijk aantoonde dat de gitaar in elk opzicht een geschikt concertinstrument is als piano of viool. De Cordoba Master Series Hauser is te koop voor ongeveer $ 4.500, maar je kunt hem soms voor minder online vinden.
  • Reviews - Je vindt de Cordoba Master Series Hauser op de nummer één plek op Guitar World's lijst van tien droomgitaren, die, zoals het tijdschrift het stelt, "uitzonderlijke gitaren waarvan je zou willen dat je ze bezat." Cordoba's Hauser krijgt lof voor zijn perfect uitgebalanceerde toon en uitstekende stemvoering. Guitar Aficionado schrijft lovend over het sonische bereik van de gitaar en verwondert zich erover dat de lage tonen klinken als een piano, terwijl de hoge tonen ‘uitzonderlijk zoet’ zijn.

2017 Paulino Bernabe PB Goldmedaille Concert Klassiek

Paulino Bernabé Roman heeft de traditie van zijn vader, Paulino Bernabé Almendariz, voortgezet en heeft wereldberoemde Spaanse klassieke gitaren vervaardigd vanuit zijn winkel in Madrid. Paulino Bernabé II werkte dertig jaar samen met zijn vader, leerde het vak en is trouw gebleven aan de nalatenschap van zijn vader. Paulo Bernabé-gitaren worden internationaal erkend als voortreffelijk en worden begeerd door serieuze muzikanten over de hele wereld.

  • Hoogwaardige kenmerken - Paulino Bernabé gebruikt oud, fijnkorrelig klankhout om zijn gitaren te vervaardigen. Voor de Goldmedaille Concert Classical gebruikt hij Canadees cederhout voor het bovenblad en Lauro Prieto voor de achter- en zijkanten. Voor andere modellen gebruikt hij houtsoorten variërend van Duitse sparren tot Palo Santo. Deze houtsoorten hebben een opmerkelijk geluid omdat ze letterlijk tientallen jaren hebben liggen drogen.
  • Modellen en prijzen -- De PB Goldmedaille Concert Classical is te koop voor $12.500 en is een werkelijk instrument van wereldklasse, gewaardeerd om zijn prachtige vakmanschap en uitstekende, gebalanceerde klank met kenmerken een rijke bas, een heldere hoge tonen en opmerkelijke helderheid en gelijkmatigheid over het hele sonische bereik. De gitaar heeft ook een uitstekende projectie, waardoor het voor elke concertmuzikant een genot is om te spelen.
  • Reviews -- Zoals je zou verwachten, krijgen de gitaren van Paulino Bernabé lovende recensies vanwege hun esthetiek, kwaliteit en geluid. Classical Guitar N Stuff noemt de klank van deze gitaren 'levendig en rijk' en roemt ze vanwege hun ongelooflijke reactievermogen, hun rijke palet aan harmonischen en hun pure elegantie op alle denkbare niveaus.

Een investering voor het leven

Als je geïnteresseerd bent in de aanschaf van een hoogwaardige klassieke gitaar, zul je een aanzienlijke financiële investering moeten doen, aangezien deze prachtige instrumenten niet goedkoop zijn. Als je echter het geld hebt om een dergelijke aankoop te doen, zul je er geen spijt van krijgen, want een unieke, meesterlijk vervaardigde klassieke gitaar, met zijn schoonheid, onberispelijke klank en uitzonderlijke speelbaarheid, zal je enorme vreugde in de loop van je leven.

Aanbevolen: