Bouw je eigen kas

Inhoudsopgave:

Bouw je eigen kas
Bouw je eigen kas
Anonim
geenhuis
geenhuis

Er zijn veel manieren om je eigen kas te bouwen. U kunt een bouwpakket kopen dat alle materialen bevat en uw eigen arbeid en expertise toevoegen om de kas op te zetten. Je kunt een frame bouwen en PVC, doorzichtig plastic of zelfs gerecyclede frisdrankflessen gebruiken om zijpanelen te maken, zoals een tuinman in Schotland deed om een volledig milieuvriendelijke kasoplossing te demonstreren. U kunt zelfs een bestaande schuur, winkelpand, veranda of opslagruimte verbouwen tot kas. Met zoveel keuzes weet u misschien niet waar u moet beginnen, maar een eenvoudige beoordeling van uw vaardigheden en budget zal u op de goede weg begeleiden.

Overwegingen om u te helpen uw eigen kas te bouwen

Voordat u een bouwpakket, plan of andere doe-het-zelf-methode kiest, moet u alle gevolgen van het helemaal opnieuw bouwen van een kas overwegen.

  • 'Hoe is het met uw klusjesman? ' Kunt u beton storten, een frame plaatsen, glaspanelen hanteren of op een andere manier een kas installeren? Of zou u zich prettiger voelen met een eenvoudiger model?
  • 'Wat is uw budget? 'Volledige kaskits, inclusief metalen frames, glazen panelen en mechanische of elektrische ventilatieopeningen, kosten honderden, zo niet duizenden dollars, afhankelijk van het model. Een eenvoudige kas gemaakt van hout 2 x 4s en gerecyclede frisdrankflessen kost veel minder; Misschien kun je zelfs gerecycled of gebruikt hout voor de zijkanten vinden. Bedenk hoeveel u bereid bent te besteden aan uw kasproject.
  • 'Waar wordt de kas voor gebruikt? ' Een eenvoudige kas is voldoende om kamerplanten, tropische planten en jonge eenjarige planten te overwinteren of in het voorjaar met zaailingen te beginnen. Een uitgebreidere of grotere kas kan nodig zijn als u het hele jaar door groenten wilt kweken voor duurzaam leven of commerciële ondernemingen.

Afhankelijk van uw antwoorden, wilt u misschien een of meer van de volgende opties verkennen om uw eigen kas te bouwen.

Kassets

Kaspakketten bevatten de plannen en materialen om een complete kas op te zetten. De meeste bevatten de sjabloon en instructies voor de fundering; je zult zelf de fundering moeten bouwen, waarbij je mogelijk cement moet mengen en gieten. Sommigen leveren materialen voor vrijstaande kassen van verschillende afmetingen, terwijl anderen materialen leveren voor een driezijdige of aangebouwde kas. Zo'n kas gebruikt een bestaande garage of huismuur als vierde zijde van de constructie. Home Depot verkoopt een groot assortiment kassen, van uitgebreide constructies tot met PVC-plastic bedekte hoepelhuizen, tegen prijzen die binnen elk budget passen. Walmart verkoopt ook kassen, variërend van kleine hobbykassen tot grotere inloopkassen.

Houd rekening met een paar dingen voordat u een broeikaspakket selecteert. Ten eerste moet u vertrouwd zijn met veel verschillende gereedschappen, waaronder een elektrische boormachine, schroevendraaiers, hamers en meer. Mogelijk hebt u een elektricien nodig om de kas van elektriciteit te voorzien voor verlichting, verwarming en automatische ventilatieopeningen, waardoor de temperatuur binnen stabiel blijft. Reken ook de kosten voor het leggen van een fundering mee. Hoewel u ervoor kunt kiezen om het zonder elektriciteit te doen en de kas eenvoudigweg op een vlak stuk aarde of grind te plaatsen, hebben sommige sets een cementfundering nodig. Bekijk alle opties en neem dergelijke overwegingen mee in uw aankoopbeslissing.

Plannen en bouwen vanaf nul

Sommige avontuurlijke en handige huiseigenaren kopen blauwdrukken, plannen en boeken en bouwen een kas helemaal opnieuw. Dergelijke kassen gebruiken doorgaans PVC-buizen en plastic platen om de kas te vormen; beide materialen zijn betaalbaar, aantrekkelijk en gemakkelijk om mee te werken. Veel websites voor zuinig leven en voldoende leven bieden plannen en persoonlijk advies over het helemaal opnieuw bouwen van eenvoudige kassen.

  • Frugal Living Freedom biedt verschillende ideeën voor het bouwen van uw eigen kas.
  • PVC Plans biedt een gratis kasplan dat u kunt downloaden en afdrukken, gemaakt met PVC-buizen en plastic platen.
  • Morning Chores biedt links naar veel plannen en ideeën om je eigen kas helemaal opnieuw te bouwen.

Houten frame met gerecyclede frisdrankflessen

Hoewel dit geen gebruikelijke manier is om een kas te bouwen, biedt het een intrigerend, milieuvriendelijk idee. TreeHugger.com heeft foto's gedeeld van een kas met een houten frame en pop-flessen, gebouwd op Byker Farm, Newcastle Upon Tyne, in het Verenigd Koninkrijk. In het artikel staat dat dit project een goed project kan zijn voor kinderen of voor een schooltuin. Kinderen vinden het leuk om mee te doen en flesjes te verzamelen die gebruikt zijn om de muren te bouwen. Plannen, details en foto's zijn beschikbaar op Dengarden.

Andere overwegingen

Als je in een omheinde gemeenschap of een project woont, controleer dan of er geen bouwconvenanten of beperkingen op je eigendom zijn die de bouw van een kas zouden kunnen verbieden. U moet ook contact opnemen met uw plaatselijke districtskantoor om te bepalen of u wel of niet een bouwvergunning nodig heeft om een kas te bouwen. Als de kas voorzien is van stromend water en elektriciteit, kan uw stad of provincie ook een bouwinspectie vereisen of eisen dat het bouwwerk wordt gebouwd om te voldoen aan de provinciale of staatscode. Dergelijke factoren variëren aanzienlijk en worden lokaal bepaald, dus de enige manier om het zeker te weten is door uw gemeente- of provinciekantoor te bellen of te bezoeken.

Aanbevolen: