Hoe word je een jonge actrice

Inhoudsopgave:

Hoe word je een jonge actrice
Hoe word je een jonge actrice
Anonim
Jonge vrouw met film klepel bord
Jonge vrouw met film klepel bord

Veel tienermeisjes willen een jonge actrice worden op het grote podium. Actrices als Millie Bobby Brown en Maisie Williams begonnen op jonge leeftijd en werden zeer succesvol naarmate ze ouder werden. Hoewel niet alle jonge actrices zo succesvol zullen zijn als iemand als Sophie Turner of Zendaya, kan acteren nog steeds een goede hobby zijn voor tienermeisjes.

Hoe word je een jonge actrice

Als je hebt besloten dat je wilt gaan acteren, moet je verschillende stappen doorlopen voordat je een beroemdheid of een bekroonde actrice wordt. CEO en medeoprichter van AGENT, Inc., Mark Willingham, geeft zijn tips en advies vanuit een achtergrond in modelmanagement en branding om je te helpen je acteercarrière op gang te brengen.

Stap één: denk na over je motivatie en doelen

Denk na over waarom je actrice wilt worden. Is het voor roem en geld, of omdat je deze kunstvorm echt respecteert en liefhebt? Wil je een rol spelen op Broadway, het Disney Channel, in films? Degenen die niet gepassioneerd en gefocust zijn op deze baan, zijn doorgaans niet erg succesvol. Mark benadrukt het belang van het serieus nemen van dit proces in zijn advies: "Zorg ervoor dat je de tijdsbesteding begrijpt die nodig is om serieus een acteercarrière na te streven. Houd rekening met de balans in je leven als het gaat om acteren, school, vrienden en familie."

Stap twee: krijg professionele portretfoto's

" De eerste stap om een jonge actrice te worden? Headshots", zegt Mark. Hij legt uit dat je portret als aspirant-actrice meestal het eerste is dat de aandacht van een agent of cliënt trekt. Het spreekt boekdelen over jouw persoonlijkheid en veelzijdigheid. Tips voor het modelleren van portretten zijn:

  • Houd de focus vanaf de borst omhoog.
  • Kijk bij alle opnamen rechtstreeks in de camera.
  • Gebruik weinig make-up.
  • Maak verschillende foto's om je persoonlijkheid te laten zien.

Je kunt portretfoto's laten maken bij een plaatselijke fotostudio, maar Mark stelt voor om onderzoek te doen om er zeker van te zijn dat de fotograaf zowel ervaren als betrouwbaar is.

Meisje zit voor fotoshoot
Meisje zit voor fotoshoot

Stap drie: volg acteerlessen

" Acteerlessen zijn een geweldige manier om ervaring op te doen zonder banen te boeken", zegt Mark, en ze zijn beschikbaar voor alle soorten acteren, van theater tot voor de camera, in traditionele formats of in zomerkampvorm. Zijn professionele tip is om eerst zoveel lessen te controleren als je wilt en vervolgens de lessen te kiezen die goed bij je passen.

  • Denk na over wat voor soort acteerwerk je wilt beoefenen en zoek dan naar lessen bij jou in de buurt.
  • Probeer contact te maken met andere jonge actrices op sociale media om te zien welke lessen zij aanbevelen.
  • Bij de meeste acteerlessen kunnen beginners de les gratis auditeren om er zeker van te zijn dat deze de juiste les voor jou is.

Acteerlessen kunnen duur zijn, maar Mark zegt: "Ze zijn het waard, zodat tieners wat ervaring kunnen opdoen en de kneepjes van het vak kunnen leren voordat ze de echte wereld in gaan."

Stap vier: bouw uw portefeuille op

Mark stelt voor dat aspirant-actrices hun portfolio's up-to-date houden omdat klanten en agenten "normaal gesproken verwachten voorbeelden van werk te zien, zoals acteerrollen, toneelstukken, clips, enz." Hij adviseert om deze items en uw portretfoto's altijd bij de hand te houden om te laten zien "professionaliteit, paraatheid en waartoe u in staat bent"." Klanten en agenten zullen met je willen samenwerken vanwege je acteerkwaliteiten en je houding, dus wees erop voorbereid om te allen tijde het beste uit jezelf te halen. Houd er rekening mee dat agenten en klanten je zullen contracteren omdat ze iets speciaals in je zien.

Stap vijf: onderzoeksagenten

Als het gaat om het zoeken naar een acteer- of talentagent, raadt Mark " altijd aan om een verwijzing te krijgen." Dit omvat grondig online onderzoek voor alle makelaars die u overweegt. Kijk of ze meer klachten of positieve recensies hebben, of hun website er professioneel uitziet en of ze over het algemeen een goede reputatie en staat van dienst hebben. Het proces van het vinden of binnenhalen van een agent kan er voor elk individu anders uitzien.

  • Je kunt ontdekt worden tijdens een toneelstuk, les of workshop, of zelfs op internet, en op die manier een ontmoeting met een agent binnenhalen.
  • Misschien heeft u een wederzijdse connectie die u kan helpen een ontmoeting met een agent te krijgen.
  • U kunt rechtstreeks contact opnemen met agenten om een afspraak te maken.

Stap zes: kies een agent als je er één wilt

Nadat je je huiswerk hebt gedaan en de gewenste makelaars hebt ontmoet, moet je beslissen of het inhuren van een makelaar de juiste zet is voor je carrière.

  • Zorg ervoor dat u altijd wordt vergezeld door een ouder of vertrouwde volwassene als u agenten ontmoet.
  • Laat een advocaat alle contracten bekijken die u wordt gevraagd te ondertekenen.
  • De meeste gerenommeerde bureaus vragen vooraf geen geld van u.
  • Als je een agent kiest, voorzien ze je van alle middelen die je nodig hebt om banen te vinden.
  • Als u geen agent kiest, moet u zelf op zoek gaan naar open casting-oproepen.

Mark suggereert dat de ultieme manier om een agent te kiezen is om er een te kiezen die niet alleen een goede reputatie heeft, maar ook 'enthousiast is en je graag wil contracteren. Je wilt er zeker van zijn dat deze persoon echt voor je gaat vechten en gelooft in je rauwe talent." Als de agent deze eigenschappen niet heeft, zal hij niet zo hard werken om jou werk te bezorgen.

Stap zes: ga door met audities

Een van de meest gebruikelijke manieren waarop een tiener een jonge actrice kan worden, is door auditie te doen voor televisiecommercials en kleine rollen, zoals een figurant, in films. Naarmate je meer ervaring opdoet, krijg je meer mogelijkheden om auditie te doen voor grotere rollen. Bij audities of castingoproepen:

  • Wees op tijd, voorbereid en zorg dat je er op je best uitziet voor de rol waarvoor je auditie doet.
  • Neem een ouder of vertrouwde volwassene mee.
  • Onderteken geen contracten zonder juridische raad.
Jonge vrouw doet auditie voor een rol
Jonge vrouw doet auditie voor een rol

Typische kosten die gepaard gaan met het worden van een jonge actrice

Hoewel veel aspecten van het worden van een tieneractrice helemaal niets kosten, zijn er algemene kosten zoals bij elke andere hobby, buitenschoolse activiteit of loopbaantraining.

  • Volgens Backstage Magazine bedragen de gemiddelde kosten voor portretfoto's ergens tussen de $ 400 en $ 1.500, afhankelijk van het gebied waarin je woont en de fotograaf die je kiest.
  • Acteerlessen voor kinderen en tieners kunnen ongeveer $30 per les kosten en vereisen meestal een inzet van ongeveer 6 weken, wat uiteindelijk ergens tussen de $200 en $400 kost.
  • Talentagenten nemen doorgaans 10 procent van wat de acteur verdient, speciaal voor vakbondsbanen, maar kunnen oplopen tot 20 procent. Als uw baan € 2.000,- oplevert, verwacht dan dat u uw agent ongeveer € 200,- beta alt.

Mark deelt mee dat "de lonen variëren afhankelijk van het ervaringsniveau dat je hebt en het soort baan dat je krijgt", dus houd daar rekening mee als je geld uitgeeft aan foto's, lessen, reizen en andere uitgaven.

De rol van ouders in acteercarrières van tieners

Over het algemeen mogen tieners onder de 18 jaar wettelijk niet zelfstandig contracten aangaan, dus ouders spelen een grote rol in de wens van een tiener om een jonge actrice te worden. Volgens Mark moeten "ouders betrokken worden bij alle aspecten van het acteren van een kind", omdat veiligheid voor u van het grootste belang moet zijn.

  • Praat met uw tiener over hun doelen en motivaties, samen met redelijke verwachtingen en waarschuwingssignalen van gevaar.
  • Onderzoek alles over agenten en klanten waarmee uw tiener gaat werken.
  • Woon alle vergaderingen bij, castingoproepen of audities, en banen met je tiener.
  • Lees alle contracten en raadpleeg een advocaat voordat u ze ondertekent.
  • Help uw tiener met vervoer en kosten waar u dat nodig acht.
  • Als u ooit met uw kind op de set bent en er gebeurt iets twijfelachtigs, onthoud dan dat u de macht heeft en altijd met uw tiener kunt vertrekken als u zich niet goed voelt over een situatie.

Mark waarschuwt dat "de industrie gevuld is met machtige mensen, waarvan sommigen misschien niet de beste bedoelingen hebben, die weten dat er jonge mensen zijn die bereid zijn alles te doen om hun dromen waar te maken."

Volg je dromen naar het grote podium

Een jonge actrice worden, vergt veel voorbereiding en werk. Voor veel tienermeisjes volgen acteren en modellenwerk vergelijkbare paden die elkaar kunnen kruisen, dus sta open voor kansen die de carrière van je dromen kunnen bevorderen. Denk aan je eigen talenten, vaardigheden en uiteindelijke doelen en bouw vervolgens een team van betrouwbare volwassenen op die je kunnen helpen op je carrièrepad.

Aanbevolen: