Computerleersoftware voor kinderen

Inhoudsopgave:

Computerleersoftware voor kinderen
Computerleersoftware voor kinderen
Anonim
Vrouw en jong meisje in keuken met laptop
Vrouw en jong meisje in keuken met laptop

Er is veel computerleersoftware voor kinderen beschikbaar. Het leren gebruiken van technologie is ongetwijfeld een van de meest cruciale vaardigheden die u uw kinderen kunt leren. Ontdek verschillende software waar kinderen van kunnen genieten, samen met apps en online softwaresystemen waarmee uw kinderen over een verscheidenheid aan verschillende onderwerpen kunnen leren.

Software voor computeronderwijs voor kinderen

Software voor de computer kan in allerlei verschillende formaten voorkomen. Misschien vindt u vakspecifieke software die STEM, lezen en gezondheid omvat, of programma's met een beetje van alles. Kinderen kunnen ook applicaties downloaden die de leerervaring stimuleren. Ontdek verschillende software en applicaties die beschikbaar zijn om de geest van uw kind te verruimen en zijn leermogelijkheden te vergroten.

DreamBox

DreamBox biedt u online leersoftware voor kinderen via een adaptief leerplatform dat beoordelingen biedt en aansluit bij Common Core en andere standaarden. DreamBox is effectief voor 5- tot 13-jarigen en bevat meer dan 2.000 leuke interactieve spellen en lessen. De lessen zijn zo ontworpen dat ze worden aangepast aan het leerniveau en tempo van de kinderen. Deze dienst biedt ook downloadbare apps voor iPad. Abonnementen voor deze online softwareservice beginnen bij $ 13 per maand voor een individu. Dit hoog beoordeelde softwarepakket kreeg 4 sterren van Common Sense Media en werd vermeld in de lijst van de 4 wiskundesoftwareprogramma's voor studenten.

Wiskundemissies

Math Missions, ook onderdeel van de 4 wiskundesoftwareprogramma's voor studenten, is een leuk spel in arcadestijl voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Het spel is verkrijgbaar als cd en laat leerlingen wiskundige vergelijkingen oplossen om ervoor te zorgen dat Spectacle City geen stedelijke plaag krijgt. Met deze leersoftware in gamestijl kunnen kinderen wiskundeproblemen uit de echte wereld oplossen terwijl ze plezier hebben. Naast het winnen van een Parent's Choice Award, vond Edutaining Kids de software leuk en leuk voor kinderen. Voor slechts $ 15 kun je niet fout gaan.

Zoodles

Leren tijdens het spelen is de naam van het spel bij Zoodles. Zoodles biedt duizenden games en video's over onderwerpen als wiskunde, lezen en wetenschap en biedt een veelzijdige ervaring voor kinderen tot 8 jaar. Dit bedrijf biedt een gratis en premium versie van hun online leersoftware, inclusief een app die u kunt downloaden op uw computer, tablet of telefoon. Met de premiumversie, die $ 8 per maand kost, kunt u gedetailleerde activiteitenrapporten krijgen en tijdslimieten instellen op uw tablet. Ook kun je specifieke apps blokkeren die via Zoodles worden aangeboden. Naast hoge recensies uit onderwijsbronnen, ontving Zoodles een gouden onderscheiding van Family Resources en een Great Interactive Software for Kids Award van de American Library Association.

Inspiratiesoftware

Een andere leersoftware die kinderen kan helpen bij visueel leren is Inspiration Software Inc. Inspiratiesoftware is ontworpen voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs en is bedoeld voor het maken van grafische organisatoren, mindmaps, webbing en schetsen. Dit helpt studenten met visueel denken in alle verschillende klassen. Wiskundestudenten kunnen deze software ook gebruiken voor het maken van plots en grafieken. Deze software wordt door Education World vermeld als The Best of the Basics en kan zowel docenten als studenten helpen nieuwe onderwerpen te leren. Deze downloadbare software begint bij $ 40.

Screenshot van inspiratiewebsite
Screenshot van inspiratiewebsite

Eieren lezen

Met behulp van games en activiteiten brengen de Reading Eggs-apps en online leersoftware kinderen van 2 tot 13 jaar naar een geheel nieuw leesniveau. Er worden verschillende apps aangeboden in 4 verschillende niveaus en die betrekking hebben op voorleesvaardigheden, fonetiek, zichtwoorden, spelling en begrip. Door gebruik te maken van leesbibliotheken, video's en games realiseren kinderen zich niet eens dat ze hun leesvaardigheid verbeteren. De kosten beginnen bij ongeveer $ 10 per maand, maar er zijn jaar- en gezinspakketten. Geverifieerde beoordelingen gaven Reading Eggs een solide 4,6 uit meer dan 3700 beoordelingen. Common Sense Media gaf de app ook een dikke 4 sterren.

Homer

Homer is een downloadbaar app-gebaseerd leermiddel en helpt beginnende lezers met duizenden lessen over klanken, gezichtswoorden, leesgidsen, het alfabet en begrip. Dit programma is bedoeld voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Het zorgt ervoor dat het leerproces wordt afgestemd op de interesses van het kind en groeit mee met de beginnende leesstijl. Homer staat vermeld als een van de beste lees-apps voor 4- tot 8-jarigen en heeft aangetoond dat het de leesvaardigheid met 74% verhoogt. Het kreeg ook 5 sterren van Common Sense Media voor gepersonaliseerde alfabetiseringsprogramma's. Hoewel er een gratis proefperiode beschikbaar is, kost het aanschaffen van een abonnement $ 8.

Screenshot van learnwithhomer.com
Screenshot van learnwithhomer.com

Het menselijk lichaam door Tinybob

Ontworpen voor kinderen ouder dan 4 jaar. Met The Human Body van Tinybob kunnen kinderen de darmen, de oogbol, het spijsverteringsstelsel en meer verkennen. Kinderen kunnen niet alleen in de botten van het skelet duiken, maar ze kunnen ook ontdekken hoe de oren een geluid horen. Verkrijgbaar als app voor computers, tablets en telefoons. Kinderen kunnen het menselijk lichaam meenemen in de auto of op school. De modellen zijn interactief in de app en deze heeft de Children's Technology Review Editor's Choice-prijs gekregen. Deze online applicatie, die $ 4 kostte, werd vermeld in de lijst van beste wetenschapsapps voor basisschoolkinderen.

Vraag het aan de experts

De eerste stop bij het zoeken naar informatie over computerleersoftware voor kinderen van elke leeftijd zijn educatieve websites. Hoewel u gewoon een Google-zoekopdracht kunt proberen, kunt u uw zoekopdracht waarschijnlijk beter richten op mensen die er hun werk van maken om precies dit soort producten te beoordelen.

Kindertechnologie

Children's Tech is zo'n website. Gemodelleerd naar hetzelfde soort computermagazine waar veel ouders naar kijken, bespreekt het de software die is ontworpen om kinderen over computers te leren. Het echte voordeel van deze specifieke website zijn de diepgaande recensies die het geeft van verschillende soorten software, gebaseerd op het onderwijsniveau - van de kleuterschool tot de middelbare school. Hoewel de recensies geld kosten, verleent het feit dat de site niet wordt ondersteund door advertenties geloofwaardigheid aan hun meningen.

Kinderen opvoeden

Edutaining Kids is een andere recensiewebsite, en hoewel je alle inhoud gratis krijgt, wordt deze ondersteund door advertenties. De site deelt softwarerecensies echter op in verschillende niveaus op basis van leren. Zodra u door verschillende pagina's vol advertenties klikt, komt u terecht in lijsten met bepaalde titels van computerleersoftware voor kinderen. De recensies zijn kort en bondig en bevatten waardevolle informatie, zoals de mogelijkheid dat de software de aandacht van een kind vasthoudt, en of de kinderen waarschijnlijk hulp van hun ouders nodig hebben bij het navigeren door het programma. Door wat tijd op deze site door te brengen, kunnen ouders zeker goede ideeën krijgen over hoe ze hun budget voor computerspellen het beste kunnen besteden.

Screenshot van de website van edutainingkids
Screenshot van de website van edutainingkids

Superkids

Als je op zoek bent naar de beste software voor een bepaald vakgebied, kijk dan eens op een algemene site zoals Superkids, waar verschillende op dit onderwerp gebaseerde softwaretools te zien zijn. Superkids heeft een zeer grondige manier om de software te beoordelen. Hun recensies bevatten niet alleen een overzicht van het installatiegemak, de speelstijl en de educatieve waarde, maar ze vertellen je ook op wat voor soort machine de software is beoordeeld. Dit geeft u een referentiekader voor hoe het op uw machine zal presteren.

Educatieve software vinden

Hoewel computers kinderen kunnen helpen leren, vervangt het de menselijke aanraking niet. Of u nu van een leraar of een ouder komt, de versterking van een ondersteunende volwassene kan het gebruik van deze programma's nog leuker maken, ongeacht de leeftijd.

Aanbevolen: