Antieke voedselweegschalen: hoe verschillende stijlen zich meten

Inhoudsopgave:

Antieke voedselweegschalen: hoe verschillende stijlen zich meten
Antieke voedselweegschalen: hoe verschillende stijlen zich meten
Anonim
Antieke voedselweegschaal
Antieke voedselweegschaal

Antieke voedselweegschalen zijn een relatief goedkope manier om charme en textuur toe te voegen aan de inrichting van uw landelijke keuken. Met een mooie schuurbeurt en een vers laagje verf kun je deze oude weegschaal gemakkelijk weer in gebruik nemen. Bekijk waarom deze weegschaal zo populair werd en hoe je er een kunt vinden om toe te voegen aan je eigen keuken.

Functie definieerde de stijl

Weegschalen worden al eeuwenlang door verschillende culturen gebruikt om goederen als medicijnen, voedsel en materialen te meten. Antieke voedselweegschalen zijn vanuit deze geschiedenis ontwikkeld als een professioneel hulpmiddel voor zowel slagers, kruideniers als bakkers om in hun beroep te gebruiken. Deze vroege toonladders waren er in een paar verschillende stijlen; hangende weegschalen waren het beste geschikt voor slagers, terwijl veerweegschalen op aanrecht het beste waren voor bakkers en kruideniers. Aan het begin van de 20e eeuw begonnen keukenweegschalen echter in de huiselijke sfeer te worden gebruikt. In de jaren dertig waren weegschalen een veelgebruikte technologie geworden die in de meeste gemiddelde huizen in het Amerikaanse landschap te zien was, en deze art-decoweegschalen zijn ontworpen om met hun pastelgele, groene en crèmekleurige tinten bij het interieur van mensen te passen.

Appels op ouderwetse keukenweegschaal
Appels op ouderwetse keukenweegschaal

Soorten antieke voedselweegschalen

Alle soorten voedsel en ingrediënten kunnen worden gemeten op een keukenweegschaal, inclusief fruit, kruiden en vlees. Het gebruikte type weegschaal is afhankelijk van de nauwkeurigheid van het gewenste gewicht. Sommige weegschalen zijn zo gevoelig dat ze een zeer kleine hoeveelheid van iets met ongelooflijke precisie kunnen meten, terwijl andere weegschalen beter geschikt zijn voor het geschatte gewicht van een grote hoeveelheid voedsel. Van deze keukenweegschalen kom je waarschijnlijk twee basistypes tegen.

Evenwichtsweegschaal

Deze weegschaal bestaat uit twee platforms die contragewichten gebruiken om de massa van een onbekend object te meten. Deze voorbereide gewichten waarmee de ingrediënten kunnen worden gemeten, variëren van slechts ¼ pond tot wel vier pond.

Evenwichtige schaal
Evenwichtige schaal

Lenteschalen

Deze weegschaal heeft een kom of een plat platform dat op een samengedrukte veer zit, die, wanneer ingedrukt, een naald beweegt om een gewichtsmeting aan te geven. Het maximale gewicht voor deze weegschaal kan variëren van één pond tot 25 pond.

Lente schaal
Lente schaal

Antieke voedselschaalwaarden

Het is niet verwonderlijk dat antiek huishoudelijk keukengerei, zoals voedselweegschalen, behoorlijk populair is bij zowel verzamelaars als gewone mensen. De meeste weegschalen kunnen eenvoudig opnieuw worden gekalibreerd en opnieuw worden afgewerkt om er als nieuw uit te zien. Helaas worden deze artikelen vaak aangeboden voor een hogere waarde dan ze daadwerkelijk waard zijn, dus u zult dit bij een autoriteit moeten controleren voordat u een prijs vastlegt. Op dezelfde manier kun je goede voorbeelden vinden van geliefde antieke voedselweegschalen, weggestopt in antiekwinkels en consignatiewinkels voor minder dan $ 40. U kunt echter professionele voedselweegschalen van zeer hoge kwaliteit kopen voor veel hogere prijzen. De ene veiling heeft bijvoorbeeld een landelijke winkelschaal uit de 19deeeuw, die naar schatting tussen de $200 en $300 waard is, terwijl een andere veiling een mooie vroege 20th heeft.eeuwse geglazuurde porseleinen bakkerijweegschaal te koop voor $ 1.250. Een andere uitstekende bron van informatie over de identificatie van antieke voedselschalen en de bijbehorende waarden is de International Society of Antique Scale Collectors (ISASC). Voor slechts € 10,- onderzoeken ze een bepaalde weegschaal en geven ze u informatie over de fabrikant van de weegschaal, het jaar van herkomst, het type, het weegprincipe, het doel en de geschatte waarde. De waarde van deze hulpbron is werkelijk onmeetbaar in vergelijking met andere, duurdere manieren om onderzoek en informatie over antieke verzamelobjecten te verzamelen.

Antieke weegschaal in keuken
Antieke weegschaal in keuken

Een frisse verflaag zal wonderen doen

Laat je niet afschrikken om een antieke voedselweegschaal te kopen die de leeftijd laat zien. Kleine hoeveelheden roest en vuil kunnen gemakkelijk worden weggepoetst of weggepoetst om een stevig mechanisme te onthullen dat is gebouwd om lang mee te gaan. U kunt deze schalen zelfs aanpassen door ze te beschilderen met interessante kleuren en patronen, passend bij de huidige esthetiek van uw huis. Natuurlijk wilt u de nauwkeurigheid van een weegschaal testen voordat u ermee gaat koken. Neem een voorwerp waarvan je het exacte gewicht weet, bijvoorbeeld een zak suiker van vier pond, en plaats het op je weegschaal. Als de weegschaal de juiste hoeveelheid weergeeft, hoeft de schaal niet te worden gekalibreerd, maar als deze een beetje afwijkend is, moet u waarschijnlijk de veren opnieuw aanspannen of de naald laten afstellen.

Geschilderde schaal
Geschilderde schaal

Als het niet kapot is, repareer het dan niet

Vaak zijn de items die het langst meegaan de items die tientallen jaren geleden zijn gemaakt; wat momenteel als omslachtig wordt gezien, kan zijn werk nauwkeurig uitvoeren, lang nadat de moderne technologie als verouderd is beschouwd en aan een upgrade toe is. Als je het beu bent om apparaten te hebben die slimmer zijn dan jij, denk er dan over na om een antieke voedselweegschaal aan je moderne keuken toe te voegen. Het zal op zijn minst een mooi statement-stuk zijn dat je op je werkblad of keukeneiland kunt plaatsen.

Aanbevolen: