Vind gratis gospelgitaarakkoorden en songteksten

Inhoudsopgave:

Vind gratis gospelgitaarakkoorden en songteksten
Vind gratis gospelgitaarakkoorden en songteksten
Anonim
Gospel-gitaarmuziek
Gospel-gitaarmuziek

Als je een gitarist of zanger bent die van gospelmuziek houdt, ben je zeker op zoek naar gratis bronnen zoals akkoorden en songteksten. U zult blij zijn te weten dat u op internet kunt vinden wat u nodig heeft. Een behoorlijk aantal websites posten akkoorden en songteksten van gospelliederen uit het publieke domein waartoe u gratis toegang hebt.

Favoriete gospelnummers

Sommige traditionele gospelhymnen zijn zo bekend en geliefd dat ze een rol lijken te hebben gespeeld bij het definiëren van het genre. Velen van hen zijn afkomstig uit Afro-Amerikaanse spirituals en zijn opgenomen door veel gospelmuziekartiesten. Als je in een gospelband zit, is de kans groot dat je een aantal van deze nummers hebt gespeeld, maar als je dat nog niet hebt gedaan, wil je ze zeker eens beluisteren.

  • Niemand kent de problemen die ik heb gezien- Dit klassieke gospeldeuntje is een bewijs van hoe geloof mensen kan helpen door tijden van moeilijkheden en problemen in hun leven heen te komen. Een van de bekende refreinen is "Oh Ja, Heer!"
  • Oh Happy Day - Deze gospelversie van een hymne die in 1755 door Philip Doddridge werd geschreven, swingt met een onweerstaanbare gesyncopeerde beat. Als je deze speelt, wil je zeker meezingen en met je voeten tikken.
  • We Shall Overcome - Dit zeer inspirerende nummer begon in het tijdperk van de slavernij in de Verenigde Staten. In de jaren zestig werd het lied symbolisch voor de strijd van de burgerrechtenbeweging.
  • Go Down Moses - Met wortels die teruggaan tot vóór de burgeroorlog, is Go Down Moses een aangrijpend lied over het verlangen naar vrijheid van de slavernij. Het is gebaseerd op het boek Exodus uit de Bijbel.
  • He's Got the Whole World in His Hands - He's Got the Whole World in His Hands is een van de populairste gospelliederen aller tijden en is geliefd bij mensen van alle leeftijden. Het nummer is geschreven door Obie Philpot, een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog en Cherokee-indiaan.
  • Er zit balsem in Gilead - Dit mooie lied prijst de balsem die de wonden van lijdende mensen geneest en hen helpt beproevingen in het aardse leven te doorstaan. Hoewel het een Afrikaans-Amerikaanse spiritual is, zijn de exacte wortels ervan onbekend, maar het is een van de meest geliefde gospelhymnen aller tijden.

Verzamelingen van gospelliedjes

Als het tijd is om het te mixen met een grabbelton vol geweldige gospelmelodieën, wil je websites bezoeken die je een goede variëteit bieden. Sommige akkoorden op deze sites zijn afhankelijk van interpretatie door de gebruiker, terwijl andere trouw blijven aan de originele versies.

Jericho Road Gospel Bluegrass Band

De Jericho Road Gospel Bluegrass Band heeft een pagina op hun website gewijd aan gitaarakkoorden en teksten van een groot aantal gospelhymnen die zich in het publieke domein bevinden. Vanaf deze pagina heb je toegang tot songteksten en akkoorden voor klassieke gospelmelodieën zoals Swing Low en Sweet Chariot.

Je kunt ook andere goede bronnen voor gitaristen verkennen, zoals een pagina met tokkelpatronen voor liedjes en een pagina waar je audiobestanden kunt downloaden om de melodieën te horen. Op elke pagina zijn de liedjes alfabetisch gerangschikt. Klik op een titel voor de gewenste informatie.

Ultieme Gitaar-screenshot
Ultieme Gitaar-screenshot

Ultieme gitaar

Deze gitaarsite biedt een mooie selectie gospelsongs met akkoorden en teksten, die alfabetisch op titel zijn gerangschikt. Je vindt tijdloze gospelklassiekers zoals Roll Jordan Roll en Deep River.

Rechts van elke titel van het nummer vind je het woord 'info'. Beweeg uw muis over het woord om te zien of het arrangement van dat specifieke nummer bedoeld is voor beginnende of halfgevorderde spelers. In de meest rechtse kolom kun je zien wat je krijgt als je op de titel van het nummer klikt, of het nu gaat om akkoorden, tabs of ukelele-akkoorden, die allemaal de tekst bevatten.

Gospelliederen

Als je op zoek bent naar een enorme selectie gospelakkoorden en songteksten, dan wil je zeker Gospel Songs eens bekijken. Om door de site te navigeren, gebruikt u het menu bovenaan om nummers alfabetisch op titel te vinden. Klik op een letter of een reeks letters en je vindt informatie over gospelhymnen waarvan de titel met die letter of letters begint.

Als u op A klikt, wordt u naar een pagina geleid waar u akkoorden en songteksten voor Amazing Grace kunt vinden. Als je op EF klikt, kun je akkoorden en songteksten krijgen van Every Time I Feel the Spirit. Op de startpagina vindt u een lijst met alle hymnen die door de site worden aangeboden, en u kunt op de betreffende letter in het hoofdmenu klikken om toegang te krijgen tot een bepaalde hymne.

Country Gospel Songtekst

Country gospel is een mix van traditionele gospel met westerse muziek en muziek uit de Appalachen. Als je graag deuntjes uit dit gospel-subgenre speelt of zingt, wil je Country Gospel Song Lyrics verkennen.

Er zijn drie manieren waarop u naar nummers kunt zoeken. De eerste is om het zoekvak te gebruiken waarin u de titel van een nummer of de naam van een artiest kunt typen. U kunt ook door een lijst met nummers bladeren, die alfabetisch op titel is gerangschikt door naar beneden te scrollen op de pagina. Als je wilt, kun je door de namen van artiesten bladeren, die alfabetisch gerangschikt zijn in de linkerkolom van de pagina. Als u op zoek bent naar Bringing in the Sheaves, kunt u ernaar zoeken in het zoekvak of op titel. Onderaan elk nummer vind je een link naar een functie voor het wijzigen van de toonsoort, zodat je de akkoorden voor een nummer in verschillende toonsoorten kunt zien.

Het Gospelmuziekarchief

In het Gospel Music Archive vind je een schat aan bronnen, waaronder een geweldige selectie gospelsongs, compleet met songteksten en gitaarakkoorden. De hymnen zijn alfabetisch op titel gerangschikt en u kunt alfabetisch zoeken: A tot en met G, H tot en met M, N tot en met R, S tot en met U en V tot en met Z. Als u naar In the Garden zocht, klikt u op het bereik H tot en met M en scroll vervolgens naar beneden om op de titel van het nummer te klikken.

Je vindt ook tal van hulpmiddelen in het Gospel Music Archive waarmee je je vaardigheden als muzikant kunt ontwikkelen. Er is een interactief transpositiewiel, een gedetailleerd akkoordenschema, een inleiding tot de muziektheorie en een tutorial over het gebruik van een capo.

Instructiewebsites

Gitaristen kunnen veel materiaal vinden op websites die advies en instructie bieden bij het spelen van gospelmuziek. Je vindt er handige hulpmiddelen zoals gratis gospelgitaarlessen en discussieforums waar mensen tips met elkaar kunnen delen.

Leer gospelmuziek

Learn Gospel Music is een schat aan informatie voor mensen die graag gospelmuziek spelen en zingen. Gitaristen vinden een reeks instructievideo's over onderwerpen die variëren van het spelen van specifieke nummers tot tips voor het spelen van verschillende soorten gospellicks. Misschien vind je het leuk om de discussieforums te verkennen waar mensen op verschillende subforums praten over gitaarspelen en akkoorden en tabs van gospelmelodieën delen.

Leren kiezen

Als je van country gospelmuziek houdt, wil je misschien eens kijken naar de gitaarlessen die worden aangeboden door Learn to Pick. Voor de meeste lessen is betaling vereist, maar er is een mooie selectie gratis gitaarlessen op video die je misschien leuk vindt. Ze behandelen onderwerpen als het spelen van melodieën op het gehoor in een schaal van negen noten, het spelen van fill-in en tips en trucs voor het spelen van muziek in verschillende toonsoorten.

Een beproefd genre

Gospel, onderdeel van het grotere genre van christelijke muziek, heeft zijn wortels in de Afro-Amerikaanse spirituals en werd begin 20e eeuw beïnvloed door jazz en blues. Het is gevuld met hart en ziel en geniet al generaties lang een enthousiaste aanhang. Zoals elk gospelbandlid weet, leent deze boeiende stijl van aanbiddingsmuziek zich goed voor vaardig gitaarspel en zang. Zoek dus een aantal geweldige deuntjes voor jezelf of voor je band, en speel en zing naar hartenlust.

Aanbevolen: