Identificatie van winterpompoenen

Inhoudsopgave:

Identificatie van winterpompoenen
Identificatie van winterpompoenen
Anonim

Een grote verscheidenheid

Afbeelding
Afbeelding

Als u iets leert over de identificatie van winterpompoenen, kunt u leuke nieuwe variëteiten kiezen om uw moestuin op te fleuren.

Hun stevige buitenhuid en lange houdbaarheid onderscheiden winterpompoenen, zoals de hier getoonde variëteiten, van zomerpompoenen zoals courgettes of pompoen.

Hoewel de pompoen de meest algemeen erkende variëteit is, presteren verschillende andere cultivars beter dan de pompoen, zowel qua uiterlijk als qua smaak.

Eikelpompoen

Afbeelding
Afbeelding

De eikelpompoen is een schattige kleine groene pompoen met een gemakkelijk herkenbare eikelvorm. Eikelpompoen is zowel gemakkelijk te kweken als zeer voedzaam.

Boterbloempompoen

Afbeelding
Afbeelding

De boterbloempompoen is een korte, ronde groene pompoen met grijze strepen die van de stengel naar het uiteinde van de bloesem lopen. Ondanks zijn uiterlijk saaie uiterlijk, is de boterbloempompoen een van de meest donkervlezige en daarom meest voedzame winterpompoenvariëteiten.

Hokkaidopompoen

Afbeelding
Afbeelding

Hokkaidopompoen komt oorspronkelijk uit het noorden van Japan en wordt gewaardeerd om zijn aangename smaak. Zelfs als je niet van pompoen houdt, kun je deze pompoen misschien wel lekker vinden in soepen, taarten of ovenschotels. Als je van pompoen houdt, zul je dol zijn op Hokkaido-pompoen.

Butternutpompoen

Afbeelding
Afbeelding

Met een gladde, bleekgele buitenschil en een opvallende kalebasachtige vorm is de flespompoen gemakkelijk herkenbaar. Pompoen smaakt vergelijkbaar met pompoen, maar heeft een gladdere textuur. Deze pompoen is een uitstekend pompoen alternatief voor zowel zoete als hartige gerechten.

Zoete knoedelpompoen

Afbeelding
Afbeelding

De Sweet Dumpling Squash heeft niet alleen een mooi gezicht, hij is ook gemakkelijk te kweken, gemakkelijk op te slaan en gemakkelijk te koken. De kleine liaan levert maximaal tien exemplaren per plant op, waardoor er voldoende pompoen overblijft om aan je kookbehoeften te voldoen en om ook een paar nieuwe Jack o'-lantaarns te maken.

Delicatapompoen

Afbeelding
Afbeelding

De smaak van de langwerpige delicatapompoen is half pompoen en half zoete aardappel, waardoor het de bijnaam zoete aardappelpompoen krijgt. In de lengte gesneden, gevuld en gebakken, de delicatapompoen is heerlijk als bijgerecht bij karbonades of als vegetarisch hoofdgerecht.

Kobacha-pompoen

Afbeelding
Afbeelding

Zoet, compact en zetmeelrijk: deze Japanse import wint aan populariteit op de Noord-Amerikaanse markten. Deze soort heeft een lang groeiseizoen en veel tuinruimte nodig, maar is een van de lekkerste en meest voedzame soorten die je kunt kweken.

Tulbandpompoen

Afbeelding
Afbeelding

Voor deze specifieke winterpompoen is identificatie eenvoudig. Met zijn ongewone vorm en felle kleur is de tulbandpompoen moeilijk te missen. Het vruchtvlees is droog, dicht en licht nootachtig. Net als de kobacha hebben deze pompoenplanten veel tijd en ruimte nodig, maar ze zijn het zeker waard.

Winterpompoenidentificatie

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als u meer leert over de identificatie van winterpompoenen, kunt u een geheel nieuwe dimensie aan uw tuin toevoegen. Probeer een paar ongewone pompoenplanten in je volgende moestuin te planten en ontdek hoe lekker een beetje variatie kan smaken.

Aanbevolen: