5 prachtige Franse landelijke balkonopties

Inhoudsopgave:

5 prachtige Franse landelijke balkonopties
5 prachtige Franse landelijke balkonopties
Anonim
Klassieke Franse balkons met bloemen
Klassieke Franse balkons met bloemen

Een Frans landelijk balkon moet lijken op de ontspannen, gemoedelijke levensstijl van het Franse platteland. Het bestaat uit inheemse bloemen, keramische containers en hangende bloembakken, samen met eenvoudige meubelstukken. Deze look is eenvoudig te bereiken met deze ontwerpelementen.

Parijse stijl landelijk balkon

Julia balkon
Julia balkon

Een element van een Frans landelijk balkon zijn de zwarte of geschilderde witte smeedijzeren balustrades. Eén type dat vooral in Parijs en in heel Frankrijk wordt aangetroffen, wordt het Juliet-balkon genoemd, een ondiep, klein balkon met een gebogen, sierlijk ontwerp.

Versier dit balkonstijl met bloembakhangers van lavendel. Lavendel is een hoofdbloem, geur en kruid dat door de Fransen wordt gebruikt. Het zorgt voor een mooie kleuraccent.

Juliat-balkons zijn doorgaans slechts een decoratief architectonisch element en worden hoogstens gebruikt om bloemen tentoon te stellen, hoewel soms een paar zitkussens of kleine stukjes terrasmeubilair worden gebruikt. Er zijn verschillende fabrikanten die deze balkons leveren, zoals Hooks & Lattice, die een nepversie aanbiedt.

Rustiek Frans plattelandsbalkon

rustieke Franse landoptie
rustieke Franse landoptie

Als je niet geïnteresseerd bent in de provinciale uitstraling van de Juliet-balkons, is een andere optie een meer rustieke versie met getextureerde stucwerkmuren of steen en een eenvoudige smeedijzeren balustrade samen met eenvoudig terrasmeubilair in bistrostijl. Deze balustrades kunnen op uw balkon worden geïnstalleerd en zijn online te vinden bij DecIron.

Gebruik een verscheidenheid aan Franse inheemse bloemen, geplant in bloembakken die over de reling passen. Deze dozen zijn gemakkelijk te vinden en kunnen worden gekocht bij elke plaatselijke tuin- of bouwmarkt. Plant irissen, jonquilles, narcissen en gele gentiaan en andere bloemen die oorspronkelijk uit Frankrijk komen.

Naast bloemen is een andere optie het kweken van een moestuin, een kleine moestuin. Dit is een ideale optie als uw balkon zich in de buurt van de keuken bevindt.

Balkon met zachte elementen

zacht luchtig balkon
zacht luchtig balkon

De Franse landelijke stijl maakt gebruik van zachte elementen in kleur en texturen. Een doorschijnend wit gordijn geeft uw balkon een mooie, zachte toets en zorgt voor een beetje privacy. Lichte pastelkleurige bloembakken zijn een andere optie voor wit, samen met violette of zachtroze bloemen, zoals blauwe regen of petunia's.

De belangrijkste meubelstijl die op Franse balkons wordt gebruikt, zijn bistro-terrassets, omdat ze klein zijn en mooi op deze balkons passen. Er zijn verschillende soorten, maar je moet bij zwart of wit geverfd smeedijzer blijven om trouw te blijven aan de stijl. Sommige plaatsen waar u naar deze meubelsets kunt zoeken zijn Overstock of Hayneedle, hoewel de meeste warenhuizen ze wel hebben.

Als je meer Zuid-Franse flair in je meubels wilt, overweeg dan om je tafel te dekken met een op de Provence geïnspireerd gebloemd tafelkleed. Deze vind je online bij Petite Provence of Marche Provence!

Mediterrane Franse stijl

Mediterraan blauw balkon
Mediterraan blauw balkon

Als je wat meer Mediterraans-Franse sfeer aan je balkon wilt toevoegen, zijn babyblauwe of turquoise luiken voor de ramen van je balkon een leuke touch. Dit is een populair thema in Zuid-Frankrijk.

Voeg een blauw-witte paraplu toe om de zon tegen te houden. De parasol zorgt ook voor de nodige schaduw als je op het balkon wilt zitten.

Je kunt de luiken die je hebt blauw verven, een paar oude luiken in een kringloopwinkel zoeken om te schilderen of ze online kopen op Wayfair.com. Maak je geen zorgen over het perfect schilderen ervan - het armoedige uiterlijk ervan draagt bij aan het creëren van de afgebeelde landelijke stijl.

Het nieuwe integreren met het oude

landtijdperken combineren
landtijdperken combineren

Aangezien de Franse landelijke stijl de neiging heeft om eigentijdse, minimalistische elementen te gebruiken, zoals witte bloembakken en eenvoudige meubelstukken, kun je daar je voordeel mee doen. Het toevoegen van een paar buitendecorstukken, zoals Frans geïnspireerde bloemenkussens, manden en Franse stoelen in bistrostijl op een modern, eigentijds balkon, maakt uw ontwerp compleet. Geweldige plekken om deze kleine snuisterijen te vinden zijn in kringloopwinkels of op websites zoals Birch Lane of Hobby Lobby.

Gebruik keramische schalen en Frans geïnspireerde containers om je bloembollen te planten. Blijf bij witte keramische potten, schalen of zelfs waterkruiken, om als plantenbakken te gebruiken. Je kunt deze soorten containers vinden in online winkels zoals Telefora of French Garden House.

Combineer stijlen

Franse balkons in landelijke stijl zijn prachtig, maar in combinatie met andere stijlen kun je je eigen prachtige, unieke look creëren. Gebruik bijvoorbeeld een Franse bistromeubelset met enkele eigentijdse elementen, zoals witte kussens of kussens met pailletten, samen met met juwelen getooide bloembakken om een eclectische of chique en shabby stijl te creëren. Met een beetje fantasie kun je een prachtig Frans geïnspireerd buitenverblijf creëren met je eigen persoonlijke toets.

Aanbevolen: