Antieke Diebold-kluizen

Inhoudsopgave:

Antieke Diebold-kluizen
Antieke Diebold-kluizen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Antieke Diebold-kluizen hebben hun reputatie als brandveilig verdiend na de Grote Brand van Chicago in 1871 en zijn niet alleen functioneel; ze zijn ook mooi qua vakmanschap en design.

The Diebold Safe Company: de beginjaren

De Diebold Bahmann Company uit Cincinnati, Ohio, opgericht in 1859 door Charles Diebold, vervaardigde kluizen en kluizen. Twaalf jaar later kreeg het bedrijf een enorme boost in populariteit toen werd gemeld dat alle 878 Diebold-kluizen die betrokken waren bij de Grote Brand in Chicago het hadden overleefd met hun inhoud intact.

De verkoop nam een hoge vlucht omdat particulieren, bedrijven en banken hun waardevolle spullen wilden beschermen in een Diebold-kluis. Omdat ze een grotere productieruimte nodig hadden, verhuisde het bedrijf naar Canton, Ohio, waar ze in populariteit bleven groeien.

In 1874 werd de Diebold Company door Wells Fargo uit San Francisco gekozen om 's werelds grootste kluis te bouwen. Binnen een jaar voltooid, leverde Diebold de enorme kluis op van 27 voet breed, 32 voet hoog en 3,5 meter hoog. Vanaf dat moment werd het bedrijf dat in 1876 werd opgericht onder de naam Diebold Safe and Lock Company een leider in de vervaardiging van enorme kluizen voor commerciële banken.

Vuurbestendig, bankrover- en inbraakbestendig

Om de veiligheid van de inhoud van een kluis te garanderen, heeft de Diebold Company voortdurend verbeteringen aan hun producten aangebracht. Vanaf het begin gebruikten Diebold-kluizen mortel of gips als brandwerend materiaal. Hoewel er begin 20e eeuw een paar veilige productiebedrijven waren die asbest als brandwerend materiaal begonnen te gebruiken, is er geen bewijs dat de Diebold Company daar een van was.

Andere materialen die worden gebruikt om waardevolle spullen veilig te bewaren in antieke kluizen zijn onder meer:

  • Vullingen van Frankliniet, het hardste minerale erts dat destijds bekend was en dat zink en mangaan bevat
  • Vullingen gemaakt van een combinatie van aluin, alkali en klei
  • Vullingen zijn versterkt met zachte stalen staven die zowel horizontaal als verticaal lopen
  • Buitenste zijwanden waren gemaakt van zwaar smeedijzer met ketelplaten
  • Binnenzijwanden van gehard staal.

De Diebold Company werkte voortdurend om hun kluizen en hun waardevolle inhoud uit de handen van bankovervallers te houden. Verschillende ontwikkelingen van het bedrijf omvatten:

  • Een drievoudig tijdslotsysteem op kluizen in de jaren 1870
  • Het Cannonball Safe-ontwerp
  • De introductie van TNT-bestendige mangaanstalen deuren in 1890

De Diebold kanonskogelkluis

Kluizen met een toepasselijke naam vanwege hun zware gewicht en unieke ronde vorm, werden halverwege de 19e eeuw een populair tentoonstellingsitem in banken. Met een gewicht van ongeveer 3.600 pond en een prachtig afgerond lichaam waren kanonskogelkluizen voor overvallers bijna onmogelijk om te stelen. Banken toonden trots hun gewaardeerde kanonskogelkluizen als een manier om hun spaarders te laten zien dat het geld veilig was. Om hun kluizen diefstalbestendig te maken, installeerde de Diebold Company een drievoudig tijdslot op de kanonskogelkluis. Dit betekende dat de kluis alleen overdag kon worden geopend, waardoor overvallen nog verder werden verijdeld door de bankier 's nachts te ontvoeren en hem te dwingen de kluis te openen.

Diebold Cannonball-kluizen waren rijkelijk versierd om nog meer indruk te maken op de bankdeposanten. De kluizen zijn beschilderd met prachtige goudkleurige verf en versierd met handjuwelen. Handsieraden zijn een schildertechniek die wordt gebruikt om het geschilderde gebied te laten schitteren als diamanten wanneer er licht op het oppervlak v alt.

De schoonheid van antieke Diebold-kluizen

Cannonball-kluizen hadden, net als alle Diebold-kluizen, een binnenkant die net zo mooi was als de buitenkant. Velen waren van binnen versierd met handgemaakte sieraden, speldstrepen en goudkleurige verf. Bij veel kluizen waren verschillende onderdelen en mechanismen rijkelijk gegraveerd. Sommige kluizen hadden prachtige schilderijen op de deuren, terwijl andere deuren beschilderd waren met delicate bloemen.

Voorbeelden van antieke kluizen van Diebold

  • Een prachtig voorbeeld van een Diebold-kanonskogelkluis uit 1872 is te vinden op de Goodman, Wesson and Associates Antique Firearm-website. Compleet met een drievoudig tijdslot en de originele sleutels aan de binnenkant, is deze antieke kluis een prachtig voorbeeld van het vakmanschap van dit fijne bedrijf.
  • Om twee prachtige Diebold-kluizen te bekijken die zijn gehuisvest in het El Pomar Carriage Museum in Colorado, gaat u naar Travel Photo Base en bladert u naar de voorlaatste rij met foto's. De Diebold-kluizen zijn de twee in het midden. Klik op de kleine foto om een vergrote afbeelding te zien van deze elegante kluizen, elk met een ander prachtig handgeschilderd tafereel.
  • Een voortreffelijke Diebold-kluis in het Minneapolis Wells Fargo History Museum.
  • Deze enorme Diebold-kluis wordt zelden gevonden op een veiling of in antiekwinkels en moet worden gerestaureerd. Deze kluis dateert uit ongeveer 1872-1880 en is misschien wel de droom van een antieke kluisverzamelaar

Antieke Diebold-kluizen zijn meer dan gebruiksvoorwerpen. Stuk voor stuk schitterende schatten uit het verleden, die een voorbeeld zijn van kwaliteitsvol vakmanschap en kwaliteit en schoonheid benadrukken.

Aanbevolen: