Wat is een goed EFC-nummer?

Inhoudsopgave:

Wat is een goed EFC-nummer?
Wat is een goed EFC-nummer?
Anonim
Sparen voor de universiteit
Sparen voor de universiteit

Probeert u het EFC-nummer te begrijpen en wat het betekent? Een EFC-nummer is de "verwachte gezinsbijdrage", of het bedrag dat een gezin naar verwachting zal betalen voor de hbo-opleiding van hun student. Kortom, de EFC heeft invloed op hoeveel federale subsidies u krijgt voor studiekosten.

Wat is een goed EFC-nummer?

De meeste ouders begrijpen niet hoe een EFC-nummer wordt gebruikt en er wordt algemeen aangenomen dat een laag EFC-nummer een beter nummer is. Over het algemeen zal een lager EFC-nummer resulteren in een hogere beloning van de overheid. EFC-cijfers worden door scholen berekend op dezelfde schaal als de overheid. Zodra uw FAFSA-formulier is ontvangen, komen de scholen op een getal tussen 0 en 4617 dat zal resulteren in een federale studiefinanciering voor het volgende academiejaar.

Iedereen met een EFC-nummer op 0 ontvangt het maximale bedrag aan studiefinanciering, terwijl een nummer boven 5273 helemaal geen steun oplevert. De aantallen en het toegekende bedrag fluctueren jaarlijks. Hoe dichter je bij nul komt, hoe meer federale dollars je zult moeten helpen betalen voor collegegeld en collegegeld.

Als uw gezin echter een laag EFC-nummer ontvangt dat nog steeds hoger is dan wat betaalbaar is, is dit geen goed EFC-nummer. Een EFC-nummer van 500 betekent bijvoorbeeld dat van uw gezin wordt verwacht dat zij ten minste $ 500 betalen om het collegegeld en de kosten te dekken, en dat u mogelijk in aanmerking komt voor steun om het collegegeld tot dat bedrag te dekken. Ook al is 500 een vrij laag EFC-nummer, als uw gezin al met een krap budget leeft, kan het vinden van $ 500 extra onmogelijk lijken, waardoor het een slecht EFC-nummer wordt.

Manieren om uw EFC-nummer beter te maken

Uw EFC-nummer wordt berekend door rekening te houden met de gezinsgrootte, inclusief het aantal gezinsleden dat momenteel aan de universiteit is ingeschreven, het inkomen en vermogen van de ouders en het inkomen en vermogen van studenten. Er is geen gemakkelijke manier om uw EFC-nummer te verlagen zonder activa te verbergen en andere illegale activiteiten uit te voeren. Als u van tevoren plant, kunt u uw EFC mogelijk iets verlagen door:

  • Schulden afbetalen
  • Spaarrekeningen niet op naam van de student plaatsen
  • Vermindering van activa door grote ticketitems te kopen voordat de FAFSA is ingevuld
  • Als grootouders, in plaats van ouders, 529 spaarplannen voor de universiteit opstellen
  • Meer familieleden, zoals ouders, inschrijven voor de universiteit.

Als u zich niet op uw gemak voelt bij deze opties of als ze niet haalbaar lijken, zijn er manieren om uw EFC-nummer minder belastend te maken.

Beurzen aanvragen

Studenten vullen doorgaans de FAFSA in en dienen deze in en verkrijgen hun EFC-nummer voordat ze een studiebeurs aanvragen. Bij op verdiensten gebaseerde beurzen (inclusief die voor artistieke en atletische vaardigheden) wordt doorgaans geen rekening gehouden met het EFC-nummer. Als je een EFC-nummer van 1200 hebt en een studiebeurs krijgt van $1000 per jaar, is je gezin ineens slechts verantwoordelijk voor $200. Als u bovendien een EFC-nummer heeft waarvan u denkt dat u het zich niet kunt veroorloven, kunt u op behoeften gebaseerde beurzen aanvragen via de universiteit of onafhankelijke organisaties.

Zoek een baan

Een EFC-nummer onder 5273 geeft je vaak recht op een werkstudiebaan. Hoewel de meeste van deze banen gericht zijn op studenten, waardoor ze flexibele uren en tijd hebben om te studeren, is hun salaris vaak laag en wordt al het verdiende geld rechtstreeks gebruikt voor collegegeld en collegegeld. Als je in aanmerking komt voor een leerwerkbaan, heb je de mogelijkheid om deze af te wijzen. Mogelijk kun je een baan buiten de campus of een beterbetaalde baan op de campus krijgen en geld verdienen boven wat de werkstudiepositie bood. Je moet echter voldoende discipline hebben om je inkomsten te gebruiken voor collegegeld en collegegeld.

Kies een andere school

Deze beslissing is moeilijk voor studenten die hun zinnen erop zetten om naar een specifieke universiteit te gaan. Maar zelfs een laag EFC-cijfer garandeert niet dat een school 100% financiële hulp zal bieden. Als de hoeveelheid geld die u aan federale financiële steun ontvangt een aanzienlijk deel van het lesgeld en de kosten van uw school dekt, heeft u wellicht meer geluk bij het verkrijgen van de extra middelen via de financiële hulpafdeling van uw school dan wanneer u nog steeds duizenden dollars schuldig zou zijn na federale financiële steun. steun wordt toegepast.

Werk met uw EFC

Over het geheel genomen bestaat er niet zoiets als een slecht EFC-nummer, zolang uw gezin het zich kan veroorloven om de EFC te betalen of te dekken met studiebeurzen en wat het verschil ook is tussen financiële hulp en collegegeld. Ongeacht uw EFC, het is belangrijk om naast federale subsidies ook manieren te vinden om voor de universiteit te betalen. Zoek naar hogescholen die garanderen dat ze de volledige financiële behoefte van een student kunnen dekken, of, als je een lage EFC hebt, zoek dan naar beurzen die rekening houden met de financiële behoefte van een student voordat de beurs wordt toegekend.

Aanbevolen: