Feng Shui-tips voor uw cel

Inhoudsopgave:

Feng Shui-tips voor uw cel
Feng Shui-tips voor uw cel
Anonim
Zakenvrouw bij gemeubileerde cel
Zakenvrouw bij gemeubileerde cel

Er zijn enkele unieke problemen verbonden aan het ontwerp van feng shui-kantoorcabines. Het meest voor de hand liggende is het algehele gebrek aan ruimte en privacy. Telkens wanneer wordt geprobeerd de feng shui-principes te volgen in het ontwerp van een kantoorhokje, is een gebied dat doorgaans een probleem vormt de plaatsing van het bureau.

8 Feng Shui-tips voor kantoorhokjes

Een paar feng shui-tips voor kantoorhokjes kunnen je helpen carrièresucces te behalen. Sommige van de problemen die door nauwe omgevingen worden veroorzaakt, kunnen worden verholpen met feng shui-behandelingen.

1. Gifpijlen

Cubicles hebben vaak last van gifpijlen, omdat een groot deel van de inrichting wordt gecreëerd door permanent geïnstalleerde bureaus, wand- en opbergmeubels in plaats van vrijstaande meubels. Je kunt gifpijlen tegengaan met planten en veelzijdige kristallen bollen. Je kunt een kleine en zeer subtiele kristallen bol op een gifpijl plaatsen die door een hoek is gecreëerd, zodat deze niet opv alt.

2. Yang energiek

Cabines hebben meestal een gedeeltelijk open muur. Dit biedt een geweldige kans om chi-energie, vooral yang-energie, in je ruimte uit te nodigen. Hoewel u wilt dat uw kantoor een rustgevende sfeer uitstra alt, heeft u ook yang-energie nodig om te stimuleren en opwinding te creëren. Dit kan de vorm hebben van planten, water of luchtbeweging, zoals een kleine oscillerende ventilator.

3. Verlichting

De meeste cabines hebben hoge plafonds met industriële lampen en verlichting onder de toonbank voor taken, en dat is alles. Je kunt je ruimte energie geven met meer verlichtingsopties, zoals een tafellamp, een kleine bureaulamp en zelfs een staande lamp in de zuidoostelijke hoek. Kies eventueel een kleine kristallen glamour tafellamp om meer yang-energie op te wekken met lichtreflectie.

Deco Glam-tafellamp
Deco Glam-tafellamp

4. Ongeorganiseerde collega

Het ontwerp van de cabine dwingt je om muren te delen met collega's. De gemiddelde cel deelt drie muren. Dit kan ongunstige energie veroorzaken wanneer de werkplek van een collega rommelig en ongeorganiseerd is. Als uw werk eronder lijdt en u al het mogelijke hebt gedaan om feng shui-remedies te optimaliseren, moet u wellicht een drastischer oplossing kiezen. Deze techniek wordt vaak gebruikt om negatieve energie te reflecteren en in te dammen.

  • Je kunt voorkomen dat de ongunstige energie van je collega in je hokje terechtkomt door een spiegel met de voorkant naar beneden tegen de gedeelde muur te plaatsen.
  • Je kunt ook een kleine ronde spiegel aan de achterkant van een grotere fotolijst bevestigen en op een vlak oppervlak langs de gedeelde muur plaatsen,
  • U kunt dit herhalen voor elke andere collega met een ongunstige werkplek om te voorkomen dat deze uw werkruimte verstoort.

5. Oplossing om uw bekendheid en erkenning te vergroten

Werken in hokjes kan vaak het gevoel geven dat je verdwaald bent in een zee van werknemers. Naast goed werk kun je feng shui gebruiken om je te onderscheiden van de massa. In feite kan uw werkplek een ideale plek zijn om uw bekendheid en erkenning te vergroten.

  • Als je een diploma, certificeringen en onderscheidingen hebt, zoek dan een creatieve en overzichtelijke manier om deze weer te geven.
  • De kans is groot dat uw werkplek te klein is voor wat goede afmetingen zouden zijn voor een binnenkantoor. De makkelijke oplossing is om een foto van jezelf te maken terwijl je voor je diploma en andere legitimatiebewijzen zit (misschien in een thuiskantoor).
  • Plaats de foto in een mooie lijst en hang de foto aan de zuidmuur.
  • Als je trofeeën hebt, kun je deze in deze sector weergeven.
  • Rode vogels zijn symbolen van carrièresucces. Plaats een foto of keramische kardinaal in deze sector. Als uw bureau zich in deze sector bevindt, kies dan voor een kardinaal versierde koffiekop.

    Dean Crouser steengoed kardinaal mok
    Dean Crouser steengoed kardinaal mok

6. Vermogenssector

Elke vierkante centimeter van een cel is eersteklas onroerend goed, maar u wilt profiteren van de zuidoostelijke sector om uw welvaartsgeluk te activeren. Deze sector wordt beheerst door het element hout, dus voeg hier een of meer levende planten toe. Als uw bedrijf geen planten toestaat, voeg dan houten voorwerpen toe, zoals een houten stoel, tafel of kunstvoorwerpen. Foto's die geluk en rijkdom uitbeelden, kunnen in houten lijsten worden geplaatst. Gebruik in deze sector de houtkleuren groen en bruin. Als je een kleine waterfontein op tafel mag hebben, kies dan voor een fontein in deze sector. Zorg ervoor dat het water naar u toe stroomt wanneer u aan uw bureau zit.

7. Geluid om chaotische energie te zuiveren

Hoewel je je muziek niet op kantoor kunt afspelen, kun je wel geluid in je ruimte brengen dat een deel van de chaotische energie kan opruimen die de hele dag om je heen wervelt met rinkelende telefoons en verschillende gesprekken die overal om je heen zweven. Een waterfontein met klokkenspel is een subtiele en zachte manier om dit soort negatieve energie te verspreiden. Het witte geluid van een kleine ventilator kan ook bepaalde geluiden maskeren die door de andere cabines worden gegenereerd.

Oosterse meubelwaterbelfontein
Oosterse meubelwaterbelfontein

8. Kantoorpolitiek

Werken in nauwe ruimtes met gedeeltelijke muren betekent dat iedereen alles weet wat er in uw cel gebeurt. Het is onmogelijk dat gesprekken niet worden afgeluisterd of verkeerd worden gehoord. Roddelen is vaak een groot probleem voor iedereen die in een hokje werkt. U kunt roddels op kantoor en professionele jaloezie onschadelijk maken door een kristal op uw bureau neer te leggen, zodat iedereen het kan zien als u uw werkplek binnenkomt. Een amethistcluster is een goede keuze.

Feng Shui plaatsing van het bureau

De ideale bureauplaatsing voor elke werkruimte is de commandopositie. Deze plaatsing betekent dat de persoon die achter het bureau zit, de controle heeft over de kamer en vervolgens over eventuele situaties of problemen die zich tijdens het werk voordoen.

Commandoposities

Er zijn een aantal ideale bureauposities voor een commandopositie. De eerste bevindt zich direct tegenover de ingang van het werkgebied. Alle kansen, of ze nu gunstig of ongunstig zijn, komen rechtstreeks naar uw bureau. De volgende ideale plaatsing is kattig in het nauw gedreven vanaf de hoofdingang. Beide posities geven u zicht op de deur en plaatsen het bureau tussen u en degene die uw kantoor binnenkomt.

Cubicle-bureauplaatsing

De cabine creëert een uniek probleem bij het plaatsen van bureaus, omdat de meeste moderne cabines worden geleverd met aangebouwde bovenkasten, een werkblad met een bureauuitsparing en archiefkasten onder de toonbank, laden en afgesloten rekken. Door het ontwerp van cabines heb je zelden keuze waar je je bureau plaatst. De configuraties van de secties zijn meestal vooraf bepaald en van formaat.

De plaatsing van een vast bureau corrigeren

Er is een oplossing voor een cabine met vaste bureauplaatsing. Bij de meeste kast- en bureauconfiguraties wordt u gedwongen met uw rug naar de deur te zitten. Dit betekent dat u zich in de slechtst mogelijke bureaupositie bevindt en niemand kunt zien die uw werkplek betreedt als u aan uw bureau zit. Bovendien is alle gevoelige informatie waarmee u werkt net zo kwetsbaar als u.

Met je rug naar de deur zitten

In feng shui betekent het zitten met je rug naar de deur dat je vaak blind zult zijn, of zelfs het slachtoffer zult worden van kwaadwillige achterbakse praktijken of kantoorpolitiek en roddels. Er zullen dingen gebeuren op uw afdeling en in het hele bedrijf waar u óf nooit van op de hoogte zult zijn, óf waar u te laat van op de hoogte zult zijn om er uw voordeel mee te doen. Gevoelens van isolatie en vervreemding zijn gedocumenteerd bij dergelijke zitplaatsingen.

Remedie voor rug-aan-deur zitten

De eenvoudigste oplossing voor dit probleem is om een kleine spiegel schuin op je bureau of boven je werkruimte te plaatsen, zodat je altijd direct achter je kunt kijken. Dit is een van de beste oplossingen geweest voor een situatie die u niet kunt verhelpen door uw bureau te verplaatsen.

Als uw werkplek groot genoeg is, wilt u misschien een gedeeltelijke afscherming plaatsen of een soort barrière creëren die degenen die uw werkruimte betreden, directe toegang tot u en uw computer ontzegt. De meeste cabines zijn te klein voor het individu, laat staan een scherm.

Een cel delen

Vaak delen mensen op dezelfde afdeling die hetzelfde werk of verwante taken uitvoeren, grotere werkplekken. Deze opstelling heeft doorgaans een groot gedeeld werkgebied tussen de twee werkstations. Deze toonbankruimte creëert een soort scheidingswand, maar dient om gasten rechtstreeks naar het achterste gedeelte van uw werkruimte te drijven. Nogmaals, de spiegelkuur is een geweldige manier om onverwachte complicaties of problemen te voorkomen.

Ingang cel

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om de ingang van uw ruimte te helpen definiëren en het gevoel van een afgesloten kantoor te creëren. Plaats indien mogelijk een staande lamp aan weerszijden van de ingang van uw cabine. Als dit niet mogelijk is, overweeg dan om een kleine tafel op voetstuk met een tafellamp toe te voegen. Plaats een plant aan weerszijden van de ingang van uw hokje.

Foo Dogs

Plaats een klein paar (mannelijke en vrouwelijke) honden bij de ingang van uw cel. Je kunt deze toevoegen op een manier die ze onopvallend maakt, maar toch bescherming biedt tegen diefstal of kwaadwilligheid.

Rommel is je vijand

Houd uw cabine schoon en opgeruimd. Een rommelige werkruimte houdt chi-energie vast en verhindert dat de natuurlijke stroom van positieve energie je werkplek binnenkomt. Stagnerende chi is ongezond voor u, lichamelijk en voor uw werksituatie. Als u uw hokje organiseert en overzichtelijk houdt, kunt u efficiënter werken en optimaal profiteren van alle chi-energie die uw hokje in en uit beweegt.

Bureautelefoon

Als u de kost verdient met het gebruik van de telefoon op het werk, zoals bij de verkoop, bij de klantenservice, bij incasso of gewoon bij het omgaan met het grote publiek, zijn er een paar feng shui-verbeteringen die u kunt gebruiken. Plaats drie munten, vastgebonden met een rood lint of een rode envelop met een munt eronder, op of in de buurt van uw telefoon om uw dagelijkse werk voorspoedig te maken.

Waterpartijen

Het toevoegen van een waterpartij aan een kast is lastig omdat je de algemene feng shui-problemen van het hele gebouw moet kennen, evenals jouw specifieke deel van het gebouw. Het is het beste om een andere vorm van wateractivator te gebruiken als u denkt dat dit nodig is voor uw werkruimte. Kies voor een foto van een zeilboot die naar u toe vaart, nooit van u af. Een kronkelende beek die naar je toe of je werkruimte binnenstroomt, is een andere optie.

Uw ideale Feng Shui-cabine

Ongeacht welke feng shui-school u beoefent, als u deze tips voor het ontwerpen van uw werkplek volgt, zult u ontdekken dat uw werkomgeving net zo productief en plezierig is als in een afgesloten kantoor.

Aanbevolen: