Hoe kan ik bankkussens steviger maken?

Inhoudsopgave:

Hoe kan ik bankkussens steviger maken?
Hoe kan ik bankkussens steviger maken?
Anonim
Bank met vervangen kussens
Bank met vervangen kussens

Naarmate banken oud worden en doorzakken, vragen de meesten van ons zich af: "Hoe kan ik bankkussens steviger maken?"

Hoe kan ik bankkussens steviger maken?

Banken worden vaak misbruikt en na verloop van tijd beginnen de kussens door te zakken en hun vorm te verliezen. Als de rest van de bank in slechte staat is, kan het de moeite waard zijn om na te denken over de aanschaf van een nieuwe. Soms is een nieuwe bekledingsklus de oplossing, en soms heeft het frame werk nodig. Maar als doorzakkende kussens het enige probleem zijn, dan heb je geluk, want er zijn veel manieren om bankkussens steviger te maken.

Voeg schuim toe aan bankkussens

Extra schuim toevoegen is de gemakkelijkste manier om bankkussens steviger te maken. Er zijn een paar manieren om dit te doen.

Als je bankkussens ritsen hebben, kun je heel eenvoudig extra schuim toevoegen. Rits eenvoudig de hoes open en voeg de gewenste hoeveelheid schuim toe.

Foam is verkrijgbaar in versies met een stevige, medium en zachte dichtheid, en in verschillende diktes, zodat je degene kunt kiezen die het beste bij je past. Je kunt één stuk toevoegen, of er een paar rond het bestaande kussen leggen totdat je het gewenste effect krijgt.

Het kussen vullen met katoenen vulling is een andere optie, maar het resultaat is meestal niet zo effectief als schuim.

Schuim vervangen

Als de binnenkant van het kussen in zeer slechte staat verkeert, kunt u overwegen om het volledig te vervangen. Koop nieuw schuim bij een plaatselijke winkel of bestel het online.

Als u online bestelt, neem dan de afmetingen van elk kussen en bestel schuim dat gelijk is aan of groter is dan wat nodig is. Bestel bij twijfel altijd een maat groter dan nodig, omdat deze indien nodig kan worden ingekort.

Sommige bedrijven snijden schuim op bestelling. Als je een L-vormig kussen hebt, kun je overwegen om het schuim op maat te laten snijden.

Schuim snijden

Als je het schuim zelf gaat snijden, volg dan deze eenvoudige stappen:

  • Verwijder de oude schuimkussens uit de hoezen.
  • Plaats het oude schuim op het nieuwe en teken een omtrek over het nieuwe stuk om een patroon te maken.
  • Gebruik een mes en snij in een hoek van 90 graden, en snijd langs de lijn. Gebruik indien mogelijk een elektrisch mes dat een schonere snede maakt.

Breng kussens naar een stoffeerder

Als je een dure of antieke bank hebt, kun je het beste een professional de kussens laten repareren, in plaats van te proberen het zelf te doen. Het kost iets meer, maar het is het waard. Een professionele meubelstoffeerder zorgt ervoor dat de kussens er net zo goed uitzien als op de dag dat u de bank kocht. Iemand anders betalen voor het arbeidsloon kost iets meer, maar als je al veel aan een bank hebt uitgegeven, waarom zou je dan bezuinigen op de kussens?

Gebruik multiplex om de zitting steviger te maken

Een andere tijdelijke oplossing om bankkussens steviger te maken, is door er een stuk multiplex onder te leggen. Het zorgt ervoor dat de kussens niet in het frame wegzakken als mensen gaan zitten. Om alles gelijk te houden, plaatst u een lang stuk multiplex dat over de hele lengte van de bank loopt, onder de kussens. Zelfs als slechts één of twee kussens verstevigd moeten worden, zal het vreemd aanvoelen als er slechts een deel van de zitting multiplex zit.

Hoewel multiplex de zitting steviger kan laten aanvoelen, is het geen permanente oplossing.

Er is een algemeen aanvaarde regel als het om zitbanken gaat: een bank van goede kwaliteit moet minimaal 10 jaar meegaan, terwijl hoogwaardige zitbanken ongeveer 25 jaar mee moeten gaan. Dat gezegd hebbende, soms begint de kussenvulling kapot te gaan en moet deze worden vervangen. Als dit het geval is, hoeft u zich geen zorgen te maken. Als u zich afvraagt: "Hoe kan ik bankkussens steviger maken?" Probeer dan enkele van de bovenstaande suggesties. Je kunt je oude bank weer als nieuw laten voelen.

Aanbevolen: