Koningskrabpoten koken

Inhoudsopgave:

Koningskrabpoten koken
Koningskrabpoten koken
Anonim
Koningskrab poten
Koningskrab poten

Koningskrabpoten zijn een delicatesse uit Alaska en zijn, mits goed bereid, een heerlijke selectie voor een feestmaal met zeevruchten. Het vlees is mild, zoet en mals en kan door de grootte van de poten in grote stukken komen. In sommige gevallen vormen slechts een paar krabbenpoten een heel pond.

Kookmethoden voor koningskrabpoten

Gekookte koningskrabpoten met citroen
Gekookte koningskrabpoten met citroen

Elk jaar gaan krabvissers op pad om bootladingen gigantische, heerlijke krabben te vangen in de gevaarlijke Beringzee van Noord-Alaska. Koningskrabpoten zijn soms vers verkrijgbaar tijdens het krabseizoen, dat plaatsvindt tijdens de herfstmaanden. De rest van het jaar zijn koningskrabpoten bevroren verkrijgbaar. Koningskrab kan ook duur zijn en enigszins moeilijk te vinden buiten het seizoen, dus als je weet hoe je koningskrabpoten op de juiste manier moet bereiden, is de investering zeker de moeite waard.

Voor het koken

Er zijn een paar dingen die u moet weten voordat u koningskrabpoten gaat koken:

  • Koningskrab smaakt het lekkerst, vers of diepgevroren.
  • Bevroren koningskrabpoten worden over het algemeen vooraf op de boot gekookt door de verwerker, zodat ze alleen maar ontdooid en verwarmd hoeven te worden.
  • Verse koningskrabpoten moeten op de dag van aankoop worden gekookt of onmiddellijk worden ingevroren.
  • Bevroren koningskrabpoten moeten vóór het koken worden ontdooid. Ontdooi de krabbenpoten een nacht in de koelkast of plaats de krabbenpoten in een afgesloten plastic zak en week de zakken in koud water. Ververs het water elke 30 minuten totdat het volledig ontdooid is. Kook ontdooide koningskrabpoten altijd binnen 48 uur na ontdooien.
  • Koningskrabpoten moeten altijd in de schaal worden gekookt. Voor elk van de onderstaande methoden geldt dat u de krabben niet moet schillen, maar ze moet koken zoals ze uit de winkel komen.
  • Als u koningskrabpoten als hoofdgerecht maakt, kook dan 8 ons tot een pond per persoon.
  • Pas op dat je de krab niet te gaar maakt, want hij wordt snel taai en smaakloos.

Stomen

Voor het stomen van koningskrabpoten heb je een pan nodig die groot genoeg is voor de grote krabbenpoten en een stoommandje. Knip indien nodig de poten bij de gewrichten af met een keukenschaar. Overweeg om indien nodig in kleine hoeveelheden te koken. Stomen is een indirecte kookmethode waarbij de delicate smaak en textuur van het vlees behouden blijft.

  1. Krabbenpoten koken
    Krabbenpoten koken

    Plaats water op de bodem van de stoompan, op een niveau lager dan waar de stoommand komt te staan, en zet het op het vuur op hoog vuur.

  2. Laat het water volledig koken.
  3. Doe de krabbenpoten in de stoommand, zodat er geen water de poten raakt en dek de pan af.
  4. Stoom de krabbenpoten gedurende 6 tot 8 minuten.
  5. Zodra de krab helderrood is geworden en naar gekookt ruikt (al is het maar een flauw idee) is hij klaar.

Oven

Koningskrab in de oven is een goede keuze om de subtiele smaak en consistentie van het krabvlees te behouden, zonder dat overtollig water in het vlees komt en het drassig maakt. Om krabbenpoten in de oven te bereiden, heb je een grote bakvorm en wat aluminiumfolie nodig.

  1. Verwarm de oven voor op 350 graden.
  2. Leg de krabbenpoten in een enkele laag op de bakvorm en snij ze indien nodig in kleinere stukken.
  3. Voeg 1/8 inch heet water toe aan de bakvorm.
  4. Wikkel de bakvorm stevig in folie en prik een paar gaatjes zodat de stoom kan ontsnappen.
  5. Bak gedurende 7 tot 10 minuten.

Magnetron

Krabpoten in de magnetron bereiden is een snelle en gemakkelijke oplossing om het vlees met minimale voorbereiding en tijd te bereiden. Recepten voor magnetronbereiding maken vaak gebruik van papieren handdoeken om te helpen bij het koken. Controleer de krab elke paar minuten om te voorkomen dat het vlees te gaar wordt, anders kan het rubberachtig worden.

  1. Plaats de krab in een magnetronbestendige container.
  2. Wikkel twee tot drie klauwen in een vochtige papieren handdoek. Als je smaak wilt toevoegen, doe dit dan voordat je het keukenpapier inpakt.
  3. Wikkel de met papieren handdoekjes bedekte klauwen in plasticfolie of zak.
  4. Magnetron één set in plastic verpakte poten gedurende 2 minuten per keer.
  5. Voorzichtig uitpakken en rekening houden met stoom en hitte.

Koken

Koken wordt niet aanbevolen voor koningskrabpoten, omdat het vlees zo delicaat van smaak is dat het direct koken in water of het gebruik van krabkruiden het product kan vernietigen. De subtiele textuur van de krab kan ook worden verpest door water in het vlees te laten, wat gebeurt wanneer de klauwen in kleinere stukjes worden gesneden om in een pot te passen.

Koningskrab serveren

De algemene consensus is dat het het beste is om de zaken simpel te houden. Serveer met een beetje geklaarde boter, een schijfje citroen, een eenvoudige salade, maïskolven en een frisse chardonnay. Door krab te leren koken met deze eenvoudige bereidingsmethoden, kun je gemakkelijk een heerlijke ma altijd bereiden waar je nog lang van zult nagenieten.

Aanbevolen: