Hoop voor Haïti: een levensveranderende basis

Inhoudsopgave:

Hoop voor Haïti: een levensveranderende basis
Hoop voor Haïti: een levensveranderende basis
Anonim
Vervuilde rivier Mapou in Cap Haitien Haïti
Vervuilde rivier Mapou in Cap Haitien Haïti

Als je geïnteresseerd bent in het steunen van een vertrouwde non-profitorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van de levens van de mensen in Haïti, dan moet je meer te weten komen over Hope for Haiti. Deze hoog aangeschreven 501(c)(3) niet-gouvernementele organisatie (NGO) heeft tot doel de armoede in dit onderontwikkelde eilandstaatje terug te dringen en tegelijkertijd de gezondheid en het welzijn te bevorderen van de mensen die er wonen.

Wat doet hoop voor Haïti?

Sinds de start in 1989 heeft Hope for Haïti veel inhoudelijke bijdragen geleverd aan het land en zijn bevolking.

Vroege dagen

De organisatie is opgericht door filantroop JoAnne Kuehner, die de non-profitorganisatie begon door zich te concentreren op onderwijs. Later werkte ze samen met Dr. Keith Hussey. Het duo breidde de organisatie uit met voeding en gezondheidszorg. Kuehner blijft een emeritusrol vervullen in de raad van bestuur van de organisatie. Zij is de auteur van Oh, for the Love of Haïti!

Uitgebreide focus

In de loop van de tijd breidde Hope for Haïti zijn focus uit naar water, de economie en infrastructuur, naast de oorspronkelijke aandachtsgebieden. Hoop voor de infrastructuurinspanningen van Haïti omvat rampenparaatheid, dus het is logisch dat de organisatie ook helpt bij rampenherstel wanneer dat nodig is. Hope for Haïti zorgde voor miljoenen aan hulp na de aardbeving in Haïti in 2021 en beloofde steun op lange termijn te bieden die verder gaat dan de aanvankelijke gevolgen van de ramp.

Belangrijke hoop voor Haïti-programma's

Hope for Haiti beheert en/of financiert een aantal programma's die een verschil maken in het dagelijks leven van de bevolking van Haïti. Voorbeelden hiervan zijn:

Initiatieven voor schoon water

Schoon en veilig water is schaars in Haïti. Daarom implementeerde Hope for Haiti zijn programma's voor water, sanitaire voorzieningen en hygiëne (WASH). Eén aspect van deze programma's betreft het identificeren van gebieden waar er behoefte is aan het installeren of repareren van putten of systemen om water op te vangen, en aan het verbeteren van de sanitaire voorzieningen door het installeren van handwasstations en latrines. Hope for Haiti distribueert en verzorgt ook trainingen over het gebruik van huishoudelijke filtersystemen. De organisatie geeft bewoners ook voorlichting over basishygiëne en handenwassen, die sleutelfactoren zijn bij het voorkomen van door water overgedragen ziekten.

Infrastructuurbijstand

De infrastructuur van Haïti is niet voldoende om in de behoeften van het land te voorzien. Hope for Haïti werkt ijverig aan het verbeteren van de situatie op verschillende manieren. De organisatie helpt bijvoorbeeld bij het bouwen van scholen, zodat mensen plekken hebben waar ze onderwijs kunnen volgen, en bij openbare gezondheidszorgfaciliteiten, zodat mensen toegang hebben tot medische zorg. De inspanningen van de organisatie reiken veel verder dan het helpen bouwen van gebouwen. Hope for Haïti biedt ook hulp bij duurzame landbouwpraktijken en natuurbehoud, die beide sleutelelementen zijn voor het verbeteren van de toegang tot gezonde voedselbronnen.

Voorbereidheid en reactie op noodsituaties

Haïti is kwetsbaar voor orkanen, aardbevingen en andere natuurrampen, een realiteit die des te moeilijker wordt gemaakt door het gebrek aan voldoende infrastructuur. Hope for Haïti wil gemeenschappen in het hele land helpen hun rampenresponsvermogen te verbeteren. Omdat Haïti zo'n hoog risico op natuurrampen loopt, houdt Hope for Haïti een aanzienlijke inventaris van noodhulpgoederen bij de hand die indien nodig kunnen worden ingezet. Na een ramp zal Hope for Haïti snel actie ondernemen om middelen in te zetten en hulp te bieden als dat nodig is. Dit werd in 2021 op de proef gesteld toen Haïti een aardbeving met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter ervoer.

Onderwijsprogramma's

Haïti heeft een van de armste onderwijssystemen ter wereld, maar Hope for Haïti heeft een positieve impact. Ruim 7.000 kinderen in Haïti gaan naar scholen die de organisatie ondersteunt, maar dat is niet het hele verhaal. Naast het bouwen van scholen subsidieert Hope for Haiti de salarissen van leraren en schooldirecteuren in gemeenschappen in heel Haïti. De organisatie financiert ook de aankoop van schoolbenodigdheden, biedt gezondheidsvoorlichting en financiert schooltuinen waar studenten landbouwvaardigheden kunnen opdoen en voedsel kunnen verbouwen. Hope for Haïti kent ook elk jaar een aantal studiebeurzen van $ 1.000 toe aan Haïtiaanse studenten.

Zorgdiensten

Hope for Haiti exploiteert één primaire kliniek in Haïti. In deze kliniek, gevestigd in Les Cayes, ontvangen ruim 15.000 mensen medische zorg en gezondheidsgerelateerd onderwijs. Het biedt tandheelkundige diensten en wondverzorging, en richt zich op de preventie en behandeling van chronische ziekten, zoals diabetes. De organisatie exploiteert ook een aantal mobiele tandheelkundige en medische klinieken in verschillende plattelandsgebieden in het zuiden van Haïti. Hope for Haïti verkrijgt en distribueert ook, via het gezondheidszorgsysteem van Haïti, een duizelingwekkende hoeveelheid medicijnen en medische benodigdheden.

Voedingsbronnen

De gezondheidseducatieprogramma's van de organisatie omvatten trainingen die specifiek zijn gericht op voeding en voeding en de impact die dit heeft op de gezondheid. De tuinen die Hope for Haiti op scholen financiert, bieden leerlingen de vaardigheden die ze nodig hebben om deel te nemen aan het verbouwen van voedsel voor hun gezinnen. Een deel van het infrastructuurwerk van de organisatie is gericht op het kweken van fruitbomen en het implementeren van duurzame landbouw.

Economische impact

Hope for Haïti biedt ook financiële steun om kleine bedrijven en andere economische inspanningen te helpen financieren die een positieve impact kunnen hebben op Haïti. De organisatie verstrekt subsidies en leningen aan Haïtiaanse ondernemers en lokale startende bedrijven. De organisatie verstrekt ook microleningen aan plattelandsondernemingen en landbouwcoöperaties, en verstrekt subsidies ter ondersteuning van Haïtiaanse ambachtslieden. Het doel van deze programma's is het ondersteunen van de economische ontwikkeling en het bevorderen van ondernemerschap, beide factoren die een positieve impact zullen hebben op de bevolking van Haïti.

Hoe u kunt helpen

Er zijn veel manieren waarop u het werk van Hope for Haïti kunt helpen ondersteunen, waaronder het doneren van geld, cryptocurrency of aandelen aan de organisatie. De organisatie heeft een felbegeerde viersterrenranglijst verdiend op Charity Navigator, wat betekent dat donoren "met vertrouwen kunnen geven" in de verantwoordingsplicht, transparantie en financiële praktijken van de organisatie. U kunt eenvoudig online doneren aan Hope for Haïti. Als u dat wenst, kunt u uw geschenk zelfs aan een specifiek project toekennen. Andere manieren om mee te doen zijn:

  • Stel uw Amazon Smile-account in om een percentage van uw aankopen te doneren aan Hope for Haiti.
  • Koop t-shirts en andere merchandise in de online winkel van de organisatie.
  • Geld inzamelen voor Hope for Haïti door deel te nemen aan een van de speciale evenementen van de groep, zoals de Hike for Haiti Challenge.

Dit zijn slechts enkele van de vele manieren waarop individuen, instellingen en bedrijven het belangrijke werk van Hope for Haïti kunnen helpen ondersteunen.

Wie geeft hoop voor Haïti?

Hope for Haiti heeft zijn hoofdkantoor in Napels, Florida, en werkt samen met mensen in Haïti die persoonlijk toezicht houden op de programma's. De website van de organisatie heeft een personeelspagina waar u de namen, functietitels en foto's van het volledige Hope for Haiti-team kunt zien. Deze methode zorgt ervoor dat al het geld dat wordt gedoneerd, wordt gebruikt voor programma's in Haïti die een betere toekomst voor de kinderen zullen creëren. De organisatie heeft ook een raad van bestuur en verschillende adviserende leden.

Een verschil maken in Haïti

Het bieden van hulp aan de bevolking van Haïti is een topprioriteit, aangezien dit land een van de armste landen van het westelijk halfrond is. Dit land heeft hulp van buitenaf nodig om veel van de problemen waarmee het momenteel wordt geconfronteerd, te overwinnen. Hope for Haïti is een van de organisaties die een verschil blijft maken. Er zijn ook verschillende andere in de VS gevestigde groepen die zich richten op het verlenen van hulp aan Haïti, waaronder de Hope for Haiti Foundation en het Children's Nutrition Program of Haïti.

Aanbevolen: