Band Booster Fundraiser-ideeën voor schoolbands

Inhoudsopgave:

Band Booster Fundraiser-ideeën voor schoolbands
Band Booster Fundraiser-ideeën voor schoolbands
Anonim
Dansteam en fanfare van de middelbare school treden op op het podium
Dansteam en fanfare van de middelbare school treden op op het podium

Geld inzamelen voor een schoolband hoeft geen enorme opgave te zijn, maar bandbooster-inzamelingsacties moeten zich wel onderscheiden van de rest van de school. Het hele jaar door zullen er uitverkoop en evenementen zijn, omdat elke nichegroep geld probeert te verdienen voor zijn jaarbudget. Zet de jeugdige energie van de fanfareleden goed in voor het inzamelen van het geld dat de schoolband nodig heeft. Ontdek een aantal unieke en vooruitstrevende ideeën die de fondsenwerving van de band naar een hoger niveau kunnen tillen.

Pennies voor de spelers

Los kleingeld kan schoolbands een flinke boost geven via een grootschalige penny drive! Een penny drive kan een geweldige manier zijn om geld in te zamelen om de kosten te dekken van banduniformen of apparatuur die moet worden aangeschaft of vervangen, evenals eventuele andere behoeften van de band. Pennies voor de spelers is een van de eenvoudigste fondsenwervingsideeën voor bands. Het enige dat u hoeft te doen, is door de hele school heen penny-brievenbussen plaatsen, maar ook op drukbezochte locaties in uw gemeenschap, zoals plaatselijke koffieshops of buurtwinkels. Het is ook een goed idee om een geldpotje neer te zetten bij bandevenementen, vooral op plaatsen waar mensen gemakkelijk hun wisselgeld kunnen inleveren nadat ze snacks of drankjes hebben gekocht.

Marathonbandconcert

Combineer de liefde van de studenten voor muziek met ouderwets geld verdienen! Geef leerlingen de kans om een concert te geven dat de hele nacht duurt, idealiter 24 uur lang, indien mogelijk. Geef de bandleden en hun ouders de opdracht sponsors te werven die ermee instemmen een vast bedrag te betalen voor elk gespeeld uur, en/of kaartjes te verkopen voor mensen die het eindeloze entertainment persoonlijk willen bekijken. Verkoop eten en drinken (inclusief een bakverkoop!) tijdens het marathonconcert om nog meer geld op te halen. Geef de boosters de leiding over het vinden van een speelruimte en het leveren van het eten, waarbij de studenten naast het zorgen voor de muziek en het uithoudingsvermogen ook toezeggingen binnenhalen en kaartjes verkopen.

Bandfestival

Het organiseren van een bandfestival in een gemeenschapspark of op schoolterreinen is een geweldige manier voor een band om geld in te zamelen. Veel leden van de gemeenschap zullen het leuk vinden om een dag in de buitenlucht naar muziek te luisteren, vooral als ze weten dat al het geld dat ze tijdens het evenement uitgeven de schoolband zal helpen. Plan bandoptredens tijdens het evenement. Verkoop standruimte aan handwerkverkopers, foodtrucks en andere lokale bedrijven die hun waren willen promoten bij de aanwezigen. Zet drankstations op waar bandboosters water en frisdrank kunnen verkopen, terwijl ze namens de band ook donaties kunnen inzamelen via een 'centen voor de spelers'-pot. Vraag een paar dollar voor de toegang, of houd de toegang gratis om de verkoop en donaties te stimuleren.

Trompetlijn die een rustshow uitvoert
Trompetlijn die een rustshow uitvoert

Band Booster Bingo

Het organiseren van een bingo-avond is een geweldige manier om schoolalumni samen te brengen met studenten en hun families, maar ook met andere leden van de gemeenschap, voor een leuk fondsenwervend evenement. Vraag een kleine vergoeding per spel en deel leuke prijzen uit om bezoekers aan te moedigen te blijven spelen. Of je nu traditionele bingo speelt of kiest voor een creatief muzikaal bingothema (het is tenslotte een inzamelingsactie voor een band!), iedereen zal zeker een fantastische tijd hebben. Verkoop tijdens de bingoavond eten en drinken om uw inkomsten te verhogen. Voor een vrolijke, opwindende omgeving kun je bandleden tussen de games door muzikaal entertainment laten verzorgen.

Bandmandloterij

Het verkopen van loten kan een geweldige manier zijn om geld in te zamelen voor een band, vooral als je een aantal fantastische loterijmandjes met bandthema kunt samenstellen om weg te geven. Betrek de boosters en studenten bij het verzamelen van prijzen voor de loterijmandjes om de manden te vullen. Vraag lokale radiostations, muziekpodia en uitvoerende groepen of ze kaartjes willen doneren voor een lokaal concert of muziekfestival. Vraag ook lokale winkeliers om bijdragen. Cadeaubonnen voor restaurants zijn geweldig om in dit soort mandjes op te nemen, net als boeken, cd's en andere leuke items. Overweeg om lokale ambachtslieden te vragen items met een muziekthema te doneren, zoals ornamenten, kransen, tuindecoraties en meer.

Door bands gesteunde talentenjacht

Bandleden zijn niet de enige getalenteerde artiesten op school of in de gemeenschap. Het organiseren van een talentenjacht kan een geweldige manier zijn om geld in te zamelen voor een schoolband. De aula of gymzaal van de school is een ideale locatie voor een talentenjacht voor dit soort evenementen. Voor een verbinding met de gemeenschap kun je bandalumni rekruteren om het evenement te beoordelen. Reken een kleine toegangsprijs voor degenen die willen optreden, evenals een nominale toegangsprijs voor degenen die aanwezig willen zijn. Verkoop tijdens het evenement versnaperingen om de inkomsten te vergroten. Je moet trofeeën of medailles kopen voor winnaars in verschillende categorieën, maar de rest van het geld dat je inzamelt, kan rechtstreeks naar de boosteraccount van de band gaan. Met een paar andere ideeën voor talentenjachten kun je een geweldig evenement samenstellen.

Band Booster-golftoernooi

Het organiseren van een golftoernooi om geld in te zamelen voor de band is een geweldig fondsenwervingsproject voor de bandversterkers om het voortouw te nemen. Je kunt geld inzamelen via sponsoring en entreegelden, maar ook door versnaperingen te verkopen tijdens het toernooi. Er zijn veel interessante ideeën voor golffondsenwerving om te overwegen. Door beroemdheden gesponsorde golftoernooien zijn altijd populair. Overweeg om een paar bekende (of beruchte) bandalumni of lokale beroemdheden uit te nodigen om deel te nemen. Dit kan bijdragen aan het aantrekken van media-aandacht, wat de deelname en sponsorverkoop kan stimuleren. Als u deze optie kiest, gebruik dan deze handige checklist voor het plannen van een liefdadigheidsgolfevenement om u op weg te helpen.

Sleutel voor boosterinzamelingsacties

Als je een bandversterker bent, kan het lijken alsof het fondsenwervingsseizoen nooit eindigt. Het is een feit dat bands elk jaar onkosten hebben. Van het schoonmaken van uniformen tot reizen voor optredens, er zijn veel kosten verbonden aan het creëren van een positieve bandervaring. Hoe succesvoller de boosterclub is met het inzamelen van geld, hoe kleiner de directe financiële kosten voor studenten en hun ouders. Gelukkig hoeft het inzamelen van geld geen vermoeiende of negatieve ervaring te zijn.

Tieners wassen auto voor fondsenwerving
Tieners wassen auto voor fondsenwerving
  • De sleutel tot een positieve fondsenwervingservaring voor de band begint met het betrekken van zowel ouders als leerlingen! Het fondsenwervingsseizoen kan tweens en tieners een aantal waardevolle lessen leren in verantwoordelijkheid, teamwerk en doorzettingsvermogen, terwijl het tegelijkertijd een krachtige kans biedt voor een band tussen ouders en kinderen.
  • Laat de bandleden betrokken zijn bij de keuze van wat ze gaan doen voor de inzamelingsactie. Ze hebben misschien wat advies nodig over wat goed zal werken voor de demografische gegevens van uw school en gemeenschap, maar als ze de voorkeur geven aan autowasbeurten en snoepverkoop boven een casinoavond of bakuitverkoop, dan moeten ze hun mening kunnen geven.
  • Geef een positief voorbeeld voor de leerlingen door hard te werken en zelf een goede houding aan te nemen, precies zoals je van hen verwacht. Als studenten de aanjagers horen mopperen en klagen over fondsenwerving, zal hun houding dezelfde negativiteit aannemen. Als de volwassenen positief zijn over het inzamelen van geld voor de band, zullen de studenten waarschijnlijk ook optimistisch zijn.
  • Moedig de leerlingen aan om samen te werken met andere bandleden (en hun families) die zich buiten hun vaste kring bevinden. Moedig de kleurenwacht aan om met de trompettisten te werken, plaats de drummers bij de fluitisten en koppel soms zelfs ouders aan leerlingen die niet hun eigen kinderen zijn. Dit zal een meer gemeenschapsgevoel creëren voor de inzamelingsactie en het algehele band-/boosterteam versterken.

Kies de beste bandbooster-inzamelingsacties

Bandbooster-inzamelingsacties reiken veel verder dan deze basisideeën. Het vormen van een fondsenwervingscomité binnen uw boosterclub is een productieve manier om nog meer mogelijkheden te creëren. Verzamel zoveel mogelijk ideeën voor fondsenwerving door ouders en bandleden om suggesties te vragen. De commissie kan de lijst beperken tot de ideeën die het meest geschikt lijken voor uw groep. Zodra er een goede selectie is, nodigt u alle leden van de boosterclub uit om te stemmen op degene waarvan zij denken dat deze het beste zal werken voor het huidige fondsenwervingsjaar. Als iedereen de kans heeft om te beslissen hoe ze geld inzamelen voor de band, is de kans groot dat de ervaring leuker zal zijn en betere resultaten zal opleveren.

Aanbevolen: