Massagekaarsen maken

Inhoudsopgave:

Massagekaarsen maken
Massagekaarsen maken
Anonim
Vrouw in een kuuroord met kaarsen
Vrouw in een kuuroord met kaarsen

Massagekaarsen, of spakaarsen zoals ze soms worden genoemd, kunnen worden gesmolten en gebruikt om uw huid te hydrateren als onderdeel van een luxueuze massage. Het maken van een van deze kaarsen is eenvoudiger dan je misschien denkt, en het is ook nog eens erg leuk. Als je eenmaal hebt geleerd hoe je een eenvoudige massagekaars maakt, kun je proberen verschillende ingrediënten toe te voegen om een unieke combinatie te creëren waar je echt van houdt.

Maak je eigen massagekaarsen

Het maken van massagekaarsen is bijna hetzelfde als het maken van elk ander type containerkaars. Sojawas is een van de veiligste was om op de huid te gebruiken. Het is vrij zacht, dus het smelt en zwelt gemakkelijk op, en het zal je huid niet irriteren, tenzij je een soja-allergie hebt (in dat geval kun je bijenwas gebruiken). De sojawas wordt gesmolten en gecombineerd met verschillende oliën en boters die de huid helpen deze te absorberen. Zonder deze toevoegingen zou de was afkoelen en uitharden terwijl deze in de huid werd gemasseerd.

Etherische oliën of geuroliën van cosmetische kwaliteit worden ook toegevoegd om een rustgevende sfeer te creëren. Zorg ervoor dat de geur die je kiest veilig is voor zowel het maken van kaarsen als voor gebruik op het lichaam. Alle zeepmakende geuren die ook sojakaarsveilig zijn, zijn perfecte keuzes voor het geuren van uw massagekaarsen. Probeer de onderstaande basisinstructies om je eerste kaars te maken.

Massagekaars Recept

Benodigdheden

  • Sojawas van goede kwaliteit
  • Zoete amandelolie, olijfolie of vitamine E
  • Huidveilige etherische olie of geurolie van cosmetische kwaliteit
  • Kleine, vuurvaste containers of blikken
  • Kaarsafvoer

Routebeschrijving

  1. Voor elke 3 ons was voeg je een ounce vloeibare olie en een kwart ounce geur toe. Je kunt proberen een nog zachtere reep te maken door een ounce was te vervangen door een ounce shea- of cacaoboter. Er worden geen kleuren en kleurstoffen aan massagekaarsen toegevoegd, omdat deze vrij gemakkelijk vlekken op de huid kunnen veroorzaken, vooral bij verhitting.
  2. Smelt de sojawas en olie (en boter, indien gebruikt) in een dubbele boiler boven kokend water, of in korte intervallen van 30 seconden in de magnetron in een hittebestendige, niet-metalen houder.
  3. Voeg de geur toe en roer voorzichtig. Als je te krachtig roert, ontstaan er luchtbellen, dus neem hier de tijd voor.
  4. Zodra de was enigszins is afgekoeld maar nog steeds voldoende gesmolten is om te gieten, plaats je de lonten in je containers en giet je de was erin.
  5. Geef de kaarsen een aantal uren de tijd om uit te harden.
  6. Snijd de lonten af tot een kwart centimeter boven de bovenkant van de kaars, en ze zijn klaar om te branden.

Extra ingrediënten om te proberen

Als je meer variatie wilt, probeer dan je kaars aan te passen door een van de volgende ingrediënten in het originele recept toe te voegen of te vervangen.

  • Abrikozenpitolie
  • Zonnebloemolie
  • Jojoba-olie
  • Bijenwas
  • Sheaboter
  • Cacaoboter

Je kaars gebruiken

Om je zelfgemaakte massagekaars te gebruiken:

  1. Steek de kaars aan en laat een deel van de was naar binnen stromen.
  2. Blaas de vlam uit en laat de kaars een minuut of twee staan. Je wilt niet dat de was te heet is!
  3. Test de was om er zeker van te zijn dat deze niet te heet is, giet of schep wat in je hand en breng het direct op je huid aan, of gebruik het mengsel als onderdeel van een massage.

Je kunt zo veel of zo weinig van de kaars branden als je wilt. Welke samengevoegde wax je ook niet op je huid gebruikt, zal opnieuw uitharden, zodat je hem weer kunt smelten wanneer je hem nodig hebt.

Ervaar de sensatie

Je aarzelt misschien om gesmolten was te gebruiken als onderdeel van een massage als je het nog nooit eerder hebt geprobeerd. Als u echter eenmaal het rustgevende gevoel van warme was ervaart en hoe zacht en stralend uw huid daarna is, zult u misschien nooit meer teruggaan naar een traditionele massage. De combinatie van aromatherapie, huidverzorging en spierontspanning is moeilijk te weerstaan als je eenmaal ervaart hoe heerlijk een waxmassage kan zijn.

Aanbevolen: