Fotografiewedstrijden voor kinderen

Inhoudsopgave:

Fotografiewedstrijden voor kinderen
Fotografiewedstrijden voor kinderen
Anonim
Jongere die een foto maakt
Jongere die een foto maakt

Als uw kind voortdurend op zoek is naar de beste hoek, belichting en compositie voor haar foto's, mag u dat talent niet verloren laten gaan! Honderden bedrijven over de hele wereld bieden fotowedstrijden aan voor jonge fotografen. Er zijn veel gerenommeerde wedstrijden die kinderen belonen voor hun uitstekende afbeeldingen. Sommige zijn jaarlijkse wedstrijden, terwijl andere maandelijkse kansen bieden om te winnen. Alle gerenommeerde wedstrijden voor jonge fotografie hebben een gemeenschappelijk doel: kinderen de kans geven zich te uiten door middel van fotografie.

Topfotografiewedstrijden voor kinderen

De volgende wedstrijden voor jonge fotografie behoren tot de meest gerenommeerde ter wereld.

ImageMakers Nationale Fotografiewedstrijd

Deze wedstrijd staat hoog aangeschreven in de foto-industrie. ImageMakers is een programma ontwikkeld door de Boys & Girls Clubs of America en maakt deel uit van een uitgebreid initiatief dat de creativiteit van kinderen promoot via fotografie. Het doel van het programma is om artistieke vaardigheden en culturele verrijking aan te moedigen en tegelijkertijd kinderen te helpen interesse in camera's te ontwikkelen. Deze specifieke wedstrijd staat open voor leden van de Boys and Girls Club in het hele land en omvat vijf categorieën:

  • Zwart-witproces:Deze categorie omvat hoe zwart-witfotografie speelt met licht en schaduw en hoe deze een andere kijk op een bekend object kan bieden.
  • Kleurproces: De wedstrijd biedt een categorie voor kleurenfotografie, waarin kinderen worden uitgenodigd foto's in te sturen die zijn gemaakt in volledige, levendige kleuren.
  • Alternatief proces: Alternatieve fotoverwerking omvat technieken zoals afdrukken op gezouten papier en andere soorten verwerking.
  • Digitaal: Het doel hier is om het digitale fotografietijdperk te vieren en hoe dit het gezicht van fotografie voor altijd heeft veranderd.
  • Foto-essay: Voor de categorie foto-essays moeten kinderen een essay van één pagina indienen waarin het thema van het jaar wordt behandeld en hoe dit verband houdt met de foto die ze hebben ingezonden.

De bovenstaande categorieën zijn onderverdeeld in vier leeftijdsgroepen, waaronder kinderen tussen de 6 en 18 jaar.

Ranger Rick Fotowedstrijd

Het populaire kindertijdschrift Ranger Rick van de National Wildlife Federation organiseert elk kwartaal een fotowedstrijd voor kinderen van 13 jaar en jonger. De wedstrijd vereist dat jonge fotografen foto's insturen die ze in de natuur hebben gemaakt zonder de hulp van een volwassene.

  • Foto's moeten een natuur- of wildlife-thema hebben.
  • De wedstrijd loopt nog, dus inzendingen worden altijd geaccepteerd.
  • Prijzen omvatten nationale erkenning, certificaten en gratis tijdschriften.

Sony World Photography Awards

De Sony World Photography Awards staan open voor iedereen jonger dan 20 jaar. Deelnemers kunnen maximaal drie foto's in drie categorieën inzenden.

  • Cultuur: Voer een foto in die een van de vele verschillende culturen in de wereld viert.
  • Milieu: Van het behoud en de bescherming ervan tot het vieren ervan, deze categorie benadrukt de schoonheid van het milieu.
  • Mensen: Deze categorie moedigt jonge mensen aan om het mooie van de mensheid op film vast te leggen.

Jonge reisfotograaf van het jaar

Fotoliefhebbers van 18 jaar en jonger kunnen meedoen aan de wedstrijd Jonge Reisfotograaf van het Jaar van Reisfotograaf van het Jaar. Het is een internationaal geprezen wedstrijd die zich richt op het vastleggen van beelden die het plezier van reizen belichamen. De hoofdprijs wordt bepaald op basis van de beste afzonderlijke portefeuille. Er worden echter ook prijzen uitgereikt in one-shot-categorieën.

  • De wedstrijd is verdeeld in twee leeftijdscategorieën voor studenten van 14 jaar en jonger en 15-18 jaar.
  • Inzendingen voor deze categorie zijn portfolio's van vier (4) afbeeldingen.
  • Ze bieden een Photographers' Alliance-prijs aan voor het beste opkomende talent.

Moedig je jonge fotografen aan

Naast deze fotowedstrijden bieden veel lokale camerawinkels in het hele land hun eigen wedstrijden aan voor jonge fotografen. Wedstrijden vinden doorgaans plaats in mei tijdens de Nationale Fotografiemaand en in de zomermaanden, wanneer kinderen niet naar school gaan. Tijdens de maand mei bieden veel fotowinkels ook speciale promoties en programma's aan die erop gericht zijn kinderen aan te moedigen zich via fotografie uit te drukken.

Ouders kunnen de liefde voor fotografie van hun kind helpen bevorderen door gemakkelijk leesbare fotoboeken te kopen die tips bieden voor jonge fotografen. Moedig uw kinderen aan door ze de kans te geven om te experimenteren met een breed scala aan fotoapparatuur. Het geven van fotoopdrachten aan kinderen is een geweldige manier om ze te leren dat oefening kunst baart.

Aanbevolen: