Watersymbolen gebruiken om balans te creëren

Inhoudsopgave:

Watersymbolen gebruiken om balans te creëren
Watersymbolen gebruiken om balans te creëren
Anonim
Waterkompas fontein
Waterkompas fontein

Het watersymbool is een van de vijf symbolen die feng shui-elementen vertegenwoordigen. U kunt dit symbool gebruiken om het evenwicht in bepaalde delen van uw huis te herstellen.

Een Feng Shui-waterelementsymbool gebruiken

Voordat je symbolen voor elementen in je huis toevoegt, zorg ervoor dat je weet in welke richting je huis zich bevindt en waar elk element zich bevindt. U wilt bijvoorbeeld geen waterelement aan uw vuursector toevoegen, tenzij er sprake is van te veel vuur en u het moet verzwakken. Als je nadenkt over hoe de echte elementen in de natuur functioneren, zal het je helpen bepalen welke corresponderende en nuttige elementen je aan elke sector van je huis kunt toevoegen. Door elementen toe te voegen die de energie in bepaalde delen van je huis versterken, zul je meer van dat element aantrekken.

Waterfonteinsymboliek

Een waterfontein, klein of groot, is een uitstekend symbool dat je binnen of buiten je huis kunt gebruiken. Bewegend water symboliseert rijkdom die naar je toe stroomt. Als je ervoor kiest om een waterfontein te gebruiken, zijn er vier zeer belangrijke feng shui-regels die je moet volgen bij het plaatsen van deze functie.

  • Plaats nooit een fontein of een waterpartij in een slaapkamer. De energie is te ontwrichtend en zal tot verlies leiden.
  • Wees voorzichtig bij het plaatsen van een fontein in uw huis. De fout die vaak wordt gemaakt bij het plaatsen van een waterfontein is dat deze in de verkeerde sector wordt geplaatst. De beste plaats voor een waterfontein is buiten uw huis of in een bekend watergedeelte van uw huis. In de Black Hat Sect feng shui en klassieke feng shui wordt het noorden beschouwd als de waterrichting. In Vorm en Kompas Feng Shui kunt u de Achthuizentheorie en de Flying Star-principes gebruiken om de sectoren van uw huis verder te bepalen en elk element voor genezing en remedies te gebruiken.
  • Buitenfonteinen moeten naar je huis stromen. Als u een waterpartij buiten uw huis plaatst en het water van uw huis wegstroomt, zult u snel zien dat uw geld van u wegvloeit, hetzij door oplopende rekeningen of zelfs door het verlies van uw baan. Op dezelfde manier mogen binnenfonteinen niet uit de kamer of uit een deur of raam stromen.
  • Gebruik slechts één watersymbool in elke betreffende kamer. Het plaatsen van meer dan één waterelement in uw kamer zal geen grotere rijkdom creëren. Dit zal de energie overbelasten en een averechts effect op je hebben, omdat er grote verliezen ontstaan. Vergeet niet dat het allemaal draait om het in evenwicht brengen van de chi-energieën in je huis.

Schilderijen en foto's van water

Het gebruik van schilderijen en foto's van rivieren, watervallen, oceanen en andere stromend water is een gemakkelijke manier om een watersymbool in je huis te introduceren. Nogmaals, je wilt er zeker van zijn dat je het schilderij of de foto in de juiste sector van je huis plaatst.

Chinees karakter voor water

'Water' in het Chinees
'Water' in het Chinees

Een populaire manier om het waterelement in een kamer te introduceren is door een boekrol te gebruiken waarop het Chinese karakter staat geschreven. Als je een kunstenaar bent of kalligrafie kent, wil je misschien je eigen versie maken voor een inlijstbaar kunstwerk. Je kunt hem in een metalen frame plaatsen, omdat metaal het waterelement aantrekt. Wanneer het Chinese karakter voor water als symbool wordt gebruikt, wordt het waterelement aangeroepen en naar de sector getrokken.

  • Dit symbool kan in de noordelijke sector van je huis worden geplaatst.
  • Je kunt dit symbool aan je kantoor toevoegen.
  • Hang het frame-symbool aan de noordelijke muur.
  • Zet het frame in de noordelijke sector van uw bureauoppervlak.water

Kan Trigram

Kan Trigram
Kan Trigram

Het Kan-trigram wordt gevonden in de noordelijke sector van de bagua. Het watertrigram bestaat uit twee onderbroken lijnen bovenaan, één doorgetrokken middenlijn en twee onderbroken lijnen onderaan. De ononderbroken lijn wordt beschouwd als yang-energie (hemels) en de twee onderbroken lijnen zijn yin-energie (aards). Het kan-trigram symboliseert het water dat de aarde bevat.

  • Het kan-trigram vertegenwoordigt ook de middelste zoon van de familie. Als het noorden wordt getroffen, zal de zoon lijden.
  • De delen van het lichaam die door deze sector worden getroffen zijn de nieren, oren en taille.
  • Het getal voor het kan-trigram is één.

Kleur: Zwarte Hoed Sekte Feng Shui

In Black Hat Sekte van feng shiu wordt kleur gebruikt om elementen te activeren. Als je deze school van feng shui beoefent, wil je de kleuren gebruiken die zijn toegewezen aan de waterrichting, noord. Zwart en blauw zijn de eerste keuzes voor activering van waterelementen in Black Hat Sect feng shui. Je kunt ook de noordwestelijke kleuren wit en grijs gebruiken.

Aquarium met goudvissen

Misschien heb je in veel Chinese restaurants een aquarium opgemerkt. Dit is een oude feng shui-praktijk, ontleend aan het gebruik van koivijvers in heel China. De juiste plaatsing van dit waterornament zorgt voor rijkdom en een succesvol bedrijf. De praktijk is om zeven rode vissen, meestal goudvissen, en één zwarte vis in het aquarium te plaatsen, of omgekeerd, om de elementen te activeren die welvaart brengen. Plaats een aquariumtank nooit in een slaapkamer.

Objecten om waterelementen te activeren

Je kunt ook een object gebruiken als watersymbool in je feng shui-ontwerp. De Chinezen gebruiken een aantal zeer specifieke watersymboolobjecten.

  • Sculpturen en tekeningen van vissen, vooral koi, vormen een prachtig symbool.
  • Messing of een andere metalen kikker, vooral gelukskikkers die bovenop een stapel blokken zitten. Deze populaire Chinese afbeelding toont de kikker met zijn derde voet stevig op het goud geplant en heeft een Chinese munt in zijn bek. Deze kikker dient twee doelen. Als waterbewoner vertegenwoordigt hij water en wordt geleverd met een echte munt om de geldstroom te helpen stimuleren.
  • Witte kraanvogels zijn al heel lang een favoriet symbool voor water
  • Alle soorten boten en schepen kunnen worden gebruikt.
  • Je bent niet beperkt tot alleen Chinese symbolen, je kunt ook Amerikaanse symbolen van de oceaan gebruiken, zoals ankers, meeuwen, krabben, schelpen en vele andere symbolen. Wees creatief in uw keuzes voor uw inrichting.

Feng Shui-elementen voor harmonie

Er zijn veel objecten of symbolen die je kunt gebruiken in feng shui-toepassingen die de vijf elementen uit de natuur vertegenwoordigen.

  • Water
  • Hout
  • Aarde
  • Vuur
  • Metaal

Symbolen voor elk van deze elementen kunnen de energie activeren die bij dat element hoort en er meer van de elementenergie naar toe trekken. De vijf elementen zijn verantwoordelijk voor de balans en harmonie van chi-energie. Chi-energie bestaat uit twee tegengestelde energieën, vrouwelijk (yin) en mannelijk (yang). Deze energieën moeten een gelijke balans hebben om chi (energie) harmonie te creëren en te behouden.

Waterelementen en plaatsing

Plaats uiteindelijk elk watersymbool dat je in huis gebruikt in de juiste sector van je huis om het waterelement te activeren en in balans te brengen. Naast de noordelijke sector kun je het waterelement gebruiken in de oostelijke (hout) en zuidoostelijke (hout) sectoren, omdat water hout voedt in de productiecyclus.

Aanbevolen: