Lijst van de beste non-profitorganisaties op het gebied van burgerrechten

Inhoudsopgave:

Lijst van de beste non-profitorganisaties op het gebied van burgerrechten
Lijst van de beste non-profitorganisaties op het gebied van burgerrechten
Anonim
Vecht voor burgerrechten!
Vecht voor burgerrechten!

Organisaties die zich bezighouden met specifieke burgerrechten bestaan allemaal om één reden: vechten voor gelijkheid en sociale hervormingen. Burgerrechtenorganisaties laten zich leiden door de overtuiging dat iedereen een eerlijke kans moet krijgen, ongeacht ras, geslacht of fysieke mogelijkheden.

Lijst van 10 toonaangevende burgerrechtenorganisaties

Er bestaan veel non-profit organisaties voor burgerrechten. Sommige houden zich bezig met het aanpakken van kwesties van specifieke demografische gegevens, terwijl andere zich bezighouden met specifieke kwesties.

AAPD

American Association of People with Disabilities (AAPD) zet zich in voor de rechten van mensen met een handicap. De vereniging werd opgericht in 1995 en ondersteunt de American with Disabilities Act (ADA). Het is de grootste organisatie in de Verenigde Staten die zich bezighoudt met kwesties die verband houden met de rechten van gehandicapten. AAPD vecht voor politieke, sociale en economische rechten voor mensen met een handicap.

ACLU

Sinds 1920 is de American Civil Liberties Union (ACLU) een van de toonaangevende burgerrechtenorganisaties. Deze organisatie is opgericht om de rechten van alle Amerikaanse burgers te beschermen. De groep reageert op kwesties die individuele rechten en vrijheden beschermen en komt op voor alle groepen mensen, zoals vrouwen, gevangenen, mensen met een handicap, lesbiennes en homoseksuele mannen. Er werken momenteel bijna 2 miljoen leden en duizenden advocaten bij de ACLU.

De toekomst is geschiedenisteken
De toekomst is geschiedenisteken

ADL

Sinds de oprichting in 1913 heeft de Anti-Defamation League (ADL) zich gericht op het bestrijden van haat, discriminatie en vooroordelen. De organisatie richt zich op het bestrijden van antisemitisme in de VS en de rest van de wereld, maar ook op het bestrijden van alle vormen van discriminatie en haat en het veiligstellen van gerechtigheid en bescherming voor degenen die door dergelijke zaken zijn getroffen. De groep biedt ook educatieve diensten om respectvolle gemeenschappen en scholen te ondersteunen.

AFJ

Sinds 1979 pleit de Alliance for Justice (AFJ) ervoor ervoor te zorgen dat het Amerikaanse rechtssysteem daadwerkelijk gelijke gerechtigheid biedt voor alle mensen. Via haar Justice Program richt de organisatie zich op het Amerikaanse rechtssysteem om een onafhankelijke rechterlijke macht te garanderen. gelijke toegang en eerlijke behandeling voor iedereen, en bescherming van grondwettelijke rechten en waarden. Via AFJ's Bolder Program streeft de groep er ook naar om de belangenbehartigingscapaciteiten van non-profitorganisaties en stichtingen op te bouwen, zodat zij over de expertise beschikken om hun doelen vooruit te helpen.

Amnesty International

Amnesty International is een wereldwijde burgerrechtenorganisatie die sinds 1961 strijdt voor gelijke behandeling van alle mensen. Hun missie is het bestrijden van allerlei soorten schendingen van burgerrechten over de hele wereld door te proberen wetten te veranderen die onderdrukkend zijn en het voor het gerecht brengen van degenen die de rechten van anderen misbruiken. Om een paar voorbeelden te noemen: de organisatie streeft ernaar de doodstraf, geheime detenties en marteling uit te bannen. De groep probeert ook de vrijheid van meningsuiting en de fundamentele menselijke waardigheid te beschermen, naast andere mensenrechten.

EJI

Het Equal Justice Initiative (EJI), opgericht in 1989, zet zich in voor het beschermen van de basisrechten van kwetsbare individuen en het aanvechten van economisch en raciaal onrecht. De burgerrechtengroep wil een einde maken aan de massale opsluiting, de doodstraf en andere vormen van buitensporige straffen. Het werk van de groep omvat onder meer het aanvechten van de doodstraf, juridische vertegenwoordiging voor degenen die illegaal of onterecht zijn veroordeeld of veroordeeld, hulpverlening aan gemarginaliseerde gemeenschappen waar gelijke behandeling niet de norm is, inspanningen voor hervorming van het strafrecht, en meer. De groep richtte The Legacy Museum: From Enslavement to Mass Incarceration op in Montgomery, Alabama. Oprichter Bryan Stevenson is de auteur van Just Mercy, een bestseller die in 2019 als film werd uitgebracht.

Mensenrechten teken
Mensenrechten teken

NAACP

National Association for the Advancement of Coloured People (NAACP) bevordert de rechten van Afro-Amerikanen en andere raciale minderheden. Het werd opgericht in 1909 en is daarmee de oudste burgerrechtenorganisatie, en zet zich in voor de bescherming van de rechten van alle minderheidsgroepen. Met meer dan 2.000 lokale afdelingen is deze organisatie een leider in de beweging voor sociale rechtvaardigheid en heeft ze de manier veranderd waarop Amerika mensen behandelt die lid zijn van minderheidsgroepen. De missie van de organisatie is het beschermen van de politieke, educatieve en sociale rechten van alle mensen en het helpen uitbannen van haat en discriminatie.

NGLTF

National Gay and Lesbian Task Force (NGLTF) bestaat sinds 1973. Het is de oudste groep voor lesbiennes, homoseksuelen, transgenders en biseksuelen en heeft een jaarlijks budget van ruim 6 miljoen dollar. De organisatie bevordert gelijke rechten voor koppels van hetzelfde geslacht en strijdt om een einde te maken aan de discriminatie van mensen vanwege hun genderidentiteit. De organisatie is actief in het bevorderen van sociale rechtvaardigheid en gelijkheid en streeft tegelijkertijd naar gelijke kansen voor mensen van alle geslachten.

NU

National Organization for Women (NOW) werd in 1966 opgericht om een einde te maken aan discriminatie op grond van geslacht en is de grootste groep feministische activisten aan de basis in de VS. Zij geloven dat vrouwen een gelijke stem hebben en gehoord moeten worden. Ze vechten voor kwesties als gelijkheid op de werkplek, het recht op abortus, anticonceptie en seksisme. Ze willen intimidatie, geweld en racisme uitbannen. NOW is de toonaangevende organisatie voor vrouwenrechten en blijft groeien.

SPLC

Het Southern Poverty Law Center (SPLC), opgericht in 1971, richt zich primair op het bestrijden van haat, het aanleren van tolerantie en het zoeken naar gerechtigheid voor degenen die het slachtoffer zijn van haatmisdrijven. De burgerrechtengroepen monitoren en ontmaskeren de activiteiten van haat- en extremistische groeperingen in de VS. De groep publiceert onderzoeksrapporten, deelt inlichtingen met en verzorgt trainingen voor wetshandhavers, verstrekt informatie aan het grote publiek en de nieuwsmedia, en komt op voor degenen die dit hebben gedaan. slachtoffer of uitgebuit door haat of extremisme.

Mensenrechtenorganisaties vechten vandaag voor u

Deze lijst vertegenwoordigt slechts enkele van de vele burgerrechtengroepen die zich inzetten voor de strijd voor de mensenrechten. Ongeacht welk probleem u heeft of welk doel u ook steunt, er zijn waarschijnlijk een of meer vooraanstaande burgerrechtenorganisaties die zich bezighouden met specifieke zaken die voor u van belang zijn. Deze non-profitgroepen vormen zich en blijven groeien in hun strijd voor gelijkheid en gerechtigheid.

Aanbevolen: