Go Fish-regels: de basis & Variaties voor beginners

Inhoudsopgave:

Go Fish-regels: de basis & Variaties voor beginners
Go Fish-regels: de basis & Variaties voor beginners
Anonim
Vader en zonen spelen Go Fish
Vader en zonen spelen Go Fish

Vroege basisschoolleerlingen zijn enkele van de moeilijkst te vinden spellen waarvan hun oudere broers en zussen ook met plezier zullen spelen. Dus als je moeite hebt om de chaos in je huis tijdens de spelletjesavond onder controle te houden, zoek dan niet verder en probeer een rondje Go Fish. Gelukkig zijn de Go Fish-regels gemakkelijk te volgen, en met een beetje begeleiding zullen zelfs je jongsten zich zelfverzekerd voelen om mee te doen aan het plezier voor grote kinderen.

Go Fish-kaartspel

Go Fish is een ongelooflijk populair kaartspel omdat er een groot aantal spelers bij betrokken kan zijn en er slechts één rekwisiet nodig is om een ronde te spelen. In termen van demografische gegevens meldt het beroemde kaartbedrijf Bicycle het volgende:

  • Leeftijd -Go Fish wordt aanbevolen voor kinderen van vier jaar en ouder.
  • Aantal spelers - Go Fish kan gespeeld worden met slechts twee spelers en met zoveel als je wilt.

Het traditionele doel van het spel is om zoveel mogelijk combinaties te maken van vier soorten kaarten (dat wil zeggen één kaart uit elke reeks, zoals tienen of vrouwen) en dit wordt bereikt door ze van andere spelers te winnen of trek ze uit de kaartenstapel.

Het spel instellen

Zolang je een standaard speelkaartendek met 52 kaarten hebt, kun je een spelletje Go Fish samenstellen.

  1. Wijs een dealer aan (vaak wordt de oudste persoon in een groep geselecteerd als dealer) en laat de dealer het kaartspel een paar keer schudden.
  2. Zodra de dealer het kaartspel heeft geschud, moeten ze de kaarten aan de spelers uitdelen. Als er drie of minder spelers zijn, worden er zeven kaarten met de afbeelding naar beneden uitgedeeld aan elke persoon, en als er vier of meer zijn, worden er vijf kaarten met de afbeelding naar beneden uitgedeeld.
  3. De overige kaarten moeten op een stapel worden gelegd en zo worden geplaatst dat iedereen ze kan bereiken.
  4. De speler links van de dealer mag het spel beginnen met zijn of haar vraag.

Hoe speel je Go Fish

Fundamenteel is Go Fish een geheugenspel met een vleugje geluk voor de goede orde. Aangezien oudere peuters het spel zelfs kunnen spelen, kan iedereen de regels begrijpen:

  1. Alle spelers pakken hun kaarten op en kijken welke ze hebben ontvangen.
  2. De speler links van de dealer kijkt naar een van de andere spelers en vraagt hen om een specifieke kaart, zoals 'overhandig je tienen'. Let op: je moet ten minste één van de kaarten in je hand hebben waarnaar je 'vist'.
  3. De speler die wordt ondervraagd, krijgt een van de volgende twee antwoorden: ga vissen of alsjeblieft.
  4. In het geval van go fish heeft de ondervraagde speler geen van deze kaarten in de hand en moet de speler die aan het 'vissen' was één kaart trekken van de bovenkant van de stapel ongebruikte kaarten. De beurt van de 'vissende' speler eindigt onmiddellijk nadat hij zijn kaart van de stapel heeft gepakt.
  5. In het geval van hier ga je, de ondervraagde speler geeft een van zijn kaarten af die overeenkomt met het verzoek van de 'visser'. De 'vissende' speler kan dan aan dezelfde speler of aan een andere speler een extra kaart vragen. Dit gaat door totdat de speler geen kaart meer krijgt van de andere spelers en van de stapel moet trekken.
  6. Dit gaat met de klok mee door totdat spelers geen kaarten meer hebben en geen kaarten meer kunnen ontvangen van de lege stapel, of totdat alle combinaties zijn gemaakt.
  7. Op elk moment tijdens het spel dat spelers four of a kind hebben, moeten ze de groep hun wedstrijd laten zien en deze vervolgens in de buurt plaatsen om aan het einde te worden geteld.
  8. Zodra het spel is afgelopen, tellen spelers het aantal wedstrijden dat ze hebben gekregen en wint de persoon met het hoogste aantal het spel.
grootmoeder speelt Go Fish met familie
grootmoeder speelt Go Fish met familie

Variaties op het klassieke spel

Er zijn een aantal manieren waarop je het spel kunt aanpassen om het interessanter te maken of het gemakkelijker te maken voor jongere spelers.

  • Two-Card Matches- Een geweldige manier om de regels te veranderen als je met jongere kinderen speelt, is om de vereiste voor wedstrijden twee kaarten te laten zijn in plaats van vier, omdat Dit zorgt ervoor dat ze betrokken blijven en het gevoel krijgen dat ze vooruitgang boeken.
  • Vis naar een specifieke kaart - Om het spel moeilijker te maken, kun je van alle spelers eisen dat ze om een specifieke kaart vragen in plaats van om een type kaart in het algemeen. Iemand zou bijvoorbeeld om een diamanten koningin moeten vragen in plaats van alleen maar een koningin.
  • Popcornstijl - Zet de zaken op hun kop door de gameplay te laten verschuiven van met de klok mee naar bewegen van de persoon die vraagt naar de persoon aan wie om een kaart wordt gevraagd.

Manieren om te winnen bij Go Fish

Go Fish is niet bepaald een spel dat bekend staat als bijzonder strategisch; Er zijn echter een paar tips die je in gedachten kunt houden wanneer je je volgende game start, zodat je gefocust kunt blijven en uiteindelijk de meeste matches kunt verzamelen:

  • Let op - Het allerbelangrijkste: als je aan het vissen bent, moet je letten op de kaarten waar andere spelers om vragen en niet ontvangen, zodat jij dat niet doet maak dezelfde fout en word gedwongen om voortdurend meer kaarten te verzamelen.
  • Probeer vroeg te gaan vissen - Hoe meer kaarten je hebt, hoe groter de kans dat je een volledige reeks verzamelt, dus als je vroeg veel go-fishes probeert te krijgen, kun je je verzamelt kaarten en meer potentiële matches.
  • Vraag niet van elke speler dezelfde kaarten - Je wilt niet precies weggeven welke kaarten je in je hand hebt, dus je moet ze niet houden keer op keer om dezelfde kaarten vragen, omdat de speler die misschien de laatste boer heeft die je nodig hebt om een reeks af te maken, weet dat hij je tijdens de volgende ronde om de jouwe moet vragen.

Winkel die wedstrijden

Zoals ze zeggen: er is genoeg vis in de zee en kaarten in de hand als het om Go Fish gaat. Go Fish is een tijdloze klassieker waar je van 5 tot 95 jaar van kunt genieten en blijft een zeer populair kaartspel vanwege hoeveel mensen er in één spel kunnen spelen en hoe eenvoudig de gameplay is. Net als bij fietsen, kun je met deze snelle opfrisser meteen een nieuw spelletje Go Fish spelen.

Aanbevolen: