NADA-autowaarden begrijpen

Inhoudsopgave:

NADA-autowaarden begrijpen
NADA-autowaarden begrijpen
Anonim
NADA-waarden
NADA-waarden

De National Automobile Dealer's Association of NADA biedt online NADA-autowaarden aan. Wanneer u hun website bezoekt, zijn de autowaarden die u krijgt afhankelijk van of u een dealer of een particulier bent.

Wat kan ik krijgen van de NADA-website?

Wanneer u de NADA-startpagina voor het eerst bezoekt, wordt u gevraagd of u een bedrijf (dealer) of een consument (particulier) bent. Als u op het tabblad Zakelijk klikt, wordt u gevraagd uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Deze sectie is alleen voor dealers en elke dealer beta alt kosten om toegang te krijgen tot dit gedeelte van de site om NADA-autowaarden te verkrijgen.

Als u het tabblad Consumenten selecteert, heeft u nog steeds veel bronnen tot uw beschikking, zoals:

  1. Nieuwe en gebruikte prijzen en specificaties- Hier kunt u autowaarden krijgen voor zowel nieuwe als gebruikte voertuigen en alle specificaties van de fabrikant.
  2. Foto's en 360-weergaven - Een foto zegt meer dan duizend woorden, en het bladeren door foto's van je favoriete voertuig samen met 360 graden-weergaven is een leuke functie van de NADA-consument sectie.
  3. Expertrecensies en video's - Experts van NADA en Cars. Com maken een proefrit met verschillende merken en modellen en geven hun mening. Dit zijn geweldige hulpmiddelen om te gebruiken als onderzoek voordat u koopt. Ze bekijken ook welke gebruikte auto's de beste inruilwaarde hebben.
  4. Vergelijk nieuw en gebruikt naast elkaar - Met deze functie kunt u maximaal vier nieuwe of vier gebruikte voertuigen vergelijken, allemaal op één scherm.
  5. Tips en advies voor kopen en verkopen - Als u op zoek bent naar kooptips of uw auto wilt verkopen, vindt u in deze sectie geweldige artikelen en ideeën om u te helpen.
  6. Incentives en kortingen - Hier vindt u alle huidige kortingen en incentives van fabrikanten, zoals lage rente- en financieringstarieven.
  7. Cost to Own Information - U kunt zowel de factuurprijs van de dealer als de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs of MSRP krijgen, evenals de werkelijke eigendomskosten over vijf jaar. In dit gedeelte vindt u ook geschatte jaarlijkse afschrijvingen, kosten en belastingen op basis van uw postcode. Het is belangrijk op te merken dat NADA de advertentiekosten of bestemmingskosten van dealers niet openbaar maakt; die beide niet in de aangeboden factuurprijs van de dealer vallen.
  8. Classifieds - Kopen en verkopen - Als u een auto wilt kopen of verkopen, biedt de NADA-website verkooptips, advertenties voor gebruikte auto's en aankoopchecklists, en een plek waar u kunt uw eigen advertentie uploaden.

Een woord over NADA-autowaarden

De NADA-autowaarden worden elke maand bijgewerkt in boek- en onlinevorm. De autowaarden van dealer NADA zijn anders dan de waarden van de consumentenauto's die zij aanbieden.

De reden dat ze anders zijn, is te wijten aan één ding: de revisiekosten van de dealer. U hebt bijvoorbeeld een Ford Escape Limited uit 2009, 4WD, met een V6-motor die 30.000 mijl op de teller heeft staan. NADA geeft u vier waarden voor dit voertuig:

  • Ruwe inruil - Deze waarde houdt rekening met interne en externe schade, hoge kilometerstanden en mechanische problemen.
  • Gemiddelde inruil - Deze waarde is een gemiddelde waarde voor uw voertuig, of wat dicht in de buurt komt van wat een dealer u voor uw ruil zou kunnen bieden.
  • Schone inruil - Als uw Ford Escape in uitstekende staat verkeert, komt deze waarde dicht in de buurt van wat een dealer u zou bieden als u het voertuig inruilt.
  • Clean Retail - Dit is de winkelwaarde van het voertuig als u het zelf heeft verkocht.

Je vraagt je misschien af: als je ruwe, gemiddelde en zuivere inruilwaarden van NADA krijgt aangeboden, waarom zijn deze dan alleenclose voor wat een dealer je zou kunnen bieden voor de handel? Het antwoord hierop is dat de NADA-waarden voor consumenten geen rekening houden met de revisiekosten van de dealer.

De revisiekosten van dealers zijn echte kosten die dealers moeten maken als ze een inruilvoertuig accepteren. Deze kosten bestaan uit volledige detaillering, carrosserie- en lakreparaties of andere benodigde reparaties, en het geld dat het kost om een medewerker het voertuig te laten repareren of detailleren, of een externe bron te gebruiken om het verkoopklaar te maken.

Waardevolle bron voor autowaarden

NADA-autowaarden voor consumenten zijn een geweldige manier om erachter te komen wat uw auto waard is, wat een nieuwe auto u gaat kosten, samen met geweldige tips voor het kopen van auto's. Onthoud: zelfs als u geen dealer bent, is de NADA een geweldige consumentenbron.

Aanbevolen: