Tieners in de jaren twintig

Inhoudsopgave:

Tieners in de jaren twintig
Tieners in de jaren twintig
Anonim
Man aan het stuur van een cabriolet, omringd door drie jonge vrouwen
Man aan het stuur van een cabriolet, omringd door drie jonge vrouwen

Tieners in de jaren twintig hadden veel gemeen met de tieners van vandaag. Net zoals de tieners van vandaag een nieuwe eeuw vieren vol opwinding en beloften voor de toekomst, vierden de tieners van de jaren twintig ook het markeren van een nieuwe eeuw en alle beloften van morgen. Bekend als de 'Roaring 20s', 'The Jazz Age' en andere bijnamen, was dit een tijdperk van romantiek, opwinding en Amerika dat een moderner tijdperk binnenging.

Tieners in de jaren twintig dansten ook

Een populaire activiteit onder tieners en tieners is dansen. Artiesten als Silentó hebben hitnummers en de juiste dansbewegingen bedacht om de teksten te complimenteren. Tieners in de jaren twintig hadden ook dansen die voor die tijd populair en provocerend waren. Sommige van deze dansen waren gloednieuw, terwijl andere simpelweg bijgewerkte stappen waren voor oudere dansen.

Favoriete dansen van jonge mensen uit deze tijd waren onder meer:

  • The Charleston - de knieën buigen en strekken op de maat met periodieke hielschoppen
  • The Foxtrot - de nieuwe naam voor een oude dans, de One-Step; jongeren voegden bij elke stap hop toe
  • Tango - zorgde voor nauw contact tussen danspartners en nam een " gaucho" -stijl aan
  • Shimmy - een schudden van het bovenlichaam
  • Zwarte onderkant - betekent zijwaarts stappen en meer individuele prestaties
  • Slow W altz - een partnerdans met nauw fysiek contact

Onafhankelijkheid

Hoewel ze misschien niet zo veel vrijheid genoten als veel tieners van vandaag, konden tieners in de jaren twintig zich wat ontspannen. Historici van U. S. History.org suggereren dat, hoewel de term toen nog niet werd gebruikt, het idee van ‘tieners’ in de jaren twintig begon. Gedurende deze tijd zie je grotere verschillen tussen oudere en jongere kinderen, waardoor ze twee verschillende groepen worden.

Mode

Verdwenen waren de beperkende lange jurken en korsetten van eerder in de eeuw en die werden vervangen door kortere jurken in flapperstijl. Veel meisjes droegen kousen bij de langere rokken. Tienerjongens droegen bomberjacks en probeerden eruit te zien als de gevechtspiloten uit de Eerste Wereldoorlog.

De mode voor adolescente meisjes volgde de damesmode omdat het de stijl was voor jonge meisjes en vrouwen om zich hetzelfde te kleden. Een kledingkast voor tienermeisjes uit de jaren 20 omvatte meestal:

  • Leuke hoeden
  • Wijde jurken met verlaagde taille
  • Bloomers
  • Kousen
  • Wollen rokken
  • Blouses met brede kragen
  • Overschoenen
  • Lakleren feestschoenen
Jonge Vrouwen Tonen Hun Jarretellegordels / CIRCA 1920'S
Jonge Vrouwen Tonen Hun Jarretellegordels / CIRCA 1920'S

Op dezelfde manier leek de mode van adolescente jongens uit deze tijd veel op die van een volwassen man. De garderobe van een tienerjongen bestaat doorgaans uit:

  • Pakken in patronen en lichte kleuren zoals grijs, blauw of bruin met ronde revers en losse broeken
  • Kleurrijke gestreepte overhemden
  • Geklede laarzen met veters
Drie jonge mannen in pak
Drie jonge mannen in pak

Werk

Het land deed het financieel goed en maakte in de jaren twintig een bloeiperiode door, waardoor de meeste tieners gemakkelijk een baan konden vinden. Velen kozen ervoor hun school niet af te maken, omdat ze geen middelbare schoolopleiding nodig hadden om een baan te vinden die een leefbaar loon betaalde. Hierdoor groeiden veel tieners sneller op en leefden ze eerder van hun leven dan tieners vandaag de dag. Volgens NPR hadden in 1920 1 miljoen 10-15-jarigen een baan. Dat komt neer op ongeveer één op de twaalf kinderen, van wie de helft op familieboerderijen werkte. Andere veel voorkomende banen zijn onder meer boodschapper zijn of werken in de productie.

Transport

Model-T Fords waren direct verkrijgbaar in een uitgeklede versie zonder franjes die voor veel gezinnen betaalbaar was. De meeste gezinnen hadden slechts één auto, maar tieners mochten deze af en toe voor sociale doeleinden gebruiken.

CIRCA 1920: Vrouw leunt op auto
CIRCA 1920: Vrouw leunt op auto

School

De uitvinding van de auto betekende ook dat kinderen verder naar school konden worden vervoerd, dus begonnen zich geconsolideerde middelbare scholen te vormen. Schoolgebouwen met één lokaal waren niet langer acceptabel en kregen de voorkeur voor het onderwijzen van oudere adolescenten. Het tijdschrift Time meldt dat in de jaren twintig ongeveer driekwart van de adolescenten naar de middelbare school ging.

Daten

Tieners in de jaren twintig brachten volgens Time vier nachten per week door met genieten van onbewaakte recreatie met vrienden en leeftijdsgenoten. De uitvinding van de auto zorgde voor een revolutie in het daten met tieners, omdat deze jonge mensen nu privé konden daten, in plaats van in het bijzijn van hun ouders. Adolescenten in gezinnen met auto's mochten vaak rijden naar:

  • Ga naar de film of een vaudeville-show
  • Koop ijs
  • Koop Coca Cola
  • Rijd rustig rond
Kussend koppel / CIRCA 1920
Kussend koppel / CIRCA 1920

Verschillen tussen de jaren twintig en de tieners van nu

Er zijn enkele duidelijke verschillen tussen tieners in de jaren twintig en tieners van nu.

  • Technologie: Tieners in de jaren twintig hadden geen mobiele telefoons, iPods of laptops en gebruikten niet veel technologie. Sterker nog, velen hadden niet eens een telefoon in huis, en er was ook geen televisie om hen af te leiden. Tieners brachten tijd door met het luisteren naar radioprogramma's en muziek, het omgaan met vrienden en het nastreven van verschillende kunsten en studies. Aan het eind van dit decennium konden jongeren voor het eerst ook genieten van films met geluid.
  • Onderwijs: Onderwijs werd in de jaren twintig niet zo vereerd en ook niet zo essentieel als nu. Veel tieners begonnen vanaf hun veertiende een fulltime carrière en stopten met school. Hoger onderwijs was beschikbaar, maar niet zo gemakkelijk. Het was veel moeilijker voor vrouwen om naar de universiteit te gaan.
  • Genderrollen: Hoewel tienermeisjes uit de jaren twintig een behoorlijke mate van onafhankelijkheid hadden, hadden vrouwen en mannen heel verschillende rollen te spelen in de samenleving. Van vrouwen werd verwacht dat ze trouwden en een gezin stichtten, hoewel dit niet nodig was om te overleven, zoals in de afgelopen eeuwen het geval was geweest. Niettemin trouwden de meeste meisjes en stichtten zij een gezin in plaats van een carrière na te streven. Vrouwen als Amelia Earhart boden echter de hoop dat ze werkelijk alles zouden kunnen doen waar ze zin in hadden.
  • Music: Jazz was enorm populair in de jaren twintig. Ragtime- en Broadway-muziek waren ook favoriet. Het geluid bevatte veel koperblazers en soulvolle tonen. Populaire artiesten waren onder meer Al Jolson, Paul Whiteman, Mamie Smith en Edith Day.

Het begin van de tienerjaren

Het beschrijven van tieners in de jaren twintig is het beschrijven van de algemene houding van de mensen in die tijd. Iedereen was extatisch over het einde van de Eerste Wereldoorlog, de nieuwe technologieën en de bloeiende economie. De dingen werden meer ontspannen, zelfs de mode. Hoewel er overeenkomsten zijn tussen de tienerjaren van de jaren twintig en de tieners van vandaag, waren de jaren twintig een unieke tijd in de geschiedenis die nooit volledig zal worden herhaald. We blijven echter achter met hints van onafhankelijkheid en hoop voor de toekomst die allemaal begonnen in het tweede decennium van de twintigste eeuw.

Aanbevolen: