Paddestoelen kweken

Inhoudsopgave:

Paddestoelen kweken
Paddestoelen kweken
Anonim
Paddestoelen
Paddestoelen

Hoe schadelijk kunnen paddenstoelen eigenlijk zijn met een bijnaam als paddenstoel?

Beschrijving

Paddestoelen zijn een schimmel en geen echte plant. Ze gedijen in warme, vochtige delen van uw tuin, tuin en de bosbodem. Het eigenlijke schimmelorganisme bevindt zich in de aarde en het paddenstoelgedeelte is de voortplantingsstructuur of "bloem" van de schimmel. Het bestaat uit een afgeplatte dop die aan een steel is bevestigd. Onder de hoed bevinden zich rijen kieuwen waarin de voortplantingscellen zijn ondergebracht, de zogenaamde sporen. Deze sporen worden door de wind vrijgegeven, waardoor ze zich verspreiden en meer schimmels produceren.

Paddestoelen leven van de organische stof in de bodem. Hoe meer rottend plantaardig materiaal uw vuil bevat, hoe gezonder het is en hoe meer schimmels er zullen groeien. Door de vorst zullen ze zich verstoppen totdat het warme, natte lenteweer terugkeert.

Paddestoelen in de tuin

Er zijn veel verschillende soorten tuinschimmel, elk met hun eigen tuinierproblemen. Ongeacht het type, het merendeel veroorzaakt geen ernstige schade aan planten. In de meeste gevallen beschouwen tuinders ze eenvoudigweg als lelijk. De beste methode voor tijdelijke controle is om ze routinematig uit elkaar te halen met een hark als onderdeel van uw normale tuinonderhoud.

Feeënringen

Een specifiek type schimmel dat vaak gazons aantast, staat bekend als de Fairy Ring. Nogmaals, dit is een heel schattige, vriendelijke naam voor een relatief onschadelijke gazonplaag. Fairy Rings vallen je gras niet aan, hoewel ze kunnen voorkomen dat de wortels voldoende water, zuurstof en voedingsstoffen ontvangen als ze uit de hand lopen.

Feeënringen kunnen klein zijn, slechts enkele centimeters in diameter, of behoorlijk groot, tot wel 15 meter breed. Ze zijn nogal moeilijk onder controle te houden in een gazon en moeten volledig uit de grond worden verwijderd om te worden uitgeroeid. Begin met het verwijderen van het dode gras en de aangetaste grond. Behandel de graswortels met een tuinwortelvoeder tot 60 cm rond de schimmelinfectie en laat ze diep weken. Vervang de verloren grond door verse compost en zaai vervolgens opnieuw gras of zaai opnieuw. Dit hele proces moet mogelijk worden herhaald.

Oogst

Paddestoelen worden door de meeste tuinders doorgaans niet als gewas gekweekt, omdat het nogal ingewikkeld kan zijn om ze te kweken. De meeste liefhebbers van paddo's kopen kweeksets, verzamelen wilde versies of winkelen gewoon bij een plaatselijke supermarkt.

Wilde paddenstoelen

Sommige wilde soorten zijn eetbaar, maar de meeste zijn zeer giftig. Bepaalde gebieden in de Verenigde Staten zijn goed bekend bij oogstmachines, met name de natte gebieden van de Pacific Northwest. Je kunt ze door het bos zien struinen op zoek naar het perfecte gewas.

Het verzamelen van wilde versies voor je eigen persoonlijke consumptie kan een lastige onderneming zijn en kan het beste aan een professional worden overgelaten. Als je zin hebt in deze activiteit, volg dan een cursus paddenstoelenidentificatie om er zeker van te zijn dat je alles weet. Zorg ervoor dat je je type goed kent voordat je een wilde schimmel gaat oogsten.

Cultivatie

Paddestoelenteelt is de laatste jaren een enigszins trendy rage geworden. Veel voedselgerichte catalogi verkopen houtblokken waarmee u uw eigen gewas kunt verbouwen. De kits zijn een geweldig idee voor een hobby of plezier, omdat ze het proces vrij eenvoudig maken. Ze gaan niet lang mee als kweekoptie op de lange termijn. Als je voor een serieuzere operatie wilt gaan, kun je het boek The Mushroom Cultivator van Paul Stamets en J. S. Chilton. Hoewel het een vrij oud boek is, geschreven in 1983, is het nog steeds een van de beste op de markt voor praktisch advies over het thuis kweken van paddenstoelen. Het begeleidt u door alle stappen, van de graancultuur tot de genetica van schimmels.

Eten

Hoewel velen ze slechts als een smakelijke aanvulling op pizza of saus beschouwen, zijn champignons een geweldige bron van belangrijke voedingsstoffen. Ze zijn rijk aan eiwitten, B-vitamines en vitamine C en bevatten weinig vet. Ze zijn een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Bovendien is aangetoond dat bepaalde variëteiten helpen bij het bestrijden van ziekten.

Opslaan

Of je ze nu kweekt, verzamelt of gewoon koopt, drogen is een geweldige manier om extra paddenstoelen te bewaren. Schil eenvoudig als ze groot zijn en snij eventuele harde stengeldelen af. Drogen op bakjes in een dehydrator of een oven op 150 graden. De tijd varieert, maar ze zijn gaar als ze droog en enigszins sponsachtig zijn.

Aanbevolen: