Beste verzamelprijsgids

Inhoudsopgave:

Beste verzamelprijsgids
Beste verzamelprijsgids
Anonim
vrouw die naar antiek kijkt
vrouw die naar antiek kijkt

Voor antiekliefhebbers en verzamelaars is het belangrijk om te weten hoeveel uw verzamelobjecten waard zijn. Gelukkig zijn er verschillende bronnen beschikbaar die prijslijsten en andere waardevolle informatie verstrekken.

Uitgebreide prijsgidsen

Veel bekende boeken worden jaarlijks geproduceerd om nauwkeurige verzamelprijzen voor dat jaar weer te geven. Deze boeken zijn geschreven door experts en autoriteiten op het gebied van antiek en verzamelobjecten en zijn vaak veelomvattend, met een reeks verschillende items en handige organisatorische kenmerken waarmee u items snel en gemakkelijk kunt lokaliseren.

Kovel's prijslijst voor antiek en verzamelobjecten

De prijslijst voor antiek en verzamelobjecten van Ralph en Terry Kovel, soms ook wel de 'bijbel' van de antiekliefhebber genoemd, is een vertrouwde autoriteit op het gebied van prijzen voor antiek en verzamelobjecten. De Kovels, de lang optredende presentatoren van de openbare televisieshow Know Your Antiques, organiseren momenteel ook Flea Market Finds with the Kovels op HGTV. De Kovel-gids bevat:

  • Een breed scala aan artikelen
  • Mooie kleurenfoto's
  • Aankooptips en -tips
  • Waardeloze aankopen vermijden
  • Historische informatie over ontwerpers en fabrikanten

Judith Miller's prijsgids voor verzamelobjecten

Judith Miller, een bekende autoriteit op het gebied van antiek en verzamelobjecten en auteur van meer dan 90 boeken, biedt een schat aan informatie in haar Collectibles Price Guide. Naast weelderige foto's en prijsinformatie bevat Millers boek uitstekende uitleg, details en achtergrondinformatie. Het scala aan onderwerpen en verzamelobjecten die ze behandelt is uitgebreid, van bekendere verzamelobjecten tot zeldzame, minder bekende items.

Warman's prijsgids voor antiek en verzamelobjecten

Warman's prijsgids voor antiek en verzamelobjecten biedt informatie over trends in verzamelobjecten, naast prijsgidsen van deskundige bronnen. De publicatie bevat ook belangrijke informatie over het vermijden van vervalsingen en vervalsingen, wat vooral nuttig kan zijn voor beginnende verzamelaars of voor mensen die minder bekend zijn met bepaalde ontwerpers of periodes.

Nichegidsen

Hoewel serieuze of fanatieke verzamelaars misschien de voorkeur geven aan uitgebreide gidsen zoals de bovengenoemde, kunnen degenen die geïnteresseerd zijn in bepaalde niches of periodes van verzamelaars beter af zijn met een gids die zich op die specifieke niches richt. Als er voldoende belangstelling is voor een periode of soort collectie, kunt u hoogstwaarschijnlijk een bijbehorende prijsgids vinden. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Beckett's basketbalprijsgids (Beckett)
  • De officiële prijsgids voor Disney Collectibles (House of Collectibles)
  • Prijsgids voor Holt Howard-verzamelobjecten en aanverwant keramiek uit de jaren 50 en 60 (Krause-publicaties)
  • Victoriaanse en Edwardiaanse meubels: prijsgids en redenen voor waarden (Antique Collector's Club)
  • Warman's Weller Pottery: identificatie- en prijsgids (Krause-publicaties)
  • Madame Alexander 2007 Collector's Dolls Prijsgids (verzamelaarsboeken)

Dit is slechts een kleine greep uit de beschikbare reisgidsen. Nichegidsen worden over het algemeen minder vaak geproduceerd dan hun uitgebreide tegenhangers.

Prijsgidswebsites

Net als bij boeken zijn er zowel uitgebreide sites als nichesites gewijd aan het verzamelen en prijsinformatie. Zoek naar sites die duidelijke data geven voor de toepasselijke informatie. Zoek ook naar de experts of autoriteiten die de site onderhouden of daaraan bijdragen, om er zeker van te zijn dat u betrouwbare prijsinformatie leest. Vaak vindt u op deze sites ook andere waardevolle bronnen en hulpmiddelen.

Kovels.com

Registreer u voor een gratis account op Kovels.com en u heeft toegang tot prijzen voor een grote database met antiek, inclusief het jaar waarin ze zijn verkocht, zodat de informatie kan helpen de items vandaag te prijzen. Je kunt ook kiezen uit twee premium betaalde lidmaatschappen die je toegang geven tot nog meer functies, zoals een volledig geïllustreerde identificatiegids voor aardewerk- en porseleinmerken en een maandelijks bijgewerkte gids met verkooprapporten, keuzes van de redactie, een verzamelaarsgalerij en meer.

AntiqBuyer.com

AntiqBuyer.com is eigendom van internetantiquairs en -makelaars, Carole en Larry Meeker, die hun kennis en expertise delen op het gebied van een verscheidenheid aan mechanisch antiek van Amerikaanse makelij. De site biedt niet alleen een schat aan informatie, de Meekers hebben ook een grote index van mechanisch antiek en de prijzen waarvoor dit antiek is verkocht. Dit kan zeer nuttig zijn bij het bepalen van de waarde van uw antiek. De Meekers kunnen u ook helpen uw antiek in consignatie te verkopen op hun zustersite, Patented-Antiques.com

Identificatie- en prijsgids voor antieke klokken

Antique Clocks Identification and Price Guide is gemaakt door professionele antieke taxateur Jeff Savage en zijn partner, Ryan Polite. Savage heeft 33 jaar ervaring als antiektaxateur, terwijl Polite een ervaren IT-professional is, gespecialiseerd in de ontwikkeling van databasewebsites. Deze site indexeert meer dan 21.000 beschrijvingen van antieke klokken, met foto's en prijzen. Hoewel er veel gratis informatie is over de identificatie- en prijsgids voor antieke klokken, moet u een abonnement betalen om alles wat de site te bieden heeft te kunnen gebruiken. U kunt kiezen uit drie verschillende lidmaatschapsabonnementen, waaronder:

  • Vijf dagen voor $ 6,95
  • Dertig dagen voor $ 14,95
  • Een jaar voor $ 49,95

De database bevat ook meer dan 10.000 klokken- en horlogemakers, waardoor u waardevolle informatie krijgt over hoe u uw antieke klok kunt dateren en identificeren. De site is erg behulpzaam met tips over het kopen en verkopen van antieke klokken.

Andere media

Kranten bevatten mogelijk informatie over antiek en verzamelobjecten, inclusief actuele trend- en prijsinformatie, in de kunstsectie. Brede en niche-verzamelaarsbladen kunnen ook een deel van deze informatie bevatten. Zoek naar gerenommeerde tijdschriften zoals Collector's News, Antique Week, Antique Trader Weekly, Celebration 365, of bezoek een site als Mags Direct om te zoeken naar een verzamelmagazine dat aansluit bij jouw interesses.

Aanbevolen: