Kunst van Chinese lintdans

Inhoudsopgave:

Kunst van Chinese lintdans
Kunst van Chinese lintdans
Anonim
linten
linten

De kunst van het Chinese lintdansen wordt niet alleen in China gevierd, maar over de hele wereld, omdat zowel dansstudenten als anderen genieten van de prachtige stijl en het vermogen om publiek over de hele wereld te charmeren.

Wat is Chinees lintdansen?

Chinese lintdansen is een traditionele kunstvorm die zijn oorsprong vindt in het oude China. Met behulp van scherpe, ritmische bewegingen en lange kleurrijke linten zijn de dansers meestal vrouwelijk en treden ze op op traditionele Chinese muziek. De linten en de choreografie zijn nauwkeurig gesynchroniseerd, zodat de linten patronen en ontwerpen in de lucht vormen die boeiend zijn voor iedereen die naar een voorstelling kijkt.

De kunst van de Chinese lintdans bereiken

Iedereen kan een gemeenschapspodium betreden en rond een lint draaien, maar het bereiken van de ware kunst van de Chinese lintdans vergt oefening, precisie en perfectie. Als je zo'n dans uitvoert, vertegenwoordig je een hele cultuur en een geschiedenis van dansers, en dit is een zware verantwoordelijkheid.

Zorg er eerst voor dat je het juiste type lint gebruikt voor je dans. U kunt uw linten kopen als u dat wilt, maar ze zijn heel eenvoudig te maken. Koop eerst een houten deuvel bij uw plaatselijke handwerkwinkel. Je kunt elke gewenste lengte krijgen, maar ongeveer 2 voet wordt aanbevolen. Dan heb je een satijnen lint nodig. In tegenstelling tot de plug, die van hout, plastic of glasvezel kan zijn en je merkt niet veel verschil, moet het lint satijn zijn voor de juiste aerodynamica tijdens je dans. Je kunt het lint op elke gewenste lengte knippen. Sommige zijn kort: ongeveer 1,80 meter, en deze zijn ideaal voor jongere dansers. Anderen zijn wel 12 voet lang, en deze kunnen prachtig door volwassenen worden gebruikt. Als algemene regel geldt dat de breedte van uw lint ongeveer 7,5 cm moet zijn, ongeacht de lengte.

Zodra je lint aan de plug is bevestigd, ben je klaar om je dans te leren. Luisteren naar het ritme van de muziek is het belangrijkste onderdeel van de kunst van lintdansen. Alle kronkels en bewegingen moeten worden gesynchroniseerd met het hoofdritme van het lied, en in traditionele Chinese muziek zul je meestal een heel aparte melodie vinden om te volgen.

Het tempo van je bewegingen zal ook een artistiek gevoel aan je routine toevoegen. Over het algemeen zijn grote en vloeiende bewegingen ideaal bij langzame muziek, zodat je lint boven je lichaam "zweeft". Maar als de muziek versnelt, moet de choreografie dat ook doen. Scherpe en snelle bewegingen van de arm geven de indruk van fladderen en fladderen, wat een even grote schoonheid aan je dans zal toevoegen. Nogmaals, laat de muziek je bewegingen en uitdrukkingen dicteren.

Tips voor kwaliteit

Om authentiek en professioneel te blijven, moet je altijd rekening houden met je lint. Houd hem van de vloer en pas op voor knopen terwijl je danst. Je zult vóór je optreden vele malen willen oefenen, omdat dit meer kracht en armcoördinatie vergt, zoals je misschien denkt. Dit geldt vooral als je als grote groep optreedt.

Terwijl het bovenlichaam een groot deel van de dans uitvoert, moeten dansers zich nog steeds bewust zijn van de onderste helft van het lichaam; het is het onderste deel van het lichaam dat het grootste deel van het fysieke dansen doet (springen, stappen en draaien), terwijl het bovenlichaam de bewegingen van het lint orkestreert. Sprongen, draaien en zelfs eenvoudige acrobatische bewegingen zoals radslagen of s alto's kunnen worden gebruikt bij de Chinese lintdans. Vooral met een kinderteam moet je profiteren van lenige lichamen en opgewekte geesten, aangezien dit de ware belichaming is van de Chinese culturele dans.

Waar optredens of optredens bekijken

Als je Chinese lintdansen wilt zien, ga dan naar beurzen en festivals bij jou in de buurt die het multiculturalisme vieren. Steden met een Chinatown, zoals San Francisco, organiseren ook periodieke evenementen, waaronder mogelijk Chinees lintdansen.

Als je je eigen team wilt vormen, kun je je aanmelden om op te treden op schoolvergaderingen, provinciale beurzen, of om een internationale dag in je woonplaats te ontwerpen en te organiseren. Chinese lintdans is een prachtige kunst waar een divers publiek van kan genieten, ongeacht leeftijd of nationaliteit.

Aanbevolen: